Új hozzászólás Aktív témák
-
mclaren777
senior tag
Szerintetek élvezhető az U2311H képe játékok alatt FullHD-nál kisebb felbontásokon is?
-
vond
MODERÁTOR
válasz mclaren777 #4603 üzenetére
Kicsitt "mosott" lesz, de szerintem vállalható...
Én MMH6-ot próbáltam iHD3000-rel, s egész jó volt...Fogd úgy fel, hogy kapsz AA-t ingyér'...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Chosen
addikt
válasz mclaren777 #4603 üzenetére
Nem kevésbé élvezhető mint a legtöbb társán. (Ahogy itt, úgy a legtöbb kategórián belüli monitor képe is mosódni fog valamennyire)
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Van bármi különbség akkor, ha a monitort DVI-vel csatlakoztatom a VGA-ra vagy pedig Displayport --> mini dp átalakítóval?
-
zserbox
őstag
ha az u2311h-m usb hub-ja néha működik néha nem, akkor azt gariba cseréltetni lehet?
ha cserélik akkor u2311h-t kapok vagy vmi újat/mást?
vagy javítják?ilyenkor ha újat kapok akkor a garancia hogy van? -
zserbox
őstag
válasz old_artist #4611 üzenetére
A c szervízzelés mit takar?elviszik megjavítják vissza hozzák?
Jó lenne ha nem kéne nélkülözni. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz zserbox #4612 üzenetére
Kaptál hozzá garjegyet. Elviszed az ott feltüntetett szervizbe, ők megrendelik a cserét a DELLtől. Megjön. Értemész. Sajnos egy pár napig, vagy egy hétig kb. nélkülöznöd kell.
Ki fogják cserélni, nem javítják meg.
Ja, és ahogy mondják itt előttem, 2312-t fogsz kapni helyette.[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
old_artist
addikt
válasz zserbox #4612 üzenetére
Üdv!
C-szervíz ... itt javítják, ha még garanciális (a garjegyen rajta van a szervíz neve).
... elviszed, megjavítják, visszahozod - ha nem akarsz helyette mást vagy cserét.
... ha meg cserélteted ezt a kiváló monitort, akkor valószínü, hogy egy LED-es háttérvilágítású gyengébb gamutu U2312HM-et kapsz majd cserébe ... de én nem cserélném ...[ Szerkesztve ]
-
zserbox
őstag
válasz old_artist #4614 üzenetére
én se mert ez tuti pixelhiba mentes és kalibrált.
köszönöm a segítséget! -
Malanrion
tag
Hi
ajánlások, és teszt olvasatok alapján, erre a monitorra esett a választásom, egy DVI-HDMI átlakítóval jobb lesz a kép minősége, vagy ne nagyon akarjam erőltetni, a HDMI-t?
-
vond
MODERÁTOR
válasz Malanrion #4616 üzenetére
Tökéletes a sima DVI-DVI is, teljesen felesleges a HDMI-t belevonni...
Ha analóg helyett gondoltad a HDMI-t, annál természetesen sokkal jobb, de akkor is maradhatsz a sima DVI-nál...
Tudtál még venni használtan? Jól becsüld meg...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Sikerült jó áron vennem egy U2311H-t, így most én is boldog tulaj vagyok.. Csak egy-két kérdést szeretnék feltenni, amelyekre nem találtam meggyőző választ a fórumban.
1) Feltettem a moddolt drivert (WonderCsabo), és 72Hz en használom a monitort, DVI csatlakozóval. Lehet ebből bármiféle hátránya a monitornak? Ha később DP vel használom, akkor le kell cserélnem a drivert is?
2) Van egy notim is, amit szerettem volna szintén a monitorra kötni, de már csak a D-Sub maradt, amivel nagyon ronda képe lett... (Többek közt ezért szeretném DP vel használni az asztalit) Ha így használnám (DP is és DVI is) akkor melyik drivert használjam?
3) Ha nincs kalibrált színprofilom, akkor hagyjam a gyárit, vagy érdemes kísérletezni netről leszedett profilokkal?
"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
WhiteWalker
nagyúr
Ma boldog tulajdonosa lettem ennek a U2311H-nak ,csodás képe van!
Sokat olvastam már róla fórumokon,meg máshol,végre saját szememmel láthatom a különbséget a régi lcd monitorom és e közt...ég és föld
Az lenne a kérdésem,hogy van valami extra amire érdemes oda figyelni? pl:ez a Hz mizéria,most ugyanis 60Hz-n fut, kell e a 75Hz?
Jelenleg VGA kábellel kötöttem össze a géppel,vagy jobb lenne a DVI kábellel?[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz WhiteWalker #4621 üzenetére
Kábelfüggő is, de általában szebb a kép DVI-n. Mondjuk nagyon kevéssel, de jobb, szval azzal érdemes.
-
petata
őstag
válasz WhiteWalker #4624 üzenetére
Ha filmezel, akkor veheted hasznát leginkább. Rakd fel nyugodtan, ártani nem árt.
I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
-
HSM
félisten
válasz WhiteWalker #4624 üzenetére
Tök felesleges szvsz 72hz-en járatni, kivéve filmeket. Ahhoz itt [link] találsz ajánlást.
a VGA is többet eszik, ha nem 60hz-en megy, legalábbis a régebbi Ati-k, felváltanak a multimonitoros órajelükre 60-tól különböző hz-en. Nvidiánál nem tudom, hogy van. -
HSM
félisten
válasz WhiteWalker #4627 üzenetére
HDMI-re és a TV-re is igaz a frissítési frekvenciás dolog. Ha nem egészszámú többszöröse a film fps-ének a frissítési frekvencia, akkor nem lesz egyenletes a film.
A 4890-re is igaz, magasabb órajelen ketyeg 72hz-en. -
-
HSM
félisten
válasz WhiteWalker #4629 üzenetére
Valaminek az egyszerese az éppen egészszámú többszöröse is (egyszerese ), szóval úgy tökéletes a lejátszás, és egybevág azzal is, amit írtam.
De ugyanez igaz a 48hz-re, 72hz-re, 96hz-re, 120hz-re, stb...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz WhiteWalker #4631 üzenetére
Értelmetlen, ha a megjelenítőd tudja a natív képkockasebességét a filmnek, amit le kívánsz játszani. Ellenben a topic témáját képező monitor nem kezeli a 24hz-et, se a 25-öt, így maradnak az egészszámú többszörösök, a 48hz-ről nem tudom viszi-e, de a 72hz megy, tehát akkor kénytelen vagyok azt használni 24-es képkockasebességű filmekhez. Ugyanez a 25fps-es filmeknél, csak ott tudja a monitor szerencsére az 50hz-et, mert a 75 már nem megy át DVI-n, csak DP-n, és ahhoz kábelt kéne vennem.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
sziasztok
az vajon mért lehet hogy a diablo 3 nál valakinek egy fullhd lcd monitorral a vertical sync kikapcsolásával nem hullámzik a kép,nekem pedig igen..
mit tegyek?[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Olyankor mi a teendő ha megy a gépem és miután kikapcsolom a monitorom, majd vissza, hogy nem megfelelő beállításokkal használom, állítsam be a monitor megfelelő beállítását 1920x1080@60 Hz.
Az első hsz-ben lévő drivert felraktam hozzá, amivel 72/75 Hz-et is tud a monitor, de ezt csak játékoknál használom ki, a többi esetben 60 Hz-en járatom. Display porton van összekötve a géppel.
5let?
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Most láttam egyébként, hogy U2311H-hez is van only 72Hz-es driver, így feltettem végre helyesen a monitoromhoz passzolót. Nekem kalibrálva van, és tényleg látok különbséget a 2312-es edidhez képest. Nem tudom, hogy placebo-e, sajnos nincs nálam már a kalibráló, hogy ki is mérjem. De szemre más. (jobb)
-
HSM
félisten
Hmm jó tudni, hogy látszik is.
Nekem is kalibrálva van, de mikor néztem, bevallom, nem vettem észre a difit, bár nem sokat foglalkoztam vele. Elméletileg a gyári EDID-jeik a fehérpontjukban tértek el, meg pár apróságban. De jobb a saját alapon mindkettőben amit csak lehetett, a gyárinak megfelelően hagytam. Ha a monitorodnak megfelelő általam moddolt drivert használod, megmarad elvileg a kalibráció helyessége, olyan paraméterekhez nem nyúltam.
-
Chosen
addikt
Egyébként egyszer teszt miatt notiról kötöttem ki az U2311H-t és onnan telepítettem az drivert. Azóta még asztalin is "Hordozható számítógép kijelzője"ként ismeri fel a monitort ha felteszem a drivert, amúgy rendesen DELL U2311H-nak felismeri, ha törlöm. Igaz, ez csak esztétikai, de lehet ezzel valamit csinálni?
-
HSM
félisten
-
Chosen
addikt
Driverben jól írja (jobb katt, képernyőfelbontás, speciális), csak egyel előtte (a képernyőfelbontás) menüben írja rosszul.
De nem ez az egyetlen anomália egyébként. A 12.11-es Cata meg rátelepített valami saját drivert, így Általános PNP kijelzőként ment a 72-50Hz, majd miután eltávolításra mentem, restart, akkor jött be a 2312 edid, ergo "alatta" volt
-
HSM
félisten
Az érdekes... Amikor VGA drivert frissítesz, újra kell tenni a monitordrivert, mert olyankor a windóz számára először megszűnik a régi VGA, majd lesz egy új. A monitor drivere meg a "régi" VGA-hoz csatlakozott, ami megszűnt, tehát a windóz a default monitort fogja az "új" VGA-hoz rakni, ez az "általános PnP kijelző", vagy valami igen hasonló nevű. A 72-50hz pedig azért ment, mert újraindításig nem frissíti az elérhető értékeket.
Amúgy mindkét lapon ennek kéne szerepelnie monitornévként: "Dell U2311H (EDID Override) v0.1"
Ami azért lett 0.1, mert az volt az első elkészült verzió, de mostmár nyugodtan átnevezhetném 1.0-ra ezt is, mint a 2312 driverét, mert eddig mindenkinél jól működött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs