-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz chesterboy #7150 üzenetére
1 infó nem szavatos a linkelt oldalon. Nem Purevideo-t tud hanem PurevideoHD-t és ez nem mindegy.
[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
csupahatos
csendes tag
Sziasztok!
HTPC építését tervezem, néhány dilemma megoldásásban kérném a segítségeteket.
Legnagyobb gondom a ház kiválasztásásval van. Hosszas keresgélés után akadtam rá [link] erre a házra, de a gyártó leírásán kívül semmi érdemlegeset nem tudok róla. Ár-érték aránya és külseje (lakkfekete fényezés,diszkrét kijelző) idális lenne, viszont gyanus hogy sehol máshol nem árulják, senki sem teszteli stb. Esetleg valakinek van róla infója???
Második kérdéses pont a videokártya. 1080p-s, Dolby TrueHD filmeket szeretnék lejátszani, ezért fontos a 1.3-as HDMI kimenet. Sok helyen olvastam, hogy elegendő az integrált videokártya, ennek ellenére gondolkodom egy DirectX11-re épült AMD HD 5450 kártyán. Hosszú távon érdemes erre pénzt és energiát fordítani, vagy maradjak az integrált mellett?
Végül a távírányítás... Jelenleg 4 darab sorakozik a nappaliba, uh a HTPChez nem akarok egy 5.-et. Helyette valamilyen vezeték nélküli multimédiás billentyűzetre gondoltam, amire ígyis-úgyis szükség van. Fontos lenne még a billentyűzetbe épített "egér", valamint az egyszerű külső. Ha ismertek a leírásnak megfelelőt kérlek jelezzétek.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
band1103
őstag
válasz csupahatos #7152 üzenetére
Csak a Dolby TrueHD témához tudok szólni. Ez olyan magas minőségű hanganyag amihez nem csak a 1.3-as HDMI a követelmény hanem az is hogy a hw képes legyen PAP-ot is szolgáltatni. Amennyiben a hw nem PAP képes úgy nem képes a TrueHD-t magát kiküldeni hanem lebutítja a hanganyagot és úgy küldi csak ki. VGA-k közül egyedül a HD5xxx széria képes PAP támogatásra. Ezért a HD5450-es jó választás.
Bár van még PAP támogatás az Intel GMA HD-ban is így tehát a CPU-t és GPU-t egybe tokozó Core i3 és i5 modellekben is.[ Szerkesztve ]
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
dabadab
titán
válasz band1103 #7153 üzenetére
"Csak a Dolby TrueHD témához tudok szólni. Ez olyan magas minőségű hanganyag amihez nem csak a 1.3-as HDMI a követelmény hanem az is hogy a hw képes legyen PAP-ot is szolgáltatni."
Igazából a Dolby TrueHD egyáltalán nem különleges minőségű, pont ugyanazt tudja, mint az LPCM 7.1, csak kevesebb helyet foglal a lemezen. Éppen ezért tulajdonképpen az a legegyszerűbb megoldás, ha az ember a DTHD-t a gépen kitömöríti és eleve azt küldi ki, a PS3 is ezt csinálja, így az embernek nem kell annyit küzdenie a kiadók paranoiájával. (Az Ion tudja az LPCM 7.1-et, amúgy nem vagyok képben.)
DRM is theft
-
chesterboy
aktív tag
Itt is lehet kapni, es egy picivel olcsobb. MS-Tech MC-700 Az osztrakoknal eleg sok helyen kapni.
Billentyuzetet meg itt tudsz venni, csak varni kell ra 1 par napot. Billentyuzet[ Szerkesztve ]
-
csupahatos
csendes tag
válasz chesterboy #7155 üzenetére
Tudsz erről a házról vmit? Mennyire hangos, milyen a táp benne, stb...??? Csak mert a hasonló házak kétszer ennyibe kerülnek és ez gyanus
Ezúton köszönöm a többieknek is a segítséget!!!
-
chesterboy
aktív tag
válasz csupahatos #7156 üzenetére
igazabol semmit, csak amit a gugli kidob. Azt irjak 1 nemet oldalon hogy hangosabb a tap mint a beepitett 60mm-es venti. 1x5,25, 1x3,5-s hely van benne
[ Szerkesztve ]
-
quby
őstag
A saját tapasztalatom az hogy a vezeték nélküli billentyüzetet utálni fogod. Legalábbis én nem tudom hogy hová tegyem ,nagy (akármilyen kicsi is) sok helyet foglal. Sztem egy logitec harmony jó megoldás, az kiváltja a többi távot is. Most erre pályázok. A bill meg legyen ott valahol a tetjén vagy eldugva. Jelenleg egy régi tuner távjával irányitom a gépet (igy nekem 6 db van ugyhogy én nyertem ) és a bill csak akkor van hasznáva ha már "ég a ház"
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
zsola32
senior tag
Sziasztok
feltettem az XBMC LIVE verziót egy penre.
végre megkaptam amit vártam, nagyságrendekkel szebbb kép, minden formátumon.
az atomos gépen megy rendesen az 1080p is. a Popcorn-hoz tudok hasonlítani, win alatt gyengébb képet kaptam (sd-hd), a Live partiban van vele.közben kitaláltam, hogy viszem a plazmába a képet.
analógra állítva a hangot, kijön a plazmán. (szerencsére)
digitális hang is megy rendesen, optikai kábellel csatlakozik az erölködőhöz.
kis fejtörést követően rájöttem, hogy optimalizáljam az XBMC képét a plazma képernyőjéhez.
AZ USB-s adattárolókat is teljesen jól felismeri, lejátszik róla mindent.win xp volt a gépen. ezt a vinyót átszerelem egy e-sata rackba, innentől mindkét rendszerrel zökkenőmentes lesz a gép.
azon gondolkodom közben, lehet hogy be kellene építeni egy vinyót a számítógépbe is.
(vajon látni fogja az XBMC?)amit még nem tudok és szeretném a segítségeteket:
új scrappers beintegrálása (szmore fórumtárs munkáját szeretném beintegrálni)
köszönöm a segítséget
-
jodamester
tag
Azért rohadt idegesítő, primitív hibák vannak az xbmc-ben (ennek ellenére azt használom )
live verzió pendriveon 9.04, ha nem buherálod meg akkor: alvó üzemmód nem megy, X jel a képernyő közepén, wifi nem megy, gyakori lefagyások. A szomorú az, hogy ezek a problémák ugyanúgy megvannak a legújabb verzióban, csak arra nem működik a régi buhera.
Szépen viszi az mkv-kat az oké, de alvó üzemmód nélkül viszont nuku kényelem. -
zsola32
senior tag
nem tudtam beállítani a vinyót sajnos
segítsetek legyetek szívesek
-
kalasnikov
tag
Én is hasonló fázisban vagyok. Nem tűnik rossznak ez a ház. De ebben tuti van LCD kijelző? Ha nincs, az nálam kizáró ok...
-
KubanitoS
veterán
Szeretnék megkérni valakit, aki a témában járatos, hogy a fenti házzal állítson össze egy komplett HTPC rendszert (mellékelt árakkal), mivel marhára gőzöm sincs az egészről és legalább lenne rálátásom, mégis mi a jó. A cél továbbra is az 1080-as HD filmek lejátszása. köszi
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
h65535
tag
Akit érdekel, privátban megkereshet. Egy hetes sincs a konfiguráció.
Asrock A330ION alaplap
2db DDR3 2GB 1333MHz Apacer Hűtőbordás 3év garanciával
Gigabyte MIB T5140 házban
HDD és optikai meghajtó nincs a rendszerben. -
zodo
nagyúr
válasz KubanitoS #7163 üzenetére
Igaz, hogy nem vagyok jártas a témában, de band1103 ajánlata nem jó neked ?
GIGABYTE GA-M85M-US2H => 16.494Ft
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz AM3 BOX => 14.100Ft
Memória és a vinyó, szabadon választott. Olyat veszel, amilyet akarsz.
pl.:
KINGSTON 2048Mb DDR2 800Mhz KIT => 12.863Ft
SAMSUNG 250GB 7200rpm 16MB => 10.063FtAlaplapból is szinte bármilyet vehetsz ( ,de majd megköveznek, ha tévedek ) , ami minimum nVidia GeForce 8200 chipset-es vagy a másik oldalról 780G -el rendelkezik.
-
veterán
Szerintem érdemesebb lenne AMD vonalon már a 785G-t ajánlani, mert bár megy a 780G-vel is a gyorsítás, abban régebbi UVD van. Így is van a full bitstreaminggel driver oldali gond (ModeMPEG2_VLD), legalább legyen hardveresen rendben. Ráadásul hamarosan elterjednek az újabbak is.
Egyébiránt lehet ajánlani szerintem az Intel Core i3 alapú rendszereket is, mert jók, csak persze még jóval drágábbak ( ) , mint az AMD-k. Az integrált GMA HD is jól teljesít.
[ Szerkesztve ]
-
Becache
csendes tag
Sziasztok !
Vettem egy Zotac ion itx D-E-t és egy mode com feel 302-t (96w-os a táp).
Csak simán a gép nem kapcsol be, ventillátor felpörög, de képet már nem ad, ha ugyanezt egy külső 400W-os táppal indítom be, akkor meg vígan elindul. Lehet az a gond, hogy 1066Mhz-es ramnál csak akkor indul be, ha nagy táp van rajta, 800Mhz-es meg beindulna a 96W-os táppal is ? -
veterán
Teljesen jó az, amit ajánlottál, én csak próbáltam kiterjeszteni a kört.
A Core i3 procikról is van "helyi" teszt linklve a GMA HD-t elnagyoltan bemutató bejegyzésemben.
Becache:
Igen, elég valószínű, hogy valami nem kap elég kraftot, ha a 400-assal elindul. Próbáld a memóriát lejjebb venni. A CPU-t kár alulfeszelni, mert az egyébként sem eszik túl sokat és nam érdemes "gyengíteni" sem az alacsonyabb fesszel. Esetleg, ha több HDD van benne, azokból vegyél ki. -
csupahatos
csendes tag
válasz kalasnikov #7162 üzenetére
Utánanéztem, és sajna ami kijelzőnek tűnik a képen csak egy botítás, ami gondolom a későbbi DVDmeghajtó helyét takarja. Így máris érthetőbb az árfekvése Lehet h ez nálam is kizáró ok lesz...
-
luy78
tag
Sziasztok.. Bocs, hogy beledumálok egy kcisit a kijelzőtémába...
Szóval én a 7végén keltettem életre htpcmet, IMONos kijelzővel, és távval.
IMON médialejátszó szoftvere semmit sem ér, más programok meg elég nehezen akarnak együttműködni vele. Ha filmet nézel normál távolságból, a ház kijelzőjéből annyit látsz, hogy valami világít... Részemről bánom, hogy ilyen házat vettem, elég lett volna egy eccerű infravevő, és a Logitech távom megoldotta volna a problémát.
Üdv!Luy
BB9900, Playbook.....
-
csupahatos
csendes tag
Teljesen jogos amit mondasz, de például nálam a hűtőn is van egy kis lcd kijelző; és nem azért mert anélkül sz.rabb lenne, hanem mert jobban néz ki
nMEDIAPC HTPC-6000B szintén egy jó vásárnak tűnik, de ez végképp hiánycikk a hazai piacon. Sőt az EUban sem nagyon találtam. Valaki tudna segíteni, hogy lehetne ilyenhez hozzájutni?
[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
A Lidl-ben 2e Ft-ért akciós távirányítóra nézzetek rá. Van benne Media Center kompatibilis rész is. Ezen kívül max. 150 gomb funkcióját meg tudja tanulni a meglévő távirányítótól, az előre programozott funkciókat felülírva.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
jayjay
tag
Szerintem meg ezerszer jobb az Imon, mint bármilyen más távirányító.Ha a szoftver nem is tetszik-van jobb is(XBMC)-de evvel be is tudod kapcsolni a gépet és még pár extra dolog.Ez egy infrával nem fog menni .A kijelzőre nem tudok reagálni, de amint látom ez sokaknak fontos.Minek is a kijelző?Mit akarsz megjeleníteni rajta?A filmet, amit nézel, vagy az equalizert ahogy mozog.Szerintem teljesen felesleges, de ez csak az én véleményem.Ha jól tudom a Logitech távirányítókkal ki lehet váltani az Imonos cuccokat, ami nekem is jó lenne.TV, UPC , HI-FI, Sz.gép egy távval.
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
luy78
tag
Hello! Bekapcsolás tényleg nem ment volna.. De biztos okoskodtunk volna rá valami megoldást
Nekem TV+Házimozi+Műholdvevő+WD-TV megy Logitech 525-tel. Qrva jó.. Igaz programoztam pár órát, de megérte.. Ezek a csoportosított parancsok nagyon sokat segítenek. Ha összeáll a HTPC, akkor a WD helyére ugrik be, és az IMON távját is ki szeretném váltani. XBMC-hez elég gáz távot belőni, még teljesen nem is sikerült(hangsáv és feliratváltás). De ha sikerül szereznem egy megfelelő műholdvevőkártyát, akkor úgyis MediaPortal lesz. Majd kiderül..
BB9900, Playbook.....
-
csupahatos
csendes tag
Egy hozzászólás erejéig had térjek vissza a kijelzőkérdésre...
IMONhoz hasonló kijelzőt lehet kapni önmagában is, távírányító nélkül??? -
zodo
nagyúr
válasz csupahatos #7177 üzenetére
Konkrétan nem tudom milyen az iMon kijelzője, de lehet kapni sok hasonlót.
pl.: Linkvagy találhatsz ( ha nem értenél hozzá ) vezérléssel együtt is.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Létezik esetleg olyan htpc ház, amibe be lehetne tenni i7 cuccot hd4870-el és 14cm ventis táppal jó hűtés mellett?
-
tome.jr
addikt
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Silverstone SG05 házzal? Konkrétan az érdekelne mennyire hangos a tápja.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz tome.jr #7182 üzenetére
Gondolom a gyártó oldalán láttad, hogy csak a " 19 dBA minimum " szerepel.
Mini-Itx topikban többször szoba került már a házikó, de még senki nem vett, így csak a saját Delta Sfx 300-omról tudom mondani, hogy a 8cm-es venti ellenére nem vészes a hangja, bár nem halk, de ne eget verő süvítésre gondolj.
kb. annyira lehet hangos terhelés alatt, mint a régi HD 4670 DDR4-es karim terhelve.
Ami igen halk a HD5750-hez képest.
Szerintem, max. 40dB lehet terhelve ez a kis táp a gyártói Min. 19-hez képest. -
zodo
nagyúr
válasz tome.jr #7184 üzenetére
Háát, talán a tápos vagy a Mini-Itx topikban keres rá az "SFX"-re.
"Kifejezetten halk" az nem tudom nálad mit jelent. Ezek a tápok a méretűk miatt igen zsúfoltak és a 8 cm-es venti szinte hozzáér a belsőségekhez.
Nagyon kicsiny ezen tápokból a kínálat , de talán egy SilenX 400W-os moduláris SFX -et ajánlanék.
Gyártó szerint:
" Pro power supplies start up at about 10dBA and run at 14dBA when under half load. Under peak load, the power supplies generate about 18dBA. "Esetleg a Chieftec DPS-300 néven álcázott Delta tápot szokták még ajánlani.
Ilyet lehet találni, például itt.Konkrétan az SG05-ös házról megkérdezheted toldy-t (Mini-Itx topikban keresd), neki mégis csak volt egy ilyen háza. Biztosan segít neked a táp kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz csupahatos #7177 üzenetére
Ha jól tudom, nem lehet, csak ilyen "szett" jelegű csomagban árulják. [link]
luy78: mi nem tetszik a iMedianHD lejátszó szoftverben? iMon UltraBay-t használok az iMedianHD-vel már vagy 4 éve és eddig teljesen jó. Egy hiányossága van (jelenleg): nem kezeli a TV-tuner kártyát... Ezért is raktam át a másik gépembe a tuner-t.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
zodo
nagyúr
válasz tome.jr #7193 üzenetére
Ehhez bizony kevésnek találom a külső tápok bármelyikét is.
Lehet, hogy elegendő, de én nem bíznám rájuk és nem is olcsó mulatság.
Jobban jársz az Sfx tápok valamelyikével.
Azt hittem valami Ion-os, halk kis gépet akarsz összerakni.
Gts 250-et nem ismerem, de a Hd 5770-et igen és attól biztosan nem lesz hangosabb az Sfx táp, nyugodtam megveheted. -
tome.jr
addikt
válasz Enszuke #7195 üzenetére
Köszi De úgy nézem, hogy nem lenne elég csatlakozó rajta. A VGA-nak is kellene egy 6 pines. Az az 1 db SATA meg nagyon karcsú, abból is kellene vagy 3 db. Valószínű maradok az SFX-nél aztán majd meglátjuk mennyire lesz hangos. Bár olvastam róla egy tesztet és ott azt írták, hogy ez a gyári standard megoldáshoz képest halkabb valamivel.
Our contact at SilverStone sent us an e-mail explaining that this power supply we reviewed and that comes inside SG05 is a little bit different from the standard FSP300-60GHS:
Lower acoustics across all loading conditions
SilverStone specific cable definition (type and length)
Different +12V distribution through connectors to better support medium high-end graphics cards[ Szerkesztve ]
-
Zolien
csendes tag
Sziasztok, "halozati lejatszot", valojaban egy HTPC-t tervezek, de csak audio celokra. Kijelzore is szuksegem lenne az albumboritok megjelenitesehez. Egy 7"-os digitalis kepkeretet gondoltam beepiteni, de hogy a vezerlese hogy lenne megoldva, arrol lovesem sincs - ebben kernem a segitsegeteket. Ha van olcsobb/mas otlet kijelzore, johet. Gondolkodom alternativakent LCD vagy pontmatrix kijelzesben is, itt ertelemszeruen eloado - cim jatszana csak. Bar ehhez gondolom jobban el kellene merulnom a PIC-programozas vilagaban... vagy hogy is van ez? Minden mas eleme, terve mar kesz, csak ez a franya kijelzo, itt akadtam el. Elsodleges cel tehat, egy PC kepe ugy 7"-on, Foobarral szerelve - minel olcsobban, barkacsolas ha van a dologban az direkt jo, taviranyitokent uzemelo PDA-t, etc. viszont ne ajanljatok mert nem jon be az ilyen. Szerintem egy kijelzonek a keszulekben a helye.
Z
-
Zolien
csendes tag
Bumm.
[ Szerkesztve ]
Z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.