- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sedwick26
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy GTX 1060 3Gb kártyát és mellé egy LG 22MP58 monitort. Eddig AMD-s voltam, így az nvidia driver teljesen új számomra.
A monitor DVI-D-DVI-D kábellel van összekötve de körben maradt kb 5mm fekete keret. A felbontás 1980x1080. Legfrissebb driver van felrakva. Kábel is új.Mi lehet a gond? VGA beállítás vagy monitor beállítás?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
Normalis. Boost függ adott chip mekkora feszt "kér" adott órajelen,ha alacsony fesszel megy stabilan magas orajelen,a hőmérséklet is normalis közben,es a power limitbe is belefer,akkor bizony felboostol a gyári fölé akár 100 mhz-vel is. Sok feszt kérő,melegedős, tuningot se szerető chip nem boostol fölé.
-
Gaaabeeesz
senior tag
Udv.
Adott egy Gigabyte 1080 ti Gaming Oc kartya.
Gépbe téve a táp csatlakozónál mindkét led fehéren villog.
Mi lehet a baja?
Többi kártya tökéletesen működik, ez viszont több gépben, más-más táppal is ugyanezt csinálj.
Hibás a kártya ezek szerint?
KosziÜdv, Gabesz
-
Csupingo
veterán
Az normális, kb. addig szoktak felszökni az 1050 ti órajelei. Ha minden igaz, ez a boost 3, a gyártó pedig a boost 2-t szokta megadni, amit garantáltan tudni kell. Az előbbi topikban, vagy ebben is kérdezhetsz a tulajoktól, sok képet is találsz a max. órajelekről, stb. Ha viszont terhelés nélkül áll ekkora órajelen, az már gond is lehet, vagy driver hiba, vagy valami csúnyaság használja a kártyát, pl. bányászvírus.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok a képen látható problémába ütköztünk egy gtx660Ti jestream-el ismerősöm gépén. A történet ott kezdődik, hogy WOT-ozott kb 2 percig és fehér képpel kidobta. töröltettem vele a teljes illesztő csomagot ami a vgahoz tartozott. majd felrakattam vele a legújabb driver-t. ezzel jó volt egészen ma reggelig. Ma is mét sátszott egy kicsit majd összeomlott újfent a képen szereplő hibára hivatkozott.
Amit végig próbáltunk:
-driver törlés, újratelepítés
Ha valakinek van alami ötlete mi lehet ne tartsa magábaNem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Csupingo
veterán
válasz MasterHUn #64756 üzenetére
Legvégső esetben a kártya órajeleiből is vissza lehet venni kicsit, gyakran említik, hogy az is szokott segíteni. Sajnos ez egy visszatérő gond, volt időszak mikor nálam is 8 driver változatból 5 csinált ilyet. Az átkosban nálam ezek a verziók nem hibáztak: 314.22 , 344.65 , 353.06 . Ha nem win 10-et használ, akkor próbálgathatja ezekkel is.
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz MasterHUn #64758 üzenetére
Ahhoz találni ezekből a driverekből. Ha nem használ olyan programokat, amik újabbat követelnek, akkor tehet velük egy próbát. Esetleg mikor cserélgeti őket, akkor a "tiszta telepítést" pipálja ki. 314.22, 344.65, 353.06.
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz Gaaabeeesz #64753 üzenetére
Szervusz!
Mekkora tápegység van a gépedben??
Illetve egy konfigot írj már légyszíves. Ha 500 watt alatt van akkor már meg is van a probléma!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz OutSider17 #64761 üzenetére
Kozben szinte biztos, hogy a kartya rossz.
520-as seasonic, de neztem 2.3kw-os tappal is, a tobbi azon megy.
De egyesevel megy a tobbi az 520assal is gond nelkul.
Üdv, Gabesz
-
OutSider17
senior tag
válasz Gaaabeeesz #64762 üzenetére
Annak vinnie kellett volna valóban.
Garanciális még a kártya?Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz OutSider17 #64763 üzenetére
Persze. Jovo7en viszem cserére. Gyari hibas kartyanal nem fogok várni a garis ugyintezesre.
Üdv, Gabesz
-
OutSider17
senior tag
válasz Gaaabeeesz #64764 üzenetére
Ezért kérdeztem hogy ha garis akkor próbáld meg cseréltetni egyből mert a garaciás ügyintézés elég hosszú mostanság sajnos!
Nekem is 1 hónapja akarták garanciában javítani az 1 hetes RX 480 Strix-em (117ezer). De én vissza kértem az árát mert az ember egy ilyen drága kártyától nem ezt várná. De azért próbáltak 1órán keresztül győzködni csak nem engedtem nekik.[ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
ch0ler
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék tőletek: Tegnap többször kék halálozott a gépem..Reménykedtem benne hogy egy
op rendszer újratelepítés megoldja a gondokat,de nem. Addig jó is volt amíg nem telepítettem drivert a
videókártyához, de utána szürke képernyő és se kép se hang. Újraindítom a gépet,betölt a windows,és
5-10 mp múlva újra "szürke halál".. Csökkentett módban letiltottam a videókarit, és azóta nincs fagyás.
Ebből gondolom hogy a kártyám (radeon 7770) adta be kulcsot..
Jól gondolom? Vagy okozhatja ezt más is?
Előre is köszi a segítséget! -
lotuska
tag
Sziasztok, adott egy Sapphire HD 5670 512MB vga, ami az egyik unokatestvereme.
A kartyan D-SUB - DVI - HDMI kimenet van.
Eddig D-sub kimeneten hasznalta, hibatlanul mukodott, de mar nem ad kepet, a venti porog.
Attettem az en gepembe, de itt sem ad kepet, D-SUB-on sem, HDMI-n se, DVI kabelem most nincs keznel, hogy kiprobaljam. Viszont az en alaplapomon, van egy digitalis kijelzo amely hibakodokat ir ki ha van, de nem ir ki semmilyen ERROR-t inditasnal. Megjegyzem, hogy ALT+F4 aztan ENTER-re reagal, mert kikapcsol a gep.
Meghalt ez a VGA? Ha igen, akkor erdemes betenni a sutobe hatha feltamad?
-
OutSider17
senior tag
válasz lotuska #64770 üzenetére
Szervusz!
Valószínűleg meghalt igen. Sűtőbe nem igazán tanácsolnám hogy be rakd.
Pár ezer forintért vesszel ilyet vagy ehhez hassonló kártyát már.
De már ajobbak sem sokkal drágábbak.
Üdv: Norbi!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
tixem
addikt
Üdv!
Valaki aki követi a dolgot meg tudná mondani, hogy egy 7870 ma mivel van pariban az új kártyák közül? Gondolok itt ilyen sima 1050-re, 1050 ti-re, rx 460-ra (tudom ez nem új már ) és társaira. Lenne valami számottevő előrelépés teljesítményben?
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
OutSider17
senior tag
Szervusz!
A nem rég eladott HD7850-em verte az RX460-at sok mindenben. És a GTX1050 sem erősebb sokkal. Így szerintem a HD7870 ami erősebb mint a HD7850 veri a két kártyát. De ez csak az én véleményem. Nekem a HD7850 magas beállításokkal vitte a Rise Of Tomb Raider-t is Full HD-ben!
Ami hatalmas szó szerintem egy ilyen régi kártyától!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
MK VII
veterán
válasz OutSider17 #64773 üzenetére
Azért kiegészítenélek...
Újabb játékokban a 7850 az épp játszható szintet képviseli még az RX460-al szemben is...
Régi játékokban lehet előnye 7870-nek, de ma már nem jobbak mint a 460 vagy a GTX1050..Pl Black Desert 7850 2GB-al a leglowabb grafikán, minden leszedve minimumra épphogy játszható és mind ez mellé kurva ronda... RX460-al High grafika és médium textúrával 45-60 fps...
Nyers erőben a 7870 még jó is lenne csak már annyira elavult, hogy a kevesebb shaderes RX460 is jobb nála..
Itt egy videó.. Igaz 3 éves játék, de még így is jobb a 460 a 7870-nél.
Witcher 3-ban szintén jobb a 460 a 7870-nél.
Na ez meg az én véleményem. Volt/van mind a kettő.. Saját tapasztalat.(#64772) tixem
7870-ről előrelépés amit jobban észre is veszel az a GTX1050Ti, de már a sima 1050 is. -
tixem
addikt
válasz MK VII #64774 üzenetére
Megtetszett az ára a 1050 ti-nek ezért is kérdeztem. Viszonylag kis ráfordítással tudnék elérni javulást, pár napja találtam egy új játékot és igencsak ledöbbentem mennyire nem bírja szusszal a 7870 a tempót. Sajnos ez tipikusan az a játék ami úgy az igazi minél részletesebb, persze tudom a 1050-nel sem tudnám maximális beállításokon vinni, de a jelenlegivel a medium is épphogy elmegy kategória. Eddig más játékokkal nem volt ennyire szembeötlő a hátrány, igaz nem is sokkal játszok.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
MK VII
veterán
válasz OutSider17 #64775 üzenetére
Na pont erről írtam...
Ez az összehasonlító oldal a nyers erőre van alapozva...
Nyers erőben jó is lenne még a 7870, de már annyi újítás van a programokban, hogy a 460 is jobb nála, mert támogatottabb kártya mint a 7870.
Nem mellesleg mint írtam volt 7850-em meg jelenleg van RX460-am... Inkább a saját tapasztalatomnak hiszek mint az ilyen oldalaknak...(#64776) tixem
GTX1050Ti-vel nem nyúlsz mellé.. Elég jó kártya lett.. Észrevennéd az előrelépést.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz OutSider17 #64779 üzenetére
Ne várj tőle kirívó teljesítményt, de a 78xx kátyáknál valamivel jobb..
Egyébként, ha tényleg vennél akkor már az 560-at vedd, igaz 460-ak már 33 ezer környékén beszerezhetőek.
Hűtés szempontjából XFX DD, Sapphire Nitro amik jobbak.. Gigák hűtései épp elégségesek, egy ventiseket gondolom nem kell magyaráznom ,hogy miért ne.. 4GB memória már ezekre is elkél.. Textúrát jobban fel lehet húzni mint egy 2GB-os kártyánál, szinte teljesítmény veszteség nélkül.
560-ból már a Giga is vállalható hőcsöves hűtést kapott, érdemes már ezt is megvenni. -
OutSider17
senior tag
válasz MK VII #64780 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot. Ha veszek RX-et csak kizárólag Strixet vagy Sapphiret veszek! A hűtése nagyon jó, csak nincs az RX 480 Strixxel jó tapasztalatom mert a legutolsó egy hét alatt megadta magát. De egy ilyen 48ezres kártyától még ezt is elnézném, de egy olyan árban lévő kártyának már nem tudtam.
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
powergoku
tag
Segitsèget kèrnèk garival kapcsolatban.Olyan MSI vga t szeretnèk vàsàrolni aminek nincs meg a gari papirja de az eladò szerint oktòberig van mèg rajta.Esetleg sorozatszàm alapjàn èrvènyesìthető a gari?
Egy hazug eladót akartam negatívval értékelni és én is azt kaptam mint vevő.Ez jár 13 év reg és több száz pozitív értékelés után.Köszönöm.
-
OutSider17
senior tag
válasz powergoku #64782 üzenetére
Szervusz!
Ez bolt függő. Van ahol csak beolvassa a sorozatszámát és rendben is vagytok, és van olyan is ahol még ha te vagy a kártya tulajdonosa sem lesz egyszerű dolgod, számla,doboz,garancia papír tehát a full csomag. Úgy hogy eléggé bolt függő a garanciális ügyintézés menete.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. megrendeltem a gépemet amibe 1080Ti-lessz. beszéltük nem sokkal ezelőtt, hogy Strix 1080Ti lessz. nos ez a nagykerben kifogyott.... helyette lett egy AORUS. remélem nem fogtam mellé
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Sionus
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy vettem egy Gigabyte 1050 ti-t tápcsatlakozó nélküli verzió.Behelyezés után csipog 2-t venti leáll és kész. A kérdésem az lenne , hogy a Gigabyte GA-G31M-S2l alaplap nem tud elég áramot biztosítani a kártyának és azért nem indul el?
-
athomi
veterán
válasz Sionus #64786 üzenetére
Az alaplap csipog 2-t, nem a VGA. Nézd meg az alaplap manual-jában mit jelent a 2 csipogás, aztán irány az alaplapos topik.
Remélem nem a Q8200 és a 4 GB ram mellett marad a GTX1050Ti...
[ Szerkesztve ]
-
mákos bejgli
csendes tag
Remélem megbocsátható, de nem technikai kérdéssel fordulok a társasághoz. Esedékes számomra egy-két hónapon belül a vga vásárlás, legkésőbb szeptember. Tudom, sok minden változhat, de mégis mi a tosz van most a piaccal? Konkrétan a terv az volt, hogy veszek egy RX 470-et. Nos, elkezdtek eltünedezni. Most ott tartunk, hogy nem találok egy ilyen kártyát se, de nem csak 470-et, 480, 570, 580, mintha nem is léteznének. Voltak, sóvárogtam is, tervezgettem is, dörzsöltem előre a markomat. Maradt az alsóbb kategória elérhető.
Valaki tud valamit a hirtelen ritkulásról ami ezen kártyákat illeti?Egy beszélő bejgli vagyok, bízz bennem. Mi baj történhet?
-
MK VII
veterán
válasz mákos bejgli #64789 üzenetére
Bányászok felvásárolták.. Hiány van az RX szériákból főleg az újabbakból...
-
mákos bejgli
csendes tag
válasz MK VII #64790 üzenetére
Köszönöm. Mindenesetre erősen rácsodálkoztam most erre. Nem gondoltam volna, hogy kis hazánkon belül ekkora érdeklődés van a bányászat iránt. Persze ha globális szinten vásárolnak fel mindent, akkor is ugyan ez a helyzet.
Egy beszélő bejgli vagyok, bízz bennem. Mi baj történhet?
-
steveetm
őstag
válasz mákos bejgli #64791 üzenetére
Udv,
Egy kicsit offtopic leszek, de remelhetoleg annyira megsem.
Adott ez a felallas: [link].TLDR; verzio az, hogy adott egy gep, VGA* kartyaval neha elkezd fagyogatni(kulonbozo szines kepernyo, beakadt hang, nem kekhalal), VGA nelkul atomstabil**. Nagyreszt jatek*** kozben, neha alvo modbol ebresztesnel is, de ez ritka.
A gond az, hogy a szerviz, nem meglepo modon, nem tudja reprodukalni a hibat(Megjegyzem epp most nyomtak fel az agyvizem, mert kulon a szajukba ragtam, hogy en is futtattam 2 napon keresztul furmarkot, minden fasza, erre bejelentik, hogy ok max 8 orat futtatjak, mert nem hagyhatjak ott a gepet estere, mert tuzveszelyes. Es ezert van naluk mar 3 hete...)
Szoval a kerdes, hogy lenne-e javaslatotok arra, hogy mivel probaljak meg tesztelni egy hasonlo jelenseget ritkan produkalo kartyat? Furmarkot mar eleg sok beallitassal probaltam, nem jott be. Futott egy keves pixmark is, azzal se jott elo.
Koszi elore is!
Udv.: steveetm
* - GIGABYTE Radeon R7 370 GV-R737WF2OC-2GD 2GB
** - Tobb, mint 1 honapig hasznaltam VGA nelkul, 0 fagyas. Kartyaval nagyon ritkan ment masfel hetnel tovabb fagyas nelkul.
*** - 99% ban Heroes of the Storm, kizarnam a lehetoseget annak, hogy szar a jatek, masik 3 gepen ment parhuzamosan, de meg ha ki is fagyasztja a gepet, az mar regen rossz. -
xPraetoriaNx
senior tag
válasz steveetm #64792 üzenetére
Úgy látom mostanában egyre gyakoribbak ezek a "VGA kártyával előjön egy olyan hiba, amit amúgy nem a VGA okoz" felállások... Én is azért ülök lassan 3 hete a régi gépemnél, mert ugyanettől szenvedek (a hibajelenség nem ugyanez volt, de amint kiszedtem a gépből a VGA-t, megszűnt). A VGA tuti nem szar, tesztelve lett kétféleképpen is, a tápom már megjárta a szervizt, azt mondták tökéletesen megy, most jelenleg az alaplapomon ülnek 2. hete, mint második számú gyanúsított. Amikor alaplapot leadtam akkor mondták, hogy RAM vagy esetleges CPU túlmelegedés is okozhat ilyet (bár kötve hiszem, hogy VGA mellett túlmelegszik a CPU, de amikor duplán kell dolgoznia, mert az iGPU-t használom, akkor meg nem...), szóval sajna úgy néz ki ez is ilyen "bármi okozhatja" gond.
Ha módodban áll cserélgetni alkatrészeket akkor javallom hogy kezdd el tesztelgetni őket egyesével.
There is no war. Only the harvest.
-
Chaos25
csendes tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, biztos volt már, de nem találok megoldást a problémámra! GTX980ti (asus poseidon) kártyám van és a legutóbbi 382.33 driver frissítés óta meg vannak hülyülve a ventillátorok a kártyán, felpörög leáll, felpörög leáll borzalom idegesítő. Probáltam már MSI ab.-vel szabályozni, nem ér semmit akkor is csinálja! Próbáltam régebbi drivereket felrakni szintén haszontalan. Probáltam, hogy a windows találjon drivert akkor sem jó! Letörlöm a drivert akkor elkussol a ventillátor, ahogy felrakom, de még be sem kell fejeznie a telepítőnek, azonnal kezdődik a ventillátor tánc! Megőrülök tőle, nem tudja valaki a megoldást egész véletlenül? köszi
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
Ahogy előttem is írták már. Msi Afterburnerrel próbálj egyedi ventilátor vezérlést csinálni és ha nem jó akkor valószínűleg a vgaval van valami gond.
Ui.: Rá kerestem a kártyára és brutális! /OFF][ Szerkesztve ]
-
xPraetoriaNx
senior tag
A kommentje közepén írta, hogy "Probáltam már MSI ab.-vel szabályozni, nem ér semmit akkor is csinálja!", szóval szerintem az "ügyeskedjél Afterburnerrel!"-en már túl van... Persze ha valami mást próbált szabályozni akkor mea culpa és elnézést, de nekem úgy jön le, hogy ez már magától is megcselekedte.
There is no war. Only the harvest.
-
Chaos25
csendes tag
Köszönöm az ötleteket, de ezeket már mind próbáltam! Ami nagyon érdekes, ha kap egy kis terhelést azonnal rendbe jön minden, meg akkor is ha 45fok főlé megy a hőmérséklete a kártyának! Persze, nem zárnám ki, de furcsa, hogy egy ilyen drága ROG-os kártya ilyen hülye hibákat produkál, és ezt egy driver frissítés után kezdte. Nagyjából 2éve voltak többeknek ilyen gondjaik 7es sorozatú kártyákkal, de valahogy nem voltak megoldások, lehet jött egy driver frissítés akkoriban ami megoldotta.
-
OutSider17
senior tag
válasz Chaos25 #64799 üzenetére
Nincs rá bios frissítés?
Esetleg lapra nézz bios frissítést. Próbáljuk meg kizárni a szoftveres gondot. Esetleg bios reset. Lehet ott állítódót el valami, vagy a kártya programjában.
Ilyen már volt velem is egyszer.
Ennyi tippem lenne első körben.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest