- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég boldog tulaja lettem egy MSI Gaming Trio 2080 ti-nek. Szuper a kártya, de kicsit hangos a ventije nekem. Próbáltam már állítgatni afterburnerben, de sajnos túl közel van a gépem hozzá. Vízhűtést nem szeretnék, a gyári hűtést érdemes cserélni szerintetek?
Egy ilyen hűtőt néztem ki, jókat olvastam róla. 2070 Super Asus Rog strixem volt előtte, na annak tuti volt a hűtése. Jó tudom, ez több tdp meg magasabb teljesítmény, valamit valamiért ugye. Van gari még a kátyán, garit nem szeretném elbukni. Akkor érdemes ott felrakatni a hűtést ahol vettem a kártyát?
-
zoli58
tag
Sziasztok,
két egyszerű kérdésem lenne (remélem a válasz is az :-) )
- PCIe 4.0-ás alaplap barátja-e a PCIe 3.0-s videokártyának?
- AMD-s alaplapban a Geforce okoz-e problémát?
Köszi! -
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
R5 240 kártyát raktam a gépembe, a cél 2560*1440 Displayporton.
DP kábellel csatlakoztatva a monitort a gép nem bootol.
DP - HDMI átalakítóval hiba nélkül elindul, persze csak 1920*1200 felbontást tud.
Új W10 telepítés, UEFI, stb. Az UEFI-ben látszik a kártya, az "Output DFP1_DP"Találkozott valaki hasonló hibával?
Köszi" Babra munka, de megéri! "
-
cbm1974
tag
Hali mindenkinek!
RX 570/4G XFX RS kártyáról van szó, aminek nem akar pörögni a ventije.
Gép bekapcs-ra elindul, de a win töltése előtt megáll, a biosban sem pörög.
A win-ben egyáltalán nem megy, a 3d-nél sem hajlandó elindulni, az adrenalin driver fent van.
Elindítottam a resident evil remake-t, de egyáltalán nem pörög a ventil alatta sem...
furmarkkal nem mertem próbálkozni.
Egyelőre csak az UEFI-ben néztem hőfőkőt, 50 alatt volt, de nyilván ott nem kapott terhelést.
Nem tiszta rendszerbe tettem, lehet azzal van baj, már több kátya lett vele tesztelve, de ez normális lehet??1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
Viktor77
titán
-
boozoo
tag
Helló.
Van egy régebbi Dell 2311H monitorom (D-Sub, DP, DVI-D csatikkal), most meg lett egy MSI Geforce GTX Super Gaming X VGA-m (3db DP, 1db HDMI csatival).
Most kiderült, hogy ilyen csatikombinációs kábelem nincs. Milyet vegyek a legjobb minőség érdekében, már ha egyáltalán van különbség?
Köszi a segítséget!
-
PeL
addikt
Üdv. Adott egy novemberben negyedik évét taposó Inno3D GTX 1060-as kártya hőcsöves hűtéssel. Elég sokat volt használva az évek során, eddig a hőfokával nincs különösebb probléma, viszont kérdéses, hogy milyen időközönként ajánlott újrapasztázni egy nem új kártyát? Garancia értelemszerűen nincs már rajta, igazából nem is tudom érdemes e hozzányúlni addig amíg nincs vele hőmérsékleti probléma. Szerintetek?
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok! Nekem is homersekletre/vga ventire vonatkozo kerdesem lenne. Adott egy asus gtx 1050 TI kari. Terheles alatt felmegy 70fokig is a homerseklete, de a venti sebessege csak 35-40%korul megy es csak 70 felett kezd rakapcsolni. A gyarilag hozza adott programmal csinaltam magamnak fan speed profilt, amiben csak a fan speedet allitottam, minden mast beken hagytam. Beallitottam, hogy 60 foktol mar kapcsoljon ra a venti kb 45%-kal. Igy elertem, hogy komolyabb terheles alatt is csak 62 fokig melegszik. A kerdesem, hogy rosszat tettem-e azzal, hogy babraltam a venti sebesseget? Lesz-e barmilyen kesobbi baj ebbol? En ugy latom, hogy ez jobb homerseklet, ha jatszom, ezt a profilt hasznalom
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Jack Oneill #77820 üzenetére
A vga-nak mindegy hogy 70C vagy 62C. Az eredeti is maradhat, meg a te általad készített is maradhat.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
cbm1974
tag
RX 460-hoz létezik XP driver(32bit), tudna valaki?
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
mefistofeles
addikt
Üdv Urak!
talán nem ide való de hátha...
Van egy viszonylag új gépem Rysen apu proceszorral és rám tört a nosztalgia, hogy nyomjak egy kis quake III-at. Na most az intro lefut, utána viszont csak kusza, szétfolyó menü van és semmit sem tudok állítani. A monitorom felbontása lehet a hiba, vagy maga a rysen? Van esetleg tippetek, hogy miként tudnám egy kicsit tolni a játékot?Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
varmi2
nagyúr
válasz mefistofeles #77825 üzenetére
Próbálj meg egy másik drivert.
-
varmi2
nagyúr
válasz mefistofeles #77827 üzenetére
Pedig lehet működne a játék egy korábbi driverrel.
-
kutga
nagyúr
válasz mefistofeles #77825 üzenetére
Próbáld meg virtuális gép alól (W7 vagy XP). Virtualbox pl. tud 3D gyorsítást, bár én magam még sosem próbáltam.
A másik lehetőség, hogy megvásárolod pl. innen, igaz, elég borsos az ára, pár hónapja akciózták.
Let the Zone take me if I am.
-
mefistofeles
addikt
-
kutga
nagyúr
válasz mefistofeles #77830 üzenetére
Gondoltam, a gog-os viszont biztosan működik 10-esen.
Most hogy mondod nekem meg a Q2-t kellene nyomni.
-
kutga
nagyúr
válasz mefistofeles #77832 üzenetére
Már nem. Az újak egyre kevésbé kötnek le sajnos, meg aztán idő sincs már gyerek mellett. Az akciókat szoktam figyelni és begyűjtöm azokat amikkel anno játszottunk.
-
Csupingo
veterán
Esetleg részletesen nézd át a win energiagazdálkodásnál a beállításokat. Vesd össze a tápról működő állapotokat az aksiról működő beállításokkal.
Vagy válaszd a teljesítménycentrikust és nyomj rá az alapértelmezett beállítások visszaállítására.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Asycid
tag
Sziasztok!
Segítsetek, kérlek!
Az utóbbi napokban (kb egy-másfél hete) olyan kezdett prokuálni minden játékban egy RX580, hogy az már zavaró. Az biztos, hogy nem hardware hiba, de nem jövök rá, hogy mitl jött ez elő egyik pillanatról a másikra.
Minden játékban minden átlátszó textúra (pl. fájk lombjai, fű, illetve a vékony tárgyak, mint pl. oszlop messziről) az alábbi (nagyított) képen látható hibát hozza (nyissátok meg új fülön, úgy élesebb a kép, jobban látszik):Már megőrjít... Régebbi drivert próbáltam tiszta telepítéssel, élsimítások garmadáját eresztettem rá, amik csak próbálják elfedni ezt a "dithering"-et, de sikertelenül.
Valaki látott már ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Wikoo
aktív tag
-
Wikoo
aktív tag
válasz Csupingo #77840 üzenetére
Vga driver kb már a 4. ahogy jönnek ki a frissítések. Win újra rakás is volt 1 hónapja, mindig aktuálisan a legfrissebb vs.
Szerintem egy fél éve van a probléma, csak eddig nem figyeltem fel konkrétan rá, ritkán gépezetem és akkor is kis gépigényü cuccokkal.Mindig DDU val rakom ujra a nv dirvert, és telepítésnél törlöm a régi beállításokat.
Bios legfrissebb, át is nyálaztam, nincs a teljesítményre semmilyen beállítás.Lehet gari lesz a vége? Esetleg még egy win újra rakás? Valami ötlet?
Békesség, boldogság! x)
-
Csupingo
veterán
Ha mondjuk fél éve ilyen, nem lehet hogy azért, mert akkor 1909-es win volt, amivel jól működött, viszont azóta frissült, vagy te újabbakat telepítettél? Esetleg kimondottan régebbi win-nel is lehet próbálkozni, vagy most a legújabb 20H2-vel, ha még nem ez van. Biztos vannak laptopos topikok is, ott biztos jobban konyítanak ezekhez a dolgokhoz.
A laptop oldaláról minden telepítve? Úgy is próbálhatod, hogy win telepítésnél mindent ráhagysz a winre, az tegye fel a drivereket. Ha nem jó, akkor meg te telepíts mindent.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Furious
tag
Sziasztok!
Teljesen új PC-t akarok venni, és az alábbi konfigurációt raktam össze:
Ház: SilentiumPC Regnum RG4 SPC177 fekete ATX
Táp: FSP 500W Hyper M
Alaplap: Asrock B450M PRO4-F
CPU: AMD Ryzen 5 2600X YD260XBCAF BOX
RAM: G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GVKB
VGA: MSI RX580 ARMOR 8G OC
SSD: Samsung 860 EVO 500GB MZ-N6E500BW M.2 SATA SSD
Optikai: LG GH24NSD5 fekete DVD-íróSzeretném kikérni a szakmai krémjének véleményét, hogy ez megállja-e a helyét a kívánt használatra. Segítségeteket előre is hálásan köszönöm!
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Hálózati rendszerek tervezése, tesztelése. Villamoshálózattervezés. Játékok: LoL, Dota2, GTA V, Farming simulator 19, Total War: Shogun, NFS: Most Wanted
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Van monitorom, billentyűzet, egér.
4. Mennyi a kereted rá?
250.000 +- 15.000
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920 x 1080, 75 Hz,Flicker-Free FreeSync 1 ms elmosódáscsökkentés. [LG 24MP59G-P]
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Egyedi igény csak annyi, hogy jó hűtése legyen a háznak, legyen halk, de ne világítson.
Márkában talán jobban húz a szívem az AMD felé, de annyira nem vagyok szakavatott“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.
-
Tripower
tag
Sziasztok!
Lehet rossz helyen kopogtatok, előre is elnézést!
Ha tudod hova való, mutass utat, köszönöm!
A probléma amiben segítségeteket kérném, nem látja a 970gtx a sony 5.1 erősitőt hdmi kábelen keresztül... erre mi lehet a megoldás?
Az előző rendszert lecseréltem, mert sz@rul szóltak a mélynyomók...
Kenwood erősítő, optikai kábel, LG tv, HDMI kábel, 970 GTXGondoltam ha veszek egy HDMI-s erősítőt és direktben rácsatizok hdmi-n akkor szebb és jobb lesz de csak nagy kuss van....
a videókártya nem tárgyal az erősítővel semmilyen szinten, probálkoztam driveren kersztül, a win hangbeállításoknál is... de sehol semmi.
Hátha, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Íme az új Android Auto!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- BMW topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest