Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • David_DD

    tag

    Sziasztok!

    Nemrég vettem egy TPLink Archer C6 routert. Beüzemeltem, és rögtön ráküldtem egy speed testet, amin az a meglepő eredmény született, hogy a 100mbps-es netemből marad 20-25 letöltésre és kb 40-50 feltöltésre (2,4Ghz-en, sajnos a laptopom az 5Ghzet még nem ismeri, telefonon 5Ghzen ennek a duplája jön ki le és feltöltésre is) Azt gondoltam rossz a router, mer mi az hogy a feltöltés a duplája a letöltésnek (eddig követlenül UTP kábellel használtam telefonos kapcsolatként) szóval visszavittem, kaptam egy vadi újat (bárkit kérdeztem mindenki hüledezett h ilyet még nem láttak h a letöltés elmarad a feltöltéstől) de ugyanez a helyzet áll fenn. Csináltam egy speed testet közvetlenül az UTP kábellel is, és legnagyobb meglepetésemre ott is a feltöltés gyorsabb volt (kb 60mbps lett a letöltés és 90 körül a feltöltés) szóval kiderült h nem a router hibája.

    Ettől függetlenül felhívtam a digit mer megakartam kérdezni h ez normális e, de annyit mondott a hölgy h mivel a garantált sebesség mind a 2 nél teljesül, ezért ez így rendben van, egyebet nem tud mondani.

    A kérdésem: szerintetek ez normális, vagy próbáljak jobban utána menni?

    A másik kérdésem h normális e h a wifivel a felére/harmadára esik vissza a sebesség? (sokkal drágább routert nem vennék, nem töltök le napi több gigát, de ha 10-15körül tudtok ajánlani jobbat talán megfontolandó)

    Köszi előre is a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák