-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borisz76
veterán
válasz Gebriel #90603 üzenetére
Néha én is elvagyok az öreg játékokkal
Bár nekem a nosztalgia faktor is jelentős !
https://c64.krissz.hu/Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kolopele
nagyúr
válasz Gebriel #90603 üzenetére
Simán. Nem is régen Golden Axe - oztam az Amigán
Én sokkal nagyobb gondnak tartom játékok terén azt, hogy ma már minden a grafika, lassan más már nem is számít. Nem fura, hogy a legjobb játékok mostanában mind PS portok? Nem mondom, én is megnézném és szívesen játszanék pl. a Zeldákkal remake formájában, és még sorolhatnám, de akkor azt úgy kellene megcsinálni hogy hűek maradjanak játékmenetben az eredetiekhez, és ne a mai igényekhez alkalmazkodjanak. Filmeknél is ez van, nagyon sok remek japán horror film van, aminek az amerika remake - je egy nagy semmi, mert mondjuk nehogy már drámai legyen a vége, hiszen azt nem venné be a nézők gyomra. Legyen happy end, és mindenki örül.[ Szerkesztve ]
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz kolopele #90595 üzenetére
UE5-től azért nem kell hasra esni. Érdemes megnézni ennek a srácnak videóit, amiben kielemez néhány játékot dev szemszögből és bemutatja mi a probléma forrása, mit lehet tenni ellene és mi lenne elvárható a fejlesztőktől. UE5 elég sok sebből vérzik sajnos, ami a teljesítményt illeti.
#90605kolopele
Ezt a konzol port dolgot nem értem még. Minden hardveren ugyanaz a kód fut amit ugyanaz a motor hajt. Konzolon csak be van lőve minden beállítás és a játék készítésekor is a konzolok limitációit szem előtt tartva ment a fejlesztés. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy egy PC-n ugyanaz a kód lassabban fog futni, vagy emulálva lenne. PC-n csak megnyitják a beállításokat és szénné lehet állítgatni mindent. Sokkal magasabbra, mint konzolon. Pazarlóan magasra. Egyedül a beviteli eszközök kezelésében lehet érdemi eltérés felhasználói oldalról. Ezért is játszok előszeretettel xbox kontrollerrel PC-n. Ha a teljes harc rendszer gamepad köré lett kialakítva, akkor miért ne!
RT: én az RT-re szavazok és már várom az időt, amikor a GI lesz az általános minden játékban. Nyilván akció közben nem az árnyékokat bámulja az ember, de a nyugisabb jeleneteknél azért nagyon kitűnik a raszter fény-árnyék. Nekem rombolja az immerziót.
Illetve egy GI teljesen meg tudja változtatni a játék kinézetét is. Ha a játékok a fotó realisztikus grafikára gyúrnak, akkor az RT kikerülhetetlen lesz. Meg minél előbb terjed hozzá a kellően erős hardver, annál egyszerűbb lesz a fejlesztés is, hisz elég lesz csak bekapcsolni a GI-t, belőni a fényforrásokat, ráhúzni a képre a colour grade-et és készen is vannak.
Meg vannak egyéb hozadékai is, pl RT hang. Kell nekünk az RT.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
Halihó!
Talán hülye kérdés, talán nem. RX 5600xt-ről 6600xt-re upgradeltem. Kell ilyenkor drivert letörölni újrarakni vagy ami fent van jó mindkettőhöz?
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Az lehetseges hogy a PNY XLR8 RTX 3070 kartyamon BIOS frissites szukseges ahhoz hogy tudja a Rebart? Az alaplap BIOS-ba bevan kapcsolva, viszont a GPU-z azt mutatja hogy nincs. Minden mast kipipal.
Koszi!
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
csumpa93
tag
Sziasztok! Vettem egy Founder edition RTX 3070-et és szeretnék hozzá egy sima 12 pines hosszabbítót, mert a tápomba csak a 12+4 pines csatlakozó van. Tudnátok kérlek ajánlani valami jóképű, akár harisnyázott kábelt, mert én nem találtam vagy nem is tudom, hogy keressek rá, mert csak a 12+4 pines kábelekre van találata. Hirtelen nem tudtam hova feltenni a kérdést, úgyhogy erre a topikra gondoltam
-
pkornel
aktív tag
Sziasztok másnál volt már olyan hogy pl 4K van 45-50 fps de 1440P meg ilyen 15-19? AMD 5700 XT. Ha igen erre van valami megoldás?
-
Lenry
félisten
sziasztok
léteznek általános VGA-hűtők, amik akármilyen VGA-ra felszerelhetők? egy mezei 1050-es van a gépemben, arra, amire használom bőven elég, viszont a ventilátor tönkrement rajta, ha el is indul, borzalmasan zörög, így lecserélném, de nem cserélném az egész videókártyát csak emiatt.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Csupingo
veterán
Az arctic-nak volt régebben sok kártyához, bár ezek olyan árban szoktak lenni, hogy olcsó kártyára nem érte meg megvenni őket. Egy időben árultak hardveraprón is elromlott vga-kat jó hűtővel, akár a keresés rovatba is tehetnél egy próbát, de külön ventilátorokat is lehet találni. Netről némi kereséssel az adott kártyához is lehet rendelni csak ventit.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mefistofeles
addikt
Urak!
tegnap beraktam a gépembe a kis RX 6500XT-t ahogy kell DDU val töröltem a drivereket majd a legújabb adrenalint telepítettem a hivatalos oldaról. Minden flottul működött. Ma bekapcsolom a gépet el akarom indítani az adrenalint erre kiírja, hogy az adrenalin verziója nem egyezik a telepített vga driverrel . leszedtem újra az adrenalint, feltelepítem a végén meg kiírja, hogy a telepítés sikeresen befejeződött de a windows valami hibát észlelt. Már nincs is a tálcán az adrenalin ikon. A rendszerem windows 11 napi frissítéssel. Mi lehet a gebasz? tegnap kikapcsoláskor még minden rendben volt.Alapból a képi megjelenítéssel nincs probléma, bár csak böngészés volt ma eddig.
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
pkornel
aktív tag
válasz mefistofeles #90628 üzenetére
Nálam is ez van plusz mint fentebb írtam rendellenesen is viselkedik a VGA. (Még jó hogy csak átmenetileg van ez a gépemben)
-
5leteseN
senior tag
válasz mefistofeles #90628 üzenetére
Szerintem a Windows visszafrissít magának valamit drivert, és ezért mire újraindítod, már nem is az Adrenalin van rajta és kapod az ütközés miatti hibaüzeneteket.
Visszatérő hibát okoz: le kell tiltani a Windows automatikus meghajtó-frissítését. Fejből nem tudom hogy, nálam ez megoldotta a problémát: Yt videók, magyarul is, pár száz.
Szerintem bele kéne rakni (már végre) ezt problémát és a megoldást is a nem létező bevezetőbe, különben 3-4 havonta jön az ismétlődő kérdés vissza!Nem a kérdezők hibája, de szemmel láthatóan elfogy a segítő-kedv pár ilyen "kör" után.
...gondolom Én.
+ Nekem is fogy...
Sok sikert!
Ha nem ez volt, írjatok újra, hogy mi történt.[ Szerkesztve ]
-
mefistofeles
addikt
válasz 5leteseN #90630 üzenetére
Oké értem én is csak azért furcsállom a dolgot mert már kb. 100x cseréltem vga-t mindig ugyanazon rutin szerint és még sosem fordult ez elő.
Azt pl. még sosem tapasztaltam, hogy a legújabb drivert a windows felülírná egy régebbivel.
Nálam talán az lehetett, hogy a DDU után akkor akart drivert letölteni mikor én az adrenalint telepítettem és ott valami összeakadt.[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
5leteseN
senior tag
válasz mefistofeles #90631 üzenetére
Nem lehet, hogy az AMD mellől a másik néven ott lévő Általános VGA(vagy valami hasonló nevű)-t is leszedted?
Esetleg a Windows-osoknáll kérdezz rá, mert ott kapásból tudják majd.
-
mefistofeles
addikt
válasz 5leteseN #90632 üzenetére
Tuti, hogy nem.
Amúgy akkor újraindítás után nem is lett volna kép nem?
Most újra végigcsináltam a procedúrát és minden kafa.
Majd kiváncsi leszek ha este hazamegyek és bekapcsolom, akkor mi lesz a helyzet.Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Curtain
senior tag
válasz mefistofeles #90631 üzenetére
A megoldás az lehet hogy miután ddu-val vagy az amd cleanup-al törlöd a drivert a netet kihúzod és úgy teszed fel az adrenalin-t. Így a windows nem fog bekeverni.
"Ne legyetek bátortalanok, bátorak legyetek!”
-
bobalazs
nagyúr
válasz mefistofeles #90633 üzenetére
-
marinea2
addikt
válasz bobalazs #90645 üzenetére
Na most megmondom oszinten hogy fogalmam sincs mirol beszeltek!(a drivert meg ertettem! ) Amugy mar ez a 3. driver legalabb, most pl a legujabb Nv driver van fent.
En elegge noob vagyok ebben a PC-hobbiban, de azert szeretem ha jol mukodnek a dolgok.
Picit erthetobben lecci hogy mit is tegyek.koszonom szepen!
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
zeee
senior tag
Üdvözlök mindenkit!
Szeretnék kérdezni!
Adott egy i5 14600KF és RTX 4070 Ti. Mivel tv-n játszok ami 60hz, arra gondoltam, hogy ahol lehet beállítom a max 60 fps-t, vagy ha nincs ilyen akkor a Vsyncet kapcsolom be. Így bármivel játszok nagyjából 50-60 fokon megáll a cpu és gpu hőmérséklet. De így meg vízszintes képtörések jelentkeznek a játékokban. A windowsban 60hz van állítva a 2k vagy a 4k felbontáshoz. Valahol láttam olyat hogy van aki 59Hz-re állítja.
Szóval a lényeg hogy milyen beállítást tudnátok ajánlani hogy megszűnjön ez a képtörés?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest