Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacccca87

    őstag

    Sziasztok!

    Nem biztos hogy lapos kérdés de mivel a vezérlő azon van így itt teszem fel a kérdést.

    Felraktam ma a Win8.1-et és előjött 1 furcsaság.
    2 HDD van a gépben de az egyiket lehúztam a telepítés idejére. Amikor elért a telepítő a restarthoz akkor kikapcsoltam a gépet és újra rádugtam, fel is ismerte szépen ezzel nem volt baj.
    Viszont win-be nagyon furcsán viselkedik, van hogy nem ad választ csomó ideig malmozik miatta a program ami arra van telepítve vagy ha meg akarok nyitni egy mappát. Olyan mintha néha néha beakadna vagy mit csinálna és olyankor se írás se olvasás nem megy rajta ez random időközönként történik de 1 től akár 3-4 percig is terjedhet az intervallum, majd miután magához tér megy mintha misemt történt volna addig míg újra meg nem áll.

    Lehet ennek az az oka hogy mikor kikapcsolt állapotba lehúztam a gépről akkor a biosba a vezérlés IDE mód volt de mikor újra rádugtam és elindítottam a gépet akkor már AHCI mód volt beállítva a HD-knek (így is települt a windows).
    Régebben is láttam hasonlót de akkor Win7 ujratelepítés nélkül lett elindítva egy AMD-s gépen úgy hogy előtte Inteles lapban volt , de ott befejezte ezt miután felraktam a chipset drivert, de itt nem oldotta meg ezt a gondot.

    Mi lehet a hiba?

    Érdekes módon az a winyó amin a rendszer van problémamentesen fut az nem "fagyogat".
    Iletve minden szükséges driver fel lett téve.
    LAP : P7H55/USB3
    Winyók: Samsung 320 + WD 320 mind2 ő Sata 2
    Win 7 és IDE módba nem votl gond, illetve voltak már Win7 AHCI módba is telepítve ott se tapasztaltam ilyet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák