- 3D nyomtatás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Fire TV stick/box
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
titán
Ha nincs külön opamp a külön kimenetekhez (pl jack elosztó), akkor a külön egységek párhuzamosan egy áramkörre kerülnek...
A Konnektnek több vonali kimenete is van, nem?
Az az Edirol szép, jó, meg minden, de ágyúval verébre. A CA DACMagicnek két vonali kimenete van. Ezért is tetszik. Ök tudják, milyen problémák merülnek fel, és arra szállítanak megoldást, nem csak vaktában hadonásznak.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
KMT
addikt
Ezt értem. És? Mindkét egység megkapja ugyanazt a jelet. Az előerősítő terhelő impedanciája lecsökken. Ez hatna annyira a hangra? Vagy mi más történik még?
A 8-nak csak egy pár kimenete van. Live-ra szívesen cserélném. :]
"Az az Edirol szép, jó, meg minden, de ágyúval verébre."
Nem mindegy, ha az szól jobban? (Feltételezés csak.)
-
titán
Az áram a kisebb ellenállás irányába áramlik. Ha kettőt kötsz rá, akkor a nagyobb impedanciájú már alapból is csúnyán megszívja. Ha ehhez hozzáveszed, hogy az impedancia általában nem egyenletes a frekvenciatartományon, akkor érthető, hogy a másik eszköz nagyon durván beleszól a hangba.
Annak az Európának 4 pár független, és további 3 pár függő kimenete van. Ezen felül még 8+2 bemenete is. Ez rengeteg alkatrészt feltételez, ezt mind ki kell fizetni. Az árba csak akkor fognak beférni, ha spórolnak az alkatrészek minőségén. Messziről így arra tippelnék, hogy nem lehet az túl fantasztikus. Mondjuk nem tudom, ez csak előítélet.
-
KMT
addikt
Áram? Miért lenne jó az, ha több van belőle?
Egy végfok impedanciája hangtartományban jelentősen ingadozik? Ne már.
Famaci, szerinted?
Hallottam azt a cuccot. Nem rossz, sőt! Kb TC szint, ami meg jobb a DacCsodánál. Szóval nem olyan egyértelmű, hogy a CA a jobb hangú.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Asszem teljesen elbeszélünk egymás mellett.
Azért az Ohm-törvényig nem kell visszamenni.
Továbbra sem értem, hogy mégis mit számít az áram? Kap egy feszültséget (ami fix, nem [nagyon] csökken a több eszköz miatt), és ezt erősíti fel. A teljesítmény csak a végfok után lényeges.
-
titán
Értem amit mondasz, és könnyen lehet, hogy igazad is van. Ahol én ezt eddig teszteltem az az erősítő utáni rész volt, ahol a csatlakozott eszközök fülesek voltak, mind összevissza impedanciakarakterrel. Valószínű ezt az esetet nem lehet direktben ráhúzni arra az esetre, hiszen mint azt te is mondtad, az elő- és végfokok impedanciája egyenletes kell hogy legyen...
Kíváncsi lennék én is Fapaci véleményére. Szeretek veled vitázni, mert jókat mondasz.
[ Szerkesztve ]
-
KMT
addikt
Ja igen, így már értem, miért írtad azokat. Azt hittem, hogy te is a nagy impedanciás gondolatmenetben vagy. Vagy legalábbis a végfok "előtt".
Hangkeltőknél ez valóban létező probléma (módosulhat az erősítő frekimenete is), ezért is kell körültekintően eljárni, amikor több hangsugárzót akar valaki egy végfokról hajtani. De a mi esetünkben csak elektronikákról van szó. Sajnos nem találtam infót arról, hogy ezek impedanciája mennyire állandó. Én is csak kérdeztem ám, bár meglepne ha rosszul sejteném.
-
titán
Az engem nem hoz lázba, ha 5, 10 vagy 20 k a bemenő impedancia eredője, ha ez egyenletes.
Azért tapasztaltam már máshol is zajosodást elosztásnál (tv antenna), elméletileg ott is utána jön a jel erősítése. De az is lehet, hogy ott már annyira kicsi a jelszint, hogy nem is lehet őket összehasonlítani.
-
baluka26
nagyúr
Továbbra is fennáll a kér(d)ésem:
Nincs valakinek kölcsönben/elfekvőben egy akármilyen DAC-ja, USB bemenettel és RCA kimenettel?They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
SOAD19
addikt
válasz baluka26 #2297 üzenetére
"Ez a magyar Posta a sebesség bajnoka."
Azaz! kk831228 fórumtársunk által szerdán feladott HD600-asáról ma jött értesítő, hogy megérkezett, átvehetem a postán és mi szerepel az értesítőn.... Idő garantált csomag. Hát, az, garantáltan nem kapod meg túl hamar. Jó, nem vagyok igazságos, múltkor a superlux-ok egy-két nap alatt ideértek, de most porszem kerülhetett a rendszerükbe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
KMT
addikt
válasz #92251648 #2322 üzenetére
Köszi!
A dugdosás tényleg jó dolog de nekem nem füleserősítőről van szó, hanem szubról (ha integrált helyett csak végfokom lenne egyszer netán). A dolog így igen vicces lenne. Gyakorolnom kellene még, hogy kb ms-onként kicseréljem a végfokot és a szubot.
De ha már itt tartunk, lehet, hogy a nagy jelszintű bemenetet érdemesebb akkor már használni a ládán? A kézikönyv ezt is javasolja, merthogy így pont az a jel jut a szubra, mint a frontokra. De nekem ez sántít, hiszen a frontok miatt módosul a jel, nem? Akár a végfok esetleges frekimenet-változásra gondolunk, akár a dampingra. Nekem úgy tűnik, hogy így "rosszabb" jelet kap a láda, mint RCA-s összeköttetéssel. Mennyire van alapja ennek? Egyáltalán, melyik lehet a jobb megoldás, hol vesztek kevesebbet?
Bocs, ez elég off itt.
-
törölt tag
A komolyabb szubokon van keresztváltó HighPass kimenet, onnan tudsz venni jelet a frontokat hajtó erősítőkhöz. Ha nincs ilyen, akkor meg lehet próbálni a párhuzamosítást, a végfok elé meg betenni egy passzív RC tagot, ami levágja a mély hangokat. Nem korrekt, de bizonyos kapcsolásoknál működhet. Jobb lenne olyan forrást keresni, amin van több kimenet.
A szubok hajtásáról inkább ne itt...
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Texas Instruments magyarul küld hírlevelet e-mailben?
OMG, de meglepődtemThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
Csak szerintem furcsa egy 15.000 forintos erősítőről azt állítani, hogy lever 1000 dollárnál drágább fejes-erősítőket?! Itten-e
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #2335 üzenetére
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
Nertpaelg
tag
válasz bigmasterg #2335 üzenetére
Csak óvatosan, a 9V-os elem reggelire megeszi a K1000-et.
-
baluka26
nagyúr
Senki nem tudja.
Postánál megkérdezem mikorra várható a kiszállítás, azt a választ kapom, hogy ezt most nem lehet megmondani, meg hogy változó, meg kisf@szom...
Egy hete van náluk a csomag...egy heteThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
válasz baluka26 #2341 üzenetére
Közben olvasóm ebayes topikban, hogy többeknek van bent a postánál a csomaguk.
Büdös a munka az állami szférában, vagy mi van?! Telefont sem képesek felvenni...
DHL 2 nap alatt kihozta, miután megkapták a számlát
Abszurdisztán.They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
válasz Nertpaelg #2343 üzenetére
Díédzsel felvette velem a kapcsolatot, mielőtt a trackingbe bekerült volna a csomag
Csak azért volt hosszú a kezelés, mert próbáltam megúszni az áfát, sikertelenül
De ez, ami most van.
Senki nem tud senkit a telefonoknál sem. Lehet nem is a postánál dolgoznakThey said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
guppy
őstag
válasz baluka26 #2344 üzenetére
DHL-nél én nem ügyeskedtem (ugye tanultam a hibádból ) és úgy is vagy 2 hetet kellet várni, ja és be se került a tracking rendszerbe, csak miután megkaptam
bár lehet csak azért nem kaptad még meg mert van olyan jófej a postánál vki és bejáratja neked rendesen
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Blackhole13 #2347 üzenetére
Én két hete rendeltem, egy hete van Magyarországon.
Bolttól vagy privát embertől vásároltad?
Mennyiért vetted?They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
Ma postázzák, állítólag...
-
ntomka
nagyúr
Úton van az Audinstom. Kaptam követőszámot, de nemtom hogy lehet ezzel ellenőrizni az állapotot? Azt írja EMS, de guglizva EMS követő oldalakat, sehol nem fogadja el, illetve azt írják, hogy ehhez a számhoz nem tartozik szállítmány.
ツ Headphones on - World off
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest