- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
3L1T3
addikt
Sziasztok!
Az elmúlt hónapban cseréltem alaplapot, memóriát, cpu-t, gépházat, tápot.Gépem:
MAXIMUS XII HERO
i9 10900K
32GB RAM
Corsair HX1200VGA pedig egy MSi RTX 2080Ti Gaming X Trio (ez ment egy másik alaplappal, memóriával, procival de nincs 2 hónapos a kártya)
2D és 3D alkalmazásokban is random időközönként végigfut a monitoron fentről lefelé egy áttetsző VSYNC hibához hasonló csík , volt win reinstall és driver tiszta újratelepítés is. Teljesen változó, hogy mennyi idő után jön elő, de folyamatosan csinálja. A másik configgal is csinálta, azóta nem volt újabb nVidia driver. Lehetséges, hogy a kártyával nem stimmel valami? Nem volt semmilyen OC , csak a gyári.
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
BlackSoft
addikt
Hali,
Találkozott már valaki, olyannal, hogy rossz a GPU, de csak néha?
GTX 980 Ti. Random egyértelmű GPU hibával lefagy a gép, vizuálisan látható, hogy nem vram hiba, hanem a GPU halott. Viszont van h egy órán belül 50 másodpercenként bármilyen GPU műveletre lehal, utána 1 hétig hibátlanul megy
Több gépben stb tesztelve, ugyan az a jelenség, memória teszteken hibátlanul átmegy, GPU tesztnél furmarkkal azonnal eldobja magát, bár volt, hogy épp úgy gondolta működik
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
lenne egy gyártók által nem beismert tabu témám ,és ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Elég érdekes egy story ,de akinek az évek alatt összegyűlt némi tapasztalat azért észre vette amiről szeretnék most nektek itt beszélni. Lesz itt beszámoló és a végén egy segítség kérés.Különböző gyártók által kiadott videokártyák képminőségi különbségéről ejtek szót már sokadjára ,csak most kaptam egy terméket és egy éjszakám + egy nappalom rá ment hogy megoldjam ,de a számomra ez a fogalom már nagyon rég bebizonyosodott.
Számomra megszokott lett a legalább több száz videokártya csere után ,hogy az nVidia és az AMD -nek más a képminősége. AMD picit csillogósabb ,élethűbb színekkel és tartománnyal rendelkezik ,míg az nVidia fakult ,nyers ,inkább átlagos képet produkál ,vegyétek figyelembe most nem a grafikai teljesítményről van szó ,egyszerűen csak maga a kép minőségéről.Sokan bevallják ,vagy észre vették az esetet és ilyenkor jön:
-Nvidia vezérlőpultban ugyan olyanra be lehet lőni Digital Vibrance és a kimeneti színformátummal ,YCbCr444 stb.
Ezeken már végig mentem ,köszönöm!A legcsúnyább dolog az egészben ,hogy azonos típuson belül különböző gyártók termékei is különböznek képminőségben ,ebben még annyira nem voltam biztos ,de most jelen helyzetbe amibe kerültem már 100% ra beigazolódott hogy sajnos igaz.
Megkérek minden kedves fórum lakót ,hogy ezért ne kövezzen meg ,inkább ha tudd segítsen ,remény hal meg utoljára.Tegnap hazahoztam egy Gibabyte 3 ventis 1660 super csodát ,de jelen helyzetben van a háztartásban még egy MSI 2070 ventus , HD7750/7850 ,meg + az alaplapi integrált kimenet is.
Giga 1660 super képe a megszokott nVidia ,viszont nagyon hangyányit recésebb és sötétebb képet produkál mint a többi ,tegnap egész éjszaka próbáltam belőni az nvidia vezérlőpultba hogy jó legyen de semmi nem oldotta meg ,2 monitor és 2 tv is van a háztartásban ,rajtuk sem sikerült.
A különbségek hangyányik ,de akkor is jelen van és zavar ,ráadást ettől a Gigátol a szemem is megfájdul és nem csak nekem!
RGB és teljes dinamika tartományt állítottam be ami ezen a Gigabyte kártyán a legelviselhetőbb, viszont a helyenként éles vonalakat kiemeli és kissé reccés és zavarossá teszi.
Nem tudok már többet tenni az ügy érdekében ,a kártyát bontatlanul ,garanciálisan kaptam megbízható FrozenThrone felhasználótól ,holnap este elviszi tőlem és megegyezünk.Esetleg ha találkoztatok már ilyennel vagy tudtok megoldást nagyon szívesen fogadom ,és ha volt ,vagy van hasonló tapasztalat a tarsolyban szívesen meghallgatom.
Szép estét!
[ Szerkesztve ]
-
3L1T3
addikt
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Csupingo #77461 üzenetére
Nem ,sajnos ugyan olyanra nem lehet belőni ,viszont a gyártok közti különbségek típuson belül is észlelhetők!
Pl. volt Asus dual 1660 super em is ,ami ugyan "ugyan az" mint a Giga 1660 super ,Asus nál még sem volt ilyen képminőségi problémám ,semmit sem kellett állítanom alapon szép képe volt ,pedig azóta a kijelzők sem változtak ,ugyan azokat használom.
[kép][ Szerkesztve ]
-
SpaceJam
aktív tag
Milyen HDMI kábelt érdemes venni alap felhasználásra? Látom itt-ott, hogy vannak ilyen hardcore prémiumok, amiket nem teljesen értek egy digitális csatlakozásnál.
Esetemben egyszerűn a FullHD képet kellene tudnia továbbítani egy 60 Hz monitorra (audio nélkül), erre kellene egy best buy (de azért a csoda HAMA-t mégsem mertem megvenni). Erre melyik verziószámú elegendő (1.3, 1.4)? Ezek közül választanék.
[ Szerkesztve ]
neszetools.hu ● pc360.hu
-
-
addikt
Az alábbi "eltérésre" kerestem már több helyen magyarázatot, de nem jártam sikerrel.
Monitor: LG 32UD59
CPU/iGP: Intel i5-7400/Intel HD Graphics 630
DisplayPorton közösülnekWin10 szerint:
Asztal felbontása: 3840x2160
Aktív jelfelbontás: 3840x2160
Frissítési gyakoriság: 60 HzSpeccy szerint:
Name LG Ultra HD on Intel HD Graphics 630
Current Resolution 2194x1234 pixels
Work Resolution 2194x1194 pixelswhatismyscreenresolution.net: 2195x1235 pixels
Most akkor melyik valós, vagy hogy kellene ezt értelmezni?
-
Shummo
senior tag
Sziasztok. Van nekem egy Gigabyte Gtx 970 4gb (itx) vidókártyám.
Sajnos rendetlenkedik:
HA játékkal játszok random restart lesz belőle. Van hogy semmi, van hogy nem tudok egy kört se lejátszani.Unreal haven / KOMBUSTOR megy tökéletesen. De a 3dmark 2013 befagy (fehér/halvány kék/halvány srága kijelzővel)> csak a restart segít.
Amire rá sikerült jönni eddig, hogy a 3. márk hiba nélkül végig ment az alábbi visszahúzással:
-10 power limit
-250 Core clock
-250 Memory
(igaz ezt még többször nem póbáltam, lehet véletlen, viszont teljesítménynek eléggé odaver )+A hőmérséklet 65 felé nem megy. Frissen pasztáztam. Szóval nem a hő a gond.
+Kipróbáltam másik gépbe is/ illetve egy ugyan ilyen GPUt (csak nem ITX) az én gépemben. Így kizárható a tápegység is, mivel a másik kártya 180 W-ot evett, enyém 150W-t mégse volt gond.
+ Driverekkel már sokat szórakoztam (full törlés mellett)
+ BioS is többet probáltam.Kérdésem az lenne, mivel tudnék rájönni mi lehet a hibája? MI okozhatja?
(Esetleg az ilyen bajon a REBALL javíthat?)
köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Rollee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gigabyte gtx 970 windforce 3x-es kártyám, amin a HDMI kimenet meghalt(nem ad képet).
Garancia már nincs rá sajnos.
Bedugtam egy DVI-HDMI átalakítót és azzal működik, azaz ad képet.
Ez egy megoldható vagy javítható hiba?Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
cbm1974
tag
Üdv mindenkinek!
Sapphire R7 265-ről lenne szó, amit itt vettem.
Az illető azt állítja, jól működőn tette félre 2 éve, de nekem már win10 alatt is szemetelt, a 2 szellemképes oszlop még videózás közben is nagyon zavaró, de ami még fontosabb, nincs 3D, a driver nem megy fel, sőt, mintha a rendszer nem is igazán érzékelné a kártyát.
Tiszta rendszerekkel próbálva kizárólag csak az XP volt hajlandó felmenni.Az eladóm szerint a frekvencia szabályzó kondi a ludas, ami az állástól is bemondhatta az unalmast.
Ez reális lehet? Ha igen, melyik a paneljén a gyanús alkatrész, amelyiket cserélni kellenea penelen?
LinkA kártyát kipucoltam, újrapasztáztam, de nem lett jobb, nem is vártam sokat a művelettől..
Előre is köszönöm az építő hsz-eket
[ Szerkesztve ]
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
cbm1974
tag
válasz Viktor77 #77482 üzenetére
Amit állít az ipse, annyi köztudott, hogy a kondi kiszáradhat, tönkremehet, de az instabilitási hibákat szokott okozni. ezeket pedig már jobbfajta komponensekből gyártják, én nem láttam szemmel semmi baljós jelet rajta, de szerintem képet sem adna akkor, ami itt látszik, egészen más hibára utalhat..(A szélső fekete csík a moncsi hibája...)
Azért vetettem fel, végül megerősítést nyert, szóval vagy eleve hibásan tette el, vagy hite szerint, amíg állt, mégis használta valaki, amiről esetleg ő nem is tudott...sajna vissza nem veszi[ Szerkesztve ]
1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
cbm1974
tag
válasz Viktor77 #77484 üzenetére
Egyrészt hülye voltam, belementem abba, hogy nem ad garit, mivel már találkoztunk és megbíztam abban, hogy 2 évig csak pihent,mielőtt hibátlanul eltette,nála nem volt szemetes sem, azt állítja, de nem volt most lehetősége tesztelni, mikor meghirdette, de azért ez is furcsa egy "veterán" tagtól,hogy nem tudott valahogy géphez férni...
Összesen 5k volt, de nekem egy ilyen hibás kártya ennyit sem ért meg, a hűtője max. 2k-t ér,az elején jeleztem neki, hogy zsákbamakit nem veszek!!
Hát, nem lehetek biztos abban, hogy szándékosan tévesztett meg, vagy pedig ő sem tudta az állapotát, ez kérdéses...1. kapcsolatfelvétel módja PÜ...!!!
-
TTomax
félisten
válasz varmi2 #77497 üzenetére
Az nem a VRAM,hanem a gap pad rajta...nincs azoknak semmi baja,de ahol a gpu van a hátoldalon az a barnulás nem túl bizalomgerjesztő...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
varmi2
nagyúr
válasz cbm1974 #77498 üzenetére
Egymáshoz képest is ferdék és el vannak csúszva a felszitált fehér kockákhoz képest. Ezek melegitve lettek jócskán, és olyan, aki nme értett hozzájuk.
Mutatok egy saját képet:Noha ez egy másik fajta kártya (rx580), de látod a ramokat? Egymáshoz képest párhuzamosan, és merőlegesen állnak. És a felrajzolt fehér kockák, amik a nyákon vannak, pont láthatóak a ram összes oldalán, nem ferde meg ilyesmi. És látszanak is a gap padik, nem szénné égett fekete akármik.......
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest