Új hozzászólás Aktív témák
-
jotzo01
tag
Nem igazán értem ez az állandó Simple fikázást, HTC telón gyári Android 9-el használom és a kezdeti nehézségektől eltekintve (pl. frissítés után nem működött, csak ki-bejelenkezés, vagy kártya újraregisztrálás után), tökéletesen működik fizetésre is és az egyéb szolgáltatásai is mind remek: pl. QR csekk, autpályadíjak, hűségkártyák stb.
Persze lehetne több szolgáltatása is (használom a Revolutot, így tudok összehasonlítani), de nincs vele gondom.
-
Scarabeus
aktív tag
válasz jotzo01 #3301 üzenetére
Nekem is csak annyi a problémája, hogy lassabb, mintha bankkártyát érintek. Simplenek kell körülbelül 2-3 másodperc, a bankkártyának 0.3-0.5s. Haverom Apple Pay-e bankkártya sebességű. És ez is nem nekem az igazi probléma, hanem a mai rohanó világban az eladóknak, akik odébb teszik ilyenkor a terminált mert nem bírja kivárni az elfogadást, és kiadja azt a jellegzetes csipogó hangot, hogy érintsem újra mert odébb húzták a telefon alól..
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
viktorhu
veterán
Soha nem fogjuk azt a gondtalanságot kapni androidon, ami az almánál van, valamiért mégsem azt választjuk
A rosszul tartás arra vonatkozhat, hogy lassú az otp-s app, és ezért érzékenyebb az elmozdulásra. Most, hogy xiaomim van, és az nfc-m gyengébb, mint a samsungban volt, és a google pay is belassult, a leggyakoribb google pay-es hibaüzenetem az, hogy túl hamar elmozdítottam a telefont.
Ha a pay gyorsan működik a mobilodon, akkor azzal elég egy pillanatra a helyére tenni, már megtörtént a fizetés, nem kell "jól tartani", míg nekem a gyengébb telefonnal annak is el kell találnom a helyét, és ott tartani pár másodpercig egy buddhista szerzetes nyugalmával.
-
-
viktorhu
veterán
válasz nyirzoz #3304 üzenetére
Úgy látszik akkor, hogy csak a csúcsba jut rendes nfc a xiaominál. Samsungnál az olcsó telefonokban is jó volt az nfc, a mostani redmimben csak akkor gondolnám jónak, ha előtte nem próbáltam volna a samsungot.
Szerk: egyébként én sem tudom az antenna helyét, de attól még érezhetően lassabban érzékel.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz jotzo01 #3301 üzenetére
Van pár telefon amire optimalizálták. Azokon jól megy.
Nekem nem jelentkezik minden hiba csak pár "kritikus".viktorhu
Pedig a Google Pay a gondtalanságot adja meg.NFC:
nincs leírva nektek a telefon dobozában vagy a gyári csomagoláson, hogy hol van az antenna?
Nekem a OnePlus 7T Pro: kép
Mindig jól érintem oda. Ennek ellenére amíg használtam a Simple-t 10-ből 6x reklamált a terminál azaz hibaüzeneteket írt ki. -
Hovi
aktív tag
No, teszteltem egyet (hármat) az imént a nemzetiben. (no nem a színházban)
Simple: odatart--> semmi-->mozgat-->hibaüzenet hogy nem jó--> újra odatart 3s és csipp a terminál.
KH mobiltárca: odatart--> jó 2s csippan ok.
GPay--> csak közelítek, a termináltól 3-5 cm és csippan s kész.
Három szoftver, egy hardver. Már rég agyalok rajta, hogy a GPay van ilyen jól optimizálva (akárcsak az alma) vagy a másik kettő nincs. A hardver adott, valami a hozzáféréssel lehet, de hogy óriási különbség van az biztos. -
viktorhu
veterán
"Pedig a Google Pay a gondtalanságot adja meg."
Az csak a fizetést befolyásolja, azért van még pár hasonló jellegű különbség a két rendszer között pont amiatt, hogy az egyiken nem futnak a háttérben alkalmazások, hanem a rendszerszolgáltatások kezelik a fizetést, az üzeneteket meg minden mást, a másiknál meg 40 alkalmazás fut a háttérben, mint egy rossz windowson, amiket a rendszer kilő, ha kell a memória, vagy mert azt gondolja, hogy túl sok energiát fogyaszt stb, aztán térhetnek magukhoz, amikor szükség van rájuk.
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #3308 üzenetére
Igen. Android 9-ig még különálló rendszer app. Android 10-től viszont már a Google Szolgáltatások része. Azaz Pay app nélkül is megy!
De nem csak ezért gyors hanem az eltérő működési elv miatt is!
A MC API változó tokenes elven működik.
Nekem úgy is lassan reagál a Simple, hogy folyamatosan fut a háttérben mint háttérfolyamat és van bőven RAM sőt még az akksi optimalizációt is kikapcsoltam, hogy ne nézze az akksi fogyasztását.Hovi
KH appba pontosabban van implementálva a MC API. Gondolom pontosabb a MEO-juk...[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
A simple appban nagyon sok olyan funkció van, amiknek nincs egymáshoz közük (egymástól elkülönülő rendelési felületek, egymástól elkülönülő online fizetési megoldások, hűségkártyák, online fizetés stb) - valószínű, hogy ezek külön modulok, és csak használatkor töltődnek be, így hiába is fut a simple, az MC modul nem fut olyankor, csak amikor az nfc meghívja. Ehhez képest pl. a régi mobiltárca esetén a sim kártya önálló bankkártyaként viselkedett, a leírása szerint lemerült telefonnal is működött (ott kelett amúgy is a pin kód 5000 forint fölött), bár ez utóbbit nem mertem kipróbálni.
-
-
pilipi
aktív tag
válasz viktorhu #3312 üzenetére
Éppen ezért érthetetlen számomra, hogy amire kitalálták csak azzal a résszel van gond általában (mobilfizetés / tokenek letöltése)
A többi sallang bezzeg hibamentes (könyv vásárlás, kaja és jegyrendelés)
Feltehetően azért mert azt nem ők csinálták csak beillesztették az alkalmazásba. -
vacs
veterán
A K&H app egyszerűen jobban van megírva, mint a simple (szerintem)!
Én a kezdetektől használom a K&H appot mobilfizetésre (tehát kb 2,5 éve) és ez idő alatt, csak a postán lévő terminál nem fogadta el, mindenhol tökéletesen működött, pedig én csak telefonnal fizetek!Haver Huawei telefonján beállítottam neki a simple nfc-t, de nem tud fizetni, hiába tartja oda a terminálhoz, nem történik semmi!
A support a szokásos sablon választ adta.(^)(>.<)(^)
-
Nashaba
tag
Nem csak Nite kollégának, nekem sem engedte a TransferWise hogy hozzádajam a GPay-hez. A Curve sem engedi, hogy hozzáadjam a Payhez. Engem ez nem akar. Bár annyira nem fontos.
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
ma nyomtam egy tesztkört egy xiaomi mi9lite/simple kombóval. egy helyi kisboltban és a müllerben minden flottul is ment, elég volt feloldani és odatartani. viszont a tesco és a médiamarkt terminálja csak úgy volt hajlandó működni, hogy beléptem az app-ba és megnyitottam a kártyát (mondjuk így legalább volt visszajelzés ). ez normális vagy én baszhattam el valamit a beállításokban (hce+simple alapértelmezetten)?
-
pilipi
aktív tag
válasz huberpe #3323 üzenetére
Én soha nem lépek be az alkalmazásba és mindenhol így is elfogadja, képernyő kinyit-készülék ráhelyez és kész.
Visszajelzés így is van mert ha elfogadja felugrik egy ablak egy kis zöld pipával.
Pedig az alkalmazás nem fut a háttérben, a feladatkezelőben leállítottam szinte mindent.
Annyit vettem észre, hogy a régi web1-es terminálokon (pl oldschool postákon) bekéri a terminál a pin kódot 5000 forint fölött, az újabbak szerencsére nem. -
huberpe
aktív tag
válasz lord.lakli #3325 üzenetére
igen, nálam 10-es droid van.
azt írták itt páran, hogy ezen a verzión nincs visszajelzés rendesen, uh ezen nem is izgattam magam. mondjuk lehetne. 🙂[ Szerkesztve ]
-
Hovi
aktív tag
Egy kis malőr ma estére: Interspár az imént. GPay-Curve combót használom régóta. Fizetnék de nem tudok. Nincs kártya a GPay-ben. Még jó hogy van KH mobiltárca. NFC alatt átvált, azzal fizettem. Persze matatni kellet a telefonon. Pénztárosnő közölte is a sorban állókkal: pill, a fiatalembernek nem jó az új lenyomata... Nézem a parkolóban a GPay kártya listát, a Curve kártyára azt írja: ez a kártya le van tiltva, vegye fel a kapcsolatot a kártyakibocsátóval. Ennyi volt a Gpay-Curve combo?
-
tomp
félisten
Ma újra teszteltem a Simple-t mert a legutóbbi frissítés óta még nem sikerült vele fizetnem. (Akarni akartam csak a terminál dobott egy "Hiba" üzenetet)
Nem nyitottam meg az appot, a háttérben sem futott. Képernyő felold, érintem az ATM-hez ééééés mi jelent meg? A régi ismerős! A zöld pipa! Na, csak 9,5hónapba telt a fiúknak. Lassú víz partot mos?
Igaz nem olyan a felugró ablak mint droid 9-en, hogy szépen animálva jelenik meg a zöld pipa. Most csak szimplán beugrik az álló kép. De na. Jó munkához idő kell, a s***hoz meg még több. -
petya2012
őstag
sziasztok
ilyen virtuális kártyával is lehet nfc-n keresztül fizetni telefonnal?vagy csak rendes bankkártyaadatokkal?
köszia választ
-
huberpe
aktív tag
-
tomp
félisten
-
kammler
senior tag
Na aztán google pay transferwise OTP autómata nfc megy valakinek? Kommunikál a telefon az autómatával, illet gpay felugrik, de semmi. Curve oké.
[ Szerkesztve ]
-
kammler
senior tag
Mondjuk a curve mögött bennt a transferwise, úgyhogy mindegy, csak kíváncsiság.
-
kammler
senior tag
Azért én írtam nekik, hogy mi van. Tíz perc múlva kérték, hogy írjam le nekik pontosan mit látok az autómatán. Amit amugy már leírtam nekik, de azért leírom újra. Ártani nem árt, fontosnak nekem legalábbis nem fontos. Tán majd pár hónap múlva frissül az a lista.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
Hi
Huawei p30 pro es cib visa kartya eseten van valamilyen mukodokepes nfc megoldas?
Simple fiokom van de a vasarlasonkenti 50 ft/alkalom nem ihazan renatbilis, havonta tobb 100x hasznalom a kartyamGPay mukodik mar idehaza?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Paidashu 27000MAH, 22.5W Gyorstöltő Powerbank!
- Eladó Xiaomi Redmi Note 10 pro tokok!
- Eredeti Gyári Apple 20W PD gyorstöltő adapter 12hó jótállással/számlával
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Apple Watch Midnight Sport Band S/M, M/L méret 45mm - Újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest