- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos fejegységek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
-
gordonfreemN
addikt
válasz bkercso #67401 üzenetére
Áh, kizártnak tartom hogy meghallanám a különbséget. Tegnap csak rövid próba volt de ezt ha van is különbség, tovább kell tesztelnem. Viszont volt olyan nyüzsgés itt ma is, hogy örülök ha a napokban odajutok, hogy egyedül legyek a nappaliban.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
DonThomasino
veterán
Adott egy PC mint forrás a következő kártyával.
[link]
Mennyire vállalható ez mondjuk egy CA851A val ?[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
senior tag
válasz DonThomasino #67403 üzenetére
Nekem is volt (STX) nem szólt rosszul, de nem árt, ha a gépből kikerül a D/A. Itt vannak kollégák, akiknek egyáltalán nem jön be az Asus st/stx kártyák hangja.
Amennyiben később lesz lehetőséged, vegyél egy külső USB-s DAC-ot. A táplálás is elég fontos, szóval ott is lehet minőségi szintet lépni még, ha a dachoz járó táp egy alap szériás. Vannak DAC-ok mint a ProJect S2 Digital (Esetemben), ami az USB bemenetén dupla szűrést alkalmaz, azaz ami gépből érkezhet zaj, az elég jól meg van szűrve aktív és passzív módon is. Ettől függetlenül, nekem van még rajta egy ifi Audio iPurifier2 is + most tesztelek egy külső powerbankot is, ami stabil és tiszta 5V-ot ad ki. Eddigi tapasztalat, hogy minden egyes kicsi "upgrade" még tudott javítani a hangján, dinamikáján, stb. Most DSD512-vel etetem, és elég kellemesen szól számomra, fejhallgatón és sztereó rendszeren is.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
leon11
tag
TOPPING DX3 Pro Dac/Amp vélemény:
Kari előtt végre megkaptam 3 heti vámeljárást követően.
Első benyomások: kisebb kompaktabb méretű, mint ahogy a képeken látszik. Súlya jó, a kábelek nem mozdítják el. Tartozékok: távirányító, ami kicsi könnyű teljes vezérelhetőséget tartalmazza, valamint BT antenna, táp- és usb kábel.Beüzemelés: Win 10-hez külön driver nélkül azonnal kapcsolódott AQ Carbon usb kábelt használva, Sen. HD 660s fejessel, foobar-ral (output: wasapi event) telt meleg dinamikus hangon szólalt meg, de a magas tartomány fedettségével.
40-50 óra járatáson túl helyre került minden, kinyílt a magas, részletes és finomak a cinek hangjai. A hang semleges, jó szeparált, inkább meleg tónusú közepesen részletező. Jó passzol az enyhén meleg bársonyosság a 660s-hez. A legfontosabb, hogy a hangja nem fárasztó órákig tudom hallgatni!!
Dac: 2x AK4493 a 4490 továbbfejlesztése. Különbséget (hallottak alapján laikusként) a dinamikában, illetve a közép és mély tartomány simaságában, bársonyosságában vélek. Valamint egy hatodik filterrel bővült.Erősítő része izmos bőven marad tartalék 150 ohmos fejessel, de 300-al sem hinném, hogy lenne problémája.
Szimfonikus és kamarazenéken a hangszerek jól pozicionáltak, hegedű megfelelően fényes, bőgő kellően mély, jó a jelenlétérzet. Jazz és más könnyű akusztikus zenék is hangulatosan szólalnak meg.A fejhallgató kábelt cserélve egy lietz szerkezetű UP-OCC réz vezetőre, melyen Cardas ródium csati van, a hang még finomabb, levegősebb picikét világosabb tónusú, leginkább ezzel használom.
Optikain és koaxon nem próbáltam A BT-vel a kapcsolat gyors és stabil, a hang talán dinamikában marad el. Vonal kimenet ereje a hangerő gombbal szabályozható, sőt működik fejes kimenettel együtt, egyidőben.
Összességében kellemes meglepetés, hangban és teljesítményében messze túlmutat az árán.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz bkercso #67406 üzenetére
Ez nagyban függ az adott usb táptól is gondolom, ott is alkalmazhatnak külön szűrést, de erre amúgy is létezik már viszonylag több olcsó megoldás is (JitterBug és társai) és még mindig jobb megoldás, mint egy gyári saját egyszerű AC/DC átalakítót használni hozzá. A minőségi (“Audiophile”) DC/DC áramkörök is hasonló elven működnek nem ?
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
contaxg
veterán
válasz pendre54 #67393 üzenetére
Teac UD-503NT volt nálam pár napig, de mint dac nem volt OK nekem. Viszonylag sötét a hangképe és a felbontása sem volt a legjobb az árkategóriájában. Ebben hálózati modul is volt.
A Feliks-ről jókat hallottam, érdekes lenne egyet kipróbálni. de mindenképpen valamivel jobb felbontású DAC kellene az Amironhoz. Egyébként a Mojoval brutál jól szól.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
DonThomasino
veterán
Mennyire jó vétel?
Valóban audiphile ?
[link]" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
veterán
válasz DonThomasino #67414 üzenetére
Nekem elvileg holnap hozza a futar ,majd beszamolok rola milyen
-
p76
senior tag
Ezt nem ismerem, de végül is azt írnak rá amit akarnak reklám célból
Fiatalkori élményem a vacak magyar Polimer kazetta, bezzeg arra ráírták hogy Hi-Fi, egy jobb TDK-n vagy AGFA-n soha nem láttam ilyet
-
zsocy
őstag
Azért a Sound Blaster Xfi hd elég messze jár az audiofil élményektől, de kezdésnek egyáltalán nem rossz. Alaplapi helyett, szerintem bőven jó,aztán ha ráérzel lehet lépkedni felfelé
-
zsocy
őstag
válasz DonThomasino #67418 üzenetére
Szerintem semekkora, 24/96-ot tud az usbje, nem valami óriási eresztés. Én az ST-t akkor cserélném le erre ha kell hogy szem előtt legyen a hangerőpoti és a fejes/miki csatlakozók.
-
Dare2Live
félisten
picit off de itt biztos tudják a választ.
Denon AVR-X2500H [link] XLRes hangfalat (Genelec 8040) rá tudok dugni?
Ha nem akkor aszem eladó lesz. Már a többedik alkalom, hogy rendelek vmit aztán volt vmi akció és bonuszban küldenek vmi mást is.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
dgyuri0123
nagyúr
Jó vétel, de semennyire nem audiofil.
Egy jobbféle kazettás magnó is többet tud nála, de ettől még jó vétel, hiszen gombokért adják. Mindez hangfalas zenehallgatás mellett igaz, mert fejessel sokkal többre képes."csak a zene van"
-
Polllen
nagyúr
Benne van az ajánlott dac-k között, uh nem rossz cucc az áráért, de ebben az ársávban van még pár versenyző, ami lehet jobban tetszene. (pl. LogiLink UA0211) Keress rájuk itt.
Az audiophile jelzőt meg a ráérkező kommenteket engedd el. Nem jelent semmit 6x árnál sem egyik sem."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Dorien
veterán
válasz DonThomasino #67420 üzenetére
Ez a Korg nagyon jó áron van, ha nem kell a poti, inkább ezt vedd: [link]
Kb. ugyanaz, mint az UFO Korg, csak más csatlakozókkal és kompaktabb méretben. A beszámolók alapján a fejhallgató erősítő része is teljesen jó és egész nehezen hajtható fejesekkel is elboldogul. Ha nem lenne meg a Starting Point DAC3, már rég megvettem volna...[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
koliv72
újonc
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek DAC / fejhallgató erősítő ügyben.
Számítógépem (desktop) és fejhallgató közé szeretnék eszközt - hordozhatóság nem cél..
Fejhallgató: Audio-technica ath-m40x
Max. 40-60 Ezer között szeretnék rá költeni.
Ezeket a típusokat néztem:
Ti miket ajánlanátok?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
Koliv
-
Abdallo
csendes tag
válasz Abdallo #66627 üzenetére
Feliks Audio Echo
Több mint egy hete használom már, így következzék a szubjektív véleményem.
Az összeszerelés és a felhasznált anyagok mínősége példás, nagyon pofásan néz ki. HD600-al hallgatom leginkább, alapvetően naturális hangja van kis melegséggel, a legjobb szó rá talán az érzelmes. A mély tartományt megtolja, de nem esik túlzásba, a közeptartomány nagyon kellemes, vaskos. A magasok nem fedettek, ám bántó él sincs benne. A térnek megvan a kellő mélysége és szélessége, az arányok rendben vannak. Nem egy analitikus erősítő, de nincs hiány a részletekben sem, kellően dinamikus is. A gyártó 100-600 Ohmos fejhallgatókhoz ajánla, Hifiman He-560-al(45 Ohm) és Acoustic Research AR-H1-el(33 Ohm) próbáltam még, mindkettőt élvezhetően megszólaltatja, de semmi extra, a HD600-al viszont nagyon klassz.
Régen volt Schiit Valhalla 2-öm, de akkoriban más fejhallgatóim meg DAC-om volt, így nem igazán lenne korrekt hasonlítani a kettőt egymáshoz, de az Echot élvezetesebbnek és érzelmesebbnek érzem annál, mint amilyen a Valhalla volt.Ha rendelnék hozzá másik csöveket, akkor számit az, hogy párba van válogatva, vagy nincs különösebb jelentőssége? Például ezeknél.[link]
-
-
Dimaj
aktív tag
válasz Abdallo #67429 üzenetére
Jól néz ki nagyon, jól láttam 150k ba kerül ? Magasai nincs vágva, elég részletes felül ? Mikrorészletesség ,árnyalás jellemző rá, vagy inkább simább ?Amolyan meleg analógos karaktere van?
Nemsokára tudok tesztelni csöves dac + csöves erősítőt kombót,nagyon kiváncsi leszek rá, hogy meghozza -e azt az igazi audiophile élményt amit várok tőle , még nem volt dolgom ilyen erős kombinációval, de végre kiderül ,hogy érdemes e gyűjtögetnem a pénzt, vagy megfelelő az eddig kapott audio élmény .
[ Szerkesztve ]
-
Abdallo
csendes tag
Igen, 399 euro meg a szállítás, ami 55 euro, viszont ez az ár a honlapjuk szerint december 31-ig él, utána 499 euro lesz az ára.
Nem jellemzi fedettség a magasait, kellően részletes is, a természetesség, simaság a jellemző rá, nem hatásvadász a hangja. Inkább analógosabb a hangja, de nem túl meleg, hosszan hallgatható és soha nem fárasztó a hangja.(#67430) gianni85: Értem, köszönöm. Reméltem, hogy ez inkább NOS csöveknél fontosabb.
-
MPeter87
őstag
Bodz, Sztratoszhoz képest egy P20 milyen lenne az 58x-hez egy Sanskrit 10th társaságában?
Annyit dicsértétek, hogy kíváncsi lettem rá. -
karmaresz
senior tag
válasz Abdallo #67433 üzenetére
Nem ismerem ezt a kis Felixet, de emlékeim szerint a driver/signal/preamp csöveknél az általános vélekedés alapján nem igazán fontos az egyezés.
Power/output csövek esetén akkor lehet előnyös, ha nincs semmilyen manuális, vagy automata bias álítási lehetőség az erősítőn. Megbízható helyről rendelve, pont ugyanazt a típust, nem kell érzékelhető anomáliáktól tartani.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Bodz
nagyúr
válasz MPeter87 #67434 üzenetére
Jó... A P20 melegebb, testesebb hang, simít is kellemesen, így jól ellensúlyozza a HD58X meglepő (nekem legalábbis) élénkségét és egy hallgathatóbb fejest varázsol belőle.
Lassan olyan nekem ez az erősítő, mint dac-ban az R2R 11. Sikerül neki a varázslat. Ráadásul az audio-gd-vel ellentétben még pofátlanul olcsó is. Ruszki cső, tápszűrő még dob rajta, de gondolom ezt olvastad.[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz gianni85 #67235 üzenetére
Hali,
Jelenleg egy BlitzWolf BW-MC9 usb kábelt használok, van-e értelme cserélni a következőkre, vagy esetleg már gyártmányra (árban 10eft körül maradnék, max 15eft)?
- Klotz usb kábel
- Audioquest Forest usbKöszi,
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
karmaresz
senior tag
válasz Abdallo #67442 üzenetére
Ha esetleg nem olvastam minden kapcsolódó bejegyzést alaposan, akkor szorri, de anennyiben nem akarsz a jószerencsédben bízni, vagy egy valag pénz elkölteni feleslegesen, azt javaslom, keress rá ezekre a csövekre nemzetközi fórumokon. Lehet, hogy van specifikusan a te erősítődnek szóló topik is. Pár oldal elolvasása után általában már látszik, hogy melyek azok a lehetőségek, amelyek ár/teljesítményben leginkább megfelelnek.
Pár példa a keresésre:
"Best NOS tubes for Feliks Echo"
"Best new tubes for Feliks Echo"
"Best 6922 tubes"Persze az angol nyelv alapszintű ismerete praktikus hozzá, ha nem akarsz mindent google transalte-ben fordítani.
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
OPiiPO
veterán
Bodz: igen, az SMSL M3-hoz, azzal a kitétellel hogy ha jövőre elindul a hifibogár és cserélnék DAC-ot, akkor ahhoz is jó legyen.
AMDFan: igen, ez is benne van hogy nincs értelme a BlitzWolf-ot lecserélnem, persze.
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz OPiiPO #67445 üzenetére
Ha jól működik, nem vesz fel plusz zajt, akkor nincs értelme cserélned. A hangminőség nem lesz jobb egy USB kábel cseréjétől. Az Audioquestet meg főleg kerülni kell, az egyik legnagyobb scammer gyártó. Én már hallottam tőlük a "Coffee" fantázianevű USB kábelt. Pont úgy szólt mint a gyári kábel.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz AMDFan #67446 üzenetére
Lehet, csak én voltam szerencsés egy 3m-es Forest kábelükkel, de nálam jelentősen kisebb lett a digitális zaj, miután a Black Friday őrület keretében kb. 40% kedvezménnyel végül vettem egy ilyet.
Ha van azonban egy transzparens, jó minőségű, jól működő kábelem, én sem cserélem,
[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Bodz
nagyúr
válasz OPiiPO #67445 üzenetére
M3-hoz nem nagyon van értelme szerintem ennyit költeni. Ha elindul a hifibogár, akkor is most hiába vennél micro usb kábelt, azért a legtöbb asztali dac-on nem az van, szóval lehetne átalakítózni. A 10-15k-s kábel végén meg hogy néz már ki a 300 forintos kínai átalakító?
Ha csak nem tudsz ellenállni, akkor legyen Supra. Max visszaküldöd, ha semmi különbséget nem tapasztalsz.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
Bodz, AMDFan: rendben, köszi a válaszokat. Marad a BlitzWolf usb egyenlőre, aztán meg ha elindul a hifibogár akkor úgyis kérek javaslatot DAC és USB-re is
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest