Hirdetés
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor szerintem ezt túltárgyaltuk, személyeskedés helyett inkább lapozzunk.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
Mercutio_
félisten
Hoppácska
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
LittleBiG007
Topikgazda
Én is utálom az Amazont, mert mindig rávesznek valami vásárlásra. Az X-Ray-ért, a Word Wise-ért, valamint az exportálható kijelölésekért nekem megéri megvenni a könyvet. Pláne ha akciós. Megyek és meg is nézem az októberi két dolláros ajánlatokat...
Piszok Amazon. Robert R. McCammon: The Wolf's Hour két dollárért.
[ Szerkesztve ]
Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini
-
Dhampir
félisten
válasz LittleBiG007 #13258 üzenetére
A farkasos még jobb lehet Audiobook kiadásban.
-
Apollyon
Korrektor
Nos, a mai napon boldog tulajdonosa lettem egy Kobo Aura-nak, maximálisan megérte. (2013-as, nem pedig a butított Edition 2...)
Elég gyorsan megérkezett usákiából, konkrétan a feladástól számított 1 hét alattMár patch-et is kapott, nagyon frankó lett így.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz Apollyon #13260 üzenetére
Bizony, hogy meg. Éjszakai vagy nem teljesen világosban olvasók egyértelműen jobban járnak ezzel a Kobo Aurával, mint egy Kindle Paperwhite-tal. A 26 lépcsőben állítható Paperwhite világításból gyakorlatilag az alsó 6-8 eleve kiesik, mert használhatatlanul sötét, még teljes sötétségben is. 12 fölött pedig már zavaróan sok fényt ver vissza. Az Aura esetén százalékban lehet állítani a világítást, azaz 100 lépcsőben, ahol az 1% már alkalmas olvasásra (teljes sötétségben). Bármilyenek is a fényviszonyok, mindig képes vagyok egy olyan fokozatot állítani, ahol maga a lap olvashatóvá válik anélkül, hogy az olvasó háttere láthatóan el kezdene világítani. Nehéz leírni, de valahogy olyan hatást lehet vele elérni, mintha nem világítása lenne, hanem a lap maga lenne világosabb.
Ha valaki nem akar könyveket vásárolni az Amazon-tól és nem is hatja meg a nagyszerű garanciális ügyintézés (ami egyébként is csak akkor él, ha közvetlenül az Amazon-tól veszed az olvasót), akkor személy szerint nem igazán értem, miért választ Paperwhite-ot. (Esetleg talán a Send-to-Kindle miatt.)
-
newmoonlight
senior tag
OFF Azt hol lehet beállítani, hogy a fórumra kattintáskor alapértelmezetten mindig a legutolsó hsz-t lássam? Ha egy adott fórumon (pl. itt) be is állítom ezt, az "Itt szóltam hozzá" további fórumok bármelyikére (menü, jobbra középen) kattintva, ott ismét a legrégebbi hsz-t mutatja.
[ Szerkesztve ]
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Degeczi
nagyúr
válasz newmoonlight #13262 üzenetére
-
newmoonlight
senior tag
válasz Degeczi #13263 üzenetére
Persze. Ott kezdtem. Beállítom. Kilépek. Visszalépek. Újra szar.
Szerk.: "Kilépés" alatt természetesen nem a profilból való kilépést értem, hanem a lap bezárását. Érdekes módon, ha nem az "Itt szóltam hozzá"-linkről lépek be egy másik fórumba, hanem könyvjelzőből, akkor szépen ott mutatja, ahogy legutóbb hagytam, azaz a legfrissebb kommentnél.[ Szerkesztve ]
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz LittleBiG007 #13261 üzenetére
Aki kíváncsi honnan vettem az Aurát, itt megtalálja (már többen is felkerestek miatta privátban)
LittleBiG007: Igen, nagyon klassz hogy most már bármilyen sötétben használhatom, így többet is tudok olvasni.
Garanciával remélem nekem nem kell bajlódni, főleg hogy nincs Így hogy meg van patchelve szájízem szerint, és olvas bármit, teljesen hibátlan, nem igazán látom értelmét a frissítgetésnek, le is tiltottam (bár már lassan egy éve nem adtak ki ezekhez a régebbi típusokhoz).A kobo-nál is lehet venni könyvet és azt az olvasóra küldeni asszem. Bár már nem emlékszem, tőlük se nagyon vásárolnék mást, mint ahogy amazontól sem. Másrészt, magyarul jobban szeretek olvasni, bár pl. ha kijön az új Trónok harca nem fogom megvárni a fordítást.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
lovelace
csendes tag
Sziasztok!
Ezekhez a tokokhoz volt már valakinek szerencséje? [link]
PocketBook Touch Lux 3-ra lennének. Más alternatívát is szívesen fogadok hasonló árkategóriában.
Köszönöm. -
-
-
LittleBiG007
Topikgazda
válasz hampidampi #13269 üzenetére
Öööööö, szerintem a mágnes a másik oldalon van... Ami csattan, az "csak" a fém. Hozzáteszem, én a biztonság kedvéért inkább olyan tokot vennék, aminek a lógós része a tok fedőoldalán található.
[ Szerkesztve ]
-
KBear
tag
Sziasztok!
E-book vásárlásban gondolkodom. A kiszemeltem egy PocketBook Touch Lux 3, erről gyakorlatilag csak pozitív véleményekkel találkoztam eddig. Viszont most lehetőségem lenne majd fele árban egy szintén szimpatikus Onyx Boox C67ML Carta beszerzésére is. Ezek mellett az Onyxel azonos árban lévő Alcor Myth LED van még a képben, de ezt a többségében dicsérő szavak mellett a valamennyire, de gyengébb specifikációja miatt csak harmadik helyre soroltam.
A kérdésem, hogy ér-e annyival többet a PocketBook, mint amennyivel többe is kerül, és ha nem, akkor a két másik versenyzőből melyiket ajánlanátok inkább egy olyan usernek, aki rendelkezik egyébként tablettel, de ez lenne az első E-olvasója.Köszönettel,
L.XBOX (360, ONE) gamertag: KBear2112
-
KBear
tag
válasz hampidampi #13275 üzenetére
Köszönöm!
Minőségben vagy tudásban, esetleg mindkettőben van akkora különbség, hogy ilyen egyértelműen megérje a közel dupla árat a PB? Kifejtenéd esetleg egy kicsit bővebben?!XBOX (360, ONE) gamertag: KBear2112
-
hampidampi
senior tag
A PocketBookok itthon a Kindle-ök után a legelterjedtebb olvasók. Nem véletlenül. Jó minőségű a kijelzője, jó minőségű anyagokból, jól rakták össze. Két év jótállás van rá, itthoni szervizzel. Vannak hozzá jó minőségű tartók. Hátránya a kissé lassú szoftver és a szerintem nem túl jó helyen lévő lapozó gomb.
Az Onyxoknak is jó szokott lenni a kijelzőjük, de az anyagválasztásuk és az összeszerelésük közel sem olyan jó. Ráadásul az általad nézett készülék Androidos.
Az Alcort vették már itt néhányan a fórumról szerintük jó a készülék. Viszont a neten gyakorlatilag semmi, komolyabb tesztelőtől származó infót nem találni. Ez valami kifejezetten itthonra készült modell lehet, de meg nem mondanám minek a klónja. Általában az ilyen odm forgalmazók a kínai Boyue gépeit szokták átcímkézni, de ez nem úgy tűnik nekem. A forgalmazó oldalán lévő képek alapján a világítása meglehetősen kékes színű, ami nem túl jó. Ja, és ennek világítása bár van, de nem érintős a kijelzője. -
Apollyon
Korrektor
válasz hampidampi #13277 üzenetére
Jelenleg a második ebook olvasóm nyúzom, az előző is meg a mostani is érintőkijelzős. Persze kinek mi jön be, de én frászt kapnék ha ezek után egyszer gombokat kellene nyomkorászni a lapozáshoz Alapból nem vagyok oda az érintőkijelzős cuccokért, de e-readerhez kiváló.
-
Degeczi
nagyúr
válasz hampidampi #13277 üzenetére
+noname kínainál néha impulzusmodulált a beépített világítás, ami szépen betesz az "e-ink nem fárasztó a szemnek" alapon választásnak
-
Ajándékok
aktív tag
válasz Apollyon #13278 üzenetére
Nem ismered a jó gombosokat, ezért elégszel meg az érintőssel. K3 után Voyage. A világítás nagyon jó, a valódi gomb nagyon hiányzik.
Nagy raktár kis helyen! Anyagáron eladó ~200m hosszú rakódófelületű gördülő polc rendszer. A helyigénye csak 3.6m*1.4m. Akár egy lakáscserét is megspórolhat vele!
-
LittleBiG007
Topikgazda
Az Onyx most valóban nagyon jó áron van kuponos akcióban. Aki tablethez van szokva, annak jó lehet az üzemideje, de aki már találkozott nem Android-os könyvolvasóval, annak csalódás lesz. Egyébként a Carta2-ben már cserélték az 1700-as akksit 3000-esre, amivel már majdnem egy hetet ki kellene bírnia.
-
Apollyon
Korrektor
válasz Ajándékok #13281 üzenetére
Az Aura után úgy gondolnám egy gombosra, hogy csak egy plusz elem az eszközön ami elromolhat. Az érintőkijelzőn jóval nagyobb felület van a lapozáshoz, azaz szinte bárhol érintem meg, lapoz. Igen ez is mondjuk ízlés kérdése, de mobiltelefonból is már mindenki csak érintőset használ, mert abból is szinte csak azt kapni (sajnos). Kindle DX "korszak" óta úgy néz ki évről-évre kevesebb gomb van az ereadereken is.
(#13282) LittleBiG007: Azért az érdekes hogy ekkora aksival miért bírja ilyen kevés ideig, még akkor is ha androiodos. Valszeg nem túl jól optimalizált a rendszer, és háromezer-hatszáz folyamat megy a háttérben.
-
newmoonlight
senior tag
Csatlakozva az előttem szólóhoz, én is azt mondanám, hogy el sem tudnám képzelni a könyvolvasó használatát fizikai lapozógombokkal. A véleményem mondjuk nem mérvadó, mert ez az első olvasóm (Pw3), de ha csupán a szimpla anatómiából indulunk ki (többnyire jobbkezes user → készülék alján kisujj → készülék jobb oldalán hüvelykujj → összes többi hátulról támaszt), sokkal egyszerűbbnek tűnik a hüvelykujjat odapöccinteni a kijelző bármely elérhető pontjához, mint a (többnyire) alul lévő fizikai gomb körömnyi felülete után nyújtózkodni. Mindez nyilván nem vonatkozik azon szerencsésekre, akik 20cm-es hüvelykujjal születtek. (Nem vitaindítónak szántam , csak egyéni meglátásnak... )
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Szerintem kb a kismilliomodik ember vagyok aki szeretné magáénak tudni a pénztárcájához mérten lehető legjobb ebook-ot, így ha nem gond, most inkább kicsit tapasztaltabb fórumtagok segítségére bíznám magam!
Ami fontos:
* E-ink kijelző, (gondolom a színes csak TFT)
* háttérvilágítás (ált este és napközben kell)
* hosszú készenléti idő
* jó anyaghasználat
* ritka hiba esetén korrekt M.o szervíz, a lehető legtöbb garivalTehát összegezve, egy BB => megfelelő ár/érték arányú kütyüt keresek, márka és mindennemű p. vakítások nélkül!
Kitűzött keret: 30k JMF, vagy picivel fölötte, ha lányeges a különbség!
U.i: amit újonnan láttam az a Koobe Slimbook HD Shine (gyakori aksigondokkal), vagy használtan az A. Kindle PW II, szerintetek, vagy nézzek inkább mást?
Köszönöm előre is a segítségeteke!
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz LittleBiG007 #13282 üzenetére
Érdekes, a Sony Androidos alapút csinált, mégis minimum két hétig kibírta az akksi. Lehet, hogy wifi nélkül tovább is működött.
-
pjen
félisten
válasz PrinceHerceg #13285 üzenetére
Ha nem zavar,hogy konvertálgatni kell kindlét vegyél.A családban van két ötös+ 1 Pw 2 ,hibátlanok.
-
pjen
félisten
válasz PrinceHerceg #13288 üzenetére
Mit vesztesz,ha nem lehet regisztráln?Enyém van,de még soha nem kellett.Az meg, hogy a hátulja karcos,ha tokba teszed nem látszik.Ez csak egy eszköz ,hogy eltudd olvasni a könyvet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz PrinceHerceg #13288 üzenetére
igen, valószínű (vagy garos cserét kapott vki kamu hibabejelentésre, a régi, rossznak mondottat pedig letiltotta az Amazon)
ha csak offline olvasol, nagyjából mindegy (bár még a dátum sem állítható be, azt is a szervertől kapná - anélkül pedig szívás, ha egyszer resetelni kell, és visszaugrik a "múltba", egy alapértelmezett kezdetre a dátum, mert azzal borul az olvasási sorrend),
de azért elég praktikus a wifis használat, pl. weboldalakat is kényelmesen rá lehet úgy küldeni, nem csak könyveketszóval inkább kerülendő az ilyen simlis példány (hacsak nem nagyon olcsó - de 29-ért nem nagyon az, csak kicsit)
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Apollyon #13283 üzenetére
igen, a kínaiak sajnos nem foglalkoznak az Android e-bookhoz optimalizálásával, marad telefonos használathoz tervezett
annak idején a B&N Nook (vagy alább került említésre Sony) esetén megtette a gyártó ezt az optimalizálást, tehát önmagában persze nem kellene ezt jelentse az Android, csak a nemtörődöm cégek miatt
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
1 napi kutakodás után végül egy Alcor Myth LED-re esett a választásom az EDigitáltól, mert még újonnan is egész tűrhető az ára, nem mellesleg az értékelése is nagyon + akárhol is láttam!
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
Bedobom ide hátha valaki kedvet kap hozzá, ennél mobilabb olvasó nem létezik.
YotaPhone 2
teszt1
teszt2
Most szórják ki a raktárkészletet, 230 ezer helyett kb.47 ezerért hozzájuthatsz, vagy akár még olcsóbban is be lehet szerezni a kínai verziót, YD206 a kódja.áfamentes rendelés :európai változat YD201
Nekem már úton van.
[ Szerkesztve ]
-
SzuMe
tag
Tablet és mobil után végre olvasót használnék. A problémám, hogy apple store-ban és az amazonnál is vettem könyveket. Mit ajánlanátok, amivel ki tudom váltani a tabletet ilyen "múlttal"?
-
KBear
tag
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Ma megyek a Párom Alcor Myth LED ebook olvasójáért az EDigitálba, de hirtelen eszembe jutott, h nem ártana hozzá beszerezni vmi normális kijelző védőt is!
Szerintetek egy ilyen jó lenne rá, mert végül is a méret stimmel?!
Köszi előre is a helpet!
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz PrinceHerceg #13297 üzenetére
Ne fóliát vegyél rá, inkább tokot hozzá.
-
xedos
addikt
válasz PrinceHerceg #13285 üzenetére
Korábban egy NOOK with Glowlightot használtam, most egy használt KOBO Aura-t vettem (használtam 25k)
Mind a kettővel elégedett vagyok. Én az ePub formátumot preferálom, mert ilyen könyveket vettem és nem akarok konvertálni. A NOOK előny hogy lapozás mehet gombbal is - jobb mint az érintős. -
Degeczi
nagyúr
válasz PrinceHerceg #13297 üzenetére
Sokszor volt már itt szó róla, h a fólia/üveg fölösleges önszívatás (romlik a képminőség, és gyakran az érintési pontosság is), semmi értelme.
Valóban csak tokot kell használni (de azt mindenképpen), az védi hordozás alatt, olvasástól pedig nem karcolódik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Hálózati / IP kamera
- Ukrajnai háború
- AliExpress tapasztalatok
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest