Hirdetés
-
A tüntetések ellenére is bővítheti német gyárát a Tesla
it Hiába a nagy tüntetések, a helyi önkormányzat rábólintott a Tesla német gyárbővítésére.
-
Újabb előzetesen a GreedFall II: The Dying World
gp Az új rész korai kiadása a nyáron érkezik PC-re, a teljes változat PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re is befut majd.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#54715584
törölt tag
válasz krizmo_ #2799 üzenetére
20-25 dkg liszthez használtam 1,5 dl vizet, annyit simán felvett, nem tudom pontosan mennyi lenne a megfelelő mennyiség.
Ízre jó volt, illetve kicsivel több sót kell majd használnom, állagra is jó volt, nem volt vizes. Legközelebb megpróbálom majd, hogy nem megyek 200 fok alá, akkor lehet jobban átsül a kéreghez közel is.
A tetejét nem kentem le semmivel, simán lisztesen tettem be a sütőbe és olajat sem használtam.Nem találtam a serpenyős megoldást bagelre (általában bingewatch-olom a főzős videókat), de itt egy, amiben főzik a tésztát sütés előtt. Nekem az volt meglepetés, nem is a serpenyő, főleg a serpenyős pizza után.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz #54715584 #2801 üzenetére
Kísérletezni kell, ahogy teszed is így tapasztalod ki mi a legjobb módszer, és összetétel.
A bagelt meg kell főzni sütés előtt barna cukros vízben, ez a különlegessége, mint a perecnek.
Én is főzöm sütés előtt.
Ezt céges reggelire sütöttem, nagyon szeretik:
[kép]Gondoltam bedobok pár képet, amit így hirtelen találtam.
[ Szerkesztve ]
-
#54715584
törölt tag
válasz krizmo_ #2802 üzenetére
Wow, na ezek a nyálcsorgatós képek. Bár tudnék így és ilyen szépeket sütni.
Bár ha jobban belegondolok, akkor valószínűleg többet kellett volna próbálkoznom és szigorúan légkeverés nélkül.
Lehet itt az ideje elővenni megint a pizzatészta, vajas keksz és hasonló recepteket főleg így családi karácsony előtt. -
-
#54715584
törölt tag
válasz krizmo_ #2804 üzenetére
Igen, próbálok én is egyre több mindent otthon csinálni.
A boltos fehér lisztes cuccoktól fáj a gyomrom, ezért átálltam évekkel ezelőtt a teljes kiőrlésűre meg a rozsos pékárura. Aztán kiderült, ha itthon sütök fehér lisztből semmi baja az emésztésemnek. Mivel melóba általában szendvicset viszek, így most már nem kell kompromisszumot kötnöm, amint sikerül kicsit jobban kitapasztalnom a zsemlesütést.
Az ebédeim nagy részét is itthon elkészítem már rendelés helyett.
Tettem már el itthon savanyúságot, csináltam ketchupot (vagyis paradicsompürét ), pizzaszószt és hasonló dolgokat, főleg ha jön a család vagy barátok és ha van rá idő. -
krizmo_
Topikgazda
válasz FerNandor #2805 üzenetére
Köszi. Persze megosztom a receptet.
A tésztához:
500 g liszt (BL80, egy részre lehet teljes kiőrlésű is)
3 dl víz
10 g vaj
2 tk só
20 g nádcukor (barnacukor)
10 g friss élesztőA főzővízhez:
Víz
Barnacukor, vagy méz
SóA langyos vízhez adjuk hozzá a barnacukrot, az élesztőt, majd a vajat, aztán pedig a lisztet, és végül a sót. Géppel vagy kézzel addig dagasztjuk/gyúrjuk, amíg szép fényes nem lesz a tészta, és már nem ragad. Rugalmas, kissé merev tésztát kell kapnunk, ha szükséges lehet még lisztet hozzátenni. Letakarjuk és hagyjuk megkelni kb. 40-50 perc alatt megkel.
Ha a duplájára kelt, átgyúratjuk aztán kiadagoljuk a tésztát. Én 115 grammos gombócokat szoktam kimérni, aztán ezeket a gombócokat kinyújtom úgy hogy fel lehessen tekerni, majd a 2 végét összetapasztjuk. A megformázott bageleket kb. fél órát kelesztjük lisztezett deszkán és konyharuha alatt.Amíg kelnek a bagelek egy lábosba tegyünk fel vizet forrni, ha felforr adjuk hozzá a cukrot/mézet, és a sót. Ezt lehet ízlés szerint adagolni, de inkább több legyen a cukor/méz, mint kevesebb.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra, és készítsük elő a sütőpappírral kibélelt tepsit.
Ha lejárt a kb. 30 perc és felforrt a víz, akkor jöhet a bagelek fürösztése.
Azaz oldala, amelyik kelesztés közben lefelé volt, az legyen felül fürösztés közben.
Oldalanként 30-40 másodpercig főzzük a bageleket, majd tegyük a kibélelt tepsire, és azonnal szórjuk meg magokkal, ha letettük őket leragadnak és nem lehet már mozgatni.
Ha kivesszük őket a vízből ráncosak és csúnyák, ez normális, sütés közben majd kirúgják magukat.
Egyből mehetnek is a sütőbe. ~ 20 percig süssük őket 220 fokon, majd a végén pár percig süssük légkeveréssel, amíg meg nem pirul kicsit a tetejük.Megjegyzés:
A tésztába lehet chilit is keverni, ha valaki szereti. Szóráshoz használhatunk bármilyen magot, (napraforgó, szezámmag, lenmag...), de zabpehely is tökéletes.Remélem sikerült jól, érthetően leírnom és nem hagytam ki semmit.
[ Szerkesztve ]
-
#76500480
törölt tag
Üdv! Most találtam rá erre a topicra. Kenyérsütést én is gyakorlom, kovásszal sok a munka(etetni kell, alaptésztába való bekeverés után egy éjjelt pihen) de jellemzően már azzal készül a kenyér, mert nem puffaszt, savanykás ízvilágot kölcsönöz, sokáig eltartható. Bekevert kovászhoz+20/20 dkg fehér liszt/ rozs vagy tk. liszt, utóbbit lehet variálni. 2 tk só, 300 ml víz, 1ek olívaolaj elhagyható.Első 30p után lehet hajtogatni, fontos, hogy több óra kell neki mire sütőbe kerül.(élesztővel 2 óra kelesztés, 30p/1x hajtogatás.)Előmelegített sütő 215fok légkeverés 30p, öntöttvasedényben(Ikeásba pont belefér) fedővel. Utána kb 1 óra 175fok légkeverés fedő nélkül. Nem szoktam bevágni a kenyér tetejét, repedten szép. Hajtogatási technikát tőle vettem át [link] Régen az élesztőstésztából sem nyomkodtam ki a levegőt, kovásszal készültből tilos.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #54715584 #2794 üzenetére
Pont akartam kérdezni, hogy a 30 perc nem sok e, de a képek alapján úgy látom, hogy nem. Jók lettek, ezekben az a pláne, hogy nem olyan klónosak, mint a bolti, egyediek.
Krizmo_2802: Úgy látom, te már igen mesterfokon nyomod, le a kalappal! Én még csak egy pár kenyérsütésen vagyok túl, de tetszik a dolog és idővel szeretnék majd több mindent is sütni. A receptet köszi!
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#54715584
törölt tag
válasz Digitalpimp #2809 üzenetére
Kísérlethez képest meglepően jól sikerült. Még mindig nem száradt ki, csak papírzacskóban tárolom.
Legközelebb szerintem kipróbálom, hogy kb. 20-25 percig sütöm 220 fokon (ha már a pék ezt 400 fokos kemencében teszi) és lehet teszek bele egy evőkanál olajat. Bár nem tudom az kell-e bele egyáltalán. -
Digitalpimp
senior tag
válasz #54715584 #2810 üzenetére
Én olajat a pizzatésztába szoktam tenni, szerintem a zsemléhez nem igazán kell. Viszont el nem ronthatod, max. másabb lesz, mint a megszokott zsemle.
A saját sütésű kenyér nekem is még 2 nap után is puha, nem esik szét mint a bolti egy fél nap után. Nem csodálom, hogy a boltitól fájt a hasad, ki tudja mikből vannak azok.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
#2808 comegetsome1
Én nem nagyon tudtam megszokni/megszeretni a kovászos kenyér savanyú ízét, inkább élesztőből csinálom, úgy is eláll 1 hétig gond nélkül, bár a rozskenyér az még tovább is... sokat kísérleteztem vele mire sikerült jó ízvilágot illetve állagot kihoznom a rozsból.#2809 Digitalpimp
Köszönöm! Igyekszem.
Hajrá! Ebből csak jó sülhet ki.
-
#54715584
törölt tag
Úgy tűnik sikerült összeraknom egy jó amerikai palacsinta receptet, már csak a hőfokot és a sütési időt kellene kitapasztalnom, hogy ne legyen barna az alja.
Állagra jó, nem folyik nagyon,nem is szilárd és a végeredmény kellően levegős, jól lakat de mégsem érzed magad tele (legalábbis 2-3 darabnál )
Még mindig nem tudom, hogy a buborékolás kezdeténél kell megfordítani, vagy amikor már buborékol? Lehet az előmelegítést kell majd kicsit jobban csinálnom és akkor megfelelő lesz az eredmény.4 dkg olvasztott vaj
20 dkg finomliszt
3 dl tej
2 db tojás
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
2 dkg cukor (fehér vagy barna mindegy)
csipetnyi só
1 kávéskanál fahéjEsetleg ha másnak van receptje és hülyebiztos, akkor szívesen veszem ha megosztaná.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #54715584 #2813 üzenetére
Azt írják, hogy lassan, alacsony hőfokon kell sütni. Ha a tészta jó, akkor már csak a hőfokkal kell variálnod.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
bugizozi
őstag
válasz #54715584 #2813 üzenetére
Én [ezt] szoktam csinálni, de ahogy látom kb a tiéd is ilyen.
Igen, a hőfokot nagyon el kell találni, hogy ne legyen barna. Sajnos nekünk villanytűzhelyünk van, amin csak 6 fokozat van, én a 3-4 között szoktam kapcsolgatni Általában cukormentesen készítem, és nem 100% fehérliszt, hanem mellette zab vagy teljes kiőrlésű, mondjuk fele-fele arány, úgy még továbbig laktatVCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
#54715584
törölt tag
válasz bugizozi #2815 üzenetére
+(#2814) Digitalpimp
Igen a hőfok a problémás. Nekem a villanytűzhelyen 12 fokozat van, az előző adagot 6-oson sütöttem, de abban volt teljes kiőrlésű liszt is 50-50 arányban és sokkal sűrűbb volt.
Ma szintén 6-oson sütöttem a hígabb tésztát és megbarnult. És persze ahogy telt az idő a serpenyő egyre forróbb lett és egyre hamarabb lett kész a palacsinta. Lehet a serpenyő melegítésnek kellene hagynom vagy 8-10 percet az alacsony hőfokon, mondjuk 4-esen.A receptet a nosaltyról lestem le, de az egyik nagyon híg volt, a másik nagyon sűrű. Sok palacsintát megettem, mire eljutottam a mostanihoz.
[ Szerkesztve ]
-
#54715584
törölt tag
Hát, sütöttem egy újabb adag zsemlét, de az kuka lesz. Nem is kelt meg rendesen és nem is sült meg rendesen. Fogalmam sincs mi ment félre.
-
FerNandor
őstag
válasz krizmo_ #2807 üzenetére
Köszönöm!
Esetleg, ha van még recepted, berakhatnád, én nagyon hálás lennék, nagyon ügyes vagy! Akkor legalább nem kell Paul Hollywood könyvet vennem
Kenyerek egyéb dolgok, jöhet minden"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
#76500480
törölt tag
-
#54715584
törölt tag
Sütöttem még egy adag zsemlét, 220 fokon 30 percig. Hát ez kívülről olyan, mint a kő.
Belülről viszont jó lett és ha félbevágom, akkor még el is tudom harapni a héját.
Nem tudom min kellene változtatnom, hogy ne legyen nagyon kemény kívülről? -
krizmo_
Topikgazda
válasz #54715584 #2823 üzenetére
Én most legutóbb fehér tönkölybúzalisztből csináltam zsemlét. Leírom, hogy készítettem, hátha kedvet kapsz hozzá, mert finom fajta zsemle.
Hozzávalók:
625g fehér tönkölybúzaliszt
370ml tej
1ek olaj
1ek sikér (ha ez nincs ennél a fajta lisztnél akár el is hagyhatod)
25g élesztő
1 ek barnacukor vagy kristálycukor
2 púpos tk só
A tetejére szezámmagElkészítés:
A sütőt melegítsük elő 250 fokra.
A tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfutottjuk az élesztőt, majd a lisztet, olajat, sikért, és sót.
Miután megdagasztottuk, kelesztjük 40-50 percet, amíg a duplájára kell. Ha kicsit tömörebb zsemléket szeretnék, akkor ezután már gyárthatjuk is őket, ha szellősebb, akkor ismét megdagasztjuk, és hagyjuk megkelni, majd ezt követően gombócokat formázunk, és sodrófával kicsit kinyújtjuk őket.
Ebből a mennyiségből 9 db zsemlét szoktam csinálni. ~115 grammos egy zsemle.
Tepsire/sütőlemezre teszem őket, és a tetejüket jó alaposan megkenem tejjel, rászórom a szezámmagot, így rajta maradnak.
Hagyom kelni 30-40 percig, aztán mehetnek a sütőbe amit leviszek 220 fokra és 20 percig sütöm a zsemléket, a végén odapirítok nekik légkeveréssel.Ez kimondottan szendvics zsemlének készült, szeretem ha kicsit laposabb, mert így lehet rendesen tenni bele mindenfélét, mégsem lesz akkora, hogy ne lehessen bekapni.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
buék! azon gondolkoztam, hogy a recepteket gyűjteni kellene itt
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
oszy
veterán
válasz Mr.Csizmás #2827 üzenetére
! BUÉK mindenkinek !
Ez egy nagyon jó ötlet!
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
Cheesy
őstag
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #2830 üzenetére
Jó ötlet, erre már én is gondoltam.
Boldog új évet mindenkinek!
-
Viszlát
addikt
válasz Mr.Csizmás #2827 üzenetére
Hasonló kezdeményezés volt, ha gondolod átküldöm a forráskódját amennyiben tudsz belőle felhasználni (néhány link már biztos nem működik): PH!akanál.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Viszlát
addikt
válasz Mr.Csizmás #2833 üzenetére
Ahogy jónak látod/neked kényelmesebb. Igen, ott láttam a kérésed és jutott eszembe ez a régi blogbejegyzés.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
sutyesz96
őstag
Sziasztok,
Slow Cookert szeretnék vásárolni, és szükségem lenne az automatikus leállítás funkcióra, viszont ahogy nézem a Crock Pot márkából ez ilyen 35.000nél kezdődik.. meg azt se tudom hogy egyáltalán jó döntés-e ez a márka mellett dönteni.
Valakinek van slow cookerrel tapasztalata? Milyen márkát érdemes vásárolni?koszi előre is
No matter what, you keep finding something to fight for.
-
Viszlát
addikt
válasz Mr.Csizmás #2835 üzenetére
Ahogy nézem, a linkek nagy része halott. Kalandor törölte az összes korábbi főzős blogját, lapát törölték az oldalról, stb.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #2833 üzenetére
Szerintem ne egyben, mert sok nem működik, legalább is amikor én néztem, a nagyja nem ment.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz sutyesz96 #2836 üzenetére
Crock Pot, egyértelmű Mit értesz automata leállítás alatt? Az enyémen amikor letelik a beállított 10 óra vagy több, akkor átvált melegen tartó funkcióra.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
Viszont mivel ez egy főzős sütős topik, aminek már van TG-je max törli ha nem fér ide. De szóval kimondottan az otthoni egészséges, teljes kiőrlésű lisztből készült sütik és péksütemények miatt linkelnék egy cikket. [link]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
fu dejó carbonarat csináltam, kell a recept?
400 gramm spagetti
3 tojás
25 dekagramm házi szalonna (vagy bacon) (sparból kockázott)tésztát feltettem főni, mellé wokban a szalonnakockát kisütni, amikor a tészta már majdnem jó, (al dente), 2-3 kanál vizet átdobtam a szalonnára (előtte letekerjük, ne spricceljen), leöntöm a tésztáról a vizet, és beleborítom a szalonnába, elkezdem átforgatni, közben melegedjen, felütöm a 3 tojást, felhabarom kicsit - annyira ne, mintha rántottát csinálnánk -. majd amikor serceg már a tészta újra, rádobom a tojást, öszekeverem, lekapcsolom, és forgatom pár percig, hogy egyenletesen keveredjen. utána reszelt sajttal, bazsalikommal, és frissen őrölt borssal tálalható
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Essejó
veterán
válasz Mr.Csizmás #2841 üzenetére
Mindig tanul az emberfia, vénségemre kell megtudni, hogy az igazi Carbonara az nem egy tejszínes sajtszószban úszó spagetti, hanem inkább hajaz a mi tojásos nokedlinkre. De jó, akkor a parmezán helyett erre is tehetek fahéjat és barna cukrot. Nyami!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
FerNandor
őstag
Oda kell figyelni, hogy ne legyen túl meleg a tészta, különben valóban tojásos nokedli lesz belőle Amúgy nagyon finom, krémes állaga lesz. És tényleg nem kell bele más. Amikor én csináltam, a tojásba kevertem finomra reszelt pecorino sajtot is.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy pucolt (konyhakész) galambot hol tudnék venni Budapesten?
Köszi a választ.
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Essejó
veterán
válasz sutyesz96 #2844 üzenetére
Én az utobbit kaptam a lányomtól, imádjuk. Sok minden készült már benne, de speciel a benne készitett lecsó az nem jött be a családnak, se ízre se álagra nem volt olyan mint ahogy szeretjük.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Šolaire
veterán
válasz Mr.Csizmás #2841 üzenetére
Hm jó olvasni, sok hülyeség terjed erről sajnos.
“Praise The Sun” \[T]/
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Egy ideje barátkozom a főzéssel és eljött az idő, amikor már vágyom egy jó késre. Tudtok ajánlani boltot, ahol normális séfkést tudok vásárolni, esetleg kézbe is tudom venni, hogy megfelelő-e a súlyelosztása?
Előre is köszi. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz justgiveup #2848 üzenetére
ikea 365+ kések jók
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #2841 üzenetére
Jó ötlet.
Lehet valamelyik nap vacsorára csinálok, úgyis betáraztunk most Barilla tésztából.
Egyébként meg sokszor csinálom itthon a tésztát, kipróbáltam az olasz csak víz és durumliszt verziót (tojás nélkül) és nagyon megtetszett, annyira finom. A (tagliatellet) széles metéltet mindig csak így csinálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- IKEA Malm íróasztal - nyír
- Rowenta X-Force Flex 9.60 Aqua 4in1 kéziporszívó
- Metabo 4Ah LiHD akksik eladóak - 2db, vadiúj, 0km-es, 0 töltésű 2023.04 havi gyártás
- Delonghi Rotofry forgókosaras fritőz olajsütő F28311.W1
- Economy takarékos vízszűrős zuhanyrózsa! Klórszűrő zuhanyfej dobozában nagyon szép állapotban eladó!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs