- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vodkaboy22
addikt
válasz Melorin #25300 üzenetére
Mint mindenhol itt is vannak erős túlzások
És itt aztán tényleg nehéz a fától az erdőt látni!
De kimondta, hogy nem lehet olcsón élvezhetően zenét hallgatni? Vegyél egy értelmes kis lejátszót (sansa vagy hasonló egy kis erősítő + egy értelmes fejes azt dőlj hátra! )
De az is igaz, hogy vannak minőségi szintek amiket megugorva az ember úgy veheti észre, mintha a régi csak egy trabi lenne az új merci hangzáshoz képest.Egy szabály van! Próbálj úgy ügyeskedni keresgélni hallgatózni, hogy később visszanézve ne pénz kidobásnak vagy időpazarlásnak ítéld hanem jó ízű zenehallgatásnak!
Ehhez pedig mindenki akar és fog majd tanácsot adni amit ne vegyél rossz néven nem azért adják (persze van kivétel)! Én már rég megtanultam, hogy mindenki véleményét tiszteletbe lehet tartani, úgy hogy meg van a saját véleményem (amely lehet azért olyan amilyen mert mások vagyunk )...Villamosmérnök vagyok és nagy mosolyogva tekintek a tápkábeles témára de inkább nem mondok semmit... Viszont azt én is aláírom, hogy ha szoftveres oldalon vannak hibák akkor azok is merész nagy gondot tudnak okozni!
EQ-ről viszont elég átfogó és egyértelmű vélemény alakult ki (szakmailag mondhatom, hogy nem is véletlen! ).Ja és a jobb hang:
Ami neked tetszek és úgy tetszik, hogy nem unod meg![ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Melorin
addikt
válasz vodkaboy22 #25301 üzenetére
Félreértesz, nem én mondom, hogy nem lehet olcsón zenét hallgatni, hanem ez jön le az összes fórumból, cikkből a témában. Véletlenül idetéved valami új ember, pár tíz ezerrel a zsebében, és ha egy kicsit olvasgat, el megy az egésztől a kedve, mert úgy sem lesz neki "hallgatható" cucca, és inkább megy és elissza
-
DEJVID
őstag
Mi a baj a tápkábelekkel?
-
bkercso
nagyúr
válasz Melorin #25305 üzenetére
Erre gondolsz: "A Musiland 01US mellett tényleg a foobar lenne a szűk keresztmetszet?" ?
Ez a foobar "hallgathatatlan"-ná minősítését kívánta tompítani. Arra gondoltam, mikor írtam, hogy a foobarral jópár millás rendszerek közti különbséget is kihallani, így nem gondolnám, hogy hallgathatatlan lenne.De ha Te is 01US-sel nyomod, nem értem, szerinted miért baj, ha valaki a millás rendszerében háklis a tápkábelre. Szerinted csak képzelődik?
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
PuMbA
titán
válasz Melorin #25289 üzenetére
Én illetve egy ismerősöm nagy különbséget hallottunk ki Átmentem hozzá, hogy jó ez a Meson, így egymás mellett elindítottuk a foobar-t, AIMP-ot, JRiver-t és Meson-t majd ugyanazt a 20 secet lejátszottuk egy számból. Ezt még egy Superlux 681F-fel csináltuk, de egyöntetűen erre a konklúzióra jutottunk, hogy a JRiver és a Meson más dimenzióban utazik.
bkercso: Hát nagyon, újra is hallgattam gyorsan az összes számomat és találtam bennük bőven "új" hangokat
baluka26:
Epf: Igen, a saját hangmotorjának van egy-két beállítása
schawo: Ja, ilyen hangja van, csak én nem tudom megfogalmazni az ilyesmit Milyen zenénél váltogatod és mire?
CaNNa3IS: Ez érdekes Milyen láncod van? Oprendszered milyen?
[ Szerkesztve ]
-
Semmi extra még.
DAC csere illetve beszerzés előtt állok.
musiland dragon - Emmeline XP-7 (utánépített) - hd600. Oprendszer windows 8.1.Legutóbb a barátomnál Jriver(megvásárolt) lett visszacserélve foobar-ra.
Nálam maradt és már jó pár progit végig próbáltam a fórumba felsoroltak közül is.Nálam a másik dimenzió az kb az avantgarde acoustic trio -ja. De egy progi nem igazán.
Ez max egy leheletnyi különbség lehet. Aki jártas programozásban az szerintem kb úgy van ezzel mint vodkaboy a tápkábellel.[ Szerkesztve ]
Stay up Stay humble Ride hard Get stoked
-
hunkris
csendes tag
Végül az xfi hd mellett tettem le a voksom, most ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. Volt szó róla, hogy usb-n is fogad jelet, és nem csak tápot.
Namármost, érdemes a tápot adó gépbe belenyomni külön optikaival, vagy a hozzáadott jack to rca átalakítóval? Ha igen, honnan tudja, melyiken kell fogadni a jelet, vagy hol lehet állítani?(Illetve ne basszatok le, de mire jók a hátsó rca és optikai kimenetek?)
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz hunkris #25309 üzenetére
Optikain érdemes bemenni, jobb szokott lenni az USB-nél. De ekkor is kommunikál az USB-n a fenti infok szerint.
RCA alatt biztosan az analóg, sztereó ki-/bemenetekre gondolsz. Erősítőhöz, illetve felvétel készítésére rögzítőprogramhoz valók értelemszerűen. Az optikai kimenettel pl. egy másik DAC-ba, vagy házimozi erősítőbe mehetsz be.
Ha jack-RCA-val mész be, akkor az alaplapi hangkártyád hangját alakíthatod vissza digitális jellé.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Elővettem a jó öreg uLilith nevű progit, hátha változott mostanában valami. Korrekt hangja van. Így már 5 ingyenes, meg 1 fizetős lejátszót használok Windows alatt. Jajjj...
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Csak én hallok valamit félre vagy a musiland 01us-nél tényleg jobb a hang precision-ben mint normalban?
Haluzok vagy más is érzi a különbséget? -
-
bmakszim
senior tag
válasz schawo #25316 üzenetére
Precision állásban pontosabban generálja az órajelet az adott frekvenciához (vagy valami ilyesmi, nem ismerem a pontos működését). A lényeg, hogy ilyenkor kell neki 3-4 sec, míg 44.1-ről átvált pl 48kHz-re. Akit zavar, hogy pl videólejátszás előtt ezt ki kell várnia, vagy egymás után hallgat több különböző mintavételezésű felvételt és nem szeretne köztük várakozni, használhatja a normal gombot.
-
bkercso
nagyúr
válasz bmakszim #25318 üzenetére
Na, ez egy nagy ötlet, én is törtem hasolón a fejemet. Nem semmi, hogy ilyen olcsó technikába is beleteszik!
Sajna a legtöbb chipen, ha szeretnénk 24 bitre túlmintavételezni, akkor csak a 48kHz egész számú többszöröseit fogadja el frekiben, a 44,1-ét nem.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #25320 üzenetére
Kérdezd a gyártóktól... Bár állítólag nem nagyon hallani meg túlmontavételezett anyagnál a dolgot.
Ezek szerint 22,57MHz-es kvarccal csak 44,1kHz-es jelet tudok beadni neki - ha jól értem.A Musiland 01US túlmintavételez?
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz bkercso #25322 üzenetére
Itt jól leírja, hogyan lesz a 44,1kHz-ből 48kHz.
.DLL: Nekem kellett még ez a 3 alkatrész is a tüskesor és a csati közé, másként nem működött a DAC. De van, amikor meg lehet úszni, ezt nem lehet előre tudni... Mindenesetre nem árt venni egy ilyet.
-
bkercso
nagyúr
válasz bmakszim #25325 üzenetére
Nem az a túlmintavételezés, hanem a kHz.
a 16bit --> 24 bit olyan, mint 2^16 pixel magas képből 2^24 pixel magasat készíteni. Egyszerű, mert egész számú többszörösére nő a felbontás: 2^8-szorosára.
De 44100 pixel szélesből 48000 széleset, az a bravúros![ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Ha 3,3V-ról hajtják a vevőchipet, akkor nem szereti az 5V-os jelet, ezért kell leosztani (persze úgy, hogy az osztó 75 ohmos terhelést mutasson a káblnek, ezért akkorák az ellenállások, amekkorák). De lehet 5V-ról is hajtani, melyik DAC-ban hogyan... A kondi meg DC-t blokkol. Ha nincs a kimeneten trafó (általában hangkártyán nincs), akkor kell.
[ Szerkesztve ]
-
bmakszim
senior tag
válasz bkercso #25326 üzenetére
Sajna a legtöbb chipen, ha szeretnénk 24 bitre túlmintavételezni, akkor...
Ez a mondat zavart meg, de már értem mire gondoltál.
Ha manuálisan állítok be neki egy mintavételezési frekit és ettől eltérő felvételt játszok le, akkor az eredeti sebességéhez képest gyorsabban, vagy lassabban játssza le azt ASIO módban (felgyorsul/lelassul a zene). Ebből következne, hogy nem mintavételez túl?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bkercso #25328 üzenetére
Kondiból milyet ajánlasz? Kerámia, fólia, műanyag házas (ez nem tudom belül milyen)?
75Ω-os coaxszal felvinnem a jelet? o_O Talán van még a padláson Azt hittem egy sima (jobb fajta) RCA-RCA kábel elég lesz.
50Ω-os coaxom is van pár méter, az szimpatikusabb lenne, mert hajlékonyabb.(P.H.)
-
bkercso
nagyúr
válasz bmakszim #25329 üzenetére
Akkor feltehetően nem mintavételez túl, így igaz.
.DLL: kerámia vagy fólia van ebben az értékben, a műa-házas is fólia. Mindegy. 75 ohmos kábel kell; így van, videóra is azt használják (internetre 50 ohmosat, az nem jó, nagyobb lesz a jittered a visszaverődések miatt!).
[ Szerkesztve ]
-
-
fi:zi'k
nagyúr
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
-
Melorin
addikt
válasz bkercso #25340 üzenetére
Hogy érted azt, hogy ha tartalmaz DC komponenst? Optikai kimenet lábairól vadászom le a TTL jelet, ez után értettem a kondit, mert a neten található kapcsolásokban van egy 100nF kondi az ellenállás osztó előtt. Ezért kérdezem, hogy elég csak az ellenállásosztó ha a DAC DIR9001 bemenetén van már egy kondi.
-
vodkaboy22
addikt
válasz Melorin #25341 üzenetére
Akkor elég elméletileg! De mást ne köss rá mert nem mindenhol van kondi és a DC komponens bithibát okozhat (Vagy teljesen értelmetlen jelet, ha meggátolja a megfelelő komparalási szint alá csökkenést.)
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
vodkaboy22
addikt
Tényleg tudtok olyan fejhallgató erősítőről ami teljesen dualmono (mint a végfokoknál akár két külön dobozba is berakható nincs közös föld semmi.)
Én keresek rosszul vagy ilyen tényleg nincs? És ha igen akkor miért nincs?Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #25343 üzenetére
Szerintem a Beta22-t meg lehet olyanra csinálni.
Legyen szép napod!
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #25345 üzenetére
Félreértettelek. Amúgy hogy állsz az új erősítőddel?
Tudsz valami egyszerű, de használható 9voltos tápot ehhez?
Az is jó lenne ha 2x9 Volt lenne, mert akkor itthon a cmoyt is tudnám róla etetni.[ Szerkesztve ]
Legyen szép napod!
-
vodkaboy22
addikt
válasz matyi94 #25346 üzenetére
A fejes C3M már kész csak kicsit szépítek rajta tegnap vettem lakkot a sárgaréz előlaphoz tehát csak csilivili dolgok maradtak és a nagy kérdés mennyire legyen csilivli?
Egyenlőre egy fekete kúltúrált műszer doboz van aminek előlapja sárgaréz lemez lett és az szépen lakkozva.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Ribi
nagyúr
válasz vodkaboy22 #25345 üzenetére
Nyilván mert nem sok olyan füles van aminek a csatlakozóján külön föld lenne. Innentől meg értelmetlen.
-
vodkaboy22
addikt
Egyre több komoly fejeshez lehet 4pin-es xlr csatis vezetéket kapni (vagy 2*3pin-es xlr-t)
És balanced out-os erősítő amihez szintén ilyen csatik kellenek olyan kapható már több is.Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest