Hirdetés
-
Új kategóriát teremtett a PC-n belül a Microsoft
ph Az AI PC-k mostantól hivatalosan is Copilot+ PC-knek számítanak.
-
Hatalmasra nő a Razr 50 külső panelje
ma A maradék helyet pedig a hátlapi bőr textúra fogja kitölteni, rendkívül elegáns és prémium megjelenést kölcsönözve a Motorola-kagyló idei alapmodelljének.
-
Újabb országba vihet akkumulátorgyárat Elon Musk
it Miközben Kínában adatközpontot építhet Elon Musk és a Tesla, addig Indonézia kapcsán akkumulátorgyár felépítését fontolgatják.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
#54715584
törölt tag
válasz FerNandor #2750 üzenetére
Süti vagy rántja? Serpenyőre vagy sütőben tepsire gondoltam.
Próbáltam serpenyőben is olajjal + vajjal, 5 percenként forgatva, de mire átsült, kiszáradt.
Tepsiben szintén, fólia alatt kicsi vízzel kb. 40 percig, aztán 10-15 perc rápirítás, de úgyis kiszáradt.
Lehet sört kellene aláöntenem?(#2751) Mr.Csizmás
Mennyi ideig sütitek milyen hőfokon? Eddig úgy néz ki én vagyok a béna.[ Szerkesztve ]
-
#54715584
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #2753 üzenetére
A fűszerezés semmi extra, összekeverek egy kis sót, borsot és pirospaprikát, nem szoktam túlfűszerezni, mert általában püré + ubisali van hozzá vagy más savanyúság. Ha meg szendvicsbe megy, akkor majonéz + zöldségek.
Óóó, akkor a sütési idő lesz a kakukktojás. Internet szerint 30 perc elég a felső csirkecombfilének félidőben megforgatva. Lehet bedobom 25-30 percre fóliával és utána 10 percig anélkül. -
FerNandor
őstag
válasz #54715584 #2752 üzenetére
Rántani szokta.
De szerintem sütőben is hamar kész lenne, csak simán fűszerezve.Szerintem is az az idő, amit írsz, jó lehet.
Max 40 percet mondtam volna 180-200 fokon.
Tegnap sócsináltam szűzpecsenyét.
Körbesütöttem az oldalát 2-2 percig majd a két végét, utána 180 fokon kb 20 percig volt a sütőben, majd pihent egy 10 percet. Olyan puha lett, hogy a párom nem hitte el, hogy sertéshús
Olivaolaj, fokhagyma, friss rozmaring és só-bors.[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
#54715584
törölt tag
-
#54715584
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #2760 üzenetére
Neeeem.
Megy a légkeverés 180 fok. -
FerNandor
őstag
Hétvége képekben:
Ma még kellett csinálnom pluszban bucikat. Szintén nagyon jók lettek:
Most ment először az UDS. Szuper jó lett. Nagyon szépen ment. A hús is jó lett, bár az idő kevés volt. Az elején meg picit sok szenet gyújtottam be. És legközelebb nem rakok rá fadarabokat füstnek, nekünk kicsit erős lett a füstíz, bár összekeverve a húst, jó lett. És a fűszerezésen is egyszerűsíteni fogok. Ez most magic dust volt. És 2.4kg tarja.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2764 üzenetére
Jól néznek ki! Még sütsz 2-3-szor és beáll majd a dolog tökéletesre. Ki kell tapasztalni. A buci receptjét megosztanád? Köszi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
FerNandor
őstag
válasz Digitalpimp #2765 üzenetére
Köszi. Igen, de nagyon király, hogy én csináltam a smokert és teljesen királyul megy :)
[link]
Ha esetleg nem tudsz németül, írj és leírom.
Kb grammra pontosan így csináltam, ahogy a receptben van."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
FerNandor
őstag
válasz FerNandor #2766 üzenetére
Ja, nem. Lisztből többet adtam hozzá kb 100grammnyit fokozatosan. Így ragadós volt a tészta, de tudtam vele dolgozni. Az írt mennyiséggel nem lett volna jó. Meg természetesen én sima finomliszttel csináltam.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
150 ml víz 35 fok meleg
100 ml teljes tej
30 g friss élesztő
30 g méz
400 g liszt 550
100 g liszt 1050
1 tojás
80 g vaj puha
15 g só
Plusz akkor még 100 gr liszt.A buci kenéshez: 1 tojás szobahőmérsékleten
4 evőkanál teljes tej szobahőmérséklet
4 evőkanál teljes tej, ha szükséges sütés utánKöszi FerNandor! Ahogy nézem hasonló a fánk tésztához. Az is elég ragadós, csak az levegősebb.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
oszy
veterán
válasz Digitalpimp #2769 üzenetére
Köszönöm!
Amúgy lehet azért kellett hozzá más liszt, mert ami a receptben van liszt, lehet több folyadékot vesz föl.Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
Digitalpimp
senior tag
Szívesen! Igen, ők eleve más számozást is használnak. Viszont, ha itthon is megnézed a finom lisztek között is nagy a szórás. Pl. teljesen másképp viselkedik a Gyermelyi, mint a Miskolci BL55.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
raziel01
veterán
Örülök, hogy rátaláltam erre a topicra. Szeretek én is főzni, főleg mivel, hogy párszor már megjártuk a kaja rendeléssel. Legutóbb kollégám rábeszélt, hogy rendeljünk valami kaját ebédre. Nem nagyon szoktam 2 havonta 1-2 alkalommal kb. 2 ezerért sikerült rendelni egy adag ananászos csirkemellett rizzsel. A hús íztelen volt és száraz, plusz a rizs is nagyon kemény volt. Alig bírtam megenni. Ezzel szemben otthon nekiálltam, csirkemell 1kg+ananász konzerv meg 1 kg rizs +20 deka sajt kijött kb annyiból. Persze a rizsből nem csináltam meg az egészet. És brutál finom lett. 5 emberre csináltam és mindenkinek ízlett. Majd még visszaolvasok a topicban de a pulled pork hamburger nagyon vagány.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
válasz Mr.Csizmás #2773 üzenetére
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
samujózsi
tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy ha azt olvasom egy recrptben, hogy tejben főzzek meg fél rúd vaníliát két kanál porcukorral, de nincs vaníliarudam, akkor azt mivel és mennyivel lehetne helyettesíteni? Ha vaníliáscukrot hadználnék, abból mennyit? Ha aromát, abból mennyit?
Primadonnát felveszünk! https://youtu.be/9lETrcMJZJM
-
krizmo_
Topikgazda
-
oszy
veterán
Aldis forró levegős fritőz. Milyen tapasztalatok vannak vele? Mikre lehet használni? Milyen ételekkel?
Szinte ÚJ Xiaomi légmosó E L A D Ó!
-
jociolaszi
tag
Sziasztok Új Vagyok itt.Bocsi a kérdésért, tegnap vettünk egy gorenje légkeveréses sütőt (eddig gázsütőnk volt)annyi funkció van rajta a feleségemmel csak nézzük, kérdésem hogy a kelt tésztát milyen programon szoktátok csinálni (aranygaluska)! Köszi előre is a válaszokat!
-
#54715584
törölt tag
válasz jociolaszi #2779 üzenetére
Pontos választ nem tudok neked adni, mert én mindent légkeverésen sütök, kelt tésztát is (általában piskóta, zsemle).
Viszont annyit érdemes tudnod, hogy a sima és a légkeveréses mód között van kb. 20-30 fok és 5-10 perc különbség. Tehát ha egy receptben van 200 fok sütési idő 25 percre, akkor az kb. 180 fok és 20 perc légkeveréses módban.
Van aki nem ajánlja a légkeverést, merthogy jobban kiszáradhat a tészta, de nálam ezzel még nem volt probléma, illetve kenyér / zsemle sütésnél nálam van bent egy kis tálka vízzel és sütés előtt is lespriccelem.
De mindenképpen érdemes próbasütéseket csinálni és 5 percenként ránézni a sütőre, így simán ki lehet tapasztalni a működést.
De majd jönnek az okosabbak és mondanak jobbat. -
krizmo_
Topikgazda
válasz jociolaszi #2779 üzenetére
Üdv,
Szerintem az aranygaluskát inkább alsó-felső sütéssel készítsétek el, ha szükségesnek érzitek a tetejére rá lehet pirítani a légkeveréssel, nagyon kiszáradna, ha végig légkeveréssel sütnétek.
-
jociolaszi
tag
50percet irtak 180fokon légkeveréssel25perc után teteje majdnem fekete! Első próba nem sikerült!Szerintem elég lett volna 150fok!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz FerNandor #2785 üzenetére
Guszta lett! Az új kést használod? Holnap én is akarok kenyeret sütni, régen sütöttem.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#54715584
törölt tag
Sziasztok,
Kenyeret hogy süttök? Milyen hőfokon, meddig, légkeveréssel és vagy gőzöléssel vagy anélkül?
Tudom ez így elég általános, de kellene valami tájékozódási pont.[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #54715584 #2788 üzenetére
Gázsütőben először előmelegített 220 fokon 15-20 percig, utána 180-on még 35-40 percig. Egy kislábosban van víz a sütő alján amit utántöltök, illetve kb. fél időkor megfordítom a kenyeret.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#54715584
törölt tag
válasz Digitalpimp #2789 üzenetére
Végül zsemle lett belőle, de hasonló módszerrel próbáltam. 10 perc 220 fokon, 10 perc 180 fokon. Így kívülről most kőkemény és belülről meg puha. Viszont nagyon szépen megkelt. Először csináltam légkeverés nélkül és nagyon jónak tűnik, még kísérleteznem kell, de úgy tűnik, hogy a légkeverést nem szabad használni.
Vizet már előmelegítésnél beleteszed vagy csak amikor beteszed sülni?(#2790) krizmo_
Köszi neked is.
Most csak tepsiben próbáltam, van sütőformám is illetve jénai szerű fedeles edényem is, de az nagyobb darab.[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Szia, bocs a késői válaszért.
[link] ezt a receptet használtam, csak sütőben. 2db első csülök volt. 160 fokon voltak kb 2 órát, utána maxon (villanysütő kb 250°C) kb fél órát, annak a felét légkeveréssel. Mivel első csülök volt, több volt benne az inas rész, amivel nem számoltam, így az alacsonyabb fokon maradhatott volna még egy órát szerintem.A savanyú káposzta lidlis, 1 zacskó. Kb negyed doboz szűretlen búzasört öntöttem bele.
Krumplik egészben mentek rá. Ezt nem kellett külön fűszerezni és ment a hús alá. tem
A csülök bőrét beirdaltam, besóztam és kevés sörben feloldott sóval kenegetni időnként sütés közben.(#2786) Digitalpimp, igen, használom a kínai kést :) szeretem, de még nem szokta meg a kezem, sajnos ritkán használom. De nagyon jó vágni vele amúgy. :)
Van a tescoban flank steak. Na, mondom veszek kettőt, meglátjuk.. Valami lengyel hús, de nem csalódtam benne, egyáltalán.
Nagyon jó lett és szerencsére nem is olyan drága. Ízre is szuper, szaftos, könnyen rágható lett.
Céggel voltunk vacsorázni, bélszínt ettem gombás mártással, de az a hús, hat nagyon gyenge volt... Se íze se semmi. Mediumra kértem, tök száraz, ízetlen volt. Nem, hogy 6500-at, 1200-at nem adtam volna érte.Valahogy nem lettek jók a színek.. vékony igaziból enyhén rózsaszín volt készen, a vastag pedig élénk, erőteljes rózsaszín. A vastagnak a maghője kb 58 fok volt.
Fogok még venni. És van fasza velős csont is.
Ja és a képen egy 14cm-es vörda van, amit legutóbbi ikeas látogatásunkkor vettem. Szeretem ezt a kést is :)
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #54715584 #2791 üzenetére
Volt már mindkét variáció, mintha a begyújtás után berakott lábos jobban működött volna, mint a tésztával együtt.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
#54715584
törölt tag
válasz Digitalpimp #2793 üzenetére
Kísérleteztem ma kicsit. Maradtam a zsemle formátumnál, sima tészta (liszt, élesztő, só, bors, kicsi metélőhagyma)
Betettem a vizet előmelegítéshez, igaz kinyitáskor kiszökött a gőz de már legalább forrt a víz a kis tepsiben. 20 dkg lisztből csináltam 4 kisebb cipót / zsemlét, picit laposabbra, hogy ne legyen torony formájú, mint az előző adag. Kb. kétszeresére nőtt, 10 percig ment 220 C° fokon, aztán 10 percig 200 fokon és végül 10 percig 180 fokon.
Kívül ropogós lett (az én fogamnak kicsit kemény ), belül szép puha és kellően tömör. -
krizmo_
Topikgazda
válasz #54715584 #2794 üzenetére
A zsemlét és az ilyesmi péksüteményet először hirtelen kell sütni, hogy megemelkedjen és kérget kapjon, és később sem szabad 200 fok alá menni, mert megvastagszik a héja, ha alacsony hőfokon sül sokáig, a kenyérrel is hasonló a helyzet egyébként. Ilyen szempontból a bagel a legérzékenyebb... Annak egyáltalán nem lehet ropogós, vastag a külseje.
-
krizmo_
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen