- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Melyik tápegységet vegyem?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Milyen videókártyát?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Dell notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OutSider17
senior tag
Szerintem sem fogja őket érdekelni! Nekik csak a számla a lényeg!
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Mit lehet akkor tenni, ha nem látszanak a gpu-k értékei (hőmérséklet, frekvenciák, powlim) Afterburnerben és GPU-Z-ben?
RX560-ról van szó W7x64 alatt a legújabb Crimson driverrel.
Az Intel proci beépített IGP-jére van kötve a monitor. Tegyek a kártyákra dummy plug-ot?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek!
Nekem is ez volt az ötletem. Ezért kérdeztem, hogy esetleg a dummy plug megoldja-e, tekintve, hogy nem köthetek mind a 4 kártyáre egy monitort.Viszont a GTX 1060-akból álló rignél nincs ilyen probléma. Akkor ezek szerint ez csak az AMD kártyáknál áll fent?
[ Szerkesztve ]
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
hokuszla
senior tag
Üdv!
Lecserélem az amd-t nvidiára, kérnék egy linket ahol le van írva lépésről lépésre mit, mivel, hogyan.
jelenleg cat 13.12 van fenn10600k 16GB 1660s 5TB
-
Viktor77
titán
-
vaakuum
addikt
help pls!
Gtx 980-at kivettem a gépből, és beraktam helyette egy MSI armor 1080-at. Az nvidia drver ikonja eltűnt a jobb alsó sarokból, és ha a pubg-t próbálom indítani, azt reklamálja, hogy:
"DX11 feature level 10.0 is required to run the engine."
Elvileg mennie kellene a korábbi driverrel ennek a kártyának is, nem? Vagy az is jó lenne, ha megtalálná a driverét, és tudnék neki valami frissítést nyomni, de nem találja
Eszközkezelőben a hang-videó és játékvezérlő menüpontnak két alsora van:
NVIDIA High Definition audio
Realtek High Definition AudioA VGA ventik felpörögtek, rá van duga a 8+6 táp (a 980 is ugyan erről ment), illetve most is erről gépelek, ad képet rendesen 2560*1440-ben.
Szerintetek hogyan tovább?"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
nightvison
tag
válasz MK VII #66709 üzenetére
Hali.
Programot kérnék, hogy valahogy meglehessen terhelni egy 1060-at. Mert, mintha rejtett hibája lenne. Pubgbe nagyon ritkán vannak rózsaszínes csíkok meg random fps drop[ Szerkesztve ]
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
zoIee
újonc
Sziasztok!
ASRock 870 extreme3 r2.0-ba tettem egy MSI RX 560 4gb-t. Nem indul a gép, 97-es hibajelzés olvasható az alaplap kijelzőjén. Ez a következőt jelenti: Problem related to PCI-E devices. Please re-install PCI-E devices or try installing them in other slots. If the problem still exists, please remove all PCI-E devices or try using another VGA card.Olvastam olyat hogy BIOS frissítés megoldja, de nekem már fenn van a legfrissebb (1.80), de ezzel sem megy.
Tudtok segíteni?
Üdv, Zoli
-
OutSider17
senior tag
válasz nightvison #66710 üzenetére
Szervusz!
Például Furmark, Aida stabilitás teszt (csak a vga van kijelölve!)Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
modern
aktív tag
Üdv Fórumozók!
Nem régen vásároltam egy Gigabyte gtx960 OC-t (4gb) és igazából a gtx 670-hez képest nagyon drasztikus növekedést nem tapasztalok. Lehetséges, hogy a processzor fogja vissza a kártyát?
Fx-8120 van mellette..
Vagy csak én várok nagy durranást? (a két kártya teljesítménye között)Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
MK VII
veterán
válasz modern #66717 üzenetére
Üdv.
Attól függ, hogy milyen játékoknál nem tapasztalsz változást...
Ha olyan játékokkal játszol amik legfőképp egy szálat terhelnek oda harmatos libafing ez a processzor és valószínűleg azért nem tapasztalsz előrelépést.
Illetve az FX húzva van? Mert azoknak az "ereje" 4ghz fölött jön meg... Habár abban a seggszikla lapban nem nagyon fogod tudni húzni szerencsétlen procit. -
-
modern
aktív tag
válasz MK VII #66718 üzenetére
Főleg Rainbow six siege.
Nincs húzva am, sose voltam híve a dolognak+ lesz majd ha megjelenik a battlefront II (bétával így se volt rossz) csak kérdés, hogy megéri -e beleáldozni pl egy i5-be, hogy tapasztalok e nagyobb változást.
[ Szerkesztve ]
Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
-
Csupingo
veterán
Elvileg a gtx 960 hol a gtx 680, hol a 670 környékén mozog, gondolom azért nem érzel olyan óriási előrelépést. Mondjuk pár játékban szerintem legalább +10 fps-t hozna, ha olyan proci lenne a gépben, ami teljesen ki tudná aknázni a kártyákat. A ph szerint a gtx 680 a maga idejében a leggyorsabb kártya volt. Csak egy kicsit vágtak rajt és abból lett a 670. A 9xx-es szériánál meg ott van még a 980ti, a 980, 970 is a 960 előtt. Elvileg a 960 egy teljesen "félbevágott" 980, ezért elég messze van a csúcs kártyáktól, olyan sokat nem kell várni tőle. Most hozza azt, amit az 5 évvel ezelőtti felsőkategóriás vga.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
zoIee
újonc
Szia. Köszi a választ!
Vedd ki, tedd vissza-> 3x megvolt
BIOS reset-> visszaállítja az alap 1.3-as verzióra, ami se a procit nem kezeli, se a grafkártyát.
Másik slot-> most kipróbáltam, nem jött be.Olvastam olyat, hogy hasonló problémával a BIOS 1.8B verzióra emelése orvosolta ezt. Ellenben ilyet sehol nem találok.
Üdv, Zoli
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok!
Google nem volt a barátom, egy Ati S8600 driver kapcsán ami egy Dell gépben található. Win7 feltelepítve de szabványos VGA-ként látja csak. Nem találtam semmit. Van valakinek esetleg valami ötlete? -
tal-garius
aktív tag
válasz tal-garius #66725 üzenetére
De lehet SB600-as, nagyon apró betűkkel van ráírva. Win7 a hangot, hálózatot felismerte, a VGA-t nem és ötletem sincs hol szerezzek drivert hozzá. Mindenhol ilyen driver boost vírusos szennyekbe ütközök.
-
OutSider17
senior tag
válasz tal-garius #66725 üzenetére
Szervusz!
Ezt próbáltad már? [link]Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Vakegérke
félisten
válasz OutSider17 #66727 üzenetére
A fájl fertőzött!
Panda cloud vírusírtót használok, a fájlt letöltöttem, elindítottam, a Panda azonnal semlegesítette. Én is segíteni akartam fórumtársunknak.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Csupingo
veterán
válasz tal-garius #66726 üzenetére
A dell oldalán sincs semmi? A gép típusát nem látod valahol?
-
tal-garius
aktív tag
válasz OutSider17 #66727 üzenetére
Ez is valamiféle driver booster, keresős, fizess majd telepítős csoda
A gép típusszámát megkérdeztem a tulajtól, ha ír megosztom. dell honlapján arra emlékszem tegnap néztük, viszont ilyen VGA-val szerelt változat nem volt :/Esetleg egy win10 megoldaná a problémát, ugye az több dolgot felismerhet. Kérdés hogy ez a gyenge Celeron-os gép elbírná e. (Bár ha Win7-el működik...)
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz tal-garius #66731 üzenetére
Dell oldaláról: [link]
http://www.dell.com/support/home/us/en/19/product-support/product/optiplex-320/drivers
Szerintem valami oem x600-as akart lenni.
U.I.: Vista driverek vannak hozzá, szerintem lesz win aero, de mást nem nagyon várnék ettől a gpu-tól.
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Viktor77
titán
válasz tal-garius #66726 üzenetére
Mindenhol? Csak a hivatalos weboldalt nem nézted. Ezek közül (Categorynál Video-t válassz) van benne valamelyik, az SB600 az nem az. Vistáig van hozzá driver, ami a Win7-nek is jó szokott lenni, ennél többre ne számíts.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
zaskar
senior tag
Sziasztok! A gépembe (Dell Optiplex 990, i3) tettem egy régebbi videokártyát (Geforce 9300GE), mert szükségem lenne DVI csatlakozóra. A kártyát a Win10 nem ismeri fel, az eszközkezelőben a PCI mellett csak egy kis felkiáltójel látszik. A gyártó honlapján viszont találtam Win10 drivert ehhez az eszközhöz. Van értelme ezt manuálisan telepíteni, vagy ha magától nem ismerte fel a Windows, akkor így sem fogja? Vagy esetleg BIOS-ban valamit engedélyezni kell?
Van a gép hátlapján displayport csatlakozó is, tulajdonképpen azt is használhatnám, viszont gyárilag egy fém takarólemez fedi, ami esetleg azt jelezné, hogy a displayport nem használható? Próbáltam kiszedni, de úgy tűnik, nem eltávolítható (ez van a fotón)
A lényeg, hogy a monitoromon csak HDMI van, és a legjobb a DVI lenne, mert ahhoz van HDMI átalakítóm itthon, de gondolom hogy displayport -HDMI adapter vagy kábel is létezik.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz zaskar #66740 üzenetére
Amennyiben beéred az IGP képességeivel, felesleges +1 VGA. A DP hangot is továbbít, ha ez szempont pl. Ellenben ha videós képességek terén, ill. driveresen küzdés van (Sandy IGP hivatalosan W10 alatt már nem megy, gyakorlatilag igen, de nincs külön driver), akkor lehet indokolt a VGA..mondjuk akkor már nem egy ilyen csodát tennék be
-
zoIee
újonc
válasz varmi2 #66724 üzenetére
Köszi a választ, jogos, viszont a BIOS-t most újra frissítettem az elérhető legujabb 1.8-ra, ami egyúttal reset-et is jelent.
Nem találok megoldást. Másik alaplapban is kipróbáltuk, ott meg megy hibátlanul.
Egyenlőre visszakerült az eddigi GT630, azzal megy az AsRock-om is.Üdv, Zoli
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Teljesen kiegek, nem sikerul mukodesre birni 2 db 1070et sliben. (Asus Strix es MSI Armor)
Teljesen uj a rendszer, Gigabyte H170-D3H alplap, 6700 cpu, corsair 750es tap, 16GB RAM.Sosem volt sli rendszerem, igy azon kivul, hogy osszekotottem a hiddal a 2 kartyat nem tudom mit kellene tennem..
Latja a ket kartyat, also kartyaban van a displayport kabel. -
SP4C3
veterán
válasz Something_ #66743 üzenetére
Két egyforma kártya kell emlékeim szerint, tehát hiába mindkét kártya 1070 ha egyik asus a másik meg msi.
Két teljesen ugyanolyan kártya kell.
AMD-nél más volt a crossfire, ott külön gyártóktól is származhatott a két kártya.-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
nightvison
tag
válasz Something_ #66743 üzenetére
Nem kell semmi extra hozzá. A displayport a felső kártyában legyen. Nem baj, ha más a gyártó. Viszont kevés játék van, ahol érezni fogod, mert nem sok játék van sli-re támogatva valahol még lehet gyengébb lesz, mintha egy kártyád lenne. Jó cucc az sli de felesleges inkább akkor egy db 1080ti
Ja milyen sli hidat használsz?[ Szerkesztve ]
Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
vlaszti
csendes tag
Mi a véleményetek erről a Zotac gtx 1060 3gb kártyáról?Ajánlott vagy nem ajánlott a zotac?[link]
-
repvez
addikt
Arra van valakinek ötlete, hogy mivel lehetne rávenni a telepitöt , hogy felmenjen egy olyan gépre ahol elvileg csak a gyárilag kiadott lehet.
Mert ugye a toshiba laptopokon ez a helyzet, hogy csak a toshiba drivereket lehet feltenni, viszont a gyár már nem támogatja azt a tipust viszont AMD oldaláról még van támogatottsága.
ÉS igy hiába irja ki a driver, hogy talált ujabb verziót , a telepités végén kiirja, hogy nem ismeri fel a VGA-t igy nem telepedik fel.
Hogy lehetne ezt a korlátozást kijátszani?
Mert win10es rendszer lett rátelepitve a laptopra ,de a legutolsó driver a 2015 ös catalist .
Szeretném feltenni az ujabb drivert, mert amiatt elég lassu a betöltés és nem megy a dedikált VGA-val együtt a CPUs a doublegarapfics.Egy toshiba Satellite L750D-16k laptop és a legujabb win10 pro verzió van fenn 6250g és AMD A6 3400as APUval szerelve
-
veterán
válasz repvez #66747 üzenetére
Az A6-3xxx egy Llanoo, még Terascale az IGP, már legacy státuszban van AMD-nél is. Driverre ezt adta ki a support oldal, biztos megvan az oka.
Már csak GCN-re jönnek új driverek, régebbiekre az utolsó a 15.7.1 Catalyst volt, vagy az első Crimson béta megy még fel elvileg, hogy Llano esetében is így van e, nem tudom.Esetleg itt megkérdezheted még: Catalyst topik
solfilo
-
Something_
őstag
válasz nightvison #66745 üzenetére
-
Csupingo
veterán
válasz Something_ #66749 üzenetére
Az 1070 topikban elég gyakran téma az sli. Talán ott segítenek neked beüzemelni.
Látom, ott is jártál már... Szerintem kimondott több kártyás fórumok is vannak itt ph-n.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest