- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
nbali88
csendes tag
értem és thx a válaszokat
[ Asus N550JK i7-4700HQ,nVidia GTX850, FHD IPS]
-
nbali88
csendes tag
ma megyek haza pestről és már otthon vár a Vostro 1500 szépen dobozba (C2D,1.6 800fsb,160gb hdd,8600 GT 256mb,2megás kamera,9cellás akksival,meg valami N-es wi-fi-vel)
-
Robert75
csendes tag
Hi all!
Csak egy érdekes jelenséget írnák le.
Adott Inspiron 1520 9 cellás akku. Minden ok. De, akku elhaszálódás 3 héttel ezelőtt amikor vettem és feltöltötte fullra akkor az everest szerint 2% volt. Most lement 1%-ra.
Valakinek esetleg valami 5let? Bár így maradjon... Vagy természetes az ingadozás?
Ez az első hordozható vasam így nincs tapasztalatom ezzel.RoB
-
-
kekegsm
őstag
Ez a leiras azert nem teljesen korrekt:
• BIOS – including ACPI and legacy video support
Ez csak nehany KByte
• PCI bus including bridges etc.
Ez meg kevesebb
• PCI Express support will reserve at least 256MB, up to 768MB depending on graphics card installed memory
A limit fennall PCI express nelkuli gepeknel is.... Persze, ez is vesz le, de mi van, ha nincs is.
Alapbol a 32 bites rendszereknel azzal kell szamolni, hogy minden 8. bit paritas. En legalabbis ugy tudom, hogy ezert van, hogy a 4GB egynyolcada nem lathato.
Ez egyebkent a 32bites szerverrendszereknel is letezik, de ott van page-remapping, ami igazabol a felhasznalo fele nagyobb memoriat mutat, de csak atrendezget. Lassit picit, de a memoriaigenyes alkalmazasoknal inkabb tobb legyen a memoria, mint gyors.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
sksporky
tag
Hali!
Olyan gépet keresek max 120-ért ami bővíthető procival,Inspiron 6400n ~117e HUF,ebben állítólag 945GM chipset van,igaz ez?A DELL honlapján nem találtam meg tipus szerint,vagy mindbe ez a chipset van?Tehát ezt a tipust lehet bővíteni procal(alapból Cel520 van benne).?
-
Stehe
aktív tag
Hali!
A napokban azon gondolkodtam, hogy mi lenne, ha a 1520-asom Media Direkt-es partícióját megnövelném, és Linuxot tennék rá! Így a főgombbal a Windowst, a kis házikóval pedig a linuxot indítanám el. Valaki csinált már hasonlót? Mert hasznos lenne, és legalább nem kavarodnának össze az oprendszerek...
-
spyduck
nagyúr
válasz sksporky #8620 üzenetére
Nekünk is van egy ilyen inspiron6400 és abban is coredou van!
A pixelgarancia a nativ (legnagyobb) felbontástól függ!Háromféle hiba is előjöhet
A laposképernyős megjelenítőknek az ISO 13406-2-es szabványnak kell megfelelniük. Ez azonban csak egy ajánlás, a gyártók maguk döntik el, hogy csatlakoznak-e hozzá, vagy sem - ha igen, akkor viszont be kell tartsák a feltételeit.
A szabványban a színhűség, a fényerő és a kontraszt minőségi feltételei mellett azt is részletesen leírják, mekkora mennyiségű pixelhiba van még tűréshatáron belül, s milyen esetben kell kicserélni egy LCD-monitort. Általában az ebben foglaltak alapján járnak el az ismert gyártók akkor, amikor a 3-30 napos cseregarancia már lejárt, de a jótállás még érvényes a termékre.
Pixelhibából háromféle jelentkezhet egy LCD-n:
• amikor egy képpont mindig teljesen fekete marad
• amikor egy képpont mindig folyamatosan fényesen világít (talán ez a legzavaróbb)
• amikor egy képpont valamelyik alpixele (piros, zöld, kék) világít folyamatosan (így nem mindig észlelhető a jelenség)
Hány hiba elfogadható?
A szabvány irányelvében összesen négyféle osztályba sorolják az LCD-monitorokat, melyek közül az I-es osztályú (Class I) a legszigorúbb, ez nem engedélyez egyetlen hibás képpontot sem - sajnos ilyen terméket azonban csak egyetlen gyártó kínál itthon. A II-es osztályba tartozik a boltokban kapható csaknem mindegyik monitor, amely már jóval engedékenyebb: eszerint ugyanis bizonyos mennyiségű pixelhiba jelentkezése még normálisnak minősül.
Egy átlagosnak mondható, 1280x1024 pixel felbontású 17, vagy 19 colos monitor esetében átlagosan 2,6 darab sötét, 2,6 darab világító, és 6,55 beragadt alpixel jelenléte tekinthető még elfogadhatónak az ISO-szabvány szerint. Az értékek azért tört számok, mert a leírásban egymillió pixelre vonatkoztatva adják meg a hibák előfordulásának számát, ez alapján a fentitől eltérő felbontásra is ki lehet számítani az elfogadható pixelhiba-mennyiséget. -
törölt tag
ez nem hiszem, hogy működne, mert a linux ugye más fájlrendszert használ. gondolom a MD gombja a bios segítségével megkeresi a megfelelő partíciót, és azt futtatja, de az ext3-at nem fogja megtalálni szerintem.
plusz ha felteszel egy linuxot, annak alapból úgyis lesz bootloaderje, ami meg fogja találni a windowst is, és felajánlja választáskor.szóval így elsőre könnyebb, ha simán letörlöd a fenéba a MD-t, és felteszel egy win-t meg egy linuxot is, ha kell mindkettő. úgyis tudsz választani a bootolásnál.
-
haralambusz
tag
Sziasztok!
XPS M1530-ra feltettem az XP-t és miután feltelepítettem a Quick Set-et a Windows betöltő hangja akadozik...
Valaki nem tapasztalt hasonlókat, vagy van rá valami megoldás?
-
McLaca
őstag
válasz haralambusz #8623 üzenetére
Épp rosszkor szólal meg, ez egy ilyen telepítés, idővel lehet, hogy változni fog, de ez nem hiba. Nekem anno PC-n is hol így, hol úgy jött össze a telepítés, volt, hogy akadozott, volt, hogy nem (driver függvénye is lehet).
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz haralambusz #8625 üzenetére
A V1400-amon is eleinte akadt, aztán valahogy abbahagyta.
Általában egyébként inkább a windózzal együtt induló progik fogják meg a gépet induláskor, és azok miatt akadhat a hang, de néha a driver is tehet róla.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
haralambusz
tag
Esetleg valaki tudna még segíteni?
XPS M1530-ra feltettem az XP-t és miután feltelepítettem a Quick Set-et minden újraindításnál akadozik a Windows betöltőhangja... Másnak is akadozik a hang?
Hogy lehet megszüntetni?Le akarom Ghostolni a vinyót, nincs időm kivárni míg elmúlik vagy történik valami és lehet hogy rossz valami ...
-
Thomas16
tag
Hi all!
Én egy Dell Inspiron 1520-ast néztem ki magamnak.
Eddig csak jót hallottam a Dell-ről(1-2 kivétellel
Kiváncsi lennék a véleményetekre!
-Mennyire megbízható?(nem kell félévente szervizbe vinni?)
-Az akksijárol hallottam pár rossz dolgot.Mennyi ideig bírja?És arra is 3 év garancia van?
(egyéb vélemények is érdekelnek a notival kapcsolatban)Előre is thanx!
-
Sziasztok!
A közeljövőben bővíteni szeretném a memóriát (jelenleg 1 giga). A gép: Inspiron 1520, op.r.: Vista 32 bit. Én 4 gigára szeretném, csak nem tudom, hogy mennyire lenne értelme, mennyire lenne érzékelhető a különbség.
Tehát:
1. Érzékelhetően gyorsabb lenne a gép?
2. Ha a vásárlás helyén csináltatom a szervízzel a ram bővítést (Humansoft), akkor ugye nem jár garancia vesztéssel? És ha egyénlieg csinálom?
3. Tudnátok mondani egy sacc/kb. árat, hogy mennyibe fájna ez a művelet a pénztárcámnak?Előre is köszi, hogy foglalkoztok a kérdéseimmel.
Üdv, szép napot! -
(Kolombusz)
veterán
Több mint 1 hete használgatom már a D630-ast és egyelőre nagyon tetszik.
Épp kezelhető méretű, se nem túl nagy, se nem túl kicsi.
Tetszik, hogy a 6 cellás aksival 5 óra az üzemideje bekapcsolt wifi mellett.Halk, aksiról csak halk suhogást lehet hallani, töltőről azért fűt a t7250 és néha kifújja erősebben a meleget.
-
baktiz
csendes tag
Üdv! Egy Dell Inspiron 6400 94715 között( Senorg,152e 2Gb memóval) meg egy ThinkPad R61i között vacilálok, az utóbbi kicsit drágább és valszeg csak 1.5 memóriára bővítem majd. Akinek van 6400-as Dell-je please, segítség.Köszike
-
Motaba78
addikt
sziasztok
notit szeretnék venni a keret brutto 180.000 Ft oprendszer nem kell.
lenne
1. dell inspiron 6400 t2080 cpu, 1GB ram, 120GB vinyo, intel gma950 vga, 9cellás akku brutto153000
2. dell ipspiron 1520n t2230 cpu, 1GB ram, 160GB vinyo, intel gmax3100 vga,9cellás akku brutto 170200 fta kettőt néztem ki árban, melyiket lenne érdemes megvenni ?
vagy esetleg a keretből (180e ft) más tipus ?
előre is köszönöm.
-
törölt tag
1. annak ellenére, hogy a 32 bites rendszer csak 3,5 gigát fog látni, szerintem megéri. változás: például ki lehet kapcsolni a virtuális memóriát (én már 2 gigával is kikapcsoltam), és akkor nem a lassú vinyóról fog dolgozni, hanem a ramból.
2. ha a váráslás helyén csináltatod, akkor nem jár garanciavesztéssel. ha otthon, akkor sem. (de ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor megtarthatod a memóriamodulokat, és probléma esetén visszeteszed a régit mielőtt szervizbe vinnéd)
3. jelenleg 1 giga ddr2-es memória olyan 5-6ezer forint. ha boltban csináltatod, akkor jó esetben ingyenes a csere, rossz esetben valamennyi szervízdíjat számolnak fel. vannak olyan boltok, ahol hajlamosak nagyon túlárazni a műveletet...Motaba78: az Inspiron 1520-at. újabb is, jobb is.
-
nbali88
csendes tag
8600M gt tulajokar kérdem hogy nincs e valami ujabb driverjük a karihoz mert nVidia oldalán mér is lenne.
-
mocsisz
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Dell Inspiron 8100-as laptopom
olyan problémám van hogy a felbontását nem tudom 1600x1200-nál
lentebb venni mert ha átállítom kissebre vele együtt kisebb lesz a képernyőn
látható kép!(a videókártya driver rávan rakva)
Ezt mivel lehetne orvosolni??
-
törölt tag
válasz mocsisz #8644 üzenetére
kell legyen egy gomb a billentyűzeten, Fn+(valami), amivel ezt szabályzod. nekem Fn+F7 például, de lehet, hogy nálad más. valami ilyesmi piktogram kéne legyen rajta, mint itt az F7.
más: tegnap felhívtam az itteni Dell hotline-t, hogy valami baj van a D630 ventillátorával, és ki kéne tisztítani/cserélni. ma reggelre küldtek egy srácot, szó nélkül kicserélte (a kertben, mert a kolesz kapuőre nem engedte fel).most egyúttal megszemlélhettem teljesen szétszedve a gép szerkezetét is (mivel a ventillátor lényegében az utolsó alkatrész, még az alaplapot is előbb ki kell emelni, hogy hozzá lehessen férni). elég pöpec, nagyon jól egyben van belülről is, két darabból álló magnézium váz, meg ilyesmi.
-
(Kolombusz)
veterán
6 cellás aksi van a D630-amban.
Akár 5 órát is elmegy róla, de a végefelé rakoncátlankodik kissé.
Pl. 6-7 százalékot fél perc alatt eldob. Bekapcsolom, 21%-on van, szépen megy lefelé, aztán úgy 15% körül gondol egyet és leesik 7%-ra. -
Furymaxx
tag
hali
nem tudja véletlenül valaki hogy a dell vostro akksija alatt van egy simkártya hely
/NEM HSDPA/ hogy mi lehet az?Amatőrök építették Noé bárkáját, profik a Titanicot!
-
mocsisz
csendes tag
sheratan
köszönöm a választ ki is próbálom! -
rumos14
nagyúr
Megújul a Vostro sorozat:[link]
kisebb, könnyebb lesz, ez biztos. de hogy tisztább, szárazabb, biztonságosabb érzést nyújt-e, még kérdés.
a 1510-es elnézve
- slot-os dvd, hát nemtom.
- jobboldalt alulra kerültek az usb portok (2db), ez negatív. hátulról bal oldalra került a másik kettő, sztem hátul jobb helyen van.
- elölre került (bal oldal helyett) a 2 audio csatlakozó, sztem ez sem praktikus.
- trendi érintős multimédia gombok, végülis mindegy, úgyse használom.
- és mintha a billentyűzetet is kicsit összezsúfolták volna. -
zgyure
csendes tag
Sziasztok!
Külföldön vett DELL laptop garanciális feltételeiről szeretnék infót kapni. Olvasva a hozzászólásokat a témában azt már tudom, hogy ha külföldről behozok egy laptopot amire 3 év gari van, akkor itthon a munkadíjat ki kell fizetni. Mi van akkor ha viszont kint egy év garival veszem és itthon bővítem a garanciát 3 évre? Egyáltalán lehet garanciát bővíteni itthon? Ekkor is fizetni kell szervizdíjat?
Magyarán a kérdés az, hogy érdemes-e kint egyből 3 év garanciával venni a laptopot, vagy esetleg érdemesebb egy évvel és itthon bővíteni garanciát.
Másik kérdés: ahogy látom a HRP foglalkozik DELL szervizeléssel. Van más distributor is aki foglalkozik gariztatással? Ha igen mik a honi tapasztalatok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Dell Inspiron 7420 2 in 1 14" Touchscreen Core i5 1235U 24GB RAM 512GB NVME SSD
- Dell Latitude 5490 (14" FHD IPS, i5-8350u, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, UHD 620, 4G LTE Modem, 1 Év Gar.)
- 3 db laptop eladó BONTÁSRA/ALKATRÉSZNEK
- Laptop javítás ingyenes bevizsgálás minden esetben
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest