Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
No akkor ki adja kölcsön a monitorát egy hétre?
-
HSM
félisten
No, kipróbáltam. Ugye ha maxra húzzuk a fényerőt, akkor a PWM nem üzemel, és valóban pihentetőbb a szemnek úgy. Igaz, kellett hozzá 1,5-2 óra folyamatos használat, hogy ez érzékelhető legyen.
A PWM-es működés se vészes, lőttem egy fotót a kalibrált, 120cd/m2-es, 30%-os fényerős beállításon, és olyan 180Hz környékére jött ki a dolog így, ami azért nem a vészes kategória. -
Chosen
addikt
Aki kalibrált már U2311H-t az a standardet vagy a customot kalibrálta? Szervizmenüből próbáltam mindkettőt (ott a Custom=User), de gyanús az eredmény. Standardben a piros és a sárga színek valamiért túlszaturáltak lesznek, szinte neon-ra vált mindkettő, míg a többi szín változatlan. Viszont ha átváltok Cutomra akkor a piros már jónak tűnik, de a többit viszont mintha már alul szaturálná. A bőrszínek kifakulnak, hideg lesz a kép.
Hol van az igazság, mit kellene kalibrálnom vagy beállítanom?
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igazából azt kellene megnézned, hogy pl. az sRGB-n is túllóg-e a gamut azokban az árnyalatokban. Mert ha igen akkor csak nincsen korrekt colormanagemented. Ha nem lóg túl akkor annyi történt, hogy eddig volt egy ilyen tekintetben szűk gamutal rendelkező kijelzőhöz szokva a szemed.
Egyébként valószinüleg az első eset áll fent
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Chosen
addikt
válasz Nyugdíjas #4758 üzenetére
Azt hiszem túllógott igen, de az az érdekes, hogy emlékeim szerint nem olyan mértékben mint amennyire túlszaturáltnak látszik. Ilyen például a 2312-es gamut: [link] Elég masszívan kimegy zöld-sárga-piros tartományban, a gyakorlatban mégsem lett neonos egyik szín sem. Látni, hogy a sárga hajszálnyival több, a zöld pedig aláfest pár színnek ahova nem kellene. (Pl a sárgák egy kicsit zöldesek, mint pl a mappa ikonok W7-en)
2311-es gamutot holnap tudok linkelni, de úgy emlékszem maximum ugyanekkora, de inkább kevesebb mértékben lóg túl és mégis történik ami történik.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
A Dell u2311h monitornak melyik tipusú amúgy pontosan az ips panelja?
oázis komputer oldalán ez van írvae)H-IPS panelén fórumon annyit okosodtam hogy az e ips panel kerülendő fotószerkesztéshez legalábbis..
de akkor ez most e vagy h ips panelű monitor? -
Nyugdíjas
nagyúr
én fórumon annyit okosodtam hogy az e ips panel kerülendő fotószerkesztéshez legalábbis..
Milyen indoklást olvastál ehhez?de akkor ez most e vagy h ips panelű monitor?
válaszom"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Chosen
addikt
Másik kérdés.
GTX 460+U2311H kombónak feltettem a HSM féle 50-60-72Hz drivert. Az az érdekes, hogy 60 felett két frissítést tesz be a Win listába, egy 71 és egy 72. A 71-en minden oké, viszont 72-vel not supportedet dob. Előtte egy HD 5850-ről csak 1db 72Hz volt a listában, ami gond nélkül ment is.
Mi lehet itt a gond? DVI volt mindkét esetben.
-
vond
MODERÁTOR
Szerintem a 71 az a 71,928 (3*23,976), csak a windows lefelé kerekíti... Nézz meg egy 23,976 fps-es filmet MPCHC-ben, Ctrl+J-vel, hogy sima-e a vonal, vagy van-e benne ugra-bugra...
Azt nem tudom, hogy most nVidia-n miért lett két beállítás is (az AMD csak 72 Hz-ével szemben), ugyanazt a drivert tetted most is fel?
Mondjuk ha csak a 71,928 megy, az még a jobbik eset, úgyis az kell a folyamatos filmezéshez...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Chosen
addikt
1. részre: Az nem is gond, hogy minek írja ki, gondoltam, hogy valamelyik 71.928, MPC-ben tesztelve jó is volt a 71-essel.
2. Igen, ugyanazt.
3. Az a baj ezzel, hogy nem maradhat így. Sok játék/program automatikusan az elérhető legnagyobb felbontást és frissítést állítja be, ami ugye a nem működő 72-es... Így pedig not supportedben indulnak el a dolgok és átállítani sem tudom, mert képem nincs.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Én is 5850-el teszteltem, és amúgy nincs benne 72Hz, csak a 71,xxx, ami éppen a szabványos, 23,xxx (nem vágom fejből sorry ) háromszorosa, hogy passzoljon a szabványos képfriossítésű filmekhez.
Nekem a 7950-el DVI-on 50, 59, 60 és 72Hz-et engedne, de valójában a driverbe én csak az 50hz-et és a 71,xxx Hz-et írtam bele, illetve ha jól emlékszem benne van alapból a szabványos 60hz. A Te esetedben a 72Hz valami más forrásból került be szerintem, és mivel nem lenne szerencsés két 72Hz, ezért amit korábban 72hz-nek írt 71,xxx hz, azt most neked 71-jént listázza. Én azt mondom, próbáld ki a 71Hz-et, szvsz az lesz az általam beállított 71,xxx hz, ahogy a fórumtárs is írta, az MPC-HC-ban könnyen tudod ellenőrizni is valami 23,xxx fps-es anyaggal.Szerk.: Közben látom kipróbáltad, akkor jól sejtettem.
(#4765) TheChos3nOne: A 3. problémádra megoldás egy alt+enter, és ablakos módban beállítás. Amúgy érdekes, amit írsz, mert nálam eddig minden játék 60hz-en indult magától AMD-n... Nincs erre valami beállítás Nvidia-n?
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Ez teljesen játékfüggő sajnos. Nem tudom már mik voltak azok amik így viselkedtek, de anno ezért volt megmentő a te 72-es drivered, mert a 75-öt nem vitte AMD-n, de mivel a listában benne volt, a játékok ezt választották és ezért nem tudtam használni.
A telepítés a szokásos volt, mindent ugyanúgy csináltam ahogy korábban is, rengetegszer járt már AMD-n is le fel az a driver, ilyen gond sose volt.
szerk: A tesztelési lehetőségeim viszont már korlátozottak, én még mindig AMD-n vagyok, csak 2312-re váltottam, a 2311 pedig családon belül került elhelyezésre, csak épp ~30km-rel arrébb.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
flash-
veterán
ropi írta a canon fórumban:
"Semmiképpen se használj TN vagy E-IPS paneles monitort, mert ezek mind színvisszaadásban, mind kontrasztátfogásban a legrosszabbak. MVA, PVA, H-IPS, S-IPS mind használható fotófeldolgozásra. Minden márkából vannak rosszabb és jobb típusok, ha megmondod, hogy mik az elvárásaid és mennyid van rá, akkor mondok konkrét modellt. Ha szeretnéd, még be is kalibrálom neked."
-
vond
MODERÁTOR
Nem vagyok monitor szakértő, de azért egy kalap alá venni a TN-t és az e-IPS-t, az elég megmosolyogtató...
De most akkor nem a Nikon topic-ban írták?
No és mijaza "kontrasztátfogás"? Én úgy tudom, hogy ezt inkább az arány szóval szokták összekötni, arra alapozva, hogy hogyan viszonyul egymáshoz a fehér- és a feketeszint...
Nomeg ugye tele van a világ olyan h-IPS, meg s-IPS monitorokkal amik profik ugyan, de kontrasztarányban lehet hogy szanaszéjjel veri őket egy e-IPS-es, vagy akár Urambocsá' egy TN paneles kijelző...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
HSM
félisten
Valóban kisebb színteret tudnak ezek visszaadni általában, mint a komolyabb, drágább modellek. De nem minden típusú felhasználáshoz van szükség nagyobbra. Persze, ha "profi" fotósként tevékenykedsz, akkor általában kell a zsebbenyúlós, komolyabb paneles monitor, de nekem, aki igaz DSLR-el, de csak hobbiként foglalkozok a témával, bőven megteszi az e-IPS és a kisebb gamut a fotófeldolgozáshoz, főleg, hogy nem nyomtatásban, hanem csak moitoron való megtekintésre szoktam megcsinálni a képeket. Ott meg ugye én hiába lövöm be nagy gamutos monitoron, akinek nincs olyan (ismerősök 99%-a) azoknak nem lesz ettől szebb a kép a monitorukon. (Sőt! Ha én megcsinálom pl. Adobe RGB-ben és mondjuk az ismerős ICC-t nem kezelő progival nézi SRGB monitoron, akkor még csúnyább lesz az eredmény sokkal!) Azért el van mentve minden képem RAW-ba, ha esetleg később szükség lenne rá.
A TN-el egyetértek, nálam egy nagyon szép színvisszaadású Samsung paneles TN volt, teljesen szép, TN-t meghazudtoló színei voltak, az mégis teljesen alkalmatlan volt fotófelsolgozásra, mert megvakartad a fejed, és már máshogy láttad a színeket, megpróbáltam rajta fotókkal dolgozni (mikor még új volt a fényképezőm, mégis mi sül ki belőle, inkább vettem volna obit az IPS paneles moncsi árából ), de esélytelen volt.
Szerintem bővítsd ilyen téren az ismereteid, mielőtt döntessz, mert nem kicsi az árkülönbség egy belépő E-IPS és mondjuk egy profi, 10 bites S-IPS monitor között.
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
Sziasztok!
Végre már én is írhatok ide úgy,h már nekem is van egy ilyen monitorom.
Monitor klafa tényleg,de:már amikor vettem ki a kis nejlon zacsijából,már akkor nyikorgott.Meg amikor megnyomom a power gombját,akkor is.Ez normális?(nem gondoltam volna,h egy ilyen monitor csinál ilyet)
A monitort eredetileg az Oázisnál vették 2 éve,az lenne a kérdésem,h mi az alaptartozék?Jár hozzá vmilyen kábel?Úgy tudom-arra számítottam,h igen,erre csak egy hálózati kábelt kaptam,akitől megvettem használtan...Azt viszont már keverem,h ehhez vagy az U2410-hez gyárilag nem ad ilyen kábelt a Dell,szóval legalább az volt hozzá. -
Faterkam
addikt
Megkérdezném itt is hátha, Tudom hogy az enyém U2312HM-es, de hátha valaki találkozott már ilyennel...
Lecseréltem a DVI-d kábelemet Display p. kábelre, azóta, ha a monitor kb. 25 perc múlva kikapcsol, random nem lehet feléleszteni. a gép megy el lehet altatni, minden, csak kép nincs. Dp kábelt kihúzom a gépből, pár perc múlva be, és minden ok. Ezt kb. 10 alkalomból 2x csinálja. Direkt nem tudom reprodukálni. Valakinek ötlete esetleg?
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Faterkam
addikt
Igen, és onnan nem éled fel néha, a kábel vadonat új. De lehet meg van a bibi. A monitor kikapcsolás és a képernyővédő ua. időpontra volt állítva, 15 perc, most ezt átállítottam különbözőre, és azóta ok.
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Orgi
addikt
Sziasztok,
csak a megerősítés kedvéért kérdezném: kalibráltan vettem a monitort és az Oázis leírása alapján beállítottam neki a színprofilt. Videókártya driver frissítése után úgy látom, hogy megőrizte a dolgokat, nem kell újra beállítanom ugye? -
flash-
veterán
most látom van 'új' driver ehehz a monitorhoz
3/1/2013
valami infó róla?
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Eddig DVI-n volt összekötve a géppel a monitorom, de mivel a DVI-re most a set top box van rákötve, ezért vettem egy DP kábelt, amivel az a problémám, h néha villanik egyet a monitor. Van, h fél óránként csinálja, de az előbb 5 percen belül 2-szer volt ilyen problémám. Sőt miközben irom ezt egyszercsak 2 másodpercre elsötétült . Szerintetek mi lehet a probléma?https://www.youtube.com/@Rolika82
-
raven84
senior tag
Sziasztok, most készülök venni egy ilyen monitort. A kalibrálás itthon is elvégezhető vagy van valamilyen auto beállítás? Ennyire bonyolult lenne belőni a színeket, hogy van ahol 4-5 ezer forintot elkérnek érte?
-
El Kebir
őstag
válasz -Rolika- #4788 üzenetére
talán dp kábel minőségi probléma... (esetleg valami zavar, ami előidézi, pl közeli telefon... volt már ilyenre példa)
raven84
a "pénzes" kalibrálás egy színmérő szerkezettel történik, szabad szemmel képtelen vagy azt a pontosságot elérni, de nem is létszükséglet számodra (hiszen kérdezed), a neten található beálítási értékeket, icc profilt az a színmérő hardver adja meg. (ami viszont egyedi, a tesztelt monitorra jellemző, azzal nem tudod a sajátodat "kalibrálni")
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
raven84
senior tag
Gyönyörű képe van, mindenkinek ajánlom megvételre.
-
flash-
veterán
szerintetek mennyire jó minőségű a dvi kábel amit adtak ehhez a monitorhoz?
vettem egy kolink dvi kábelt sokkal vastagabbnak masszívabbnak tünik...
más:mpc-hcben from to fps nél 72 hz nem elérhető pedig régebben az volt.
mi az oka? -
flash-
veterán
hu lehet azér mer ez a kábel dual linkes???
csak a 60 és az 59 hz érhető el windows alatt.[ Szerkesztve ]
-
-Rolika-
senior tag
válasz Faterkam #4796 üzenetére
Újrainditás után már látom a 72 és a 75-öt is. Viszont a 75-nél a monitor fekete képet ad és kiirja, hogy nem tetszik neki. 72-nél pedig vibrál a kép. Anno mikor megvettem a monitort feltettem ezt a drivert és vigan ment 72Hz-en. Most akkor mi lehet? A DP kábelnek szar a minősége? (kolink)
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
flash-
veterán
dell u2311h esetén madvr mphc beállitásokat hogy kell elvégezni?
gondolok itt arra hogy:
kell e smooth motion?
recockban 24 p beállitás és a devices-display modesnél mit állítsak? -
Wikoo
aktív tag
Ez a HSM driver DP hez is jó ?
Mostani driverel 72 ill 75 is beálítható, ami nem lenne baj de 75 nél kapom a nem vagyok képes megjeleníteni kezdetű szöveget és sok game a max hz ra teszi magát..Békesség, boldogság! x)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG-27UP85NP 27 inch / UHD 4K monitor / IPS / VESA DisplayHDR 400 / USB Type-C / FreeSync
- Acer CB342CK 34 inch UW-QHD / IPS / 75 Hz / Freesync / 1 MS / Kibontott
- Samsung S22E450 monitor
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest