- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pappesz
tag
válasz enginev3.0 #65251 üzenetére
lehet kontakt még talán. de örülök, hogy megoldódott!
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
OutSider17
senior tag
Össze zavarodott a bios. Miután kivetted és vissza raktad a videókártyát újra érzékelte.
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
pappesz
tag
szerintetek a mai amd vagy geforce kártyáknak szebb a képe azonos monitoron?
A sakk szabályok nélkül játszhatatlan, azonban a néhány szabály a játék szabadságának szinte végtelen lehetőségét nyitja meg.
-
OutSider17
senior tag
válasz pappesz #65254 üzenetére
Szerintem az AMD kártyáknak mindig is szebb volt a grafikája.
De a tesztek is ezt támasztják alá. Persze az nVidia is szép és nem is túl sok a különbség, de az AMD jobb ezen a téren szerintem. De nem minden kártyája nyújt szebb megjelenítést az azonos nVidiával szemben!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
komi77
senior tag
Sziasztok! Múlt héten páratok segítségével megoldottunk egy problémát: R9 270-es kártyám nem támogatta az UEFI-s telepítést és folyamatos random rendszerösszeomlást okozott. Ez a probléma megoldódott. Közben vettem egy Gtx 1050 Ti kártyát (a 270-esem is szerencsére megmaradt) és lett egy új nyavalya. Win10-et használok. Csak eredeti játékaim vannak (GTA V, BF 1, SW Battlefront, Crysis 3, DOOM, stb.), játék alatt több óra használat után vagy ha véletlenül nem lőttem ki az alvó állapotot, akkor onnan feléledve kiírja, hogy a windows problémát talált a program futása közben ezért leállítja azt - mármint a játékot, bármelyik legyen is az. Hőfokok rendben, win aktíválva, stb. Minden úgy van mint előtte és mégis gondol egyet a win és ledob. A gép nem fagy le csak újra lépkedhetsz be, aztán megint 3-4 óráig játszhatsz. Van, hogy egy egész napos játék alatt nem csinálja, de tegnap GTA V-öt kétszer is ledobta. A poén az, hogy 3 gépen is próbáltam és mindenhol ez történik, ja és mindkét vga-n (pedig az egyik Nv másik Amd). Volt egy kísérletem az R9 270-el, hogy egy régi 2014-es drivert tettem fel. Ezzel két napig semmi gond nem volt. Gondoltam jöhet az új driver és már ledobálgat. Szerintetek driver vagy win probléma lehet? Egyáltalán másnál volt hasonló probléma?
Szegény ember kézzel nőz.
-
komi77
senior tag
válasz Cirkaloo #65257 üzenetére
Az a pálya, hogy az alvó módot csak néha - véletlenül hagyom fent - a másik, hogy minden próba előtt telepítek egyet (Nv - Amd kártya csere, stb. miatt). Tudom, hogy ott a DDU ami elég lenne de így a biztos és m.2 ssd-re rohadt gyors a telepítés. Mindegy azt hiszem mindkét kártyánál felteszek valami korábbi drivert. Talán azokkal nem lesz ilyen gond.
-
MK VII
veterán
válasz komi77 #65256 üzenetére
"A poén az, hogy 3 gépen is próbáltam és mindenhol ez történik, ja és mindkét vga-n (pedig az egyik Nv másik Amd)."
WTF?
Akkor nem gondolod, hogy inkább valami 3rd party program nem komálja a játékaidat? Összeakad valamelyik a kliensekkel vagy valami ilyesmire gondolok.
3 gép 2 videókártya csak nem lehet rossz az összes játékod alatt.Nekem semmi gondom a Doom-mal és a Crysis 3-mal sem... A többi játék nincs meg...
[ Szerkesztve ]
-
komi77
senior tag
válasz MK VII #65259 üzenetére
Abszolút nem túlzok. A tököm durranik el, hogy minden nap ledobja a win valamelyiket. Annyi win-t telepítettem az utóbbi időben, hogy már becsukott szemmel is tudom a menetet. Egyébként ez a probléma nem régóta van. Nekem otthon 2 gépem van + 1 haveromé amiben próbálgatni szoktuk (minden napos történet). Az a szar amikor a játékmenetet nem tudod elmenteni csak ledob és kész. Nyilván nem rossz egyik gép sem én inkább valami szoftveres nyavalyára gondolok. Azt hittem, hogy másnál is volt már hasonló. A végén még visszateszem a win7-et. Vicc de azzal két napig semmi gubancom nem volt. Most itt van egy pár hetes Ryzen-es gép meg egy májusi Fx-es és a nyavalya megesz, hogy ilyen szarakodás van. Legalább írná ki a win10, hogy mi nem jó neki. A gépeket egyáltalán nem viseli meg a helyzet hőfokok nagyon rendben és le sem fagynak, csak játék ledob, kész. Játék újraindít mehet a móka pár órán keresztül ismét.
-
MK VII
veterán
válasz komi77 #65260 üzenetére
De ez olyan fura, hogy 3 gépen próbálod és mindegyiken rosszak a játékaid...
Nekem régóta win10 van a gépen és soha ilyen gondom nem volt a játékaimmal pedig sokféle játékkal játszok, igaz nem is AMD konfigon próbálom őket, főleg nem egy kiforratlan Ryzen-en.
Akár NV kártyát akár AMD-t teszek a gépbe, egy DDU-t ráeresztek, be a másik kártya, fel a drivere és játszok minden hiba nélkül...Még mindig úgy gondolom, hogy valami plusz program ami fel van telepítve a gépekre azzal nincs kibékülve a win10 vagy a játékaid kliense, esetleg a konfignak a driverei nem frissek...
-
komi77
senior tag
válasz MK VII #65261 üzenetére
Eddig nekem sem volt gondom ezekkel a konfigokkal. Kb. múlt héten vagy talán előtte héten kezdődhetett. Nagyjából ekkor fogadtam el a "win10 frissítő ikonjával" egy a pár gigás rendszerfrissítést - amit többen javasoltak a zsarolóvírusok meg az Amd konfigok optimalizálása miatt. Azóta a harmadik gép (szintén Fx) tulaja is panaszkodik - szerinte be van lassulva a gépe. Nálam meg a játékok futása alatt jönnek amit írtam. Lehet, hogy csak bele képzelem de előtte semmi gondom nem volt.
-
félisten
válasz komi77 #65260 üzenetére
W10-et tedd vissza, nem az a hibás, meg egyébként is: új architektúra (Ryzen) mellé új oprendszer kell (W10).
CCleaner-rel tolj egy tisztítást, majd DDU-val távolíts el minden VGA driver-t (AMD, Nvidia egyaránt).
Utána mehet fel a legfrissebb stable build.Segédprogikból milyet használsz?
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
komi77
senior tag
válasz AxBattler #65263 üzenetére
Segédprogikból Aida64, Defraggler, Unlocker, Gpu-z, néha HW info (remélem ezek azok). Azért csak néha mert nem tudom eldönteni, hogy Aida vagy HW info mutatja-e a valósabb sensor értékeket. Főleg a Ryzen-es gépnél vannak nagy difik a két progi között. CCleanerem is van fent tolok vele egy kiadós tisztítást meg a DDU-val megoldom amit javasoltál. Hátha megoldódik. Köszönöm a tippet előre is.
-
félisten
-
expander
senior tag
na mint kiderult, nem olyan egyszeru a helyzet, mint gondoltam (ez van ha nem ert hozza az ember )
egy Corsair HX620 modularis tapom van, amihez (elvileg) specko kabelek jarnak:
viszont a frissen eladott videokartyahoz adtam a 2db 8pines kabelt, gondolvan, hogy az a vga tartozeka, nekem ugy sem kell...
aztan most kiderult, hogy ilyen kabeleket nem nagyon lehet minden sarki boltban kapni, sot nagyon neten sem talalok semmi megoldast. sata kabelem van meg szabad, elvileg szoba johet a 2sata to 8pin, illetve a sima 6pin to 8pin, de ha jol sejtem abbol nekem male-male kellene (?), olyat pedig nem talalok
-
Viperator
őstag
Szép napot, ide nem tartozik, csak nem találtam olyan topikot....
Adott egy régi monitor, aminek két bemenete van (DVI-D és DP). Igaz, hogy a DP jobb képet tud produkálni, mint a DVI-D?
Előre is köszönöm a választ!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
VoidXs
nagyúr
válasz Viperator #65268 üzenetére
Adott körülmények esetén igen, pl. extrém felbontásokat és képfrissítéseket a DVI nem támogat, ahogy HDR-t sem. Ha a nettó képminőségre gondolsz, az nem lesz más semmilyen kábeltől.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Pár hete ASUS GeForce GTX 960 videokártyám enyhe ciripelő hangot "hallatt". És sokszor a Win10 indítás után pár perccel lefagy. Ezt általában naponta 1x szokta amikor először kapcsolom be a gépet.
Ilyenkor Ctrl+Alt+Del gombokra sem reagál és nagy sokára sikerül a reset gombbal vagy a power gombbal újraindítani. Ezután már jó minden és bekapcsolás után pár perccel kezd el "ciripelni" a kártya.
Alaplapi integrált videókártyával nem volt semmi gond.
Videókártya vagy esetleg tápegység gond lehet? -
rii
nagyúr
sziasztok
elhalasztanám a monitorvételt amíg lehet
azt szeretném megkérdezni, hogy Displayport - DVI átalakítót tudnátok ajánlani?
a displayport is olyan mint a HDMI hogy nem csak képet, de hang mellett még sokmásmindent is továbbít?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
VoidXs
nagyúr
Van ilyen kábel bőven. Igen, olyasmi, mint a HDMI, viszont a DVI nem, az egyszerűen kép + hang.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
rii
nagyúr
most gondoltam bele, a fontos lehet a monitor meg a vga tipusa:
monitor: Dell UltraSharp 2209WA
csatlakozók: DVI-D, D-subVGA: geforce-gtx-1050-ti-g1-gaming-4g
2 monitort szeretnék rátenni, 1-nek van a DVI, de a másik monitort DP, vagy HDMI-n kellene meghajtani, .... lehetséges? .-/
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
(#65273) VoidXs:
ez nagyon szuper!!!!
köszönöm!
nem baj h a monitoron csak DVI-D csatlkazó van?reménykedtem h a DP is csak kép .-)
emlékeim szerint a hdmi-dvi macera volt régen, ... de végülis csak kimaradt az életemből ....[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
-
veterán
DVI-I-n keresztül tud menni analóg jel is, ezt tudja egy passzív átalakító VGA-ra (D-SUB) alakítani.
Ha csak DVI-D van a kártyán, mint a GTX10xx ill RX 4xx szériától kezdve, aktív átalakító kell, ami a digitális jelből analógot csinál.
A linket nem tudom megnézni sajnos. Ez pl egy passzív átalakító.solfilo
-
aszti93
aktív tag
Sziasztok!
VGA vásárlás előtt állok, és szeretném kikérni a véleményeteket. nagyából lenne 30-35k a keret. Kinéztem egy MSI Gaming GTX 950 2g-t és egy ASUS GeForce GTX 1050 Expedition OC 2GB-t. Szerintetek melyik a jobb vga?
Üdv.: Aszti
-
chopin42
addikt
Erre tudnátok valamit mondani?
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
veterán
válasz chopin42 #65281 üzenetére
Augusztus közepe még több mint egy hónap, addig sok minden változhat, jósgömbje meg nincs itt senkinek. Amúgy teljesítményben nem marad el vészesen a GTX 970, szóval mehet a dolog, ha nem zavar, hogy vége lesz a garinak novemberben.
(#65280) rii: nincs mit
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Makesz79
tag
Hello
Mi lehet a gond a VGA-mal.
Egy R9 290 lenne szó...ami terhelés alatt cicegö-recsegö hangot add ki.
Lehet kevés a tápom neki[ Szerkesztve ]
" Rövid az élet, hosszú a sír, mindenki játszon, amennyit bír "
-
MK VII
veterán
válasz Makesz79 #65283 üzenetére
Szia...
Lehet, de lehet, hogy nem.
Az is lehet, hogy a holdállás nem tesz jót neki vagy az ár-apály szól közbe. Még talán az euró árfolyam is befolyásolhatja.Annyi adatból amit leírtál, mi is csak találgatni tudunk.
A cicergés az egy gyengébb kondi is lehet, a kerregés pedig ventillátor...
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Makesz79 #65285 üzenetére
A géped többi elkatrészére gondoltam, hogy megosztod velünk, mert abból talán ki tudjuk zárni a táp kérdést. Bár, ha kezdi unalmasra fogni a tápod akkor lehet ez a coil whine jelenség. Van akinek tápcsere megoldotta. A kerregő hang az viszont biztos, hogy venti gond.
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
válasz Makesz79 #65285 üzenetére
Az sem biztos hogy a kártyád adja ezeket a hangokat! Lehet hogy a tápegységed puffer kondijai száradnak ki lassan teljesen és ezért hallatja ezeket a hangokat! Ezért a tápegység ventije sem mindig egyen áramot kap (DC)!
Ha pedig holt biztos hogy a kártya adja ki ezeket a hangokat akkor ahogy már előttem is leírták kiszáradtak a kondik rajta (lehet 1-2darab, de lehet az összes.), a kerregő hang pedig venti lesz! Lehet csak poros, de az is lehet hogy a csapágy adta meg magát már.[ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
őstag
Sziasztok, én is DVI -> HDMI problémában kérnék segítséget.
PC: DVI-I 24+5-ös kimenet - HP T610
Átalakító: DVI-D 24+1-esből HDMI-re [link]
Kábel: 7.5 méter [link]
Monitor: tesco-s OK és LG 49LH630V is tesztelve, érzékeli hogy valami van a hdmi-be bedugva, de "nincs jel"-et ír mindkét tv.DVI-A (12+5) -> VGA átalakítóval van jel, de a digitálisat nem tudom hogy lehetne előcsalogatni. Másik számítógépen van hdmi kimenet, tv-be dugva van kép, a 7.5m-es kábel jó. Gondolom az átalakítóval vagy a HP T610 beállításaiban lesz gond, de nem tudom hol lehetne beállítani.
Esetleg próbáljam meg displayport -> hdmi átalakítóval? 2e és 4.6e forintért is van, esetleg 8.590-ért aktívat is találtam.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
ASUS Strix 1070-en ugye 3 venti van, az normális, hogy valamikor csak 2 venti forog a 3ból?
Direkt kapcsol le az egyik vagy valami gond lehet? Ha manuális fan controlt állítok be, akkor pörög mind3. Ha visszaállítom auto-ra akkor is, de van hogy 1 idő után csak 2."Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
OutSider17
senior tag
válasz TheProb #65289 üzenetére
Szervusz itt is!
Nem probléma hogy csak kettő forog. A szenzor úgy érzékeli hogy elég neki a 2 venti a megfelelő hűtéshez azért nem kapcsolja be a 3.-ik ventit! De ha szükség lesz rá akkor menni-e kell.
Remélem sikerült megnyugtatni és segíteni.Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
TheProb
veterán
válasz OutSider17 #65290 üzenetére
Akkor jó, ty
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
nightvison
tag
Na gyerekek egy igazán hozzáértő véleménye jó lenne, mivel én ezt nem értem.
A gép specifikáció igazából mindegy, mivel a probléma következő.
A windows szépen tölt be, majd mikor jönne be az asztal ugye akk bamm újraindul.
Mondom semmi para újrarakom széepn fel is ment, majd mikor a videókártya megkapta a drivert, újraindult és ugyanez a szindróma. Próbaképpen átraktam a saját gépembe ezt a videókártyát, majd driver után az én gépemen is megjelent ez a hiba. Szóval biztos, hogy a GTX670-el van a baj, de ilyenkor mi a szösz van?!Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html
-
MK VII
veterán
válasz nightvison #65293 üzenetére
Ilyenkor az van, hogy nyugdíjaznod kell a kárytádat....
-
OutSider17
senior tag
válasz nightvison #65295 üzenetére
Szervusz!
Hát én nem sütögetném a helyedben! Könnyen lehet zárlatos a kártya ami akár a tápegységedet is tönkre teheti, vagy épp az alaplapodat és más alaktrészeket!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Weaver
senior tag
R9 280 3GB (konkrétan: [link])vs R7 370 2GB
mindent figyelembe véve melyik jobb választás? (melyik erősebb)
-
JoeCockBill
senior tag
üdv. bs250m pro4, pentium g4600. windows 8.1. vga nincs. szeretném az integráltat használni, de nem tudom feltenni a drivert. már 3 verziót is kipróbáltam, folyton a következő hibaüzenettel leáll: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek.". természetesen az intel weboldaláról töltöttem a drivereket, továbbá az automatikus driver felrakójukat is próbáltam, az eredmény ugyanaz. ötlet?
új lemezünk: https://wmmd.lnk.to/BMB_RegiVagas
-
dugo_
veterán
válasz JoeCockBill #65299 üzenetére
Hivatalosan már csak Win10-et támogat a HD630, mókolt drivert kell keresned, ha létezik egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs