- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #2100 üzenetére
Analógot még nem volt lehetőségem megkóstolni, de a vinyl rip az elvileg nem áll távol az analógtól minőségben.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Shufny
őstag
válasz baluka26 #2101 üzenetére
Jahogy a sznobok szerint a rip már oké? Ez nekem új. Mellesleg meg továbbra is több fér a CD -re 11 dB DR -nél.
D osztályról pedig: "The term "class D" is sometimes misunderstood as meaning a "digital" amplifier. While some class D amps may indeed be controlled by digital circuits, the power stage deals with voltage and current as a function of time." [link]
Közben érdekes postokat találtam a Cube DAC egyik thread -jében.
-
baluka26
nagyúr
Ömm, olvasd el újra amit írtam. A sznobok minden digitálist leszaroznak, beleértve a ripet is.
Az oké, hogy annyi lehetne cédén, de kevés van ami megközelíti. Bakeliten azért több van..They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
<MZ/X>
őstag
Tiszteletem!
Egy Asus Xonar D2X vagy Essence STX-el használt HD650-hez milyen külső, dedikált fejhallgató erősítőt ajánlotok? Zenehallgatási preferenciák fontosak? Kb. 40-50e-t szánnék a projektre. Lehetőleg szolgáljon ki 600ohm-os füleseket is, lehet, hogy később olyanom is lesz.
Előre is köszönöm!
Original's never fit - Socket 370
-
baluka26
nagyúr
Nem akarok én senkit bántani, de vitatkozni ilyen faszságokon igazi sznobizmus.
Ha az függ a döntésében, hogy milyen műveleti erősítő van benne, nem az, hogy hogy szól, az egy igazi gyökér. És persze leszólja azt, akinek Denon D2000 fejhallgatója van. GratulálokThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
-
Shufny
őstag
válasz baluka26 #2114 üzenetére
M-Stage topicban mindenki azt mondja, hogy nagy javulást hoz az OPA627, és még arra is plusz az A bias -os. Ha mindenbe $1000 alatt ilyeneket raknak, akkor tényleg jóknak számíthatnak. Ez azonban nem változtat azon, hogy sokkal jobb, ha meghagyják a csere lehetőségét.
Én csak azt nem értem, hogy az opamp -okra jönnek hogy voodoo, de a wolfson dac -okra bezzeg rá vannak izgulva nagyon.
-
baluka26
nagyúr
Engem hidegen hagy, hogy mi van egy cuccban. Az Asgardról is csak vásárlás után tudtam meg, hogy nincsen benne egy darab opamp sem. Dac-ot sem ez alapján fogok választani. Megpróbálok belőni egy árkategóriát, és sok véleményt, összehasonlítást elolvasni. Esetleg meghallgatni, bár Magyarországon ez korlátozott.
Szerintem ez így többet ér, mint egy opamp alapján választani.
Te fogsz valamikor cserélni az M-Stage-ben? Tényleg kíváncsi lennék egy megbízható ember véleményére opamp témábanThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
-
titán
válasz Ati3120 #2098 üzenetére
Ja, szokás a D osztályú erősítőt buta marketinganyagokban digitális erősítőnek titulálni, és hogy az AT-nek kellően hibbant marketingesei vannak, azt már megcsodálhattuk a füles topicban is ("titán/műanyag ötvözetú kábel" -> jézusom ).
szerk: most látom már, hogy ez ki lett már tárgyalva.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
baluka26
nagyúr
Titán+műanyag ötvözet?
Facebook oldalán a Schiit-nak van egy fotó az Asgard belsejéről, ééés tényleg nincs egy műveleti erősítő sem benne
Te is koránkelő vagy, Schawo?![ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
Hátháthát, nem tudom, hogy lesz időm. Elkezdődik ez a fránya bajnokság is ma, visszatérünk a részletekre. Legkésőbb tavaszi szünet (április vége) lenne jó nekem
Bár akkor már felőlem csapathatunk egy nagyobb meetinget is, akár[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Csöves előnye, hogy egyesek szerint szebb a hangja, kellemesebb, hallgathatóbb, színezettebb.
Hátránya: rossz hatásfok, csöveket beszerezni drága, körülményes.A félvezetősek "strapabíróbbak", kevésbé színezettek, fenntartásuk egyszerűbb, jobb a hatásfokuk.
Egyes fejhallgatókhoz egyik míg másokhoz másik passzol.
Én személy szerint jobban preferálom a félvezetőket...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
ntomka
nagyúr
Új versenyző. Vélemények?
ツ Headphones on - World off
-
guppy
őstag
Nagyon jónak ígérkező darab, headfin elég jó review készült róla, az illető nagyon dícsérte, ahogy olvastam veri a DAC Magicot(persze ezen nincs balanced out - amit valaki elmagyarázhatna nekem h pontosan h működik, mert eddig csak arra jutottam h külön van a két driver földje), és az audinstet is(az audinstak az erősítő részét is).
(amúgy p_adam már linkelte korábban ) -
-
titán
Általában nincs szükséged szimmetrikus kimenetre. Elég ritka az az eset, amikor ennek előnyét láthatod. Kicsit jobb lehet a dinamika és kisebb a zaj teljesen differenciált, szimmetrikus rendszer használata esetén.
Röviden annyi, aszimmetrikus mono jel esetén az egyik ágon jön a jel, a másik a föld, szimmetrikus mono jel esetén az egyik ágon jön a jel, a másik ágon a jel fordítottja jön, tehát a két ág közötti feszültségkülönbség duplája, mint az aszimmetrikus esetén.
-
titán
Azt nem tudom, hogy miért nem tudnak két vonali kimenetet eszkábálni egy ilyen DAC-ra. Ennek hiánya miatt nálam még mindig a DacMagic a nyerő. Nem értem, hogy miért nem gondolnak olyanokra, akik egy füles erősítőt, és egy integrált erősítőt is meg akarnak hajtani.
[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz dudika10 #2130 üzenetére
Köszönöm dudika10 és schawo , mostmán értem miről is van szó, ha jól vettem éle a lényege az h sokkal jobban szigetel a külső zajok ellen mint az asszimetrikus , és van még egy pár jó tulajdonsága mellette.
egy kis off:
naggyon durván sok a mély a cx300ban, és egész szépen muzsikál a hifimanról, bár el is nyomnak jóformán minden mást -
guppy
őstag
jah, bocsi nem tudtam, ézért is ajánlgattam kombó megoldásokat.
de SS-ből sztem matrix M stage v amit baluka is rendelt Schiit asgard(ha nem sürgős akkor vársz vele egy kicsit és jó eséllyel megint lesz 50 dodóval olcsóbban olyanok amiket visszaküldtek - de ugyanúgy megvan rájuk az 5 év gari) - én ezeket venném
persze érdemesebb megvárni a tapasztaltabb "kollégák"(ez itt elég erőteljes költői túlzás volt részemről) véleményét is -
Shufny
őstag
Solid state. Ez esetben = nem csöves. Szerintem várd meg a véleményeket az Asgard -ról.
-
-
titán
Úgy hallom, hogy lassan jó lenne egy újabb találkozót tartani. Ha lenne rá affinitás, szívesen megszervezném egy hétvégén, most már normális helyszínt is tudnék neki biztosítani, akár 30-40 főre.
-
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest