- Computex 2024: a jövőt vázolta fel az NVIDIA
- Hővezető paszták
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Computex 2024: bemutatkozott a Biostar alaplapok AMD-s zászlóshajója
- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Ingyen osztogatja a Samsung a Galaxy Watch FE-t
ma Pedig még nem is létezik. Közben befutott a szuperfényes Watch Ultra specifikációja.
-
Frissítve! Summer Game Fest 2024 - Az összes bejelentés egy helyen!
gp A show késő este kezdődik, de utána az összes trailert összegyűjtjük egy helyre.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Kipróbáltam most egy olyat, hogy a 67%-os kovászoshoz 5 óra után kevertem 100g lisztet és 25g élesztőt, amitől 57% hidratáltságú lett. Olyan 1-1.5 órát hagytam még kelni. Így kétszer lett dagasztva olyan 15-20 percet, szemben az előző változattal, amit 1x dagasztott a gép 30 percig. Szépen feljött, és ízre is jobb, mint a tisztán élesztős, de azért még bőven van hova fejleszteni.
Nagyon úgy tűnik az eddigiek alapján nekem, hogy a gépnek a 67%-os is túl vizes, és azért zuhan össze egy bizonyos magasság felett a tészta. Kipróbáltam a múltkor csak élesztővel és BL55-el ugyanúgy 67%-on, és bár valamivel jobban feljött, mint kovásszal, de túl vizes volt az is. Úgyhogy nem az zavar be, hogy a hosszú kelesztésnél és a kovásznál víz keletkezik melléktermékként, hanem alapból túl vizes a tészta a gépi módszerhez. A másik, ami számíthat, hogy most kétszer lett dagasztva szemben az előző egyszeri dagasztással, és szerintem gyorsabb lehet a bubi képződés, ha friss levegőt keverünk a tésztába, plusz a savassága is lecsökken, mert a tejsavat és ecetsavat tovább tudják oxidálni a mikrobák széndioxiddá. Következőnek kipróbálom élesztő nélkül ugyanezt a szárazabb tésztát kétszeri dagasztással. Olyan nagy elvárásaim már nincsenek vele kapcsolatban, de hátha megemelkedik az is hosszabb kelesztéssel. Ha nem, akkor maradok a kovász + élesztő kombónál, és igyekszem levinni az élesztő mennyiségét, amennyire lehetséges. Még ez is jobb ízre és állagra, mint a tisztán élesztős. A BL55-öt is majd lecserélem BL80-ra, hátha úgy több vizet elbír, de most egyelőre még sok ilyen lisztem van, és ezt akarom kimaxolni mielőtt tovább lépnék.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
- Traktor és kamion matricák széles választékban! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- DAH Solar 405W full black napelemek verhetetlen áron
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- Erős asztalláb (Steelcase)
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen