Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jaanoo89

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szeretném feltérképezni a Fuji vonalat, lehetséges, hogy váltanék Olympusról. Meglepően sok decenteres objektívet fogtam ki az elmúlt években, ezt leszámítva elégedett lennék velük, de gondoltam megkérdezem, erre fele mi a helyzet objektív fronton. Ki honnan vásárol, mennyire teszteltétek az objektíveket decenterre, nagy-e az objektívek szórása élesség szempontból, vannak-e típushibák a rendszerben?

    Szóval leginkább a hátrányok érdekelnek, mert az, hogy bitang jó a rendszer papíron, az látszódik, a tudatos rendszerépítés is, szimpatikus vállalat benyomását kelti a Fuji.

    Kezdésnek 1.5 misi tőkém lenne beugrani, teljesen hobbifotósként, ennek ellenére az X-T5 tetszene, főleg a HI-RES mód miatt. Fő témám a tájképek lennének, illetve ilyen kis utazós, nyaralós, hegymászós szettre vágynék, tehát a csepp és porállóság fontos lenne. Videó viszont semennyire nem érdekel.

    A jelenlegi objektíveim: 9-18 f/4-5.6, 25/1.8, 45/1.8 és a 60/2.8 macro. Ez utóbbira lehet meghagynám a gépet, viszont jól jönne minimum egy ekv. 35mm-es fix és valami UWA megoldás.

    Minden tippet szívesen fogadok!

Új hozzászólás Aktív témák