- DUNE médialejátszók topicja
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házi hangfal építés
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
sziasztok be szeretném állítani a 75 hz-t a monitoromon az első hozzászólás alapján,win7 esem van
a gond az hogy nem találom a "saját lemez opcióval telepítésével", vagyis ezt a menüpontot, ami az első hsz-ben van[link]
üdv!
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
D.Orion
veterán
Visszajött a monitorom a szervizből, de csak holnap tudom megmondani, hogy mi is lett az eredménye ennek az utaztatásnak. Ma már nincs erőm kibontani és átrendezni a fél szobát a monitor miatt.
-
Remus389
veterán
durva így 75 hertzen
nincs valakinek egy ICC profilja? és azt hogyan tudom felrakni? tudom helyileg kéne kalibráltatnom, de azért mégis
-
Remus389
veterán
válasz WonderCSabo #3560 üzenetére
jobb lett
-
vond
MODERÁTOR
válasz solarix45 #3555 üzenetére
Ha nem akarsz megvakulni, akkor a fényerőt gyorsan vedd le 20-25 környékére, estére meg akár nullára... A kontraszt az rendben van...
(#3558) szucsati:
Nahhhh, akkor végülis kiderült, hogy valószínűleg az Intel IGP a ludas a 72/75Hz crash-ben... Most jön a kérdés: vajon mi tudná ezt orvosolni? Talán egy javított driver? Lehet, hogy az Intelnél nem is tudnak a problémáról... Mondjuk a neten még nem néztem utána...Nem tudom, mennyi értelme van, de lehet, hogy írok majd nekik egy e-mail-t ezzel kapcsolatban...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
solarix45
senior tag
Lejjebb vettem már, nem szeretem túl fényesen. Amúgy is meggyőződésem, hogy alvászavarhoz vezet.
Valahol láttam, hogy az Intel fórumon is panaszkodott valaki, de nem oldódott meg. Nem árthat, ha írsz nekik, kíváncsi vagyok, mit mondanak. Csak azt ne írd, hogy egy hekkelt driverhez kell
-
tlac
nagyúr
válasz WonderCSabo #3565 üzenetére
nem, nem viccelek
nem is gondoltam volna, hogy valaki félre érti
csak tesztelés miatt írtam -
flash-
veterán
bármit akartam volna venni az ipon nem volt valami olcsó nem értem mert ilyen népszerű az ipon
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
Egy érdekes jelenséget vettem észre. Az egyik gépemben, egy nvidia 8400 gs videokari volt, amin d-sub-on csatlakozott a monitorhoz,(a gyári kábel), és a semmi féleképpen nem ment a moitor aludni, még akkor sem, ha a windows elvette a képet, olyankor azt írta ki, hogy nincs csatlakoztatott monitor d-subon, ha kikapcsoltam a gépet, akkor is ugyan ez a kiírás volt, és kénytelen voltam kikapcsolni a monitort. MOst kivettem a nvidiát a gépből, és csak az alaplapi hd 3200 megy, most már alszik, ha kell. VAjon az nvidiáva miért nem tudta altatni? A legújabb nvidia driver volt fenn, és nem volt fenn a monitor módosított drivere, és most sincs.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zoleeno1
veterán
Na ez meg hogy jött most ide?
Egyébként eddigi tapasztalatom szerint ami mellettük szól: Gyorsak, segítőkészek, rugalmasak, bő az áruválaszték, gariztatás rendben megy ha szükség van rá. Nem a legolcsóbbak, ez biztos. Beírod árgépbe a keresett terméket lesznek előttük jócskán e-boltok. Kérdés, hogy az a néhány ezres megéri e, hogy esetlegesen ha gariztatni kell, akkor szívjál a no-name boltokkalvarmi: a hiba oka a neve, nvidia (bocs nem tudtam kihagyni , amúgy dunsztom sincs, eddig nem láttam senkit itt panaszkodni ilyenre...majd jönnek a szakik és megmondják a tutit )
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
zoleeno1
veterán
válasz D.Orion #3571 üzenetére
jézusom neked ez az ügy még azóta húzódik Most vissza nem keresem, de már régen írtad, hogy gariztatod a ciripelés miatt. Mondjuk a széria hibáról nem a bolt tehet nyilván, kicserélni meg gondolom azért nem tudják, mert a gyártó sem fogadja el hibaként gondolom az még rev.A01-es nem?
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
D.Orion
veterán
válasz zoleeno1 #3573 üzenetére
Azóta se néztem meg, hogy melyik szériából van, hazamegyek jégkorong meccsről és megnézem. 2hétig volt ipon-nál ha jól számolom, tegnap kaptam vissza.
Nyugdíjas: Én meg pont teszek rá, hogy mit hiszel el /cenzored/! Menjél fel Dell fórumra vagy vegyem fel neked /censored/?:-P
-
Bulitt
addikt
válasz D.Orion #3574 üzenetére
Szerintem nem jó embernek akarod bemagyarázni a hibajelenséget, mikor több 10-20db megy át a keze alatt, mind ellenőrizve
Mellesleg, mivel ez a monitor, nem külső adapterről kapja az áramot, hanem bele van integrálva a burkolatba. Valószínűnek tartom, hogy valamelyik tekercs/trafó nincs rendesen legyantázva. Ilyen cicergés jelentkezett a GTX2xx szériában. Ott például a táp és a vga tápellátási oldala akadt össze. Esetek 90%-ban egy táp csere megoldotta a gondot. A monitornál ez nem megoldható. A gyártó nem fogja gariztatni, mert az összeszerelésben hiba nincs. működik, a gyári teszten és a minőség teszteken megfelelt. Tehát hiba jelenség nem áll fent. Az egy másik probléma amivel a gyártó viszont nem foglalkozik, pontosabban nem köteles foglalkozni, hogy a működés közben gerjesztett hangszín a te hallásod zavarja. Egészen addig míg az az előírt Db határértéket át nem lépi
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz D.Orion #3574 üzenetére
Ha látnál az idegtől (nemlátsz), értenéd hogy pont arról beszélek, hogy semmilyen szériahibáról nincsen szó. Csak éppen az iponnak nincsen kedve veled foglalkozni.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
vnovak
csendes tag
válasz Nyugdíjas #3577 üzenetére
Sikerült mai nap hozzájutnom egy hibátlan, kalibrált U2311-hez, old_artist-nak hála. Utolsó utáni és azutáni darab.Nagyon szuper ez a monitor
Láttam náluk az U2312-t is, de designra is sokkal jobban tetszik az U2311.[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
No hazaértem. Jéé kaptam hozzá amcsi és európai tápkábelt is. Igaz az eu-t úgy rakták be a dobozba, hogy lezárása után felszakították az oldalát és ott tömték be. Igaz ennek van is gyárilag egy perforált hely, na de ha már egyszer ki volt bontva, akkor miért nem ott rakták bele.. Na mind1.
Rev A01 az enyém. Beüzemeltem és most hagyom járódni, de olyan mintha kevésbé szólna. Vagy csak most a meccsen romlott kicsit a hallásom a sok kűrt miatt. Bolti garit azért nem tudom intézni, mert Szfváron lakom és sajnos nincs annyi időm, hogy egy egész délelőttöt vagy délutánt rá tudjak szánni erre.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz D.Orion #3581 üzenetére
U2312HM tulajoktól kérdezem, hogy saját vélemény alapján nem zavaró-e a túl magas minimum fényerő. Ilyen monitoron filózok, de egyelőre ez aggaszt egy kicsit. Másik opció a 2412M, de kicsit sokallom a plusz 19k-t azért a pár sorért, meg a lineáris fényerőállításért.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
zoleeno1
veterán
Ez eléggé egyénre szabott, kinek mit szeret/bír a szeme Speciel nekem kicsit sok a 0 fényerő is (75-ös kontraszttal). De tettem a monitor mögé 2db USB led lámpát, amit a monitor alsó 2 usb csatijába dugtam és így nekem már jó. Ebben a hsz-ben linkeltem pár képet róla. Nem a legszebb, de ki látja mi van a monitor mögött és a célnak megfelel
Honor Magic5 Pro
-
-
zoleeno1
veterán
Te tudod, de én a helyedben megpróbálnék keresni vkit a környéken és megnézném saját szemmel Ahogy látom Pest is szerepel a városaid között, sztem itt is találsz vkit aki megmutatja. Csak azért próbállak rábeszélni, mert télleg csodás képe van (igaz a másik kettőt még nem láttam), nekem legalábbis TN után ég-föld kategória
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
-
titán
Ezek szerint téged is zavart először, tehát a probléma létezik.
Félek attól, hogy megveszem, aztán évekig verem a fejem a falba, hogy sok pénzt kiadtam rá, de az utolsó párezer forint miatt folyamatosan zavar a monitor, fáj tőle a szemem/fejem, adtam egy pofont a szarnak. És ráadásul érzékenynek érzem magam a problémára, mert minden monitort minimum fényerő körül használok.
Rohadjon meg a Dell, hogy direkt belerakták ezt a hibát a monitorba.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Rohadjon meg a Dell, hogy direkt belerakták ezt a hibát a monitorba.
Csak hogy veled kicsesszenek. Hogyne...
Ott a 2412. Spórolj még egy kicsit. Ha tényleg érzékeny vagy erre, akkor biztosan nem lesz elpazarolt pénz amit még ráköltesz.
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
-
titán
válasz Nyugdíjas #3590 üzenetére
Nem, hogy velem csesszenek ki, hanem hogy jobban tereljék a vásárlókat a drágább 2412 felé. Egyébként mivel magyarázod a nemlineáris fényerőszabályzást? Dellnél hülyék a mérnökök, nem ismerik a számsorozatokat, vakok, vakokkal tesztelnek, és nincs mérőműszerük? Ha ezek közül legalább egy nem igaz, akkor szándékosság feltételezhető.
Ha visszaolvasol kicsit, írtam is, hogy 2412 lesz a választott, ez nem "spórolás" vagy pénz kérdése, hanem döntésé. A bajom azzal meg (tudom, túl sok bajom van ), hogy már a 23" is nagy egy kicsit, de tegnap betettem egy 24"-os tévét monitornak, és túl nagynak találtam. Lehet megvárom a 2212-t, mégha annyiért is adják, mint a 2312-t, akkor is jobb alternatíva számomra.
varmi2 Érdekes megoldásnak hangzik, de azzal gondolom csökken a kontraszt. Viszont azt este túlélem, napközben meg mehet rendesen. Hmm megfontolandó javaslat.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Nyugdíjas #3593 üzenetére
Biztos nem, mert nem tudom mi az, és a német nyelv ismertete sem visz közelebb a megoldáshoz. (oké, a barátom, gugli, mindjárt megmondja)
szerk: Ó, összeesküvés-elméletek. Nem véletlenül nem néztem. Gyűlölöm a témát is.
De itt senki nem esküszik össze senkivel, ez céges belső döntés, ami ráadásul szerintem kicsit balul sült el. A 2312 árát a megjelenés óta jelentősen csökkentették, gondolom kisebb a kereslet, mint amire számítottak.
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
A 2312 árát a megjelenés óta jelentősen csökkentették, gondolom kisebb a kereslet, mint amire számítottak.
Na, szerintem most kezdjünk el mindketten mással foglalkozni, mielőtt még végképp nevetségessé teszed magad"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
flash-
veterán
Én azt mondom hogy ne félj a monitor fényerejétől,biztos vagyok benne hogy nem lesz ezzel gondod!!A szem nagyon gyorsan tud alkamazkodni!!
De ha biztosra akarsz menni akkor valahol próbáld ki 10-20 percig a monitort és majd meglátod hogy nem is zavaró.
én 30 as fényerőn használom már 1 éve és még csak negyed dioptriát romlott a szemem
Amúgy ennél a monitornál - a mérete miatt - inkább az zavar hogy a szövegméret beállítás böngészésnél...
Karnyújtásra van a szememtől.vajon ez közeli és ez ronthatja a szemet?vagy ti milyen messziről használjátok?[ Szerkesztve ]
-
titán
Várj, ez tudtommal pár hete jelent meg. Vagy az előző, fénycsöves sorozat is ugyanezzel a problémával létezett?
CRT korszak elmúltával a távolság már nem bír akkora jelentőséggel, mint korábban.
A szövegméret problémát kezeli a böngészők zoom funkciója.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- DUNE médialejátszók topicja
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27MR400 Monitor
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- 100% sRGB - Dell UltraSharp U2415 / AH-iPS / 1920x1200 ! FHD+ / pivot talp / számla / garancia 1 év
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest