Bemutatta első Snapdragon X-re épülő notebookját az ASUS

Az új Vivobook S 15 ráadásul az első ilyen, hazánkban is elérhető PC lehet, és már júniusban megvásárolható lesz.

Hirdetés

Bejelentette első, a Qualcomm Snapdragon X platformjára épülő notebookjának érkezését az ASUS: a Vivobook S 15, annak is egész pontosan S5507 típusszámú változata az alig egy hónapja prezentált X Elite, illetve olcsóbb X Plus rendszerchipekkel lesz rendelhető. Az új platformról annak bemutatásakor már részletesen írtunk, így itt most elsősorban a noteszgépre koncentrálnánk, melynek részletesebb specifikációi a következők:


[+]

Mint a táblázatból látszik, az ASUS nem egy ultrahordozható modellt választott az immár CoPilot+ PC-nek nevezett kategóriához, hanem egy általánosabb felhasználást megcélzó, 15,6 hüvelykes kijelzővel szerelt, 1,42 kg-os gépet. Ennek 70 Wh-s akkumulátora az ASUS ígérete szerint 18 órás üzemidőt biztosít videólejátszás közben, ami nem hangzik rosszul (a 13”-es, Core i7-1355U-val szerelt Zenbook S 13 például 63 Wh-s akkuval közel 13 óráig bírta), de igazán komoly előrelépésnek csak a számítási teljesítményt is ismerve mernénk majd nevezni.


[+]

Az ASUS, a Qualcomm és a Microsoft a „Next Level. AI Incredible.” fantázianevű bemutatón nagy hangsúlyt fektetett a mesterséges intelligenciához köthető funkciók ismertetésére, melyekből bőven kerül az új CoPilot+ gépekbe. Egyrészt megkapjuk a névadó CoPilotot, melynek indításához dedikált gomb is került a klaviatúrára (de külön gombbal érjük el az emoji-választó menüt is!), de elérhető lesz a művészi vénánk kibontakozását segítő Cocreator, a webes videóhívásokat feljavító Windows Studio Effect, illetve a Recall, mely valamennyi, a notebookon végzett tevékenységünket figyeli (némileg hasonlít a Windows 10-ben elérhető, de aztán elkaszált Timeline-ra), és ezt felhasználva turbózza fel például a Windows beépített keresőjét.

Visszatérve a notebookra, ez már előrendelhető az ASUS weboldalán, a megrendelt gépek szállítása pedig június közepén történhet meg. Egyelőre két konfiguráció közül választhatunk, mindkettő a Snapdragon X Elitre épül, és 1 TB-os SSD-vel szerelik, de a drágábbik (mely 570 000 forintba kerül) 32 GB RAM-ot kapott, míg az olcsóbbnál (ez 540 000 forint) be kell érjük 16 GB-tal.

Hirdetés

A tökéletes házimozi rendszer összeállítása: TV, hang és kiegészítők

PR A tökéletes házimozi rendszer kialakítása izgalmas, ugyanakkor összetett feladat, amely megannyi döntést követel. Az optimális élmény érdekében hangsúlyos figyelembe venni a különböző házimozi berendezések jellemzőit és előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés