- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Egy furcsa problémával állok szembe már hónapok óta. 20 indításból kb 1-2x Win 7 töltésnél lefagy a gép. 3 táppal próbálkoztam, mindegyiknél ugyanez, szóval ezt kizárnám. RAM-csere, a leállás még mindig fennáll. Teljes HDD Sentinel teszt, 0 hiba. Win 7 Ultimateről váltottam Professionalra, a hiba még mindig előjön. Létezik, hogy alaplap döglik, és ilyen hibát produkál?
A helyzet az, hogy egyik win 7 se teljesen tiszta.. ez generálhatja a fent említett jelenséget?
ASUS M4A89GTD PRO, 1 évig még garis
Egyébként miután beindult a rendszer, teljesen stabil
[ Szerkesztve ]
-
peq
aktív tag
válasz DonThomasino #5852 üzenetére
MSDN hálózatról szedett win7, slmgr -rearm paranccsal hosszabbított trial verziós. Tuningmentes, 1600 1.65V cl9
-
peq
aktív tag
válasz DonThomasino #5855 üzenetére
És mi szüntette meg a hibát?
Nincs 30 ezrem win7-et venni
-
Lenry
félisten
válasz DonThomasino #5855 üzenetére
ez nem buhera.
felrakod a Windowst és nem írsz be neki serialt, ekkor 30 napig jogtisztán használhatod, próbaüzem jogcímén. ezt a 30 napot háromszor meghosszabbíthatod a parancssor slmgr -rearm parancsával.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Dudu67
tag
Sziasztok !
Egy kis segítség kellene !
Most raktam össze egy gépet (az alkatrészeket itt vettem a PH-n, kivéve merevlemez.)
Összetevők: Giga MA770T-UD3P(F12 bios) - Athlon2 250 - 4x1 GB GEIL 1600 MHZ RAM – Giga GT430 VGA – 80GB SATA HDD - Chieftec 500W os táp (egyenlőre asztalon összerakva)A gép el sem indul, ha a memóriákat 1600 MHz-en szeretném hajtani, azonnal elkezd csipogni (3 hosszú), majd újraindul, de a memóriákat visszaszabályozza 1066 MHz-re.
1333 MHz-en elindul ugyan, de win telepítés közben megáll, nem hajlandó tovább menni, file másolási hibával kilép.
1066 MHz-en felmegy windows tökéletes minden, egészen addig, amíg nem emelek órajelet.
Ha 1333-ra emelem a Ram órajelet, elkezd instabil lenni a rendszer, akadozik, időnként lefagy, a sajátgép nem válaszol.Random időközönként a proci környékéről 1 db éles csipogó hangot hallok, mintha valamelyik FET-ből jönne.
(A memóriák 1,6V-ot kapnak az van rájuk írva annyi kell nekik)
Van valakinek valamil tippje mi lehet a hiba?
Előre is köszi a segítséget !
Ui: Nem ez az elő gép, amit összerakok, de ilyet még nem szívtam, mint most
Üdv Dudu[ Szerkesztve ]
Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
-
Dudu67
tag
válasz spista222 #5861 üzenetére
A RAM-ok az előző tulajnál együtt mentek hibátlanul -együtt vettem őket-, mondjuk azt nem kérdeztem 1600 MHz-en mentek-e.
Szerk: De hogy 1333-on se...
[ Szerkesztve ]
Az optimisták angolul tanulnak, a pesszimisták héberül. A realisták pedig lőni ! http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
spista222
addikt
Felesleges egyszer mértem egy hasonló konfiggal a különbséget 1066 és 1333 között szinte semmi különbség nem volt.
Már csak azért is felesleges mert még csak nem is IGP-t használsz aminek azért néha jól jönne a 1600MHz.
Különben is az AMD szerint csak 1066-os memóriavezérlő van a prociban így ők nem is tesztelték nagyobb frekvenciájú memóriával az a biztos.[ Szerkesztve ]
-
Dudu67
tag
válasz spista222 #5863 üzenetére
Értem.
Szerk: Akkor már csak a fejemet verhetem a falba, hogy nem vettem olcsóbb RAM-okat.
De mi lehet az a csipogó hang, általában ennek hallása után kezd összeomlani a rendszerem.?
[ Szerkesztve ]
-
peq
aktív tag
válasz DonThomasino #5865 üzenetére
Hogy oldódott meg a problémád? Említettél hasonló jelenséget Intel platformon
-
peq
aktív tag
válasz DonThomasino #5869 üzenetére
A késleltetést is ennek megfelelően csökkentetted?
-
peq
aktív tag
válasz DonThomasino #5872 üzenetére
OK kösz, kipróbálom
-
Sixty21
aktív tag
Sziasztok. Haverom most hozta át a gépét. Tegnap töltött éjjel és reggelre a gép nem adott képet. Jelenség: bekapcsolom a gépet és a ventik pörögnek maxon. Speaker nem csipog, másik ram vga és táp csere volt. Procit azt nem próbáltam még meg(kondik nem púposak). Asus M3A78-EH lapról lenne szó. Ötleteket szívesen fogadok.
Minden HDD és ODD le van róla húzva.[ Szerkesztve ]
Nem az számít, hogy hány Pirosom van!
-
Sixty21
aktív tag
válasz DonThomasino #5875 üzenetére
Igen volt. Azt elfelejtettem írni.
amd 5200+ nem hiszem hogy megadta volna magát az az igazság.
[ Szerkesztve ]
-
Sixty21
aktív tag
válasz DonThomasino #5877 üzenetére
az a baj azt meg kéne keresni mert elfekvőbe van valahol dobozban egy 4400+ athlon
meglesem azt kiabálok ha van valami.
-
ScomComputer
veterán
Sajnos nekem nem segít senki, hiába bármit teszek prim vagy Lynx teljesen mindegy 2.6 helyett 1.8-n megy a proci!!
-
peq
aktív tag
-
kjani18
őstag
válasz ScomComputer #5880 üzenetére
Milyen proci, milyen deszka?
Olvasd el, benne van a megbízhatóságom is! https://logout.hu/bejegyzes/kjani18/uzletszabalyzatom.html
-
peq
aktív tag
C1E és EIST legyen disable -n a biosban
-
peq
aktív tag
Vagy próbáld windowsba átállítani az energiagazdálkodásnál kiegyensúlyozottról nagy teljesítményűre
-
panses
aktív tag
Speed step-et is kapcsold ki! Szorzó + Bclk rendesen be van állítva?
"Az élet nem habostorta elvtársak"
-
panses
aktív tag
GA Z77-D3H lapja van valakinek? Tapasztalatokat cserélnék!
"Az élet nem habostorta elvtársak"
-
spista222
addikt
Én próbáltam segíteni, de nem válaszoltál a kérdésemre és nem linkeltél CPU-z képet.
-
Kiralybali
tag
válasz Kiralybali #5300 üzenetére
05-04-én feltett kérdésemre nem láttam nagyon választ, akkor eszerint senki nem járatos az ASROCK H61M/U3S3 B3 alaplap BIOS-ának rejtelmeiben?
Balage
-
DonThomasino
veterán
válasz Kiralybali #5890 üzenetére
Ha esetleg be LINK elnéd a HSZ t, az sokat
segítene a dolgon." I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Lenry
félisten
válasz Kiralybali #5890 üzenetére
nem akad össze semmivel. az a VGA adja a képet, és számolja a grafikát, amelyikre rádugod a monitorodat.
az alapértelmezett beállítás, hogy a PCI-Expresses VGA az elsődleges (Advanced - NorthBridge config - Primary Graphics Adapter). ha teszel be egyet, akkor inaktiválódik az IGP
úgy látom, hogy nem is lehet kifejezetten letiltani(#5891) DonThomasino linkelte, mert arra adta a választ
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
BullZeye
veterán
Felraktam Dynamic Energy Saver programot Gigabyte EP45-DS4-hez így 4 év után, kíváncsiságból. Azóta "Phase Ledek" elkezdtek világítani. Eddig csak induláskor felvillantak, majd elaludtak, most viszont mutatja mikor mennyi a fogyasztás, és eléggé idegesít éjszaka ez a karácsonyfa égő jellegű valami.
Mivel tudnám ezt kikapcsolni újra?
Erről lenne szó:
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz kjani18 #5895 üzenetére
Ez az, hogy Biosban nem tudom mit kell kikapcsolni, nincs Phase led, egyébként Clear CMOS meg ilyen hülye ledeket már fekete szigszalaggal leragasztottam XD úgyhogy semmi baj nincs veletek de ezt nem akarom, mert központi helyen van, max végszükség esetén. De jó lenne "hivatalosan" kikapcsolni.
-
spista222
addikt
válasz BullZeye #5894 üzenetére
Kézikönyv 77. oldal
Dynamic Energy Saver On/Off Switch (Default: Off)
ezt kellene bekapcsolni hogy ne égjen az összes.
2 Motherboard Phase LED On/Off Switch (Default: On)
Ezzel elvileg ki tudod kapcsolni hogy egyáltalán ne világítson és akkor nem kell hozzá fekete szigetelő szalag -
BullZeye
veterán
válasz spista222 #5898 üzenetére
Egy Isten vagy, komolyan, ezt a progit azóta uninstalltam, eszembe se jutott volna, hogy így betehet utólag is. Köszönöm szépen, ez volt a megoldás.
szerk.: És ezzel megoldódott egy pár napja gyötrő BSOD probléma, minek gyártanak ilyen programot....?
0.25V feszültséggel többet kellett adnom procinak stabil órajelért, aszittem táp haldoklik, de nem, csak ez a program kavart be....Aszittem uninstall eltünteti, de kiderült nem, úgyhogy óvakodjatok DES-től!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs