Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #75501312

    törölt tag

    válasz #75501312 #4959 üzenetére

    Az esti adagnak még sütés után is erjedt szaga volt, így azt csak óvatosan kóstoltam meg, bajom nem lett tőle, de nem mertem megenni.
    Este még csináltam egy kis adag próba tésztát, de nem fedtem le fóliával légmentesen, csak konyharuhával letakartam. Ez viszont reggelre olyan lett, mintha kiszáradt volna. A második kelesztés annyira nem akart sikerülni, így megsütöttem. Lefedve megemelkedett annyira, mint a kelesztés alatt kellett volna, így ez mos töményebb lett.

    Úgy tűnik majd kísérleteznem kell még, de pár dolgot már megtanultam. Ha a második kelesztés előtt jól átdolgozom a tésztát 4-5 percig, akkor jó feszes és ruganyos lesz a tészta. Nálam fedő alatt 30 perc kell 2 jégkockával utána 15 perc fedő nélkkül, akkor szépen megemelkedik a kenyér, belül puha és kívül ropogós lesz. Valószínűleg majd ilyen középút lesz, hogy kevesebb élesztőt használok, mint eddig de nem annyira, hogy 10-12 órát kelljen keleszteni, és kell majd a lezárt kelesztés.

    Vennem kell egy jénait majd, mert most 2 sütőedényt borítok egymásra, az meg nem zár teljesen. Haladok nagyon lassan, most már kezd hasonlítani állagra, még az ízre kell odafigyelnem.

Új hozzászólás Aktív témák