-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz Gebriel #90500 üzenetére
Csak egyszer kell hogy átverjenek 170kval mindjárt rossz szájízt kapsz a HAs vásárláshoz.
Van pár topik a hazug csalókról, lehet elmélkedni, még pluszban a magyar igazságszolgáltatásról bónuszként. -
Gebriel
veterán
válasz bobalazs #90504 üzenetére
"Van pár topic..." Ok. És? Mellette több száz, több ezer sikeres adás -vétel, csere történik. Nincs min elmélkedni.
Mindenhol vannak csalók sajnos.
Sajnálom hogy így járt, tényleg és meg is értem, de ezért úgy beállítani a HA-t hogy ott csak rossz deal lehet… hát..
Ráadasul úgy hogy a HA-t rendszeresen használja és pl. 400k-t ad el rajta vga-t..
Majd leírja hogy hiába veszed üzletben(!!) ott is bele lehet szaladni az "erődben".[ Szerkesztve ]
-
xtremist
senior tag
válasz Gebriel #90506 üzenetére
Egyrészt, ne adj olyat a számba amit nem mondtam, folyamatosan ferdíted amit leírtam. Sehol nem írtam olyat hogy csak rossz deal lehet. Csak mostanában sok új kártyát procit hirdetnek ami bontatlan, cserébe alig olcsóbb mint a bolti, a garancia meg egy idegen emberhez van kötve, akinek még a valódi nevét sem tudod. Teljesen más "üzlet" mint ha árul valaki egy két éves kártyát az új ár feléért. Másrészt. Ha eladok egy 400e-s vga-t, úgy adom el, hogy gondoskodok róla hogy a garancia érvényessége megmaradjon, ha az adott üzlet igényli akkor egy plusz adás-vételivel. Utánanézek, tájékoztatom a vevőt, nem pedig félrevezetem. Árul itt a mai napig 300+ pozitívos eladó, aki hamis garancialevéllel árult a bányászidőszakban vga-t, jelentettem, az volt a válasz, hogy amíg engem konkrétan nem károsít meg, addig nem tudnak vele mit kezdeni. A valódi üzlet pedig egy konkrét cég, nem nehéz elkerülni, gondolom azért kér itt valaki tanácsot, hogy ha ezt lehet akkor ő is megtudja.
[ Szerkesztve ]
-
czombacs
tag
Sziasztok!
ASUS B650M-E WIFI lapba most vettem egy ASUS RTX 4060-t. Tökéletesen bepöccent a PCI-E slotba, 8pin-t csatlakoztattam, HDMI kábelt átdugtam (eddig Ryzen 7600X iGPU-n volt alaplapban). Semmi képet nem ad, eszközkezelő nem ismeri fel, NVIDIA Experience szerint nincs NVIDIA GPU-m. Mi lehet a probléma? BIOS settings-ben a PCI-E van elsődlegesre téve.
Van valami ötlet, hogy mi lehet a probléma? Lehet, hogy hibás a PCI-E Slot (előtte nem volt dedikált videókártya benne még)?
Köszönöm!
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Sikeresen undervoltoltam a 3070-esemet. Szepen is megy tetszik. Viszont az MSI afterburnerbe hiaba pipalom ki az "Start whit Windows" és a "Start minimized" fulecskeket megis minden alkalommal elkell kulon inditsam a programot ha az undervoltos profilt szeretnem hasznalni.
Valami otlet?Koszi!
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
xtremist
senior tag
válasz marinea2 #90515 üzenetére
A görbe hátterében van egy vízszintes vonal, az jelzi a minimum fordulatszámot. Ha a görbe az alatt van, akkor nem megy a venti, lehet hogy be kell pipálnod az override zero fan speed-et, ez gyártmányonként változik. Aztán egy jó nagy hiszterézist állíts be, (8-10c) hogy egy adott hőfokon ne kapcsolgasson ki-be.
-
kolopele
nagyúr
válasz xtremist #90518 üzenetére
Már nem tudom melyik kártya volt az, de hiába vittem le nullára a fordulatot, akkor is forgott nekem is alapon, nem lehetett vele mit kezdeni. Talán egy 1660 Ti Gaming X volt.
AMD esetében hiszterézis szempontjából remek program az MPT, ott én beállítottam hogy 63 foknál kapcsoljon be és 40 - nél ki, így esélytelen a ki-be kapcsolgatás. Ha jól emlékszem az MSI Afterburner 15 foknál többet nem enged, és vissza sem veszi a fordulatot amikor túlléped a max. értéket. -
KAMELOT
titán
válasz marinea2 #90519 üzenetére
Itt van neked kártya. Kicse csendes, nincs CW. Ezt még a mini gépedbe is beteheted
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bobalazs
nagyúr
válasz sacren #90524 üzenetére
Nem fog működni. Aktív átalakító kell. Minimum EZ
-
Csupingo
veterán
válasz sacren #90532 üzenetére
Ha linkeled a konkrét kártyát, akkor könnyebben tudunk segíteni. Nem te voltál, aki ezt az msi-t emlegette? Ezen dvi-i van, amihez jó az olcsó átalakító is. Úgy rémlik, akkoriban, ha kettő dvi volt a kártyán, akkor gyakran az egyik dvi-d volt, a másik dvi-i, ezért könnyen lehetett mindet d-sub -os monitorral is használni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
mcwolf79
veterán
Sziasztok!
Nem tudom ,hogy ez VGA gond-e, de valószínűleg az.
[link]
Van ez a jelenség, amit a linkelt videóban láthattok. Néha bevillan a kép fekete képernyővel. Főleg böngészőben fordul elő, ott is hol gyakrabban, hol kevésbé gyakran. PH elég gyakran csinálja, de Youtube -on kevésbé jelentkezik a gond. Játék közben szinte soha nem jelentkezik ez.
OLED TV van a PC-re kötve, 4K felbontással, 120 hz-en, VRR bekapcsolva. Játékoknál van mindenféle kombináció: van amit lock-olok 60 fps-re (pl. RDR2), van amit nem ( pl. Fortnite , ott 115-120 fps-sel hasít, 120 fps max-ra lock-olva). De ahogy írtam, játékoknál szinte soha nem fordul elő ez a hibajelenség. Az Assassins Creed Odyssey csinálta, de ott miután le lock-oltam a képfrissítést 60 fps-re Vsync-kel , megszűnt a probléma.
A gép tömören: Intel 12600 k CPU, RTX 4070 Ti VGA, 32 GB DDR4 RAM. Win 11 fut a gépen, minden frissítés fent van. NV driver dettó. HDMI kábelt már cseréltem, nincs változás.
Mi lehet a gond?
Köszi[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
marinea2
addikt
válasz Teasüti #90535 üzenetére
Sikerult az az afterburnerrel is. De csak ugy hogy a gyari beallitasat rajtahagyom. Igy van fanstop, es terheles alatt sem megy 35-36% fole a venti (ilyenkor a GPU 63fokos). Az meg siman "birhato" igy este is. Koszi!
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
mcwolf79
veterán
válasz mcwolf79 #90534 üzenetére
Fun fact:
feldobtam a másik ssd-re egy linuxot,ott nem csinálja.
A windows sem csinálja ,ha kikapcsolok minden fícsört (HDR,120hz),de az úgy annyira nem baba.
Valszeg a VRR lesz a ludas, mert linuxon is megy a HDR,120 hz, viszont nincs VRR.
Windows 11-en hol lehet kikapcsolni a VRR-t? Ahol a neten írják ott nekem nincs olyan opció, hogy variable refresh rate on/off.Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
-
szente
addikt
Sziasztok!
Vettem egy Acer Nitro VG252Q P monitort, de itthon össze rakva derült ki, hogy ez valójában Acer Nitro VG252Q S.
A P változat G-Sync Compatible, az S pedig Freesync Premium. Van bármi féle hátrányom az Freesync-kel hogy ha Nvidia kártyám van? Amennyire utána olvastam és amennyire tapasztalom megy így is a VRR, de ez az első ilyen monitorom, szóval inkább megkérdezem. -
Csenkesz
csendes tag
Hy Mesterek!
A feladat rám vár...
kéne tudni milyen PAD kell (mennyi) és milyen (jó) paszta az APP-deit-hezGygabite Radeon R9 380 4GB GDDR5 256bit
Ha valaki tudja Kérem segítsem.További szép estét!
Janos... a tér "ERŐ LEGYEN VELED" is ...
-
Met
nagyúr
A Cooler Master MWE GOLD 850 V2 táphoz 2 db ilyen kábel van.
A videókártyán 2 db betáp aljzat van.
Rá lehet dugni a VGA-ra ennek a kábelnek a 2 db 8 pines végét vagy két külön kábel legyen?
Most az utóbbi megoldással raktam össze."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
heavygrip
senior tag
Szép estét.
Kaptam kölcsönbe egy 7600XT-t
Hwinfo alapján melyik fogyasztás érték a reális?
Én most így elsőre a TBP-t monitorozom, ez lenne a tényleges fogyasztása a kártyának?
Előre is köszönömThey are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
Hauptmann
addikt
A 4080 Super beszerelésével vergődöm. Hogy jobb? Hagyományos módon támasztékkal, vagy riser függőlegesen? Valahol olvastam, hogy a riser azért problémás, mert túl közel lesz a ház oldalához, és a ventilátorok nem tudnak elegendő mennyiségű levegőt megmozgatni.
-
Borisz76
veterán
válasz Hauptmann #90548 üzenetére
Sosem használtam ilyen kábelt de látni láttam már.
Én régebben emiatt vettem olyan házat amiben az alaplap fekszik és minden más bővítő kártya - köztük a videó kártya is - álló helyzetben van. [Cooler Master HAF XB – kockaház]Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 4080 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest