- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
válasz bajnokpityu #24950 üzenetére
Csak egy kis Wadia 151 lesz, ha újra kinyit a bolt januárban.
Persze jóval magyar bolti ár alatt.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz bigdady #24924 üzenetére
"Lehet hulye kerdes de ha mindig megy a htpc otthon torrent miatt, nem lenne neki jobb egy win server mint egy normal win?"
Nem. A Server valtozatok annyival tudnak tobbet, hogy mindenfele extra feature engedelyezve/telepitve van rajtuk, amikre neked valoszinuleg semmi szukseged, sot, igazabol orulsz, hogy nem eszik a memoriat meg a CPU-t
DRM is theft
-
Warter
addikt
-
dabadab
titán
válasz Warter #24954 üzenetére
"Szerintem ez nem így van, teljesen más egy szerver és egy kliens OS felépítése, még ha az alapokban sok közös is van."
Ez nem "szerintem" kerdese Ugyanaz a kernel, ugyanazok a szolgaltatasok (legfeljebb nincsenek mind engedelyezve), nincs semmi nagyon mely kulonbseg.
"Pont, hogy a szerver az ahol a featurek ugyan jelen vannak, de csak azokat rakod fel amire szükséged van. A klienseken pedig legtöbbször all-in van."
Mondanal konkret feature-oket, ami egy sima Professionalre alapbol telepul, de egy Serverre (valamelyikre, mindegy) nem?
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bajnokpityu
félisten
válasz dabadab #24955 üzenetére
vagy audio szolgáltatás, képgyorsítás,stb. mindent fel tudsz tenni a serverre, de pont forditva van,ahogy irtad, serveren alapértelmezésben sokkal kevesebb process fut. ha már ennyire határozottan állitod...
ezért jobb a hangjuk,ha csak azt a néhány processt futtatod,ami kell.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Vincsó
aktív tag
Ha már Win Server 2012 a téma én ezt akarom majd kipróbálni, elvileg lehet kérni 180 napos próbaverziót.
[link]Ez hasonló mint a fidelizer csak durvábban nyúl bele a win lelki világába elvileg core üzemmódban fut minimális szolgáltatásokkal, csak az működik ami feltétlen kell zen ill. film lejátszáshoz.
Program vezérlést meg meg lehet oldani android-os kütyüről.Az olvasottak alapján brutál hangminőség javulás érhető el ezzel.
-
mandju
senior tag
Ezt csak bemásolom, robim fórumtársunknak írtam még pár hete...
"Szia!
Tegnap nekiálltam újrahúztam rendszert.
A konfig varázslót mégsével kinyomtam, majd cccleanerrel ki is töröltem az indítópultból.
Utána amd driver telepítés. Ekkor hiányzott néhány beállítás a cc-ből, ezt egy registry módosítással sikerült előhozni.
For every GUID under HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Video\{GUID}000, check DeviceDescription.
Skip entries like “Standard VGA Graphics Adapter”, “RDP Reflector Display Driver” and so on, and locate “ATI Radeon HD ХХХХ Series”.
Then change Acceleration.Level from 4 to 0
Reboot.ez abban az esetben, ha neked is amd-d van
utána lefuttattam erről az oldalról server converter programot az r2-höz valót!!!. innen
Beállítottam mindent, ami nekem szükséges volt. Különböző tweakek, módosítások.
majd lefuttattam ezt: eHome IR Transceiver (szintén az oldalon található)amikor észlelte az ismeretlen drivert, akkor betallóztam a driver mappát. Mindent okéztam, engedélyeztem. Újraindítás után már működött.
A lényeg, hogy mindent rendszergazda fiókkal csinálj.
Amikor én végigfuttattam a konfig varázslót az elején, akkor soha semmi nem jött össze, se megosztás, se ir, szinte semmi... pedig kb 8x húztam újra..."a copyban a linkek sajnos nem működnek...
jelen pillanatban egy tökéletes rendszert tudhatok magaménak, server 2012 r2 alapokon, ahol minden számomra fontos dolog működik. Torrent, megosztás, távoli elérés, hardveres gyorsítás+XBMC, távirányító... gyorsasága azonos szinten van akár oe-vel, vagy 8.1-gyel, hangban viszont bőven túlmutat mindegyiken. Igen, A C6-okon is hallható a különbség. Mindez GUI módban. Core módot is használtam, a hangja talán picivel jobb volt, de kényelmi szempontból mindenféleképp rosszabb, így maradtam a gui módnál.
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vincsó #24959 üzenetére
meg tudom erősíteni. alaplapi koaxból nem lesz 2millás médialejátszó,de benne van a boogee.
de nem pontos az info,h csak core üzemmód van,megtársai. mindent grafikus felületen csinálhatsz, beállithatsz,majd a végén kiirthatod a GUIt.fidelizer 4el hétvégén összehallgatom,azt is nagyon dicsérik.
androidról távositás szintén megbizhatóan működik. még szokom a hangját, osx azért hamarabb levett lábamról, de bárki kipróbálhatja, 14napra kaphat trial licencet.
mandju: bőven túlmutat? hogyan,amikor nagyjából annyire felbővítgetted szerveredet,hogy kb 8.1 lett belőle. 8.1edet is kiirthatod annyira,hogy a miniXPhez hasonló oprendszer legyen a végeredmény,amit anno sokan használtak zenélni.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Vincsó
aktív tag
válasz bajnokpityu #24961 üzenetére
Brazos-t tervezek így szerintem az osx-es mókából kimaradok.
Szerencsére alaplapi koax is kimarad, HRT MusicStreamer II, ami most sem rossz de azért jobb is lesz ez remélem -
mandju
senior tag
válasz bajnokpityu #24961 üzenetére
Én ezt nem így látom/hallom...
szerintem ez még mindig nagyon messze van egy érintetlen 8.1-től.
persze gondolom azt is ki lehet gyomlálni, de esetemben nem ez volt a viszonyítási alap.* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
bajnokpityu
félisten
válasz mandju #24963 üzenetére
persze,mert a 8.1 agyon van tömve rengeteg soha-semmire nem jó feature-val. és ha 2-3 kényelmi dolgot engedélyezek a serveren, akkor ugyan jókora procterheléssel (mert gyorsitófunkciók kimaradnak),de a hang, és kép minősége még midnig jobb lesz.
HRTkkel engem falnak lehetett mindig kergetni. borzasztó túrárazott dolgaik voltak, szép csomagba pakolva. 15rugós kinai dac alaplapiról jobb volt a nálam járt HRTknél.. nopersze, ha csak USBje van az embernek,akkor kényszer nagy úr.
eladó topping dac
-
Vincsó
aktív tag
válasz bajnokpityu #24964 üzenetére
Nálam meg pont más a tapasztalat vele de nyilván ezt rendszer meg ízlés válogatja de ez már HI-Fi kategória
-
zolaas
senior tag
válasz bajnokpityu #24964 üzenetére
Mondjatok már pár dolgot amit kinyírhatok w8.1-ből, ami nekem nem kell. Nem akarok csak úgy nekiesni. Thx.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
FishAir
senior tag
válasz zolaas #24969 üzenetére
Parancsolj
Mondjuk aki megmondja, hogy mi az ami Neked nem kell, attól vagy menekülj vagy már elvetted feleségül.[ Szerkesztve ]
iDontcare
-
robim
tag
válasz FishAir #24970 üzenetére
Ezen kívül érdemes megnézni ezt az oldalt is: link, itt van egyébként OSX optimalizáló script is + beállítási javaslatok jriver+jplay-hez is.
Plusz a vonatkozó fórum: link (itt egyébként szó esik a blackviper-ről is, aminél a szerző szerint a saját script-je jobb).Jah, és persze a bajnokpityu által említett fidelizer.
Szerk: az első linken találasz egy 15 oldalas guide-ot is, hogy mit-hogyan érdemes beállítani. link
[ Szerkesztve ]
-
brummmogo
tag
Sziasztok!
Épített mostanában valaki HTPC-t? Milyen alkatrészeket és hol érdemes leginkább beszerezni?
Elsősorban nas-ként és médialejátszóként használnám. Fontos volna a távirányíthatóság. -
canniball
nagyúr
válasz Predator2 #24930 üzenetére
A többi emellett tulajdonképpen részletkérdés: mivel PC-ről beszélünk hálózatba lehet kötni, adott esetben desktopként lehet használni stb. stb. Az XBMC-hez pl. van YT kliens, a torrent nem tudom milyen vasat igényel de nem hiszem hogy azzal gond lenne.
Az pedig egyéni preferencia és pénztárca kérdése, hogy milyen ház, táp, HDD etc., ha vannak extra igények (keveset egyen, halk legyen miazmás) akkor azok meg tudják dobni az árat, ha jöhet használt cucc is az meg csökkentheti.
Szóval igaziból a video-kimenet ami esetedben a legnagyobb probléma.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
FishAir
senior tag
-
-
Peak
addikt
válasz radi8tor #24973 üzenetére
A szgépem monitorának felbontása 1920x1200, standard szabvány 16:10 arányú felbontás, FRAPS-szal rögzitem a játékokat, és mikor volt nálam csapat bandázás, próbáltam volna az XviD kódolású játékvideokat megmutatni a spanoknak az A.C.Ryan PlayON!HD2 lejátszóval, közölte, hogy nem támogatott formátum. Tök égés volt. Csak 1920x1080 max felbontásig játszik le.
Na ezé' lett nekem is HTPCm!Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
válasz radi8tor #24588 üzenetére
Lehet, hogy az "eredeti" Kabini sosem érkezik meg, viszont ebben a formában elvben márciusra várható. Valószínűleg így drágább lesz, de nagyobb szabadság.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
No, egy utolsó szó a Kabini kapcsán. Biztos nem fogom megvenni a BGA tokozású, alaplapi APU, ITX 5200 típus valamelyikét. Márciusban jönnek az FS1b tokozású ITX lapok, melyekbe egy Athlon 5350-et tervezek: 4cores/2GHz, DDR3-1600, Radeon HD 8450G GPU, 25W TDP. Ehhez keresek 4 SATA vezérlős FS1b lapot, melynek legnagyobb előnye, hogy a PGA tokozásnak köszönhetően később Beema APU-val fejleszthető, ugye utóbbitól további erőt és még alacsonyabb fogyasztást várunk. Továbbá a hűtés, esetleg passzív hűtés is könnyebben megoldható lesz ennek a platformnak a segítségével.
-
sb
veterán
Nálam most csere lesz egyébként.
Családi netezős gép jön HTPC-nek: A6-3820.
A jelenlegi HTPC-m megy netezős gépnek: G2020 (vagy egy Haswell G3420-ra cserélődik közben). Alkalmi játékra megy majd bele egy 7750 is a terv szerint.Az A6 max fogyasztása jóval több, mint a Pentiumoké, de idle/lejátszás max 5-10W lehet köztük. Terhelve már 40W vs 65W lesz kb. az arány, de utóbbi gyorsabb is. Talán downclockolom is és meglátom mi lesz úgy... Legalább 24p gondom nem lesz (persze az a Haswell-el se lenne) és a 3D lejátszás is menni fog.
A Jaguar vonalat meg majd ha kapható lesz érdemben is valamim akkor meglátom megéri-e a cserét... ha mindent bír akkor igen, de tekintve, hogy a 3D-re sincs normális, hivatalos minimum konfig így elég nehéz.
BGA kiesik az biztos, lehet, hogy a Kabini is, persze attól függ kell-e ugyanúgy éveket várni a Beema-ra is.Ha már 3D ill. Haswell. Látott valaki pontos infót róla, hogy mit herélnek ki az új procikból? A ph teszt és cikk alapján már az i3-akban is herélt a gpu (és a cpu is AVX, virtualizáció tekintetében), de a hivatalos infó webes infók alapján nem így van. De utóbbin is ki szoktak írni hülyeségeket.
más: XBMC-ben hogy lehet olyan sorozatot és részeit betenni a media library-be, amihez nincs scraper info?
Természetesen képek és infók nélkül, csak az lenne a lényeg, hogy ne kelljen kivadászni a Video menüből külön, hanem a többi között legyen.[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
"XBMC-ben hogy lehet olyan sorozatot és részeit betenni a media library-be, amihez nincs scraper info........"
Ha filmről lenne szó akkor egyszerű a képlet: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Video_library/Home_and_custom_videos
De mivel sorozatról van szó én úgy gondolom hogy ehhez egy külső alkalmazás kell. Pl. Az Ember Media Manager, amivel könnyen fel tudsz vinni minimális adatokat az adott sorozathoz amiket majd a sorozat könyvtárába tesz (NFO, fanart, poster stb...) így már gond nélkül be fog kerülni a médiatárba.
-
okiman
tag
Bekapcsolt AMD Overdrive (HD5450) belezavarhat m2ts lejátszásánál TMT5-nél a képbe?
Amióta lefekvéskor kikapcsolom a mobilom, azóta utolérhetetlen vagyok az ágyban!
-
Pgabor79
aktív tag
Teljesen megfertőződtem!
Egy i3 4130T jó választás lehet HTPC-be? Ez tudja a 24p-t, 23,976Hz-et ugye? Esetleg egy GIGABYTE GA-H87M-HD3 lappal? Vagy inkább Asrock H87M Pro4A cél egy DUNE DUO kiváltása lenne (BD50 filmek, flac, médiacenter, néha játék... ) reményeim szerint jobb minőségben....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez a baj az i3 Haswell kérdésben ((#24986) Pgabor79 figyelmét is felhívnám rá)), össze-vissza herélik őket, ezért némi kutató munka szükséges, hogy hiányzik-e létfontosságú dolog adott processzornál.
A Kabini (Kabini Athlon), legalábbis az 5200 egészen biztosan hivatalos 3D támogatással jött (4k is úgy emlékszem), kérdés inkább, hogy a madVR mennyire nyírja ki magasabb processzekkel kínozva. Ebből kifolyólag az Athlon 5350 is 3D-s lesz.
(#24986) Pgabor79
Kapsz általa 23,976Hz-et, kérdés az említett i3 herélés mértéke. Azonban az is előfordulhat, hogy HTPC felhasználóként nem érint. Szvsz mindkét alaplap tökéletes mellé.
Egyébként itt egy tegnapi Haswell NUC bemutató HD5000-rel: LINK HTPC szemszögből is nézve.
[ Szerkesztve ]
-
Pgabor79
aktív tag
válasz #75912448 #24988 üzenetére
Köszönöm! Egyébként szerinted mi más alternatíva lenne még? Illetve mi az ajánlott vétel manapság? (Ebben az árkategóriában)
A másik dilemmás dolog a ház. Hi-Fi szélességű házat tervezek, csak a ház magasságának kérdésében nem tudok dönteni. Ha esetleg később nagyobb hangsúlyt kapna a játék, akkor félmagas kivitelű videokártyák közül mennyire lehet válogatni? Gondolom itt már szűkebb a keresztmetszet...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pgabor79 #24989 üzenetére
Ebben az árkategóriában másik oldalról AMD Richland A10-6700 vagy A8-6500, lap felszereltségben pl GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H. De ezek lehetnek feleslegesen erősek is, ha nincs extrém felhasználás, de ha játékot is említesz ott megszűnik a tudományom.
Ház-VGA nehéz kérdés, remélem többiek tudnak ötletelni ez ügyben. Saját magamnak nem találtam mindenben megfelelő házat a mai napig, ez a legnehezebb
Ha végre a kezeim között tudhatok egy Kabini/Athlon-t, megfelelő alaplap esetén ezen gondolkodom akár passzívan is: Streacom FC10
-
BullZeye
veterán
XBMC-vel tényleg nem lehet megoldani, hogy legyen Filmek-Sorozatok-Anime-Zene a home screenen? Amber skinnel be lehet állítani, hogy legyen egy Anime menü, viszont ugyanúgy a Sorozatok-at nyitja meg, és mikor hozzáadnám az anime mappát XBMC-hez, akkor nem lehet kiválasztani, csak Sorozat, filmek, videóklippek...
Van erre mód, hogy legyen egy "mese" mappa is amiben animék vannak?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
törölt tag
válasz Pgabor79 #24994 üzenetére
Az Origen AE S10V tényleg pofás. Nálam a jelenlegi konfig HDD-kel Node 304-be költözött, szeretnék mellé minimalista passzív, vagy 1-2 db hangtalan 12-es ventivel támogatott gépet is. Ezért várok régóta ennek megfelelő hardverre, amiben azért lakozik némi erő 3D-hez, rendererhez, a HD84xx minőségben is megfelelhet.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #75912448 #24988 üzenetére
Nem tudom mennyire hivatalos a hivatalos támogatás.
Lásd az intel kétséges feature listáját, de amd-né is a régi A4-es Llano is tud MVC-t, frame packed kimenetet, a tapasztalatok alapján mégsem biztos, hogy elvisz minden 3D filmet.Pgabor79.
Elvileg mindkét alaplap jó, de egy H81/B85 is teljesen jó lehet. HTPC célokra az i3 helyett elég egy Pentium/Celeron is bőven.
A játék már más kérdés. Oda jobb lenne az i3 IGP-je, de szvsz az sem lesz elég csak régi játékhoz. Tehát itt kb. mindegy, hogy i3 vagy Pentium.
Attól függ milyen játékokat akarsz. Low-medium nem túl régiek ill. régiek fullon: erre jobb egy AMD APU, de az sokkal többet fogyaszt (40-50W Intel cpu+IGP helyett 100W körül). Ha ez a cél akkor szerintem jobb egy Pentium+7750 kombináció jobb. Én is ezt tervezem most. Fogyasztásban ugyanez a 100W kb, de gpu-ban kb. 1.5-2x jobb a legerősebb APU-nál is.Összefoglalva:
- HTPC-nek cpu erőben a legkisebb Pentium is elég.
- Játékra a sorrend: Pentium, egy erősebb AMD kicsit jobb, az i3 a legjobb. De nincs nagy különbség és kb. 90%-ban elég a Pentium cpu erőben ide is.
Játékra vga-ban pedig:
- A Pentium gyenge.
- Az i3 jóval erősebb, de általánosságban is az gyenge. Inkább régebbi játékokhoz lesz jó csak.
- AMD újabbakhoz is jó low-mediumon, kisebb felbontáson. Kb. 2x gyorsabb, mint az i3.
- 7750: kb. 1.5-2x gyorsabb, mint a leggyorsabb AMD APU.Az utolsó kettő viszont már dupla fogyasztás kategória. Persze nem az áram árában lesz sok, csak ha ITX házról van szó figyelni kell a hűtésre. Ez már nem kifejezetten a kényelmesen, passzív közeli hűtéssel megoldható HTPC kategória.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Meglássuk, meglássuk ...
Másik géppel kapcsolatban egyetértek, azonban számomra kétséges a Pentium milyen kép és hangminőségre képes, ha Dune Duo-t akar kiváltani. Mondom ezt látatlanban, azzal nincs tapasztalatom. AMD vagy Haswell esetén tűzbe tenném a kezem, főleg hang terén.
-
slashing
senior tag
válasz BullZeye #24998 üzenetére
Videók/fájlok/ Anime könyvtár
billentyűzetről " c " gomb előjön egy menü ott hozzáadod a kedvencekhez majd a beállításokban a home menü vagy hogy van ez az amber-ben van olyan hogy kedvencek és ott kiválasztod az Anime könyvtárat és ott lesz a főmenün.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest