- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tussky
tag
Boldog U2311H tulajjá váltam a nap folyamán.Az előző 19"-es TN paneles után erőteljesen leesett az állam.
/off
A boltban azt mondták,hogy az utolsó előttit sikerült megvásárolnom. -
mclaren777
senior tag
Gyerekek!
Eszemben sincs elvenni senki kedvét a monitortól, éppen én is pont ilyet készülök venni, de úgyérzem erről meg kell kérdeznem a nagyközönséget:
Vajon ez egy minden egyes darabra jellemző tulajdonság??[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz mclaren777 #3105 üzenetére
Igen. És ne aggódj senki kedvét nem vetted el
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Ninoka
tag
Sziasztok!
Én most készülök monitort vásárolni, és nagy valószínűséggel ez lesz a befutó. Csak nyugtasson meg valaki, hogy a kijelző felülete nem valami gagyi fényes fekete, amin tükröződik minden ami rávilágít! Sajnos a Samsung tv-m kijelzője ilyen fényes fekete, és csak lekapcsolt lámpáknál tudom nézni, különben a műsor helyett a villany fényét látom
-
Jim-Y
veterán
Szerintem is érzékenynek kell lenni ahhoz, hogy valaki észrevegyen valamit ennél a videónál, én nem jöttem rá, hogy minek rángatja a tollat, tippem, hogy kis fényerőnél nem kéne látni a tollat amikor rángatja a rossz megvilágítás miatt, de én látom
-
mclaren777
senior tag
válasz zoleeno1 #3108 üzenetére
Azthiszem Justaview-é a helyes magyarázat. Szerintem kiváló, szemkímélőre épített? vezérléssel a kamerának alacsony fényerőn sem szabadna látnia semmi villódzást, csíkozást, ugyanis ennek kHz-es tartományban kellene történnie, (nem, nem a tollról és a fényerőről beszélek) elvégre nem CRT ez vagy mifene...
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
... és beszarás képe van!
Nekem nem volt kalibrálva, de találtam a neten egy színkalibrációs fájlt és a hozzá állított értékeket. Teljesen rendben van a képe így!!A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Archttila
veterán
Tegnap én is (végre) leadtam a rendelést Eleinte kicsit hezitáltam a két modell közt, de a tesztek és a hozzászólások meggyőztek:
2311H
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
GyuZa
tag
Szeretnék egy ilyen monitort vásárolni, de valami nem fér a fejembe, nem vagyok otthon a témában...
Miért szükséges a monitor kalibrálása, vagy ha nem is szükséges, milyen előnnyel jár? Miért nem jó úgy ahogy lejött a gyártósorról?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hello tegnap vett hibátlan de 60Hz-s LG IPS231-emet lecserélném az U2311H-ra, amennyiben megerősítitek, hogy 1080p-ben tudja a 72/75Hz-et (Win7 alatt) bármiféle driverel, és ez kiküszöböli 24/25 frames filmeknél fellépő "szaggatást" mozgás közben, vagy legalábbis enyhíti. Régi 75Hz-es Samsung TN-es monitor kielégítette a mozgásbel igényemet (színbelit nem
Amúgy 75Hz-re váltás csökkenti az élettartamot, befolyásolja a garit? Különben fényerőelosztás, látószög, színhűség, gyorsaság, ghosting (kiküszöbölése) egy szinten van az LG IPS-ével? Gyors választ nagyon megköszönöm, és gyorsan váltok is. ha minden pozitív.
(illetve az új, 2312 is tudja rendben a 72/75Hz-et, van hozzá spéci driver?)
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz Bone123 #3119 üzenetére
Tudja a 72/75 Hz-et 1080p-ben az 1. hozzászólásban található driver segítségével... Jobb lessz tőle mozgás a 24/25 fps-es filmeken... Nem befolyásolja a garanciát... Nagyrészt minden aspektusban jobb, mint az az LG (nem is értem, miért nem egyből ezt vetted ).... Az új 2312HM egyelőre nem tudja a 72/75 Hz-et, előfordulhat, hogy nem is fogja tudni...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na itt van előttem... spéci driver install előtt menjen CD-ről az alap? Ha már CD... Monitor.exe indítása után... izé... hol a driver install opció?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
No. Nem lévén link Monitor.exe-ből a driver telepítéséhez vagy futtatható exe a a CD driver mappájában az első postban említett módon szépen feltettem a módosított drivert, egy újraindítás után felkínálja a 72Hz és 75Hz opciókat.
Bármelyikre állítva azonban vibrálást érzek, amikor pl. ablakokat lecsukok-felnyitok, kis ugrás a kép tetején, mintha nem teszene neki ez a két opció. 60Hz-en minden OK, visszaállítottam rá további instrukcióig. Win7-em van amúgy. Mint csinálok 'rosszul'?
[ Szerkesztve ]
-
dex02
tag
hali
Vettem ma 1 DP HDMI átalakító kábelt 3500ért, a hdmi részét xboxra kötöm, h külön kábelen menjen, ne kelljen ki be húzgálni. De nem ad képet, a monitor nem vesz jelet, ki van választ a DP , de semmi. A kábel lehet a hibás? (a boxnak működik rendesen a hdmi kimenete)előre is köszi a választ
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A videókártya amúgy Radeon 5770 és DVI-n csatlakozom, ha ez számít.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na jó. A következőt csináltam: monitor illesztőprogramot internetről frissítettem, megtalálta szépen a típushoz, a 72/75Hz-et továbbra is felkínálja. Most ezeken nem villódzik/ugrál a teteje. Vagy mert 1) minden OK, vagy mert 2) továbbra is 60Hz-en fut, csak épp 72-t ír ki.
-
WonderCSabo
félisten
válasz Bone123 #3125 üzenetére
MPC-HC ban megnyitsz egy 24ps- filmet, CTrl+J-t nyomsz, és ha az 72Hz-et ír ki és egyenes vízszintes a piros vonal, akkor 72Hz-en fut. De ha a monitor menü 72Hz-et ír, akkor annyin kell mennie.
Mondjuk ezt nem értem: az illesztőprogram keresővel töltöttél le egy drivert és az ad 72Hz-et?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Planet Earth fullHD-t nézve rendben tűnik a mozgás, enyébb a szaggatás az LG 60Hz-nél, ha a szemem nem téved, 72Hz-n kell hogy fusson, ahogy azt az ATI és Windows is írja.
Az USB bemenetek sokasága mire van? Ill. a preseteket lehet (legalább egyet) állítani? Beállítanék egy esti sötét módot, viszont ha Brightnesst állítok az az összes presetre alkalmazza.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz WonderCSabo #3126 üzenetére
A CD-n nem volt futtatható driver, csak cab stb. fileok, szal feltettem egyből az említett 72/75Hz file-t, de vibrált a kép teteje, úgyhogy frissítettem internetről. A különféle Hz beállítások megmaradtak. Nincs villózás, 72Hz-t ír ki. Media Player Classicot mindjárt megnézem.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
72Hz
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Na, a menüben a monitor is 72Hz-t ír ki. Főleg 24p-s filmjeim vannak, úgyhogy egyelőre marad.
Szóval lehet presetek fényerejét külön állítani? Nem nagy cucc kézileg állítani a brightnesst se, na de inkább legyen egy sötét preset.
-
kutkut
addikt
Sziasztok! Ma beálltam a sorba.
Pivot módot hogy kell belőni XP-n?
A másik:
Böngészőben ha görgetek, akkor néha le-föl hullámzik a kép... Ez minek a hibája? VGA kártya, kábel vagy monitor?
Egy ősrégi radeon 9600-am van, FullHD-ban megy az alap, 60-Hz-en. Még nem raktam fel semmilyen drivert, rákötöttem a gépre és kész.Ötlet? Köszi.
Meizu MX3 32GB
-
veterán
-
kutkut
addikt
válasz Neil Watts #3135 üzenetére
Ja, ezt elfelejtettem írni, DVI-n megy. Hát, ezt meg nem tudom. Kicsit régi ez a gép, akkor és kb azóta nem foglalkoztam ilyenekkel, hogy driver...
Meizu MX3 32GB
-
veterán
-
kutkut
addikt
válasz Neil Watts #3137 üzenetére
+ Megnéztem a vibrálós dolgot a telefonom kamerájával, és nem vibrált, még minimum fényerőn sem, csak fölfele hullámzott a kép. (Ha kell, teszek fel videót...)
Meizu MX3 32GB
-
veterán
-
kutkut
addikt
válasz Neil Watts #3139 üzenetére
Azt tudom, de kb úgy hullámzik a kép is görgetésnél. Am, a pivotos kérdésemre nem tudod a megfejtést?
Meizu MX3 32GB
-
veterán
-
kutkut
addikt
válasz Neil Watts #3142 üzenetére
Hát, nekem csak az alap windowsos "megjelenítés tulajdonságai" van... És ott nem találok semmi ilyesmit.
Esetleg a driveres kérdésben tud valaki segíteni? Nehogy rossz helyről szedjek le rosszat...
Meizu MX3 32GB
-
vond
MODERÁTOR
Asztal » Jobb egérgomb » Képernyőfelbontás » Tájolás » Fekvő/Álló
Egyébként én is Radeon 9600 Pro-val hajtom a monitor (egyelőre), de nálam semmi gond nincs (csatlakozás: DVI)... Próbáltam már 50, 60, 72, és 75 (74,6) Hz-en is...
A videókártya driver-t meg ITT tudod frissíteni... Menj végig a pontokon, s a végén megkapod a kártyádhoz kiadott legfrissebb driver-t...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A telefonkamerás teszt nagyon f*sza, az LG 60Hz-en egyértelműen hullámzott, ez 72-n egyáltalán nem, nuku hullám. Gondolom ez szemnyugtatóbb.
Még 1x: USB mire való, és lehet-e egy specifikus presetet sötétebbre állítani a többinél monitor menüben?
-
contaxg
veterán
válasz Nyugdíjas #3147 üzenetére
Ami sajnos nem aktív és így kikapcsolt számítógépnél pl. nem tölti a telefont.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest