- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- SSD kibeszélő
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ACE-
addikt
De mi rajta a megnyugtató? Az csak a telefon és a terminál közti kommunikációt mutatja, hogy később levonásra kerül vagy nem, az csak a terminálon múlik... illetve a netbankon látod amúgy is, hogy levonták-e vagy nem. Azt a telefon nem fogja mutatni. Nyilván azért nem helyeznek rá hangsúlyt, mert nem is ér semmit... Vannak fontosabb fejlesztési témakörök, amik sokkal fontosabbak.
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
viktorhu
veterán
Nincs otp-specifikus megvalósítás, mindenki a masterpay apit használja, a bank ehhez cssk kezelőfelületet ad.
Egyébként még mindig csodálkozom a hibaüzeneteiden, mert én is mindenütt azt használtam hiba nélkül, pénztárca nélkül.
Lehet, hogy a telefon saját android implementációjával van a probléma, mert minden gyártó másképp hackeli az androidot, így ilyen nem rendszerszolgáltatásként működő mission critical alkalmazások mindig kockázatosak egy teszteletlen készüléken.
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #3257 üzenetére
Úgy értem, hogy a bankok eltérő módon illesztették a saját alkalmazásukba a MC szabványát.
1 Sony-n, 3 fajta OnePlus-on, 2 fajta középkategóriás Samsungon próbáltam. Mindegyiknél voltak hibák. Ismerősi körben is érdeklődtem. Tapasztalatok alapján az aktuális Samsung és Huawei csúcs modelleken hibátlan mivel elsősorban arra optimalizálják 100%-ban. A többire pedig úgy ahogy.
Épp azért van gond mivel nem az alap androidra optimalizálják hanem a gyártók saját megoldásaira. Így ha közel alap androiddal találkozik az app akkor lesznek gondok. -
Terentius
őstag
Mostanában a GP-t használom. Mivel tud ez többet mint a simple?
OnePlus 12 16/512
-
nutfile
aktív tag
neked.
de Mo-on tényleg kevés a plusz az, amit tud.
egy biztos, sokkal gyorsabb és megbízhatóbb. nekem is eddig 0 hibát produkált (Simple-t ilyenre nem használok, de Erste és Gránit Pay-jel is elégedett vagyok, de azért azok is bele-bele hibáznak néha a fizetésbe és tuti lassabbak. Erste-nél viszont én is szeretem a felugró ablakot, mert kiírja, hogy mennyit fizettem, innen kezdve nem kell a terminal slip-pel foglalkozni)
külföldön - ahol hivatalosan használható - ott minden egyes fizetésről fogod látni az összeget, dátumot, üzlet nevét és pontos címét, webcímét, stb. -
tomp
félisten
válasz nutfile #3265 üzenetére
Pénzt küldeni és fogadni is lehet vele. Angliában élő ismerősöm mutatta meg. Megadta az összeget és beírta a telefonszámomat. Nekem a Pay-ben hiába nincsen pénzküldési menüpont de ha kapok Pay-el pénzt azt tudja fogadni.
Oké ezt a Simple is tudja de ott ugye regisztrációhoz van kötve. Itt elég csak az app. -
tomp
félisten
válasz lord.lakli #3267 üzenetére
Nem úgy értettem... -
-
tomp
félisten
Kipróbáltam a jegy.hu-s NFC-s SuperShop kártyát... Nem megy....
Hibás kártya üzenetet dob a terminál. Pedig meg volt nyitva az app és a SuperShop menübe is beléptem.
Boltban még nem is hallottak erről.Nite
Pedig a kép alapján azt lehet következtetni. Ha x összeg felett szeretnél fizetni akkor old fel a zárat és nem kér a terminál kódot. Azaz ha x összeg alatt nem oldod fel a zárat és érinted akkor is sikeres lesz a fizetés PIN kód nélkül. -
ACE-
addikt
Kiadhatnának erről valami leírást, mert sehol nem találtam... Én még nem próbáltam, de ha csak szenvedés akkor nem is próbálom. Az NFC menüben külön nem jelenik meg a jegy.hu app, csak az egyebeknél a Google Pay mellett jelenik meg.
-
Jofi81
őstag
Sziasztok!
A Revolut topikban már kérdeztem, de nem kaptam választ, ezért teszek itt is egy próbát, hátha. A problémám a következő. Lecseréltem a telefonom. A régin működött a Google Pay a virtuális Visa kártyámmal (a Revolut összefoglalóban említett trükkel). Most viszont, amikor az új telefonon szeretném beállítani ezt a kártyát, nem engedi. Ez azt jelenti, hogy újra kellene csinálni az egész folyamatot (törlés - címváltoztatás - új kártya - cím vissza)?
-
Jofi81
őstag
válasz nutfile #3283 üzenetére
Ez nem jó hír. És mi az oka, hogy az új telefonon nem megy? Azért kellett ugye címet változtatni és új virtuális kártyát kérni, hogy az új kártya ne magyar, hanem angol BIN-es legyen. A kártya még mindig ugyanaz, akkor most mi változott? Látja a Google Pay, hogy milyen címem van a Revolut kártyám mögött?
-
tomp
félisten
Jelentem az önkiszolgálós Spar pénztáraknál hibamentes az NFC-s SuperShop! Pay fizetés után átlép az ember a jegy.hu appba azon belül a SuperShop menübe és érint. Gépen a plasztik kártyát kell választani!
-
tomp
félisten
válasz lord.lakli #3290 üzenetére
MySpar app csak pont gyűjtésre használható. Beváltásra nem. Jegy.hu-s app mind2-re.
-
ACE-
addikt
Legközelebb próbáld már ki úgy, hogy nem lépsz be a jegy.hu app-ba, elvileg a Supershop-nál nem bankkártyát kéne kérnie, és az NFC fizetési szolgáltatók között nincs a jegy.hu... szóval elvileg rá nem érvényes a "Jelenleg megnyitott alkalmazás az xxx helyett" beálítás...
-
tomp
félisten
Rendben!
Amúgy igen, a terminál ilyenkor nem bankkártyát kér mivel nem az összeget írja ki hanem "Kérem a kártyát" szöveget.
Illetve a hagyományos kasszáknál ahol ember végzi a lehúzásokat ott még nem sikerült a művelet. Ott elutasít a terminál. Önkiszolgálónál viszont megy. -
pilipi
aktív tag
3 éve használom a Simple-t és 3 éve bajlódok a tokenekkel.
Megszámlálhatatlan üzenetet és javaslatot küldtem a fejlesztőknek de természetesen semmi csak a szokásos sablon ctrl+c, ctrl v szöveg: jelentkezzek ki az alkalmazásból vagy telepítsem újra, stb-stb.
Az alkalmazás egyébként tökéletesen működik addig amíg el nem fogynak a tokenek.
Tokenek letöltése folyamatban.... és csak pörög-pörög az idők végezetéig.
Így minden 10. fizetés után marad az alkalmazás eltávolítása, adatok törlése majd telepítés, érintéses fizetés igénylése (nem mindig sikerül) majd újra tudok fizetni 10x.
Egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire sz....k az egészre.
Tényleg olyan mintha egy csapat gimis fejlesztené az alkalmazást infó órán plusz jegyért. -
Hovi
aktív tag
Nem lenne rossz gondolat a Simple mint univerzális app. Az NFC-s fizetés kritikán aluli. Szót sem érdemel. Viszont a parkolás, az ételrendelés s főleg a QR kódos fizetés (SimplePay) jó dolog. Nekem be vannak reggelve a kártyáim, s ahol lehet (szerencsejatek.hu, számlák stb) ezzel fizetem a havi számlákat. Kényelmes, hogy nem kell megadni / elmenteni a kártya adatokat a webhelyeken. Használtam egy időben az NFC-s fizetést. Lassú volt, +ahogy te is írod hol volt token hol nem. Általában hol nem... Aztán KH mobilbank. Na, az mindig működött csak az is lassú volt. Sokáig kellett ott tartani a terminálnál a telót. + a tárca PIN. Régen 5ezer, most ugye 15 ezer felett vagy eleve tárca PIN-nel indítom a fizetést (belépve az alkalmazásba) vagy érintek aztán tárcaPIN s ismét érintek. Ezzel szemben a GooglePay marha gyors. Tényleg elég a terminálhoz közel rakni a telót, s már csippan is. PIN meg ugye felejtős, nem van. Novembertől csak a Gpay-Curve-t használom, eddig 2-3x hagyott csak cserben. Akkor is a Curve-vel volt valami gebasz. Ekkor ugye NFC alapértelmezett alkalmazás átvált KH-ra, s megy azzal a fizu. Használom mögötte KH credit és debit, Revolut sőt OTP-s kártyát is ritkán. Megy szépen minden. Sőt, a creditre jönnek is a visszatérítések pedig a számlakivonaton mindig külföldi kártyás vásárlásként könyveli. Szóval így kellene ennek működni. Jó lenne ha ideérne hivatalosan is a GPay. S olyan jó dolgunk lehetne mint az almásoknak. (használtam egy ideig az almát, gyors nagyon, s sosem volt vele baj)
-
slice14
veterán
Kíváncsiságból bejelentkeztem a korábbi A5 2017-mel (amit jelenleg édesanyám használ) a Google fiókomba, és láss csodát, azzal is letölthető lenne a GPay. Kép
Ami fura, hogy anyám fiókjával meg azt írja hogy nem kompatibilis.
Más: A Google Play-ben valamiért eltünedeztek sorra a korábbi eszközeim végleges kijelentkezés után. Kivétel ez alól a MI8 és a Fossil Gen5. Ez mitől lehet? Másnál láttam már itt a fórumon is hogy ott van minden korábbi eszköze a listában.
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
tomp
félisten
Engem már azzal ráznak le, hogy naaaggyon nehéz a különféle gyártók rendszerére optimalizálni az appot... Ha egy hivatalos banki payment appot nehéz nekik optimalizálni akkor inkább hagyják olyanra akik értenek is hozzá...
A terminálok által csak Simple esetében kiírt hibaüzenetekre is azt mondták, hogy rosszul érintem a telefont... Érdekes csak a Simple-t használva érintem rosszul? Kisiskolások "dolgoznak" az appon...Hovi
A Simple mint egy sokoldalú app jó lenne ha: kukáznák az egészet és az elejéről nulláról írnák meg az appot. Akkor esetleg nem lenne ennyi bug benne...
Hiába jött az Apple Pay később mégis tarolt a mobilfizetésben. Gyors és mindenki ugyan azt kapja azaz egységes.
Ezzel szemben a régebb óta jelenlévő androidos appok: lassúak és ahány bank annyi féle megoldás+ahány fajta telefon annyi féle stabilitás, megbízhatóság...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Paidashu 10600MAH , 22.5W Gyorstöltő powerbank!
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- Nokia, Sony Ericsson és Samsung telefonok szoftveres szervízelése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest