- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpotyka
tag
válasz gaborn1 #71836 üzenetére
Teljesen jól szolgált, egyetértek, és köszönöm a gép, azaz a gyártó nevében is.
Az tiszta sor, hogy nem általános munkakörnél az igénybevétel sem általános. A mókás az, hogy én nem tudtam róla, hogy "ilyen használattal" inkább extrém felhasználónak minősülök, nem tűnt fel. Csak nemrég kezdtem gyanakodni, s mostanában az újgépre készülve, átgondolva az eddigieket és rákérdezve itt a fórumon. Fogalmam sincs, évekkel ezelőtti alternatívaként melyik sima típus bírta volna jobban gyárilag, gondolom, amiben több fém van, vagy legalább a kifáradó szürke műanyag helyett más, viszont ez az E5430 anno árban már eléggé bevállalásos volt, de bízva, hogy amit kell, majd jól bírja. Egész jól bírta. Illetve nem informálódtam túlzottan, hogy mi minden lenne a kerülendő. Csak az evidensekre figyeltem: nincs ejtés, nincs keményre eldőlés, nincs leöntés, nincs túlkoszolás.
2013. óta nem napi 8 óra és nem heti 5 munkanapos futamidő van benne enyhén szólva, mégis: tisztíttatás 2-3 évente és egy aksicsere - ennyi volt a szervíztörténet. Szerencsésen alakult.
#71838 gaborn1 A frissen beszerzett géphez jó egészséget! -
SzaboZE
addikt
válasz szabonagyur #71840 üzenetére
Valószínűleg billentyűzet gond. A cseréje macerás, mert még az alaplapot is ki kell szedni hozzá.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
félisten
válasz SzaboZE #71852 üzenetére
Igen néztem ezt a részét én is, hogy ez nem sima kipattintom és csere verzió.
A szívás, hogy van amikor megy van amikor nem. Na ezt jelentsem le valahogy az IT fele, majd ők a szerviz fele... mire kiérnek vagy jó vagy épp nem.
3 éve játszottam hasonlót, fél évbe telt a dolog bizonyítása.
-
SzaboZE
addikt
válasz szabonagyur #71853 üzenetére
Szerintem nem fog a szerviz szarozni vele, ha nem ömlött bele folyadék, cserélik. Nem olyan nagy értékű alkatrész, hogy beleálljanak.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
félisten
-
mdk01
addikt
Sziasztok, van erre valakinek ötlete?
-
nagyúr
válasz szabonagyur #71855 üzenetére
Pedig ezt simán le lehet jelenteni, hogy bemelegedés után hibázik a billentyűzet, ezt simán lehet cserélni, én tennék egy próbát mint mindig szívni vele.
Saját szervizt nem tudod megkerülni és közvetlen a Dell-nek jelenteni a hibát?Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
félisten
-
nagyúr
válasz szabonagyur #71859 üzenetére
Ezt most nem értem Miért ne tudná a Dell javítani? Ez egyszerű billentyű csere, helyszíni garis gondolom, házhoz megy a szervizes és kicseréli a billentyűzetet. Ehhez a céges IT szerintem nem kell.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
SzaboZE
addikt
válasz szabonagyur #71859 üzenetére
Olyan nincs, hogy nem tudja javítani
-
gaborn1
tag
Latitude 5420 aprócska gondom lenne:
Hiába dugok Jackbe fülest, nem érzékeli, nem dobja fel egyáltalán, hogy bedugtam volna. Minden driver legfrisebb.
Próbáltam eszközkezelőben hang,videó,játékvezérlőknél törölni a drivert és újra rakni, törölni és régebbit felrakni, törölni és újraindítani windowst hátha talál magának valamit.
Feladatkezelő indítás fülön Realtek HD audio unversal service és waves maxx audi servicet engedélyezni, mind2-t letiltani, csak az 1iket engedélyezni másikat tiltani.
Újraindításkor benn hagyni fülest hátha úgy felismeri (ígyse), a vége ugyan az: vezérlőpult, hangok alatt feldobja a hangszórót és a fejhallgatót is, de a fejhallgatóra mindig azt írja, hogy nincs csatlakoztatva.
Már csak azt nem csináltam kb, hogy elmegyek boltba egy bluetooth-os fülesért. Van valakinek ötlet? -
félisten
-
gaborn1
tag
válasz gaborn1 #71862 üzenetére
Érdekes, ha az eszközkezelőben (miközben be van dugva a füles) letiltom a hang,videó,játékvezérlőknél a realtek drivert és engedélyezem újra, akkor van füles. Viszont ha kihúzom és bedugom újra, akkor megint semmi.
szerk: ilyenkor amikor észleli a tiltás és engedélyezés után, akkor a hang bemenetek és kimeneteknél is mutatja a fejhallgatót (realtek), aztán ha kihúzom akkor megint semmi.
[ Szerkesztve ]
-
gaborn1
tag
válasz gaborn1 #71864 üzenetére
Úgy tűnik sikerült megoldani (3x újraindítottam a gépet, mind a 3x innentől érzékelte, ha a füles volt bent), tehát:
Dell Latitude 5420 jack füles probléma, nem érzékelte, legfrisebb driverekkel, realtek illesztőprogram: 6.0.9329.1, Win 11 ProLépések:
1. bedugod a fülest jackbe (végig bedugva marad)
2. eszközkezelő megnyitása
3. hang-, videó- és játékvezérlőkön belül realtek audió jobb klikk, eszköz tiltása, majd eszköz engedélyezése
4. tálcán sárga mappa ikon, bal oldalt Ez a gép kiválasztása, jobb felül keresőbe: realtek (ez eltart 1-2 percig)
5. kereső végig futott, olyan mappát kell keresni a listán (nekem a legfelső volt), hogy RealtekHDaudio
6. dupla klikk rajta, majd WIN64 mappa és lepörgetve a listán RtkNGUI64.exe
7. erre duplaklikk, itt már a képen 3 csíkot kell látnod hangerővel: Hangszórók, Mikrofontömb, Fejhallgatók, valamint a program indításkor feldobja, hogy adjon-e értesítést eszköz csatlakoztatásakor ennek bepipálva kell lenni.Hát ennyi, mióta ezt lezongoráztam, azóta (koppkopp) működik. Bocsi, ha nagyon szájbarágós lett.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szabonagyur #71863 üzenetére
Nem értem komolyan... De rád bízom, a Dell-t felhívni semmibe se kerül, miért ne mennének ki hozzád házhoz pl?
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Benőke
őstag
válasz Tsebacsi #71866 üzenetére
Nem tudom hol dolgozik de a céges polici elég sok mindenbe bele szólhat.
Egyik korábbi munkahelyen sem engedték hogy akár csak hivatalos szerviz hozzá nyúljon bármihez. Első az volt hogy az IT egy protokol mentén lepucolta a holmit, vagy eltávolították a meghajtót, Noti, telefon, akármi. Majd az után lehetett szervizbe vinni csak. Jönni jöhetett volna a szerviz de ha engedem hozzányúlni a gépemhez repülök még az nap mint a győzelmi zászló. Más egyéb következményekkel együtt. -
félisten
válasz Tsebacsi #71869 üzenetére
Írtam, hogy céges gép
Egy időben, pár éve amikor kijött a szerelő a géphez a cégnél nem hittem el milyen fazont küldtek... mint valami hobbi számítógép szerelő... Szóval simán kinézem, hogy itt is van valami hülye szerződésünk.
iPhone javítást sem a hivatalosban volt, hanem valami nonameben.Bár a HO kit a Duna elektronikától jött asszem.
-
félisten
válasz gaborn1 #71872 üzenetére
Persze, nekem a hátulja le van ragasztva Egy takarításhoz ne tudd meg milyen procedúra kell...
Beszéltem IT-val, itteni folyamat: nézzem mennyire gyakran jön elő, aztán a BIOS teszt alatt nyomkodjam, majd ha bizonyíthatóan hibás akkor vigyem be, fotóznak valamit és hívják a szervizt
Egyszerűbb véletlenül elejtenem...
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71874 üzenetére
Sehogy se jó, mert ha leejted akkor azt írtad 95XX kapsz, amiről nem hallottál jókat (mi nem jó rajt?), ha meg marad ez, akkor meg a hibával ragadsz.
-
félisten
válasz gaborn1 #71875 üzenetére
Cégnél panaszkodnak sokan, hogy sok a gondjuk vele, pl. Teams meetingen úgy belassul, hogy kamerát le kell kapcsolni, sok program mérve lassabban fut le az elméletben erősebb gépeken, mint a 7390-en, ilyesmi.
Persze lehet az IT rakta tele minden hülyeséggel és attól lassú... közvetlen tapasztalatom nincs a gépekkel.
-
törölt tag
válasz szabonagyur #71876 üzenetére
Kamerát? Hogy lehet egyáltalán kamera benne ilyen top secret cégnél:
-
félisten
-
nagyúr
válasz #72755712 #71877 üzenetére
A sok home office miatt muszáj lett változtatni.
#71872gaborn1 Tényleg fel sem merült bennem Persze ez az én szegénységim.
Tudhatnám, hogy egyes cégeknél nem így megyen ez, adni kell rendes melót az IT-soknak isMinél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71878 üzenetére
Leragasztás? Nincs rajta privacy shutter?
-
félisten
-
plömplöm
őstag
válasz szabonagyur #71881 üzenetére
és nem a jelszó védett biosban kapcsolják ki? az már túl secure lenne?
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
gaborn1
tag
válasz szabonagyur #71881 üzenetére
Mármint én a kamerára kérdeztem, hogy miért ragasztják, ha van privacy shutter. Azzal tisztában vagyok, hogy a kamera ragasztás nem befolyásolja a gép felnyitását.
Vagy arra gondolsz, h ennek ellenére is ragasztva van a kamera és csak security engedélyével lehet leszedni pl online megbeszélésnél? Azért az kemény.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Mr.Peter
aktív tag
-
GalaxyS9
tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt vettem át az új Dell Vostro 5510-es gépemet (i5 11300H, MX450), és arra lettem figyelmes, hogy a 8GB RAM, ami eddig elég volt korábbi laptopjaimon, ezen sajnos kevés. Már kétszer indítottam újra, mert mindig beakadt valami belső szoftver a RAM-ba, és 100%-on volt az eszközkezelőben. Az újraindítás azért kellett, mert így még a műveletközpontot sem volt hajlandó megnyitni. Egyébként nagyon szép és gyors gép, de ez a dolog, hogy semmi nincs megnyitva, és 60%-os a RAM kihasználtság, az fura.
Szerintetek, ha bővíteném megoldódna ez a probléma?hírszerkesztő
-
HARDVERAPRÓD
válasz GalaxyS9 #71887 üzenetére
Szia. Szerintem engedj rá minden frissítést és várd meg még végig megy stb.
Nekme most van 50%-on a 16GB ram. Megvan nyitva 10 chrome ablak, fut a macrium, számlázó, messenger, viber. "üresen" nálad 60% soknak tűnik. Szerintem dolgozik az vmit a háttérben. Üresen szerintem 20-40 körül kéne lennie. -
nagyúr
válasz Pyttawrx #71888 üzenetére
Nem haza beszélve, de a 8GB ma már szvsz kevés, ezek a fos windows verziók és mindenféle hülye MS programok is irreálisan sok memóriát tudnak enni, és még a Chromeról nem is beszéltünk...
Viszont a 100%-os beakadás szerintem is drivergond lesz egy proginál!Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
GalaxyS9
tag
válasz Tsebacsi #71889 üzenetére
Köszönöm Nektek!
Közben utánajártam, és megtaláltam mi akadt be ennyire. Ez a "Shell Infrastructure Host" nevezetű Windows rendszerprogram...
Most kétszer újraindítottam, már megy egy ideje a gép, de már nem jelentkezik a gond. Az "Antimalware service" se kutya, az is lecsíp néha 300 mb-ot is.
Na mindegy. Egyébként minden naprakész a gépen. Az nVidia friss driverét a honlapról szedtem le, és tiszta telepítéssel tettem fel, a többit a Dell Update segítségével frissítettem. Ezt így jól csináltam?hírszerkesztő
-
dudu98
tag
Sziasztok!
Adott egy Dell G3 15-ös gép, amelyet nagy szenvedések árán tudtam újratelepíteni a Windows 11-el. Előtte is lassan töltött be, de most alap műveleteket nem lehet vele elvégezni. Maga a boot idő 10-15 perc!!! Egy mappára rákattintok és 5 percig azt se tudja hogy mi történik. Mit lehet vele csinálni?[ Szerkesztve ]
“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
dudu98
tag
válasz Tsebacsi #71895 üzenetére
Hihetetlen módon, de megjavult a gép.
Teljes Windows 11 újratelepítéssel, kín keservesen tudtam elindítani, mert a secure boot miatt nem hagyta magát.
Leszedett minden illesztőprogramot és gyorsabb mint új korában. Automatikusan aktiválta magát, eddig nagyon jól működik.
Reméljük nem lesz több probléma vele“Felix, qui potuit rerum cognoscere causas”
-
Balcsix
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest