- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz Alien! #51650 üzenetére
Jó kérdés!
Most beszéltem az LG-vel telefonon is (email/hiba leírás/kép csatolás sokat nem ért/ és munkalapra rögzítették a hibát. Majd a szervizes fog keresni. (sok értelme lehet nem lesz) kíváncsi leszek mit fognak mondani vagy csinálni...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
cinemazealot
addikt
Ha már ismét szóba került a HDMI toldás, segítsetek egy dilemmámban!
Adott egy projektor és egy házimozi erősítő, ami légvonalban 6 méterre, kábelcsatornát tekintve kb. 10-12 méterre van egymástól. A kábelcsatornában már fut egy CAT.5e UTP, két Toslink és egy RCA-végű koax kábel. Az eredeti elképzelésem az volt, hogy a projektor mellett/közelében lévő média lejátszóból vagy PC-ből a képet rövid HDMI kábelen juttatom a projektorba, a hangot pedig optikán viszem a szoba túlvégén lévő erősítőbe. Ez egészen addig volt jó ötlet, amíg csak filmeztem és nem kezdte el játszani a PC-n. Térhatású (többcsatornás) hangok ugyanis optikán/koaxon valósidejű DD vagy DTS kódolással nem mennek, csak kódolatlan sztereó jelként.
Az egyik megoldás egy olyan hangkártya lenne, ami tud Dolby Digital Live!-ot (többcsatornás hangok (akár játékoké is) valósidejű kódolása DD formátumba), de bizonytalan vagyok, mert Win10 alól egyre több helyről hallom (és tapasztalom is) azt, hogy az MS ezt a szolgáltatást kinyírta. Legrosszabb esetben megveszem, és ha nem jön be, 14 napon belül elállok a vásárlástól. Továbbá amiatt is aggódom, hogy a DD-be kódolás veszteséges (főleg valós időben), így majdnem tökéletes hangom soha nem lesz.
Másik megoldás az volna, ha a lejátszót és a PC-t átvinném az erősítőhöz és a képet húznám át a projektorhoz, ehhez viszont a HDMI-t kellene meghosszabbítanom. Kábel behúzás kizárva, mert a cső nem annyira vastag, hogy egy HDMI-t át tudjak szuszakolni rajta, így a HDMI-nek a már bent lévő UTP-n való aktív extenderrel való meghosszabbítására gondoltam. Kérdés, hogy van-e olyan bevált extender, ami egy (azaz 1 szál) CAT.5e kábelen megbízható 1080p/60 Hz-es képet tud továbbítani kb. 10 méteres távolságban... lehetőleg ne túl drágán.
Kérdés tehát, hogy szerintetek melyik megoldás lenne az ideálisabb? Illetve ha a HDMI extenderes, akkor tudtok-e ilyet ajánlani jó áron?
Gondoltam már egy harmadik megoldásra is, hogy az erősítőt is bepakolom a projektor alá, így minden jelkábel rövid lesz, viszont akkor a hangkábeleket kellene itt-ott újrahúznom... amihez nincs túl sok kedvem.
-
MasterMark
titán
válasz cinemazealot #51652 üzenetére
A DD Live / DTS Connect-el annyira nem probálkoznék, mert még ha működik is, játéktól függ hogy hajlandó-e ráadni az 5.1-et. Alapból nem sikerült összehoznom, csak olyan játéknál, ahol kifejezetten ki lehet választani az 5.1-et. (Team Fortress 2 pl.)
Switch Tax
-
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #51651 üzenetére
Azt hozzátenném (lehet számít, lehet nem) de a képen látható felső két hiba/kép megfagyás a TV eredeti paneljával volt, az alsó az új panellal. (Optikai port hiba miatt cserélték a Main PCB-t)
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
m3ss
veterán
válasz MasterMark #51653 üzenetére
en regen jatszottam xonarral pc-n, tudtak a terhangzast autos, lovoldozos jatekok is. eg es fold a hangelmeny jatekban a 2.0-bol felkonvertalt cuccokhoz kepest. win10-en meg bugos? vicc, konzolok alapjaraton tudjak ezt xbox 1 ota
(#51652) cinemazealot mivel jatszol? en elolvastam vagy 3x, de komolyan mondom nem teljesen tiszta mik az opciok kabelcsatorna annyira nincs hozzaferheto helyen? miert nem csereled ki nagyobbra?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
SunMount3r
nagyúr
Nekem egy ilyennel volt összekötve a gép a TV-vel 720p/FHD játékra. És működött.
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
Van HDMI over Cat5e extender, pl. ez: [link]
De a HDMI jel nagy távolságra való továbbításra inkább a HDMI/optikai kábelt javaslom, ez biztosabb adatátvitelt tesz lehetővé (akár 100 méteres távolságra is).
-
PuMbA
titán
válasz SunMount3r #51649 üzenetére
"Szerintem nem lehet sokkal nehezebb belőni, mint a felirat időzítést."
A feliratot szerintem könnyebb, mert ott nem számít annyira eltérés. A szájmozgáshoz azért nehéz hangot belőni, mert sok szónál az állkapocs (fogak) nyitódása jelzi a hangok kezdését és nem csak a száj mozgásának kezdete, valamint kicsit máskor mozoghat az emberek szája ugyanazon szónál, mert nem vagyunk teljesen hasonlók. Én már próbáltam hangot tologatni egy elcsúszott videón és hát igen....az egyik szónál jónak tűnt a szájmozgás, de már 20 mp múlva egy másiknál nem. Ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy melyik a helyes a kettő közül.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor egyszerűen a hangra kell hagyatkozni. Feliratoknál is agy szoktam.
A mostani lejátszómmal is van ilyen probléma (Q10 Pro) egy firmware frissítés óta, pár száz ms-t elvan csúszva a hang és nem is lehet rajta korrigálni. Szóval tudom milyen idegesítő. Ha lehetne úgy korrigálni, mint a feliratot, akkor szerintem simán be tudnám állítani, még ha fél órába is telik. Feliratot gyakran szoktam korrigálni és szerintem egész jól, szóval ez is menne szerintem. Sajnos ezért is nézelődöm már inkább a HTPC irányába, az Android-os vonal sokkal kompromisszumosabb, vagyis a PC-s lejátszó app-okban sokkal több a beállítás/korrekciós lehetőség, ha valami gond lenne, Droid-on meg elég fapadosak a lehetőségek. -
MaxxDamage
félisten
válasz MaxxDamage #51651 üzenetére
Most hívott a szervizes és azt mondta, Main PCB-t tud cserélni (megint) és feltételezhető a vezérlő egység hibája ez amit tapasztalok. Na mármost ha cseréli a főpanelt és ez a hiba még mindig jelen van, akkor addig cserélje míg az LG be nem látja sz*r a panel vezérlő, vagy mit javasoltok? (nekem minden Main PCB csere után be kell újra állítanom a TV-n mindent)
Azt mondta a szervizes, ő cseréli, mert ez a dolga és ha nem jó, akkor (jelentem megint) az LG vagy belátja, vagy nem, hogy a TV panel vezérlő egysége (processzora) ebből a szempontból cserére szorul /másik verzió pl./
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
cinemazealot
addikt
Nem vagyok hard core gamer (a gépem sem az), egyelőre csak az Elite: Dangerous-t szeretném jobban átélni. A megfogalmazásért pedig bocs, gégecső, nem csatorna. Gégecső gipszkarton mögött.
(#51653) MasterMark
Az ED elvileg térhatású hangot generál, de azt nem tudom, a DDL abból mit tudna kihozni.SunMount3r
Szerelt HDMI sajnos nem játszik, nem tudnám behúzni.robi-k
Wow, ilyen olcsón még nem találtam aktívat, köszi. Rápróbálok.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MasterMark #51637 üzenetére
"Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet" kábelt (2.0-s elég) amit be fogok szerelni és a TV-m a Beállítások/Általános/HDMU ULTRA HD Deep Colour/ON (a HDMI1-n használom, így azt kapcsoltam be - OFF-ba volt) és ezt javasolta az LG-s akivel most beszéltem Online Chates felületen. Azt is elmondta, hogy a TV-m 100Hz-s panellal rendelkezik és a 100Hz minden felbontáson elérhetőnek kell legyen (megfelelő kábel használata esetén ügye) és ezért fogok venni egy fent említett kábelt és a régit olyanra cserélni. A másik dolog még az, hogy mikor a kép fagyást tapasztaltam/tapasztalom, azt is meg kellene néznem, hogy a TV menüje elő hozható-e vagy sem (erre nem is gondoltam)
Azt az LG-s sem tudta elmondani, hogy esetemben a FHD/120Hz az minek köszönhetően állítható be, mivel 100Hz-s panel van.Na majd, ha ne adj isten jelentkezne a korábban felvázolt hiba jelenség, akkor megnézem az LG-s által javasolt lehetőségeket is. Köszönöm mindenkinek a segítséget, nagy segítségemre voltatok ti is!
-
MasterMark
titán
válasz MaxxDamage #51664 üzenetére
Igen, a kb. 5.5 Gbit/s-es képhez biztos kell a 18 Gbit/s-es kábel, na mindegy, legalább lesz egy kábeled ami biztosan tudja amit ráírtak. De a hiba továbbra sem itt van.
Switch Tax
-
SunMount3r
nagyúr
válasz MaxxDamage #51664 üzenetére
Azt is elmondta, hogy a TV-m 100Hz-s panellal rendelkezik és a 100Hz minden felbontáson elérhetőnek kell legyen (megfelelő kábel használata esetén ügye)
1080p-n lehetséges egy HDMI 2.0 sávszélt tudó kábellel, de 4K-n max 60Hz ami lehetséges. Szerk.: 1080p / 120Hz-hez elvileg egy 1.4-es sávszélű (High Speed) kábel is elég.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz MasterMark #51665 üzenetére
Igen, majd kiderül, hogy a TV-n alkalmazott beállítás (HDMI ULTRA HD Deep Colour/ON + majd a kábel csere) megoldja-e vagy sem ezt a "hiba" jelenséget / kép megfagyást amit tapasztaltam random.
100Hz-n is használtam (tegnap és ma), de nem tapasztaltam semmi problémát, persze ez random, így lehet pont nem a 100Hz-s FHD beáll.-nak volt köszönhető... majd adja magát úgyis. Most a TV beáll. után vissza tettem 120Hz-re.(javasolta is az LG-s akivel beszéltem)
(#51666) SunMount3r: Direkt rá is kérdeztem, hogy 4K/UHD (2160p) -n is tudja/tudnia kell a 100Hz-t és a válasz igen/természetesen volt rá. (beújítok egy ilyen 2.0-s "Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet" kábelt és kiderül az igazság.)
-
SunMount3r
nagyúr
Amúgy érdekelne, hogy akik itt írták páran, hogy újabb fajta 4K TV-jük van és bőven jónak találják már a TV saját lejátszóját is hozzá (lehet, hogy Plex-et is használtok páran), hogy a hangokat hogy oldjátok meg? Gondolom nem TV "hangszóróival". Ilyenkor ARC-on, vagy optikain meg elég kevés TV tud kiküldeni akár csak SD többcsatornás passthrough-t, vagy PCM-et, ha jól tudom.
-
Gombinyó
őstag
válasz SunMount3r #51668 üzenetére
Akinek komolyabb hangrendszere van nem hiszem, hogy a TV lejátszóját használja.
-
stigma
addikt
válasz SunMount3r #51668 üzenetére
Remélem segítek neked, nektek, én az alábbit csináltam, HTPC-ről NAS-ra váltottam, konfig maradt csak a rendszer módosult:
Réci HTPC-m, most NAS-om : OMV4-et futtatok rajta
- Asrock J4105-itx+2x4GBram + WD Purple 6TB +16GB-os M.2 SSD+FSP ATX 350APN + Corsair 250DTV-m : Samsung QLED Q6F 2017-es változat (4k+HDR), msot fejből a pontos nevét nem tudom
Lejátszó: Beelink GT1 Ultimate @ Coreelec : Ez egy S912-es Gigabites lejátszó, SD-re telepített Corelecccel, ami majdnem ugyanaz mint a Libreelec
Hangrendszer:
Pioneer avx-932 (4k,HDR,HDCP 2.2,Dolby Atmos) + Harman Kardon 5.1 (HKTS 9 asszem)Összekötés pofon egyszerű, mert mindent HDMI-vel tudok összekötni, TV + erősítővel az ARC is megy. Ezenfelül a médialejátszón a HDMI CEC be van kapcsolva és a ,,csúszszuper - párgombos " TV távirányítója is tökéletes.
4K+HDR-es jóné hány filmet néztem eddig pöccre mentek, igaz néha néha nálam kisebb hibák előjöttek (Flickering - GUI probléma, hogy ugrált a kép), de ezenfelül tökéletes.
Hangban Passthough tökéletesen ment, Dolby Atmossal is próbáltam (igaz csak 5.1-re lekeverve) de tökéletesen ment.Bocs hogy ilyet írok de én is Asrock N3150-es lappal kezdtem, Ubuntuval, fullHD-val...gépet fejlesztettem egy csomó pénzt beleöltem (gemini lake lapcsere, ramok...) de a HDR még nem volt sőt még nincs is jelen.
Ezenfelül VGA-val tudtam volna 4K-t kicsiholni + HDRt de akkor ott állok hogy újakk +50k amit ráköltök a gépre.Így 20k-ból megállta, képminőségre szerintem nincs panasz. Másik cimborámnak van egy Zapiti lejátszója mely talán Android-os asszem azzal is próbáltuk színkülönbséget nem láttam csak öve 3x többe került
Úgyhogy sajnos a HTPC-s korszak helyett NAS + S912-es médialejátszó fele vettem az irányt.
Még ennyit ki akarok próbálni igaz ezt az erősítőm tudja, hogy 1080p-t fel tudja skálázni 4k-ra a filmeket /Sorozatokat. Ezt a menüpontot még sosem próbáltam, de ha lesz kis időm kipróbálom.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz stigma #51670 üzenetére
Igen, tisztában vagyok én is az Amlogic +LE/CE lehetőségekkel. De ahogy olvasgattam (itt és a KODI fórumon is) azért ott sem 100%-osak a dolgok. Pl. máig nem tiszta nekem, hogy az S905X vagy az S912 tud e valós, a forrás szerint érintetlen 10bit-es képet kiadni és ha igen, LE-vel, vagy CE-cel (vagy csak 8bit-es dithering van). Ez nekem elég fontos lenne, gyak. többe nézem a 10bit vs. 8bit előnyeit, mint a 4K-t, vagy a HDR-t. Aztán S912 kapcsán olvastam még ezt a "kép ugrálós" dolgot a felirat megjelenítés során CE alatt (te tapasztaltad ezt amúgy?). Ez sem hangzik túl jól. LE-vel pedig úgy olvastam sok a hiba a lejátszás során az S912-vel. Valamint nekem alap, hogy tudja a FHD 3D-t is, ezt pedig biztosan nem tudják.
HTPC nálam (a mostani Box-hoz hasonlóan, de még annál is jobban) a videó lejátszáson kívül még az alkalmankénti net-es böngészésre és a YT videózásra is használva lenne (a TV-n), ezek amik biztosak.
Ami kép kezd összeállni, hogy valószínűleg Gamer+HTPC egybegép lesz a végeredmény AMD RX 570, vagy 580 kártyával. A másik út a PS4 + egy olcsóbb HTPC lenne, de nem tudom mennyi gyakorlati kompromisszumot kellene kötnöm és mit veszítenék mondjuk egy 2400G esetén, vagy, ha csak egy RX550-et vennék bele...
-
Baliga Tamás
senior tag
Én egy ideje tesztelgetem/figyelgetem az itthoni média lejátszóim közötti különbségeket képileg.., minden egy Onkyo 4k-s erősítőn keresztül LG UHD tv-n nézve..!
1. Versenyző és egyben az első helyezett - HTPC Rx560 4GB VGA-val (FHD/4k/HDR tartalmakkal - MpcHc és MadVR/KODI lejátszókkal)2.Versenyző 2.helyezéssel Popcorn A500 MediaPlayer VPX képjavító bekapcsolva FHD tartalmakkal - gyönyörű kép.., HTPC-t szerintem hamarabb cserélném le; mintsem ezt..!! ( a DAC-ja miatt a legfőbb sztereo egységem is egyben..!)
3.Versenyző és bármilyen meglepő de 3.helyezett: WD TV LiveStreaming
Player gyári max. beállításokkal FHD tartalmakkal - örökzöld kései/éjjeli legegyszerűbb kezelésű lejátszóm szép képpel!4.Versenyző - utolsó helyezés: Beelink GT1 Ultimate S912 box CE/KODI - FHD és 4K HDR tartalmakkal közel hibátlan lejátszás; viszont a "leg igénytelenebb" képminőség a javasolt beállítások mindegyikének ellenére..! (Ez lepett meg leginkább - kissé többet gondoltam belöle..! )
Szval ezeket tapasztaltam - egy elég hosszú idő alatt látottak alapján ugyanazon filmekkel, tv beállításokat sem babrálva - egyforma Inakustik Premium HDMI kábeleket használva..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
PuMbA
titán
válasz Baliga Tamás #51674 üzenetére
És a TV belső lejátszója?
-
PuMbA
titán
válasz Baliga Tamás #51676 üzenetére
Kíváncsi lennék az S912 boxhoz vagy WDTV-hez képest kb milyen
-
python1
veterán
Nálam ugyan ez a felállás,nagyon szeretem az rx560-as felállást,sajnos vetítőre nem speckóztam még be,de ha végzek a felújítással ráállok a madvr-kombóra.Egyébként. HTPC szerintem jelenleg a legjobb alternatíva.
-
djnice
veterán
WD TV vs S912 - HDMI capture esetén meglepődnél, hogy pont ugyanolyan transzparens a képük, nincs különbség a kettő között. A HDMI kábel minősége pedig nem befolyásolja a képminőséget.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
-
zsolt501
nagyúr
válasz Baliga Tamás #51682 üzenetére
A WD és a színhelyesség azért messze van a valóságtól, pláne az új verzióknál amik a képjavító trükkökkel a szem számára szebb de a valós képanyagtól messze álló képet produkál.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
djnice
veterán
válasz Baliga Tamás #51682 üzenetére
A színtér beállítás rossz a WD-n (nem limited) vagy a képopciók (fényerő, színtelítettség, kontraszt) máshogy állnak.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz djnice #51685 üzenetére
8bit van beállítva manuálisan - a többi képopció gyári értékeken; azokhoz még soha nem nyúltam - mivel tetszik a képe..!
A boxon viszont a javasolt beállítások vannak elvégezve; de amúgy ez olyan mint a hallás.., szubjektíven nálam ez a minőségi sorrend..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz MasterMark #51683 üzenetére
Más "gyári" beállítás - esetleg..!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz SunMount3r #51689 üzenetére
Nincs semmi ilyesmi..!
-
No.01
őstag
Senki nem akar segiteni??
Kozben olvasgattam es idaig jutottam: A cel a leheto legkisebb zaj es gondtalanul mukodo mindenes gep a nappaliba.
Amire hasznalva lesz:
- YouTube HD esetleg 4K,
- bongeszes (Chrome 10+ ablakkal)
- filmek, sorozatok. Amibol letezik ott 1080p vagy jobb.
- Torrent 24/7- Haz --> Meg kerdeses... ajanlottak a Streacom FC5WS ALPHA-t
- Alaplap: Gigabyte GA-Z370N-WIFI LGA1151 Mini-ITX (ezen elvileg megy a 4k 60Hz)
- Proci: Ez megint fejtorest okoz reven igyekeznek idotallora csinalni...
Ajanlas: Intel 8th Gen Pentium Gold G5500T vagy G5600
Az idotallosag vegett tan: Intel 8th Gen Core i5 8600T
- Memoria: Corsair DDR4 Vengeance LPX 8GB (2X4GB) itt meg gondolkodom a 2x8GB-n
- M.2: Samsung 970 EVO 250GB
- Adatoknak: Seagate BarraCuda vagy FireCuda. mindketto 2.5-es es 2TB-os
- Win10 Home 64Mit gondoltok?? Van esetleg amit kifelejtettem vagy nem jo??
-
Patice
Topikgazda
Ha időtállót akarsz és mindenképpen Intel, akkor jó az összeállítás, de én inkább az i5-öt választanám.
De, meggondolandó lenne egy AMD Ryzen APU is...Egy ilyen mindenes géphez én nem biztos, hogy azt az M.2 SSD-t választanám --> melegszik. Persze pörög, mint a trágyaszóró, de forrófejű, így meleg lesz a gépházban, amit nehezen fogsz tudni lehűteni. Én inkább egy sima 2.5-es SATA SSD-t raknék bele, az lehet lassabb, de nem is fog melegedni annyira.
Ház: felujított változatában újra kapható az Antek ISK110.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
A kicsit öregecske Rpi1 mellé beszereztem egy zotac nd02 készüléket is. Minden rendben van vele, annyi kérdésem lenne, hogy külső eszköz nélkül eselteg megoldható lenne a CEC képessége? Én csak ilyen kis bizbazt találtam amit be kell iktatni, de elég drága. Van valakinek esetleg ötlete?[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
No.01
őstag
válasz Patice #51692 üzenetére
Koszonom!
AMD-vel eddig nem kiserleteztem igy tapasztalat alapon inkabb azIntelenl maradnek tuti ami fix alapon.
Az M.2 SSD-re mit ajanlanal? A gyorsasag vegett en mindenkepp ragaszkodnek v.mi megbizhato es tartos SSD-hez, de sajna nem ugyanazok a szempontok itt, mint egy laptopba vagy szimpla PC-be igy az osszehasonlitas sem teljesen helyenvalo.
Memoriat illetoen szerinted a 8GB eleg lehet??
zsolt320i
En elegge fazom az ilyen jellego kijelentesektol, mert sosem lehet tudni, h mi van a hatterben..
Mellesleg ezt azert ajanlottak mert nemcsak kicsit, de allitolag a kialakitasa vegett lehet teljesen ventilatormentesre is epiteni... Mindenesetre nem olcso, de ha v.mit megtanultam az eddigi eletem soran az az, h a jo dolgok ritkan beszerezhetok gombokert.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Akkor tudnál lefaragni az árból, ha nem ventilátortalanítani akarnád, hanem 12-14cm-es 200-500RPM-es ventikkel fednéd le a gépet. Így hangtalan és hűvös is lesz 0,5-1m-ről még az éjszaka közepén is külvárosban, ahol nincs sok autó és környezeti zaj. Nekem így megy a gépem 30-40fokon, míg passzívan 60-70-80 fokoknál jársz. Ezt érdemes meggondolni
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
M.2 SSD egyik sem lesz igazán hűvös, vagy ha az, akkor nem olyan gyors. Nem tudok ajánlani semmit. Nincs tapasztalatom velük, csak olvastam erről a problémájukról. Vagy ha hűvös is marad, akkor csak ritkán van használva, akkor meg minek M.2. Egy mai 2,5 SSD is tud elég gyors lenni.
8GB RAM általános gépnek elég. Pláne ilyen RAM árak mellett. Majd ha valamikor lejebb megy, akkor fejleszd fel.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
chros
őstag
Haliho!
LAVfilters/MPC-HC/BE/MadVR-hez kellene nekem egy csendes htpc (amin munka is folyna idonkent).
Lehet ilyet egyben vasarolni, hogy ne kelljen butykolni? Eddig laptop(ok)-al csinaltam ezt.Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen monitort vegyek?
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- macOS PC-re
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest