-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiralybali
tag
Az ASUS TUF Gaming B550M-PLUS lapba vettem Corsair 2x8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3200C16R típusú memóriát.
A BIOS indításakor azt írja ki, hogy a memória 2133Mhz-en megy, amin meglepődtem.
Találtam valahol valami memória sebesség állítást az overclocking alatt, és ott az auto opció van beállítva, de manuálisan is lehet konkrét Mhz értékek közül választani.
Béna kérdés megint, de itt állítsam át 3200-ra, vagy az auto mód azt jelenti, hogy az igénybevételhez mérten automatikusan állítja a memória sebességét?
Balage
-
shakti69
tag
válasz Kiralybali #75451 üzenetére
Rég volt Asusom, de az Autonál gondolom, kiválasztható a megfelelő XMP profil.
-
törölt tag
Alapból 2133MHz-en fog menni, de ha bekapcsolod az XMP-t, utána elvileg már mehet 3200MHz-en is akár.
-
gabber01
addikt
válasz #24845312 #75454 üzenetére
AMD-nél nem DOCP-nek hívják?
De fura egy lap, mert a manualját átnézve sehol nem találtam pontos utalást, hogy hogyan lehet beállítani. Auto vagy fix értékekre lehet belőni. Feltételezem, hogy akkor a memória hirdetett sebességére kéne állítani, de konkrétan XMP-t vagy DOCP-t sehol nem említenek...Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
Kiralybali
tag
válasz gabber01 #75455 üzenetére
Ebben a videóban a fickó vált egy valamilyen AI profile-t. És akkor a memória sebessége is változik, állításkor kiír egy figyelmeztető üzenetet is.
Ha azt a profile-t nem módosítom, akkor is lehet kézzel állítani a memória sebességén. Kérdés, hogy miként kell helyesen csinálni. Kiválasztani a 3200-as profájlt, vagy elegendő csak a memória sebességét módostani?
Balage
-
gabber01
addikt
válasz Kiralybali #75457 üzenetére
Alapvetően profilt kellene kiválasztani, mert ha manuálisan állítod, akkor valószínűleg egyéb jellemzőket is hozzá kéne igazítani.
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
törölt tag
válasz #20011776 #75452 üzenetére
azt nem irtad és elsőre az volt a legegyszerübb megoldás.
ebben az esetben pedig a lapod simán nem támogatja. sose azt nézd mivel reklámozzák hanem azt h mi müködik benne. ha van rá lehetőséged kérj kölcsön másikfajta modult és próbáld meg azzal is de sanszos h nem fog menni.
esetleg frissitsd a biost. -
törölt tag
asus biost nem vágom fejből de vagy docp vagy xmp néven lesz a beállitás. és azon belül mindig 2 profil van, általában ugyanazok de néha különbözőek, először próbáld meg az egyes profilt, ha nem stabil akkor a ketteset. ha úgy sem stabil akkor marad a manuális konfigolás. például a ryzen dram calculator.
-
Brekkk
senior tag
Tudtok ajánlani olyan tagot itt a ph-n aki tud alaplapot javítani? Egy HP q77-es lapon kellene tápcsatit cserélni. Sajonos egy picit túlterheltem a táprészt, és hónapok alatt lassan megégett a 6 pines táprész. Ezt kéne cserélni.
A lapnak más baja nincs. -
abdulka1
őstag
válasz Brekkk #75466 üzenetére
Szia!
Ő a te embered!Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Girmin93
tag
Sziasztok! Adott egy Asrock H61M-VS alaplap az egyik problémám a következő lenne:
Az SSD AHCI módban megy (windows 10 64bit), a TRIM funkció mégis inaktív, mit tudnék hozzá leszedni, hogy kitudjam használni? (Tudom csak Sata2-es a port,és nemtud 300/300nál többet de nekem ez így is elég) A 8.1es driverek közt van egy SATA Floppy Image de ezt nemtudom sehogy használni/megnyitni,valakinek ötlet?
a másik pedig PCI egyszerű kommunikációs vezérlő driver hibát ír az eszközkezelő kód 28.
Hardverazonosítót néztem (PCI\VEN_8086&DEV_1C3A&SUBSYS_1C3A1849&REV_04)
amit drivert leszedtem hozzá azzal nem működik, továbbra is ezt írja. Ötletek/javaslatok? -
abdulka1
őstag
válasz Girmin93 #75470 üzenetére
Szia!
Végső esetben én bevetem az Iobit driver booster-tNem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
renegat1
tag
válasz #20011776 #75475 üzenetére
Szia!
Boot képes floppyt, vagy usb-t kell csinálnod és arra rámásolni a kicsomagoláskor kapott 2 fájlt. Indításkor kiválasztani, hogy melyikről induljon a gép, majd a prompt után beírod az exe fájl és a bios fájl nevét és enter. MSI K9N Neo- nál működött floppy-ról és usb-ről is. -
FRENK1988
veterán
Sziasztok!
Adott egy HP mini gép q87 express chipsettel. HP elitedesk 800 G1 DM 1vga és 2 displaypottal. Első indítás és win telepítés dp-n történt minden flottul, majd újraindítást követve már nem adott képet csak VGA porton. Párhuzamosan más kijelzőt nem ismert fel nem is ad képet. Tudnátok segíteni nekem?Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
EdyB
friss újonc
Sziasztok,
Adott a gép:
ASUS M5A78L-M LX3
Radeon Hd 6850
2+2 GB ram (1333)
AMD Fx 4300Memóriát szeretnék venni, amit már ki is néztem :Kingston HyperX FURY 8GB DDR3 1866MHz HX318C10F/8
illetve szeretnék beletenni egy SSD-t.A kérdéseim azok lennének, hogy a memória jó lesz-e bele és hogy milyen SSD-t vegyek?
Mit tud kezelni a lap?
SSD berakás előtt mit kell tennem a géppel?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
hello. ha már memóriát upgradelsz akkor érdemes egyből 2 modult rakni bele az egy helyett hogy kitudd használni a dual channel előnyeit. ha később tervezel bele venni még egy ugyanolyan modult akkor az is JÁRHATÓ út viszont nem 100% h valóban ugyanazt a modult fogod kapni később. ha teheted inkább vegyél bele most 2x8 gigát kitben. az alaplap a leirása alapján kezeli az 1866mhz-es és a 16 gigát is.
ssd-vel kapcsolatban: én nem vennék bele drága ssd-t mert nincs értelme, sata2-es interface van csak benne, bármelyik olcsó ssd bőven maxolja azt a sávszélt.
döntsd el h mennyi tárhelyre van rajta szükséged és az alapján válassz 240 vagy 500 gigás wd green-t vagy blue-t például.ssd berakás előtt érdemes áramtalanitani a gépet.
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok. A "miért nem indul és mi baja a gépemnek topic"-ban is feltettem a kérdést, de sajnos úgy látszik, senkinek nincs ötlete, nem kaptam választ, megpróbálom ide is megírni. Windows 10 topikot is megjártam már, sajnos sikertelenül, máshonnan közelítve (eseménynaplóban ilyenkor mit érdemes keresni pl).
Jó ideje már, hogy TV (LG OLED BX), melyre a gép HDMI-n keresztül van kötve, eldobja a jelet. Néha csak egy pillanatra megy el a kép, de van, amikor teljesen random eldobja a képet, a TV-n megjeleni a 'nincs jel' felirat, a gép nem fagy meg, csak képet nem ad. Bekapcsolásnál az alaplap logó minden esetben megjelenik hibátlanul (a biosba mondjuk nem tudok belépni, mert valamiért nem érzékeli hiába nyomkodom az F2-t mint a bolond), aztán vagy sikerül, vagy nem megjeleníteni a win boot screent. Ha elmegy a kép, és ilyenkor TV kikapcs, kábel kihúz, és átdug egy másik monitorba, akkor van kép... Ha visszadugom a TV-re, nincs jel általában.
Egy fix időpontot tudok, amikor biztosan egy pillanatra elmegy a kép: ha kikapcsol a hűtőszekrény, vagy felkapcsolom az egyik villanyt a nappaliban. (Amerikai konyhás megoldás, itt van a gép ledugva). Egyéb érdekesség: Ha sikerül eljutni a windowsig, amikor bekapcsolom a TV-t, (általában később szoktam, mint a gépet, vmiért így nagyobb eséllyel lesz kép) akkor az eszköz csatlakoztatása, vagy mianeve, hang lejátszásakor recseg/szaggat a hang, pár mp után helyreáll.
Próbáltam
- másik TV-n,
- másik kábelt,
- másik VGA-t,
- másik tápot.
nem változott.A konfig:
- Alaplap: ASRock Z87 Pro 4
- CPU: Intel i7-4790K
- VGA: Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB
- RAM: HyperX 16GB Savage DDR3 1866MHz CL9 KIT
- HDD1: Seagate Barracuda 7200 2TB
- HDD2: Samsung HD753LJ 7200 750 GB
- SSD: Crucial MX500 500 GB
- Hang: Creative SB X-Fi XtremeGamer Fatality Pro 7.1 hang
- Táp: Corsair RM650 modu
Minden gyári órajelen, tuning nincs. Windows 10 Pro, verzió 2004Kipróbáltam, hogy egy komplett másik géppel, azzal nem produkálta a fentieket, minden f*sza volt.
Lehet, hogy
- haldoklik esetleg a PCIe slot, ha igen, hogyan tudnám tesztelni?
- haldoklik a hangkártya,
- akármi más, az alaplapon,
- RAM esetleg?Elsősorban alaplapra gyanakszom. Már csak azért is, mert a biosba nem tudok belépni, hiába nyomkodom az F2-t vagy Del-t, mintha nem bootolna be az USB, amiben a jeladó van, és nem működne a billentyűzet. Másik okból kifolyólag, hogy mikor az SSD-t pakoltam be, és variáltam, hogy dugjam, az egyik SATA csatim szerint meghalt, mert onnan se HDD, se optikai meghajtó nem volt felismerhető a rendszer által.
Ha cserélnem kellene az alaplapot, milyeneket érdemes nézni, ami méretben megyezik a mostanival, és van PCI slot, hogy a hangkártyámat tudjam használni tovább? Természetesen csak használt jöhet szóba, mert ahogy látom már nem igazán lehet kapni új 1150-es deszkát, vagy csak drágán (nekem). 20k körül jó lenne megúszni, egyéb tervem nincs vele, működjön a jelenlegi konfig hibamentesen. Ilyen árak mellett a gépújítást azt hiszem, amúgy is el kell halasszam legalább jó egy évvel.
Hosszú lett, köszi, már ha csak végigolvastátok is, ha segíteni is tudtok, azért külön hála. 2 éve küzdök ezzel a jelenséggel...
-
NYPD
aktív tag
válasz #72688384 #75490 üzenetére
Szia.
Táp zsír új, illetve az előző táppal (+videókártyával, tv-vel, kábellel, stb.) is ugyanez volt a helyzet.
Nekem is a táp volt az első gondolatom, cseréltem is, mert amúgy is már 8 éves volt az előző, megérett a cserére.
Elhoztam egy Dell optiplex 3050 kis zsebgépet letesztelni a dolgot, azzal semmi probléma nem volt, kapcsolhathattam az összes villanyt, stb, egy pillanatra se dobta el a képet, semmi hiba, így az áramhálózatot szerintem kizártam.
-
bonifa333
aktív tag
Szia!
( Sok trivialis kérdése lesz)
Ha duál ramod van, akkor próbáltad, hogy az egyiket kiveszed?
Procid hány fokos? Hűtés jól van rajta?
Próbáld meg a sata vinyokat lehuzni amin nem a rendszer van.
Tapcsatik rendben vannak, atnezted őket? Jól érintkeznek? Modulárisnal jó helyre vannak dugva a csatlakozók a tápban? Nincs más gyártótól származó kábel?
Van rajta másik PCI slot? Dugd be abba VGA. Nézd meg PCI e lábait, hátha.
Kondik nem puposak?Hirtelen ennyi jutott eszembe.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bonifa333 #75496 üzenetére
teljesen mindegy hogy próbálta-e, amikor másik eszköz bekapcsolásánál elmegy a kép az egyértelmü jele annak hogy a hálózat nem birja leadni az ideiglenesen megnövekedett "feszültségigényt" és olyankor attól függően hogy mennyivel növekedik meg ez az igény a) nem veszed észre mert a hardver kompenzál
b) pillanatra elmegy a kép vagy egyéb érdekes dolgok jelentkeznek.azt mondja az ember hogy próbálta másik táppal és ugyanúgy megmaradt a hiba, én első körben átmennék a szomszédhoz és megpróbálnám ott hogy megoldódik-e a dolog. ha igen akkor érdemes benézni a biztositékszekrénybe első körben.
-
NYPD
aktív tag
válasz #72688384 #75497 üzenetére
Oké, és vigyem át a szomszédhoz a Tv-t, a gépet, a két stúdió monitort, stb, az egész cájgot, vagy hogy?
Nekem csak az nem egyértelmű, hogy ha hálózati hiba, akkor ha a fenti felsorolásban lévő rendszerben kicseréjük a PC-t egy másikra, miért szűnik meg a hiba? Mindkét esetben csak bekapcsolt állapotban volt a gép, ez nem játék, vagy erőforrásigényes alkalmazás futtatása során van jelen. És ez az a pont, ahol megkérdőjelezem, hogy a hálózat a probléma (persze, ettől még lehet, csak nem áll össze a kép (pun intended, ha )).
Szerintem ha hálózati gebasz lenne, akkor már 0. naptól elő kellett volna, hogy jöjjön a hiba, azonban csak kb 2 éve van ez. Előtte ugyanez a rendszer nem produkálta ezt a hibát, ugyanazon az áramkörön.
Haladok szép sorban, először ki kell valahogy zárni a gép hibát. Ha ez pipa, akkor lehet villanyászkodni.
Nálad mi volt a megoldás, hogy sikerült felderíteni a hibát ill orvosolni? Off-ba, vagy pü-be írd már meg kérlek, mert hátha segít ha oda jutok. Köszi!
-
törölt tag
úgy sikerült hogy a lakásban 2 áramkör van és elosztottam az eszközöket a kettő között. trial and error alapon. most az egyikbe csatlakozik a hütő, a tévé és a világitás, a másikba pedig a gép, a monitor és a hang. azóta nincs problémám.
egyébként az infrastruktura armotizálódik folyamatosan szóval nem jelent semmi h az elején nem volt gondod. újépitésü házban laksz vagy régi polgáriban, esetleg családiház?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest