Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Dell u2311h monitoromat még 3 éve vettem oázisba kalibráltattam kaptam egy icc szinprofilt.
madvr ben nem tudom melyikre állitsam kérdezi hogy hogy lett kalibrálva:
ezeket lehet választani:primaries/gammut:
BT.709
SMPTE-C
EBU/PAL
BT.2020
DCI-P3és itt se tudtom mit válasszak:
transfer function/gamma:
pure power curve 2.20 vagy 2.15 stb...
BT.709/601 curve 2.20 vagy 2.15 stb...illetve be lehet tölteni yCMS vagy 3DLUT fájlt. nos én icc ben kaptam. át lehet konvertálni icc-t ezekre ?ha igen hogy?
-
rroar
csendes tag
Sziasztok!
kb 2010 októbere óta nyúzok egy ilyen monitort és most kezdett el egy fényerő ingadozós (villog) problémát produkálni Az első bekapcsoláskor kb 5-10másodperc után elsötétül a kép, ki-be kapcsolás után van kép de egy jó 20brightness értékkel váltakozik random, Most félórája nem villogott, de már megint kezdi
Csatlakozók rendben, másik kábelt is kipróbáltam, átraktam másik konektorba is de semmi javulás.Kérdésem az lenne, hogy ez mennyire vészes probléma, illetve javítható-e? Valakinek volt már ilyen problémája innen?
Kösziszerk: eddig értelemszerűen nem szaglásztam a monitort, de most a bal felső sarka meglehetősen büdös
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Srácok, valaki kötött már HDMI-s forrást erre a monitorra?
A T-Home set-top boxa HDMI kimenetet tud, ez meg HDCP képes DVI-t és DisplayPortot.
Van célra megfelelő HDMI-DVI vagy HDMI-DisplayPort kábel, és a minitor meg is tudja jeleníteni a képet, amit HDMI-HDMI kábellel pl. a televízió meg tud?
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Bone123 #4806 üzenetére
Egy HDMI»DVI kábellel minden gond nélkül ráküldheted a STB videó jelét. A HDMI»DP ilyen irányban horror áron elérhető, visszafelé meg ugye nem lenne jó.
"Általános" megoldás ilyen felállásnál, hogy a PC megy DisplayPort-on, a STB/konzol/egyéb HDMI-s forrás meg DVI-on, a hang meg egy külön eszközre.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
flash-
veterán
filmet nézek és ha fordul a kamera vagy elmegy mondjuk egy nagyobb tárgy(ürhajó)balról jobbra akkor szaggatva-vibrálva megy...
hiába reclock,meg madvr,mpc-hc..
vagy ennyi ezt el kell viselni ez a monitor ilyen?
(az fps el nincs gond mert 24p mkv filmeket(23.976fps) 71.92572 fps el játszom le
[ Szerkesztve ]
-
Bone123
HÁZIGAZDA
72hz-t amúgy a DisplayPort kábel is kiad? Mivel ma a T-Home HDTV-jét rádugtam a Dell DVI-jére és most csak VGA kábelem van, azt a PC-re kötve csak 60Hz érhető el (DVI-n rendben ment a 48, 72, 75 stb.).
Ill. a HDMI-DVI kábel megtoldható minőségveszteség nélkül HDMI-HDMI vagy DVI-DVI kábellel, mert egy picit rövid? Van egy plusz DVI monitorkábelem, de ugye annak a vége is "apa", kellene egy ilyen köztes "anya-anya" egység, hogy a két "apát" rákössem, ilyen létezik?
Amúgy nem tud a Dell kép-a-képben funkciót, a két forrásból, TV és PC kép valamelyikét kicsiben megjeleníteni?
[ Szerkesztve ]
-
MIFtIli
aktív tag
Be szeretném kalibráltatni a monitorom. Érdemesebb bevinni mondjuk az oázisba, vagy elég, ha bérelek egy ilyen eszközt és itthon megcsinálom magamnak?
Az számít-e hogy milyen videókártyával, milyen porton van meghajtva a monitor? Vagy a kalibrált profil az jó lesz minden szgéphez? -
old_artist
addikt
válasz MIFtIli #4814 üzenetére
Üdv!
Igen, érdemes bevinni olyan helyre, ahol szakemberek megfelelően beállítják a monitort, otthoni próbálkozás sok esetben kudarcba fullad.
Egyedül a VGA kártya a fontos szempont a kalibráláskor, és esetleg az analóg és digitális portok is közbeszólhatnak.
A kalibrált monitor és színprofil csak az adott monitor és VGA kártya függvénye. -
Bone123
HÁZIGAZDA
Közben rájöttem displayport nincs a videókarimon, tehát ha egy ilyen DP-HDMI-vel kötöm össze a monitort és PC-t, a kép rendben átmegy majd a szokásos 72Hz stb. képfrekvenciával is?
A válasz fontos volna, mert ha nem, akkor marad a VGA összekötés (60Hz).
-
vond
MODERÁTOR
válasz Bone123 #4816 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy a DP»HDMI ilyen árban csak ebben az irányban megoldott. Visszafelé komolyabb (drágább) cuccra van szükség. Valamit olvastam is a miértjéről, de már nem emlékszem rá.
Úgyhogy szerintem nem lesz jó, de azért várd meg valami hozzáértőbb emberke válaszát is.
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
VTX3D 5770 1GB HDMI. Egyszerű lenne lecserélni valóban, de drága is.
Az működik, h a videókari DVI-jére csatlakoztatom a VTX3D mellékelt VGA átalakítóját, és VGA-val megyek a monitorra (ekkor is csak 60Hz van), de ugye nekem ennek a fordítottja kellene, átalakító "anya" DVI bemenettel amihez a set-topos DVI apát hozzárakom.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Bone123 #4820 üzenetére
Drága? Feldobod használtan, 15 rugó körül el lehet adni, pl. 20-22 körül tudsz venni helyette egy 1-2 éves 7770-et, ami tudtommal gyorsabb is. 28K-ért újat is kapni 7770-ből... Ez az 5000 kb. egy drágább HDMI kábel ára...
Amúgy DVI-ből lehet csinálni általában VGA-t, fordítva semmiképpen sem.
[ Szerkesztve ]
-
MIFtIli
aktív tag
3 éves u2410-es napi használatban lévő monitort érdemes még megvenni? Mennyi körülbelül az élettartamuk?
-
HSM
félisten
válasz Bone123 #4825 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom neked megmondani. A DP egészen máshogy működik, mint a DVI vagy HDMI, így tapasztalatok nélkül semmit nem tudok mondani biztosra. Ha aktív elektronikás ez a kábeltípus, ami nem kizárt, akkor még a kábel se mindegy. Én továbbra is a VGA-kártya cserét tartom egyedül 100%-osan biztos megoldásnak DP-DP kábellel. Talán másnak lesz tapasztalata ezzel az átalakítóval, esetleg megpróbálhatod valami külföldi fórumon, hátha valaki próbálta.
[ Szerkesztve ]
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz Bone123 #4829 üzenetére
eBay-en láttam 30 dollártól felfelé ilyen 2-3 portos DVI átkapcsolókat. Azokat esetleg megpróbálhatod. Magyarhonban ritkább az ilyen cucc, s drágább is, ahogy nézem, olyan 30 ezer környékéről indulnak. Persze lehet, hogy találsz olcsóbban is. De így meg már aztán végképp az új videókártya lenne a legésszerűbb választás.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Egyre inkább úgy tűnik...
Amúgy miért tesznek gyártók DP portot a monitorba HDMI helyett?
-
vond
MODERÁTOR
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Lehet-e az, hogy tisztás közbeni mozgatás miatt haljon be egy pixel (feketére)?
No meg az, hogy a "színszűrőlap", és a háttérvilágítást adó fehér éap közötti rész porosodjon?// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Elemir
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném.
Jó ideje Dell U2311H tulaj vagyok, és már win8-ban is használtam.
Ellenben most win8.1 van fent és egyszerűen nem veszi be egyik drivert sem a 72 Hz-re.
Teljesen mindegy mit teszek, 60 Hz a max 1920x1080-ban.próbálkoztam Powerstrip progival, de bármikor próbálok új progit betölteni, csak ezt dobja fel:
Ha újraindítom speciálissal, és úgy próbálom manuálisan betölteni valamelyik inf fájlt, azt mondja a legfrissebb már telepítve van. Ha leszedem és így próbálom, magától felrak egyet és nem tudok frissíteni.
Korábban win7-ben nem volt gond soha, sőt win8-ban is működött, de most nem.
Vélemény? Találkoztatok már ilyennel?
-
flash-
veterán
Működik windows 8.1 x64 alatt az edid override with 50 72 75 hz driver?
-
MIFtIli
aktív tag
Van egy x-rite i1 display pro kalibráló eszközöm ezzel próbálom beállítani a monitorom. (u2311h)
Dvi kábelen van összekötve a notimmal (6910p, dokkoló, ati x2300), csináltam gyári resetet a monitoron.
D65, 120cd/m^2, 2,2-es gamma beállításokat használok. Az ambient és flare beállításokkal nem foglalkozok egyelőre.
És borzasztó eredményeket kapok. 440körüli kontraszt és:Mit ronthatok el? Rossz az eszköz?
szerk: Ja, és automatic display controlt használok.
[ Szerkesztve ]
-
IzI
senior tag
Hi
uh2312HM moncsim van és sikerült felrakni a file-t,amivel 72hz érhető el.Viszont nem tom kiválasztani.Van erre valahol valami lehetőség vagy megoldás ?
windows 8.1 64bit a rendszer[ Szerkesztve ]
-
Uraim egy gyors kérdés.
Van egy Raspberry Pi játékszerem és a monitor USB portjáról szeretném üzemeltetni.
De csak akkor adja ki a tápfeszültséget a monitor, ha az USB-B porton jelen van egy aktív USB kapcsolat.Létezik valami egyszerű megoldás, amivel kinyerhető az 5V-s tápfeszültség, egy másik számítógép jelenléte nélkül?
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
fenergie84
addikt
válasz Hieronymus #4840 üzenetére
Szerintem a monitor magától nem ad 5v usb-n keresztül, csak a gép felől jön...
-
válasz fenergie84 #4841 üzenetére
Szerintem van saját áramellátása. A monitorba 4 portos USB hubot építettek be. Ezt már necces kizárólag a PC 5 voltjáról üzemeltetni.
Most a Raspberry olyan telefontöltőről üzemel, ami 200mA-el kevesebbet tud a szükségesnél.
Képtelen lenne a monitoron keresztül, még egy 2.5"-os merevlemezt is kiszolgálni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
zimi1991
aktív tag
Sziasztok!
Segítenétek nekem honnan tudom letölteni a DEll u2312hm-hez a 75 hz es drivert?
Az első oldalon lévő link nem működik és neten sem találtam...A privátokra illik válaszolni!
-
törölt tag
válasz zimi1991 #4843 üzenetére
HSM-féle driver, de ezzel csak 72 Hz-en megy a 2312HM.
-
HSM
félisten
válasz #24650752 #4844 üzenetére
A 2312 az már nem is tudja a 75hz-et, csak a 2311. Bár én a 2311-es driverembe se tettem bele, mert játszani ugyanolyan jó a 72hz, filmekhez is felesleges a 75hz, mivel ugyanolyan jó az 50hz a 25fps-es filmekhez, a 24-esekhez meg ott a 72hz, a 30-asoknál meg a standard 60hz.
-
HSM
félisten
válasz zimi1991 #4848 üzenetére
71,9xxxHz, ha jól emlékszem, ugye a szabványos "24" FPS-s film csak 23,9xx, annak a 3X-osa pontosan, hogy minden kép pontosan 3X kerüljön megjelnítésre, ezzel egyenletes lejátszást elérve. Wikin megtalálod a pontos számokat, ha érdekel.
Arra vigyázz, néhány videókártya (radeonokkal próbáltam) többmonitoros órajelre vált, ha nem 60Hz-en megy a monitor, esetenként lényegesen nagyobb üresjárati fogyasztást produkálva. Ezért nálam általában 60hz-en megy, csak szükség esetén váltok feljebb.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest