Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kmarci25

    veterán

    válasz inf3rno #3101 üzenetére

    Igen, van. Túl magas hőmérsékleten indította a sütést, és kevés volt a gőz. Plusz bemetszést sem látok. A nagy hő (és a bemetszés hiánya) miatt a héj túl gyorsan megkeményedett, nem tudott növekedni tovább, és ezért a melegtől felfelé áramló levegő megrekedt a héj alatt.
    Én mindig 250-en indítom, és fedél alatt a saját gőzében van az első 15-20 percben. Ha nincs fedeles tálja, akkor a tepsi aljára tegyen tűzálló tálba vizet (pár perccel azelőtt, hogy betenné a tésztát, töltsön forró vizet a felforrósított tálba, vagy dobjon bele pár jégkockát) és spriccelj be a sütő oldalait (belülről! :DDD ) vízzel. Ez szokott segíteni, bár nekem sosem volt 100%-os az eredmény.
    Talán túl is kelt a bélzet alapján, vagy nagyon alacsony a hidratáció (60% körül). Vagy mindkettő. :)

    "There must be some way out of here" / Said the joker to the thief

Új hozzászólás Aktív témák