- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz Viktor77 #77651 üzenetére
Th-n meg kb. 10-ből 8 helyen az 550 van előbb. Be is fejezem, mert nem kötekedni akarok. Biztos lehet úgy válogatni a játékokat, hogy bármelyik kártya kihozható jobbnak. Bevallom őszintén, én csak akkor olvasgattam ezekről több tesztet, mikor megjelentek. Akkoriban az 550 tűnt erősebbnek, a fórumokon is azt írták. Talán ez is örökre eldöntetlen marad. Sok nv kártyának van amd párja. Hol ez, hol az erősebb. Ilyenkor csak az egyéb tulajdonságaik, valamint az dönt, hogy a leendő tulaj mire akarja használni. Persze ezek nem olyan erős kártyák, azonos beállításoknál csak pár fps eltérés lehet köztük.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Csupingo
veterán
Igen, szerintem is kb. mindegy, elég egyformák. Viszont most a téma kapcsán megnéztem több oldalt és videót is, tényleg úgy néz ki, hogy Viktor77-nak lesz igaza, és összességében az 1030 jobb egy kicsit. (Akkor már csak az maradt, hogy az amd-nek szebbek a színei, mondom ezt ős nvidia-sként.)
[ Szerkesztve ]
-
secular
tag
válasz Csupingo #77645 üzenetére
Nem, csak szeretek jó árértékben erős kártyát vásárolni. A mostanit is használtan vásároltam ráadásul bányász volt, még sincsen probléma vele. Szóval lenne nulla forintból egy erősebb kártyám, és csak az, hogy öregebb 2 évvel nem riaszt vissza. De jogos amit te is írsz, csak ez a két érv még nem győzött meg. de gondolkozom rajta, meg várok hátha más is ír véleményt még.
-
veterán
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy az mitől lehet, hogy MSI Afterburnert használva a VGA nem "követi" amit megadok neki Fan Curve?
Ha kikapcsolom a személyre szabott görbét akkor is folyamatosan pörgeti a ventit 50%-on...
Ezt mégis mi okozhatja?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
elektrotank
aktív tag
válasz Csupingo #77617 üzenetére
Igen, én is sejtettem, hogy nem lesz semmilyen pozitív változás. Kipróbáltam és változatlan az eredmény. Valószínű, hogy haldoklik, de nem is mai technika.
Mindenesetre köszönöm a segítséget mindenkinek!
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
veterán
válasz Viktor77 #77661 üzenetére
Arra már rájöttem, hogy mivel 2 monitor van rá kötve a VGA-ra ezért mindig pörög a venti, viszont, hogy miért mindig 53% azt nem értem. Feljebb vinni tudom az értéket, ha le okézom, de ha lehúzom mondjuk 30%-ra akkor 1-2 mp és felugrik vissza 53%...
Ha be kapcsolom az általad mondottat az akkor ugye az én általam létrehozott profilt aktiválná be, de mégsem annyi hanem csak 51%-ra megy le...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Viktor77 #77663 üzenetére
Akkor a lesz a ludas...
A 4.6.2 van fent.
Amint említettem a csúszka felfelé mozgatást hagyja, lefelé nem..
Most csináltam egy Benchmarkot és 70°-ra is felment a kártya szóval ezen még van mit finomítani, hogy hűvösebb legyen...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
tasiadam
veterán
force fan curve for each epriod pipa be.
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
veterán
válasz tasiadam #77668 üzenetére
Ha csak egy monitort használok (másikat kihúzom) akkor le is áll a venti teljesen és 0%-on van. Néha felpörög, de utána megint leáll viszont mivel két monitorom van és használom is őket így "sajna" ez nem opció..
Viszont azt nem értem, hogy elvileg a minimum az 30% lenne, de mégsem enged 51% alá menni....The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Ankit
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni a PC működés kapcsán.több mint 1 hónapja összeállítottam egy konfigot:
ryzen 7 3700x
16gb ram 2x8kit
FSP HYDRO GD 650W
RTX 2070 super OC
a amd wraith prism coolerét használom.Eladtam a kártyát és beruháztam egy Gigabyte rtx 2080 Ti kártyára.
Így 1 hónap kártya nélküli üresjárat után történt ez most.Nagy játék közben (ultra Red Dead Redemption2 1080p 144hz) 1 perc után a gépen
érezhető kézzel is amolyan pulzáló "áram". Sajnos a hallható tartományba esik és ez az ingadozó áram hang nagyon erős és zavaró is.Nem tudtuk kitalálni, hogy honnan eredhet ez az egész. A kártya és a proci cooler ventijéhez nem ér semmi. Ha hozzáérek a kábelezéshez érződik, hogy az is vezeti ezt a rezgést.
Kezdek megőrülni mert nem tudom honnan eredeztetni a problémat.
Esetleg ha van tanácsotok akkor azt megköszönném nagyon.Tudnék egy videót is feltölteni de elég deszkriptív az szerintem, hogy a gép kézzel érezhető hümmögő erős hangot ad ki pulzálva a terheléstől függően.
-
powergoku
tag
Sziasztok!
Egy MSi GTX 680 Twin Frozr egyik ventije csak 100%-on pörög, csak bekapcsolásnál pörög fel és leáll,másik tökéletes.Mi lehet a gond?Esetleg honnan lehetne beszerezni ha a venti ment tönkre?
Előre is köszi a segítséget.Egy hazug eladót akartam negatívval értékelni és én is azt kaptam mint vevő.Ez jár 13 év reg és több száz pozitív értékelés után.Köszönöm.
-
edward2
addikt
Ok sorry ha rossz topik, de egyszerűen nem találok megfelelőbbet.
Régen vettem egy VGA-t amin csak HDMI meg DP kimenet volt de a monitorom meg DVI-os volt. Ehhez vettem kábelt HDMI->DVI
Na most a fordított helyzettel vagyok bajban. Van egy eladandó gép ami csak DVI kimenetet tud a monitorom meg csak HDMI vagy DP bemenetet.
Az átalakító kábelnek működnie kéne a másik irányba is? Per pillanat se kép se hang...
[ Szerkesztve ]
-
tasiadam
veterán
nemtom ki mennyire vagja de:
mi a kulonbseg a 9700as a10 gpu-ja, a 7890k igpu-ja es az r7 240 kozott?
mindegyik r7.
9700 az kevesebb core, magasabb orajel es jobb memoria orajel, 7890k az ddr3, de tobb core, az r7 240 pedig egy hurka, de dedikalt memoriaval.van itt ezek kozott is olyan kulonbsegek mint a vega magoknal?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
Baryka007
őstag
Üdv!
Ma egész nap a 1070 esemet "bütyköltem..." és már nem tudom kihez forduljak...
Szóval adott egy MSI Gaming X 1070 OC ... És a karmolások az alján az a pár piros led, nem világít már egy ideje és idegesít.
Ezért ma mivel amúgy is kiporoltam a gépet, mondom helyrehozom akármi is legyen a baja..
Nos szétszedtem a vga-t kivettem belőle a ledet... kimértem 12V os... Rákötöttem egy 12V os akksira, gyönyörűen világított... Szóval nem értem mi a baja..
Aztán kis googlézés után néztem a neten, hogy ez nem is túl ritka hibajelenség ennél a Gaming X szériánál... De konkrét megoldást nem találtam, voltak akik a Mystic Light szoftverrel babráltak... Én is próbálkoztam de hiába...
Ötlet, mi lehet a baja mit csináljak vele? Nem jut már semmi az eszembe... csak az, hogy valahonnan máshonnan kapja majd meg a 12V ot az a led... VGA nyákon belül... Jelenleg ezt az egyetlen megoldást tudom elképzelni, de ennyire nem akarok barbárkodni, szóval ha van ennek javítási metódusa, esetleg valakinél már előfordult -e ehhez hasonló és orvosolta... Vagy csak tudja, hogyan lehetne orvosolni, esetleg melyik fórumban kérdezősködjek... Az kérem ne tartsa magában!
Ez itt maga a led...
Ez pedig egy kis taknyolás mókolás... hogy megmérjem van-e 12V az aljzatban, amikor megy a vga... De természetesen nem volt mivel akkor világítana a LED...
Ezen a képen pedig látható, hogy egy egyszerű +- megy ki a ledekbe... semmi RGB vagy hasonló... Mégsem működik valamiért...
-
thebigK
addikt
Sziasztok. RX 570em tegnap elkezdett csikozni, portalanitottam, csokkentett mod, DDU, majd ujraraktam a drivert gondolván hatha, meg is oldodott, egeszen ma reggelig, mert megint elkezdte. Elkoszonhetek tole, igaz?
“Hard times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men. And, weak men create hard times.”
-
ezpz
csendes tag
válasz Baryka007 #77686 üzenetére
Üdv! Valószínűleg a nyák a hibas, nem a ledek. Azzal meg abszolút nem érdemes foglalkozni. Annyit az egész műsor nem ér, hogy véletlenül kárt tegyél egy ilyen nagyszerű kártyában! Gyakori hiba sajnos, nem éri meg vele foglalkozni. Ha nagyon vágysz a karácsonyfa effektusra, akkor vegyél egy pár ledet a gépházba. :)
-
ezpz
csendes tag
válasz thebigK #77687 üzenetére
Amelyik kártya csíkoz ott már nagy a baj.. Remélhetőleg nem próbáltad terhelni. Nálam leggyakrabban a kiszáradt paszta és túl melegedés miatt jöttek élő ezek a csíkok. Egy esetben sikerült ezt a hibát kiküszöbölni annó egy 1950xtx nél. Mégpedig úgy hogy darabokra szedtem portalanitottam alaposan, popsitorlovel át torolgettem. Majd vastagon újra pásztáztam. Természetesen várd meg amíg kiszárad. De mondom ez ritka.. Sajna ha sokat próbálgattad úgy hogy csíkoz, akkor az már "megsült" annyira hogy olyan is marad :(
-
Baryka007
őstag
Tele vagyok LED Stripekkel, pont most váltottam Z87 I7 4770K ról Z390 (egyelőre) I5 9500 ra... fasza gépház minden... És pont ezért szúrja a szememet, hogy pont az nem világít... úgy lenne teljes az összhang
De már megvan a megoldás... nyákon belülről fogok rá húzni máshonnan 12V ot... kifogom még mérni pontosan multiméterrel, hogy föld az jön -e a fekete kábelen, mert akkor elég oda csak egy (+) -t húznom és világít is. Legrosszabb esetben, kiveszem a ledeket, az aljzat helyére meg forrasztok egy molexet, és a gépház hátulján meg összedugom 1 molexel... De nyákon belül akarom megoldani, hogy mobilis maradjon a vga, ha ki kell venni újrapasztázni vagy bármi... -
Wikoo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Y720as laptopom, és azt vettem észre h a teljesítménye drasztikusan visszaesett egy ideje.
Cpu orajele stb rendben van, de a gpu kb csak 500-700 mhz környékén van, bármivel terhelem (DOOM Eternal, The Witcher 3) és az fps is kb fele annyi mint aminek kéne lennie.
GPU ba semmilyen programmal nem nyúltam bele, win reinstall vga driver is a legfrissebb, geforce experience nélkül.
Hőmérséklet alacsony, 60 fok felé nem igazán megy.
Van valami ötletetek, vagy garanciáztasam a laptopomat?
Próbálnám elkerülni, a TMX híres arról hogy béna és lassú.Békesség, boldogság! x)
-
Wikoo
aktív tag
válasz Csupingo #77698 üzenetére
Nem, alacsony, a max 60 fok körül. Alapból nem megy fel az orajel, hűtés is halk, gépház is hűvös. Szétkaptam, pasztáztam, minden jó.
A hűtés ebbe a gépbe még jo volt, nincs alul tervezve.CPU rendben van, gpu aminek nem megy fel az órajele és mérhetően ott a limit.
[ Szerkesztve ]
Békesség, boldogság! x)
-
Csupingo
veterán
A függőleges szinkronizálás nem kapcsolódott be a driverben? Régebbi driver változatokkal is próbáltad?
Ha a driverben az energiagazdálkodási módokat cserélgeted, változik valami? Pl. max. teljesítményen?
Aksiról, tápról is ezt csinálja?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs