- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
J97
tag
DAC és USB port közzé számít az USB kábel milyensége? Az eredeti gyári kábel csatija kissé kikopott már. Az 2 ferrit gyűrűs árnyékolt kábel. Most helyettesítettem egy 1,5 -m -es ferrit nélküli USB adatkábellel. Tesztelgettem de nem igazán véltem felfedezni hangzásbeli különbséget, amit meg igen az szerintem placebo volt a részemről. Mást is ide ültettem, nem tudta mikor melyik kábellel szólt a DAC, nem hallott különbséget. Valószínűleg ez a rendszer még nem az a rendszer, aminél számít az ilyesmi. Egyébként a 1,5 m -es pótolt ferrit nélküli USB kábel is elég jó minőségű nem a cérnavékony kategória. DAC egy belépőszintet képviselő ESI Dr. DAC nano.
Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!
-
JackFeryll
őstag
Sziasztok!
Valamelyik ASUS Xonar kártyával előrébb vagyok mint a p8p67 pro alaplapi kártyájával ? (főleg az olcsóbb verziók érdekelnének)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz JackFeryll #24153 üzenetére
Bármelyikkel előrébb leszel. Mint számomra is nemrég kiderült, a dsx fejhallgatókimenete nem komoly (bár így is sokkal jobb), a dg, vagy dgx rendelkezik fejeserősítővel. Ezek a kártyák nagyon olcsók, megéri beruházni. Avagy állítólag az új Creative Z is jó; nem hallottam.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
JackFeryll
őstag
Sound Blaster Audigy SE 7.1
Ez nagyon rossz kártya ? 2000 forintokért megy használtan. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz JackFeryll #24155 üzenetére
Az SE verzió egy buta processzort tartalmaz, mindent szoftverből csinál. Rendes Audigy-t vettem 3000-ért ez előtt kb. 6 éve.
Szóval ja, nem érdemes az SE-t megvenni.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
bkercso
nagyúr
válasz JackFeryll #24155 üzenetére
Asus Xonar DG-t (vagy DGX-et) szoktak javasolni mint olcsó hangkártyát, annak nagy az érték/ár aránya. 4-5k használtan.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz schawo #24157 üzenetére
Nem. Aki játszott, annak eléggé fontos volt pl. az EAX, ezért vettünk Creative hangkártyát többek közt. Továbbá az is gond vele, hogy gagyinak készült hardveresen.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
titán
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A CP2114 -es USB - I2S híd IC-t próbálta már valaki? Gyárilag fel van készítve a Wolfson WM8523 meghajtására, ami az itt olvasottak szerint igen jó cucc, főleg ilyen olcsón.
Gyorsan rendeltem is pár sample-t a hídból. Szóval a PCM2903C megy a levesbe.
-
vodkaboy22
addikt
válasz CPT.Pirk #24161 üzenetére
Ohh az a sample ha tényleg pár engem is érdekelhet... csak 48kHz 16 bit... Az nem jó!
Zenék többsége 44.1-es. Konvertálgatni hagyni a gépet meg nem szabad[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz vodkaboy22 #24162 üzenetére
Áhh fákk, 167 USD lenne a szállítás ide!
Valamit ki kell találnom...
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
válasz CPT.Pirk #24163 üzenetére
A baj, hogy most csak lábas foglalatom van (nem PCB) és drágább aranyozott e88cc-m illetve 6n1p-m bár az nem tökéletes helyettesítése az ecc88-nak. VIszont lábkompatibilis és hasonló...
De mondom a gond az hogy a chip csak 48kHz-et tud és innentől kezdve már alkalmatlan. A 44.1-es anyag 48-ba való konvertálása baromi sokat tud rontani a hangminőségen! Akkor már 2903-mas mert az tud 44.1-et és 48-at alapból!
Nem vicc és nem audiofoolmisztérium Ennek a hibáját már egy alapközép fejes + morganjones-ka hamar kihozza!Felejtsd el nem jó chip.
[ Szerkesztve ]
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz vodkaboy22 #24164 üzenetére
Jah látom mit mondasz. Mivel lehetne helyettesíteni, ami kapható is? Egész megtetszett ez a wolfson-os 2 IC-s felépítés.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bkercso #24166 üzenetére
Úgy hirtelen a 24 bit, 192kHz fogott meg, stb.
A PCM270X+DIR9001+DAC lánc első tagjának a paraméterei nem jobbak, mint a 2903-é. Az igaz, hogy a DAC rész jobb lenne, de max ennyi.
-
bkercso
nagyúr
válasz CPT.Pirk #24167 üzenetére
A PCM saját DAC-ja szerintem Neked már kevés lenne, azt csak digit vevőnek kellene használni.
Zenehallgatásra nem olyan rossz ám a PCM, jobb a Tenor 7022 24 bites csodánál sokak szerint. Zeneibb. Paraméter alapján meg ne hifizz, de tényleg!kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bkercso #24168 üzenetére
Hajlok erre a láncra amit mondasz. Igazából a 290x valamelyik tagját próbálta az egyik kollégám, az volt róla a véleménye, hogy eléggé nem volt jó a hangzása. Ezek az IC-k legalább beszerezhetőek egyszerűen.
vodkaboy22: programozható cuccot biztos kihagyom.
[ Szerkesztve ]
-
matyi94
senior tag
válasz vodkaboy22 #24169 üzenetére
6631A allitolag nagyon zsir. Az enyemben B van. Linux es Mac nativan kezeli.
Legyen szép napod!
-
veterán
Mi most az elképzelhető legolcsóbb DAC megoldás? Gyakorlatilag nulla minőségi igényt feltételezve, csak tévézéshez kell.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #24178 üzenetére
Mihez képest? De szerintem is ez a korrekt megoldás. Optikán megy ki a digitális jel a tvből és onnan az analóg megy tovább az erősítőbe.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
vodkaboy22
addikt
-
guppy
őstag
válasz vodkaboy22 #24187 üzenetére
jó kis esti olvasnivaló lesz
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bkercso #24175 üzenetére
Megnézve az ebayes árakat, nem biztos, hogy érdemes külön DAC-ot építeni, plusz ott olyan IC-ket használnak, amiket itthon nem tudok beszerezni. Most azzal a gondolattal kacérkodok, hogy csak a csöves OTL-t építem meg kézzel, az USB-s DAC cuccot meg venni kellene. Erről mi a véleményed?
Amúgy alkatrész téren 13k az E88CC OTL anyagköltsége, amibe nem számoltam még bele a 4 csövet meg a 4 foglalatot és a nyákot.
vodkaboy22: kicsit ha múlik a sör hatása megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz CPT.Pirk #24189 üzenetére
Én elvből építek (elv: mert szeretek!), tehát tisztán anyagi megfontolásból persze, hogy tilos építeni. Hacsak nem vagy profi és nem tömegével gyártod.
Vodkaboy22: Én meg most Szekerest építek, kíváncsi vagyok. Majd összeugorhatunk valamikor, ha gondolod.
-
bkercso
nagyúr
válasz CPT.Pirk #24191 üzenetére
Mard le otthon, az nem olyan drága. Vagy maratsd le egy egyetemistával.
De ha csak az élményért építenél, akkor a kínai megoldás is játszik, miszerint az IC-ket adapterrel kihozod furatszereltre. Szakmailag persze ez erősen támadható, de szólni szól...[ Szerkesztve ]
-
-
bkercso
nagyúr
válasz vodkaboy22 #24193 üzenetére
Ok, great!
Az új DAC-om úgyis félig megtervezett állapotban van (már egy ideje, csak úgy ne maradjon)...
A hétn befejezem a Szekerest, de hogy új tápot mikor kap, nem tudom. Most stabkockás lesz.[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bkercso #24192 üzenetére
A vasalásos technikát csináltam itthon, de nem az igazi, a vezető sávok itt-ott körömlakkos pótlást igényeltek, mindegy volt milyen papírral csináltam.
Mondjuk van itt egy kollégám aki jobban tudja csinálni, ő 1206-os SMD méretig még tud nyákot gyártani, de persze az is nagy ezekhez az IC méretekhez. Olyan ismerősöm meg nincs, aki pl. levilágítós, precízebb technikával tud nyákot gyártani.Talán van a neten valamerre olyan nyák gyártó cég, akik kis szériában tudnak olcsón gyártani. Nagyobb kedvem lenne ehhez, ha pl. a Texasnál lennének kicsit jobb cuccok is, mert azt be is lehetne szerezni.
Most a nyák áram miatt az E88CC-t valszeg szigetes próbanyákon fogom megcsinálni az egyszerűsége miatt, a használt szigeteket meg kitöltöm ónnal, aztán meg van oldva a nyák kérdés és mégsem kellett lég szerelni. Egyet már csináltam így, teljesen jó megoldás volt.
Egyébként az ebayen (vagy Kínából, stb) beszerezhető cuccok közül tudsz valami olyat mondani, amit esetleg megérné megvenni, mert pl. itthon nem beszerezhető, de minőségi IC-k vannak benne? Nem tudom nézegetted-e ezeket a cuccokat az építés mellett. Valami költséghatékony, de mégis jó cuccot keresek. Valamerre még olyat is láttam, hogy mindössze 15 dollár volt a VIA 32 bites cuccát tartalmazó 2x5cm-es minimalista usb stick.
-
vodkaboy22
addikt
válasz CPT.Pirk #24195 üzenetére
Én raszter pontokon előfúrt uni-nyákora építettem MOrgan Jones-t egyszerű jó és nem kell jobb a kisebb SMD- ellenállások meg már úgysem biztos hogy bírnák a kakaót. (27k 4 mA... )
-
bkercso
nagyúr
válasz CPT.Pirk #24195 üzenetére
Én világítani szoktam, PCM2906-ot simán rátettem. Írásvetítő-fóliára lézernyomat, ezt 2 rétegben vékony üveglappal az előlakkozott (vagy P20-azott) NYÁK-ra leszorítani, és 60-1100W halogénlámpával 5-10 percig 10-15cm-ről, vagy 20W kompaktfénycsővel 20-40 percig 10-15 cm-ről, vagy tűző napon dél körül 2-3 percig, vagy UV-ledekkel levilágítani. Aztán 1-2%-os NaOH-dal előhívod, majd cc sósav : cc hidrogén-perklorid : víz = 1:1:4-el lemarod, acetonnal lemosod és bekémiaiónozózod (10 percig). Aztán lehet fúrni, ha kell.
Az elmeBay-al az a baj, hogy nem is értik, mit csinálnak és spórolnak is. Abszolót zsákbamacska, mit fogsz ki. Nem az IC a lényeg, hidd el, hiszen minden analóg! A zaj is meg a hiba is.
Bodz szeretsz@rokatmindenfélét összevásárolni, őt kérdezd szerintem.
Nekem van olcsón DAC-om, rendesen megépítve.Vodkaboy22: DAC-ról van szó, nem erősítőről.
-
vodkaboy22
addikt
válasz bkercso #24197 üzenetére
Az e88cc-k erősítőbe mennek ahhoz gondoltam
Az elmeBay
Ez rohadtul tetszett
Viszont igazat adok baromira zsákba macska tud lenni a dolog, ha már hasonló akkor egy rossz vagy kiszuperált DAC-ot vegyél és azt alakítgasd vagy vegyél egy működőt de ne zsákbamacskát, különben bkercso kisDAC kártyája erre a célra szerintem magyar piacon a legjobb... Csak tegyél hozzá egy jobb tápot ne USB-5vját!... (Cikkem is van erről muhahaha)Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
bkercso
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bkercso #24199 üzenetére
Kérdés, hogy ez vajon számít-e valamit, pár mm távolság van csak a 3 luk között, az alkatrészek beforrasztásához meg úgy is kell egy adag ón.
Amúgy a vasalással végül is tűrhető nyákokat sikerült csinálnom, de szigorúan csak furat szerelt cuccokhoz való, ami sikerült. Lehet még a vékonyabb vezetősávok alkalmazása segített volna, arra már nem emlékszem, hogy próbáltam-e vékonyabbakat. Végül meg lefújtam a cuccot nyák védő forrasztható lakkal, attól lett ilyen zöldes. [link]
A kis OTL meg így állt össze első szerelésben a próbanyákon: [link] Szerintem simán vállalható, plusz olcsó megoldás. Max jó lenne eltérő színű vezetékeket használnom a foglalatok bedrótozásához.
Valószínűleg ugyanezt az szisztémát fogom alkalmazni a végleges OTL-hez is, be lesz majd szerelve egy szép szál csiszolt alu dobozba, ha minden igaz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Háztartási gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Synology NAS
- Építő/felújító topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5 Pro teszt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest