- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neil_mullen
aktív tag
Sziasztok! órajel emelés (1070ti) után van valami tuti módszer arra hogy kiderítsem stabil-e hosszabb távon? 3dmarkot, furmarkot szoktam futtatni sikeresen, de állandóan ugy járok hogy 1-2 nap mulva kifagy játék közben, ami elég idegesítő tud lenni...
Privát üzenetre illik válaszolni!!!
-
mileston3
csendes tag
Sziasztok!
Sapphire R7 260X OC 2GB videokarim van, a 19.12.1-es Radeon frissítés óta állandóan elmegy a hang, amikor új drivert rakok fel. Baromi idegesítő, mert utána állandóan arra jutok, hogy visszarakom a régit. Tud valaki valami megoldást, hogy mi a búbánatos rongybatekert f-ért nem teszi fel az AMD HD audiót? Meg az új szoftvereknél amikor újraindul a gép, onnantól kezdve állandóan nyitja és bezárja az AMD folyamatokat, gondolom emiatt nincs hang sem, mert a részfolyamatok nem nyílnak meg.
Eredetileg most a Football Manager 2020 miatt tettem fel, mert az meg azért zuhant össze, hogy nincs fenn az új videokari driver, mondom jó akkor felrakom. Nem lehet hogy mind a játék, mind a Radeon újabb szoftverei már csak win10-re használhatók normálisan? Mert nekem még win7 64bitem van és semmi kedvem újratolni a gépet... :( -
Pörp
senior tag
válasz Forestgreen #77550 üzenetére
A konfigod nagyon ütőképes FHD felbontáson, valóban fura FPS droppok vannak nálad. Érdemes lenne az MSI Afterburner progival monitorozni hogy a GPU kihasználtság hogyan alakul amikor FPS visszaeséseket látsz. Itt láthatod a CPU/GPU hőmérsékleteket is, ezeket is figyeld meg, nincs-e túlmelegedés.
[ Szerkesztve ]
-
cheatergs
senior tag
Üdv!
GTX680-ra a TwinTurbo II 4pinje van rákötve, de idle 75%-on pörög a venti (ez a minimum,
amit Afterburnerben be lehet állítani), ami nagyon hangos.
Van 1 3 pines csatija is a hűtőnek, de az úgy nézem nem kompatibilis a VGA-val.
A manual használhatatlan.Mit lehet ezzel kezdeni?
Mindig minden mindegy
-
scarabeus86
tag
válasz Forestgreen #77550 üzenetére
Szia!
A gépednek semmi baja. Csupán arról van szó, hogy ezen játékok fejlesztőinek iszonyat sok pénzt fizetnek azért a zöldek, hogy csak a jelenlegi csúcskártyájukon fusson a játék. Lehet a pirosak keze is benne van. Emlékszem, a régi Crysis 1 és 2 az akkori csúcshardveren is droppolt.
Erről a Prohardveren is van cikk.
Kíváncsiságból rákerestem Yt-on a régi Crysisekre RX 580-on mert nekem ilyen kártyám van, és még a 2007-es első résznél se mindig lenne meg a 1080p 60 fps, ez azért elég szégyen a fejlesztőkre nézve, hogy ilyen trehány munkát adtak ki a kezeik közül, és direkt csinálták így, ez köztudott. Ezt a narrátor is elmondja a videó alatt.Itt egy videó az új Crysis Remasteredről is, ugyanolyan konfiggal ami neked van, hát droppol rendesen. Talán RTX 3090-en nem lenne drop 1080p-n, bár ki tudja.
Horizon Zero Dawn-t Steames értékelésnél lehúzzák a droppok miatt.
WRC 9-ről nem találtam kommenteket mert az nincs Steamen, viszont Yt videók alapján szépen kellene futni a 2070-eden.
A helyedben kérnék a másik 2 játéknál refundot ha lehetséges, mert szerintem aki így ad ki ilyen félkész és drága játékokat, az nem érdemli meg a pénzt. Főleg akkor nem, ha ezt direkt csinálják. Fizetnek nekik eleget a fentebb említett cégek.Ellenpéldaként ott a legújabb COD, nyílt bétáját próbáltam ki, olyan stabilan futott a több éves gépemen, hogy csak néztem. Na, az a játék megéri a pénzét.
-
Stitch
őstag
válasz Stitch #77532 üzenetére
Úgy látszik nem egyedi eset az enyém. Legalábbis, ami az elindulós-leállós viselkedést illeti.
RTX 2060-2070 szériát is érinti. -
trialboj
őstag
Hello, 2080TI kártyát cseréltem 1070TI-re, premiereben nagy gondok vannak, de nem tudom mit kell ilyenkor csinálni a driverrel.
Eleve, jó az ha az geforce expereience-t használom? Studio drivert használok, a game drivert is próbáltam az sem volt jó, össze vissza fagy a premiere 14.4, ha be van kapcsolva a grafikus gyorsítást (hardware acceleration).
Nincs valakinek tapasztalata, mi lehet a megoldás?"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
MegaDavider
újonc
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb topic, de lenne egy kérdésem. Sajnos a GTX 950-em tönkrement, szeretnék beruházni egy jobbra (1060 6gb - jelenleg erre volna keret). Mennyire kompatibilis egy i5 4670 processzorral az előbb említett videokártya ? :) -
varmi2
nagyúr
válasz MegaDavider #77564 üzenetére
Nyugodtan megveheted.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
TechN7ne
nagyúr
Skacok ,
Érdekelne ,hogy az EVGA kártyák mindegyik típusát le lehet vizezni?
Másrészt ,ha matrica van a csavaron akkor elvesztődik a garancia ,vagy EVGA nál ez nem számít ,vagy jobb ha rá kérdezek az adott boltban ahonnan származik?Lenne még egy kérdésem ,olyan universalis vga hűtés létezik ,ami minden típusra felmegy és hatékony?
Kifogtam egy nagyon erős 2060 példányt ,megfogott a tuning szelleme ,a határait egyedül a hőmérséklet fogja vissza ,tennék egy próbát unalomban.Accelero Xtreme III hűtés kompatibilis RTX 2060 al?
Köszöntem előre is ,
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne amit egyenlőre csak wow alatt vettem észre, hogy random beáll a kép játék alatt majd megy tovább és ezt se lolba se sc 2-be nem tapasztaltam. Valakinek valami ötlete?
szerk: nincs tuningolva semmi. Minden gyári beállításon megy.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TechN7ne #77567 üzenetére
Egy kis érdekességre jöttem rá időközben ,egyedi 2060 al van dolgom.
TU104 gpu al van szerelve ,mint a 2070S/2080...
Lehetséges ezért is van benne sok tartalék ,nagyon szívesen lehűteném már csak kíváncsiság/hobbi kedvéért is ,hogy mire képes.
Gyári hűtés jelenleg határt szab. ,nagyon alul bordázott a téma.[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz Joker88 #77539 üzenetére
[Erre a problémára] senkisem tud ötletet adni ?
In loving memory of Garrett Lockhart
-
Csupingo
veterán
-
-
Csupingo
veterán
-
Csupingo
veterán
válasz Joker88 #77575 üzenetére
Az elég ritka szerintem. Még nem hallottam ilyen esetről. Esetleg ha van másik ssd-d, hdd-d, arra másik oprendszert telepítve is ki lehetne próbálni, vagy telepítés nélküli live linux-szal, vagy win-nel (Pl. ezekkel).
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
viktor82
őstag
Üdv,remélem jó helyre teszem fel a kerdést!
Lenne egy Msi 480gtx videókártyám amit a windows szabványos videókártyának lát hibátlanul működik mig nem telepitek drivert akkor csak restartol a gép és kékhalált kapok.
Próbáltam más alaplapban win7 és 10 alatt is semmi változás!”A történelmet mindig a győztesek írják.” ...és mindig ők a felszabadítók
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Egy régebbi gépbe (Intel Core2 Duo E7400 2.80 GHz CPU, és Windows 10 Pro (x86) (A nyomtató miatt kell 32 bites.) van mellette) van jelenleg egy Leadtek 9500GT 1GB DDR2 PCIE VGA. Ezt most le tudnám cserélni egy PALIT GeForce GT 710 1GB DDR3 VGA-ra.
[link] [link]Jól gondolom, hogy a GT 710 az jóval erősebb?
Leginkább film és youtube nézésre van használva a gép.Jelenleg ez a drájver van fent: 342.01
A GT 710-re pedig a 391.35-ös drájvert tervezem feltenni.
Hogy érdemes a kártyacserét megcsinálni windows telepítés nélkül?[ Szerkesztve ]
-
Joker88
őstag
válasz Johnyy #77580 üzenetére
elég ha vezérlőpult/programok törlése menüből mindenféle NVIDIA dolgot uninstallálsz. majd ha ez megvan, gép kikapcsolva, kiszed a régi vga,majd be az új ( GT710) aztán mehet a driver leszedés,feltelepítés.
persze léteznek, különféle uninstalláló programok,ha bízol valamelyikben..
Szerk1.: ahogy nézem,amit linkeltél, az új VGA passzív hűtéses lenne.. akkor viszont jó szellőzése kellene hogy legyen a háznak. igaz,nem erős a 710,de azért termel hőt..
hogy pedig mennyire erős a 710, van erre egy külön topicrész.. beírod a keresőbe, hogy 10 és biztos megtalálod a saját részlegét.[ Szerkesztve ]
In loving memory of Garrett Lockhart
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Van egy 4K TV
PC = Ryzen5 3600; 16GB RAM; 1660S VGA.
A monitor csak 1080p de a megjelenítés kizárólag TV-n van.
Egy 4K 2.0 HDMI kábel megy a tv-be.
De a 4K filmek nem jelennek meg a TV-be!
Segítséget kérek! -
-
profi
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Vettem egy Gigabyte Nvidia GTX 1650 4GB videókártyát (GV-N1650OC-4GD) a gépembe és mióta beszereltem, egyfolytában 1800 rpm-en megy a ventije (konfig az adatlapomon). Próbáltam MSI Afterburnerrel is lejebb venni, de nem sikerült. Lehet valamit kezdeni ezzel, vagy esetleg hibás, vagy ez gyárliag ilyen?
Előre is köszönöm a tanácsokat -
Csupingo
veterán
Esetleg töröld le az msi ab-t, aztán alaposan távolítsd el az nvidia drivert, pl. DDU-val. Ezután csak a vga drivert rakd újra és úgy próbáld ki. Más driver változatokkal is kipróbálhatod, lehet, hogy valamelyikkel gond van.
-
Borisz76
veterán
válasz cooi11 #77585 üzenetére
A Windows-ban a felbontást beállítottad a TV natív felbontására ?
( Tényleges vízszintes és függőleges képpontok száma.)Tehát erre van állítva ? : 3840x2160
A másik ami eszembe jutott :
A VGA pontos típusa alapján keresd meg az adatlapját.
Nézz rá, hogy mi a MAXIMUM támogatott felbontás és hogy azt HDMI-n vagy DP-n tudja e ?!Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Csupingo
veterán
A kártya hőmérséklete mennyi ilyenkor? A gpu és a memória órajele mennyi a vga-n csak win asztalon? Nem lehet, hogy valami terheli (pl. bányászvírus) és azért teker folyton? Esetleg még érdemes lehet kivenni a videokártyát majd visszatenni, talán nem érintkezik tökéletesen. Ha van újabb bios az alaplaphoz, akár azzal is lehet próbálkozni. Konkrétabb következtetést csak akkor lehetne levonni, ha mondjuk másik win változatokkal is kipróbálnád, vagy más operációs rendszerrel, de a legtutibb, ha másik gépben is ki lehetne próbálni. Ha semmi se jön be, akkor sanszos, hogy a kártya a hibás.
-
Viktor89
aktív tag
Sziasztok! Gépre rá van dugva egy 4k tv hdmi kábellel full hd felbontáson. Ha a tvn a kijelző arányt fullra állítom akkor körben elmarad fekete sáv ha autora vagy 16-9-re akkor pedig levág valamennyit a képből. Régen valahogy sikerült beallitanom hogy jó legyen de ma elállítottam a felbontast 4kra és azóta nem tudom visszacsinalni full HD-n hogy pont passzoljon a kép, ráadásul hiába állítom autora a tv-n, ha ujrainditom a számítógépet akkor visszaáll full - ra és megint körben fekete sáv van. Segítsetek légyszi, hol kell beallitani?
-
profi
aktív tag
válasz Csupingo #77592 üzenetére
Kb 30 fok. Az órajel a gyári, nem állítottam el (töröltem az MSI Afterburnert). Kivettem és visszatettem, de nem változott semmi. DDU-val pucoltam és újra tettem a drivert. Régebbivel is próbáltam, meg az újjal is, de semmi. Átettem a másik gépbe, de ott is ugyanaz.
Azt hiszem viszem vissza a boltba
Azért köszönöm a segítséget -
Csupingo
veterán
Órajelnél arra gondoltam, hogy terhelés nélkül visszaáll e alapra, ahogy kell. Azt is nézted? Az eddigiek alapján tényleg úgy néz ki, hogy a kártyával lehet a gond.
-
tasiadam
veterán
vega11-nel jobb egy hd7770 ghz edition? vagy egalban van?
Boldog s̸̺̳̾͝p̶̝̖̅ò̵̫̾ọ̷̃͒k̸̮̓t̵͈͌͝o̶͓͘b̵͓͔͘è̸̱r̷̙͈̅̀ mindenkinek!
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
van egy [GIGABYTE GeForce GTX 1660 GAMING OC 6G] videókártyám, aminek a középső ventije néha zötyögő hangot ad közepes, alacsonyabb fordulatszámon. (Kiderítettem, mert ha egy pillantra megállítom, akkor abbamarad a zörej, ha újra indul akkor újból visszatér a hang.)
Alzánál van rá még 2,5 év garancia. Ha csapágyas lett akkor mennyire nehéz gariztatni? Alzával tapasztalat, hogy kb mennyi idő szokott lenni a csere (vagy javítás történik)?
Esetleg egyéb ötlet mit lehet kezdeni vele?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
meg
-
Gyuffa
tag
válasz peugeotmate #77599 üzenetére
Alza tovább küldi fix a gyártónak/szervíznek ők nem javítanak, nekem is az 5600xt-t elküldték , és 30nap áll rendelkezésükre a felvételtől számolva hogy visszakapd, hát nekem ki is használták a 30kerek napot, bátran keress egy olcsó csere kártyát ha gariba akarod küldeni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest