- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz (Kolombusz) #8550 üzenetére
a komolyabb helyeken (verseny pl.) le van szabályozva központilag az fps szám, hogy egyenlő esélyek legyenek...
de valahogy mindig úgy voltam vele, hogy aki ilyenen lovagol, az már akár god módban is játszhatna. nekem sosem az adta a játék szépségét, hogy a hardver technikai előnye miatt győzök le valakit. -
ben88ce
csendes tag
válasz #16820480 #8551 üzenetére
CSnel ez fps_max 100.
"de valahogy mindig úgy voltam vele, hogy aki ilyenen lovagol, az már akár god módban is játszhatna. nekem sosem az adta a játék szépségét, hogy a hardver technikai előnye miatt győzök le valakit."
De fölöslegesen hátrányba kerülni se élvezetes. Pl az egerek között is vannak különbségek. 1000ft samsung optikai eger pl akadozik, ms 1.1A 4e ft megy mint a meszes.
-
fwgoze
aktív tag
Egy pillanatra el kellett gondolkoznom, hogy jó topicot olvasok-e...csakmert hirtelen azt hittem, hogy a "Notebook(ok) teljesítménye játékokban" című topicot olvasom...
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
Sziasztok vetem egy Dell notoit Inspiron 1525 ennek nem tudom,hogy az integrált vgaának tudok-e memóriát növelni a gép 2GB memóriájából?Mert eddig nem volt notim és halottam,hogy ha van elég gépi memória akkor csak jót tesz az integrált vga ha adunk a ddr2 memóriákból neki.Vagyis a biosba vagy a vistába kell-e álltanom manuálisan a memóriák arányát?
-
törölt tag
válasz qwertly #8555 üzenetére
azt hiszem a vram méretét nem tudod kézzel állítani sem biosban, sem driverben (az intel kártyáknál ígyvan, a többiben nem vagyok biztos).
de nem kell aggódni, ha szüksége van rá a kártyának, akkor szakít magának, nem kell neked beavatkozni. dinamikusan megy a szükséges, és az elérhető memória méretének függvényében. -
rumos14
nagyúr
a DL DVD írásra vmi megnyugtató válasznak azért örülnék... lehet egyáltalán? milyen progival és tényleg uninstall-ni kell minden emuláló szoftvert?
-
törölt tag
válasz rumos14 #8557 üzenetére
miért ne lehetne?
ahogy nézem nem vostro 1500-hoz nincs dvd író fw frissítés, szóval valószínű szoftverhiba lesz, ha a dvd író amúgy jó. nekem asszem nero7 és deepburner segítségével sikerült két rétegűt írni, de abban biztos vagyok, hogy a daemon tools fel volt telepítve mellette (sőt, a poweriso is aszem, ami szintén csinál magának virtuális meghajtót) -
qwertly
addikt
-
qwertly
addikt
válasz #16820480 #8562 üzenetére
Köszi a segitséget esetleg tudnál valamit ajánlani ha megkérdezném,hogyan induljak el ha összeakarnám kapcsolni egy asztali gépel hogy tudjak oda-vissza másolni a 2 gép között vagy tudná linket adni. Több féleképen ha vezetékkel egymástól pár métere vannak vagy ha interneten keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
mocsisz
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni hol lehet egy Dell Inspron 8100-as hoz új
akut venni "olcsón"?!
Vagy esetleg egy dvd író sem ártana!
Köszi! -
Cyrin
addikt
na megérkeztek a penryn-es XPS-ek röpke 3 hónapot kellett csak várni rá a processzorcsalád bejelentése óta. Ez csak tanulság arra nézve, hogy ha várjuk a következő technológiákat (Nehalem pl) az mikor ér ide.
-
törölt tag
válasz qwertly #8563 üzenetére
ez a másolgatós dolgo sajna bonyolultabb, mint hittem elsőre. nem sikerült még 100%-osan áthidalni. elvileg a két gép közti crosslink kábel segíŧségével működnie kéne, de ezen felül vannak olyan kritériumok, minthogy mindkét gépen létezzen ugyanolyan felhasználó, legyen bekapcsolva az "egyszerű fájlmegosztás" (ez asszem a "mappa beállításai" alatt van valahol XP-ben, Vistában fingom nincs). aztán ugye azonos munkacsoportban kell lennie a két gépnek, és meg kell adjál megosztott mappákat, illetve asszem a fájl és nyomtatómegosztást engedélyezni kell (ez asszem a hálózat beállításánál van, ahol a protokollokat is meg tudod nézni). elvileg asszem így mennie kell.
én amúgy javaslom a router beszerzését, azzal egyszerűbbé válik a dolgod. egy egyszerűbb D-linket már olyan 8ezerért lehet kanpni, ha kell bele wifi is, akkor meg olyan 11-12ezer talán.
játékra nem kell ennyi faxni, csak megdod a másik gép IP-jét, és már lehet is csatlakozni, amint bedugod a kábelt. leglaábbés még a Quake3 így csinálta. -
Gyurma-boy
csendes tag
Sziasztok...
Csak nálam lehet ez,vagy másnál is fordult már elő?
Röviden..ha WiFi-vel töltök le tömörített anyagot..Pl.: a http://rapidshare.com-ról,akkor 95%-ban megsérül a letöltött anyag...nem lehet kicsomagolni..Dell 1720n
-
Stehe
aktív tag
Hali!
Nézegettem a Dell honlapján a drivereket, és az Intel honlapján van fent egy majdnem egy évvel frisebb (GM965), de azt nem engedi feltenni! A Dell honlapján a SERVICE tagot beírva cask egy 2007-es drivert tudok letölteni. Arra van lehetőség, hogy a frisebbet tegyem fel?
Köszi!
-
-
kew
senior tag
Sziasztok!
Kicsit segítsetek plíz
Vettünk páromnak egy xps 1330-as notit, szeretnék rá tenni vista helyett xp-t, meghát kicsit megparticionálni a winyót, viszont a media direct jólenne, ha megmaradna.
A cél, hogy legye pl egy 20-25g C:\ a winnek, a maradék D:\ pedig a holmiknak.Viszont a mediadirect ilyenkor hová fog kerülni? Ahogy eddig utánaolvastam az is egy külön particion leledzik valahol.
Találtam egy ilyen leírást:
"Option 3: Starting from MeidaDirect Re-Installation CD (Re-create all partitions)
Get the MediaDirect re-installation CD labeled as:
"For Re-installing Dell MediaDirect 3.3 on Dell XPS M1330 Computers"
1. Insert MediaDirect CD and re-boot from CD
2. From the menu items: "1", "2", "3"
Press menu "1" if you want only need one "C:" drive for later OS intallation
Press menu "2" if you want "C:", "D:" drives for later OS installation
*** Specify the size of drive "C:" in GB, remaining size will be assigned to "D:" ***
Here I choose "2" to have multiple drives to suit my purpose
3. The installation CD will ERASE all data in you HDD and creates two partitions for its uses and copy necessary files. After installation completes, Eject the MediaDirect installation CD
4. Press any key to reboot and next to insert the XP installation CD to install the WinXP OS"Tehát ha ezt jól értelmezem, XP telepítés előtt fogom a md lemezt, felparticionálom vele 2 részre a winyót, majd miután ez feltelepítette magát, a C:\-re feltolom az xp-t. Node ilyenkor hová teszi magát az MD? Csinál magának egy harmadik particiot, vagy a c-d közül valamelyikre felmászik? Ez utáni xp telepítés nem kavar be a MD bootolásába?
Esetleg ha valakinek van erre már bejáratott módszere, plíz pár pontba szedve írja le nékem
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!!!!
Van olyan bolt mondjuk Budapesten ahol a notit ki lehet bontani vásárlás előtt hogy megnézhessem...nehogy pixelhiba legyen rajta nekem mikor hazahozom.
Előre is köszi a választ!
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Egy Dell Inspiron 1525n modellel van problemam.
Telepitettem ra egy Windows Vista Ultimate 32 bites oprendszert.
Az a gond hogy nem tudod betelepiteni a wireless halokartyat.
Egy csomo tipus van a driver cd-n, de egyikkel sem mukodik.A szoftot betelepiti de a kartyat nem installalja be.A device managerbe megjelenik hogy Network adapter sarga felkialtojellel.
A biosba be van kapcsolva es van egy wireless gomb is a jobb also sarkaba azt is bekapcsoltam, legallabbis a led iranyaba kapcsoltam a gombot.
A gomb bekapcsolasakor 3mat pislog a wireless led ha kikapcsolt allapotba van a laptop, ha bekapcsolt allapotba van akkor nem pislog a wireless led....
Tudna valaki segiteni????
Elore is koszi.A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
törölt tag
válasz Csaby25 #8589 üzenetére
esetleg a Dell honlapjáról letölthetsz egy drivert hozz, hátha. itt ráböksz az "Enter service tag" gombra, majd beírod a laptopod alján található kódot, és kidobálja, hogy milyen driverek vannak hozzá. aztán már csak ki kell választani a vista 32ites rendszerhez tartozókat, és letölteni közülük a wireless drivert.
-
törölt tag
válasz Palika71 #8587 üzenetére
Hello!
Hmmm Akkor emelem én is a Dell "fényét"
Most vettem egy XPS M1530 notit és bizony valami hasonló problémám van mint Sheratan kollégának.Nem hiszem hogy egy halott pixelhibáról lenne szó nálam sem..hanem itt is lehet hogy a fólia sérült vagy valami kosz került a kijelzőbe gyártás alkalmával. A szépség benne az hogy mikor legelősször bekapcsoltam akkor még nem volt rajta
Egyébként úgy néz ki nagyítóval megnézve mintha két egymás mellett lévő pixelt egy fekete átlós vonal érintené. Hogy mi a megváltás ez? Nem tudom, de bosszant.Viszont a múltkori Inspiron 1520 notimban nem volt pixelhiba Viszont azt fényes kijelző hejett mattal szállították így viszacserélték. Szerencsére, mert annak a matt kijelzőnek nézhetetlen volt a képe. Notebookban még ilyen rossz kijelzőt nem láttam.
-
törölt tag
-
Csaby25
őstag
válasz #16820480 #8590 üzenetére
http://supportapj.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=WLH&osl=EN&catid=5&impid=1&servicetag=&SystemID=INS_PNT_PM_1525&hidos=WLH&hidlang=en
Innen vajon melyiket kell?
En probaltam mar az osszeset mert ezek vannak a driver cd-n is, de nem jott ossze..
A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
nbali88
csendes tag
[link]
itt azt irkák maxiumum 4gb ram mehet bele(dell vostro 1500) és ha rákattintok csak a vostro 1500-re ott pedig már csak 3,2gb-ot irnak.
[link]
ez a 3,2 azért van mert az XP ennyit ismer be és azért irnak ennyit ,vagy csak elírás vagy ha teszek bele 4 gigát akkor 3,2fog tényleg beismerni.aki tud valami magyarázatot annak megköszönöm.[ Asus N550JK i7-4700HQ,nVidia GTX850, FHD IPS]
-
törölt tag
válasz Csaby25 #8593 üzenetére
sajnos nem tudok rá válaszolni, mert nekem erre a linkre az jön be, hogy "please specify your product"... de elméletileg mennie kéne azzal, ha van ott driver hozzá... nem tudom, nekem működött vista alatt a d630 wifije egyből.
más: sajnos úgy tűnik nagyon elkoszosodott a ventillátor (vagy csapágyas lett) a gépemben, úgyhogy hétvégén asszem benézek egy szervízbe, hátha tudnak vele valamit kezdeni, mert így igen brutál hangja van közepes fordulaton. még az a szerencsém, hogy elvileg itt van pont a sulim kapujában a hivatalos képviselet.
nbali88: ez a 32bites rendszerek sajátossága, hogy nem képesek 3,2GB-nál nagyobb memóriát kezelni. nem cksa XP, hanem minden 32 bites rendszer. ez van...
[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
kis Dell újdonság: [link]
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
polip
addikt
válasz (Kolombusz) #8598 üzenetére
én is várom bár nem tudom szeretem-e ezt a méretet
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Dell Inspiron 7420 2 in 1 14" Touchscreen Core i5 1235U 24GB RAM 512GB NVME SSD
- Dell Latitude 5490 (14" FHD IPS, i5-8350u, 8 GB DDR4, 256 GB SSD, UHD 620, 4G LTE Modem, 1 Év Gar.)
- 3 db laptop eladó BONTÁSRA/ALKATRÉSZNEK
- Laptop javítás ingyenes bevizsgálás minden esetben
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest