- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pike1
csendes tag
Hello!
Hozzáértőktől kérnék egy kis segítséget.
Az első autómba szeretnék egy kis zenét csalni. Nincsenek nagy elvárásaim, szeretem a modern zenéket és a jó basszust, nem kell stúdió minőségű hangzás, csak ne is fapados legyen, kifelé pedig semmiképp nem szeretnék zenélni
Amim van eddig egy Kenwood kdc-4051ug. Van egy 500W-os ládám (már kipróbáltam más autójában).
Hangszórók amik vannak pioneer (ez menne előre, az ajtókhoz), pontosan nem tudom de 125 vagy 250-esek.
Az autó bevan kábelezve, volt benne minden úgy vettem, csak ugye ezt kiszedték.
Az erősítő amit nem tudok eldönteni, hogy milyen legyen. 2 vagy 4 csatornást vegyek?
Kalaptartóm nincs kivágva így ha 4 csatist vennék akkor bele lenne fabrikálva.
Zenék amiket hallgatok, eléggé vegyes. metaltól kezdve dubstepig mindent.
2 csatornásnak ezt néztem ki : Renegade REN550S.
2 csatis esetén a hangszórók a fejegységre lennének kötve, az erősítő pedig a ládára.
Vélemények? Miért legyen 4 csatornás vagy miért ne? Ki mit ajánl? (ha sok hülyeséget írtam, bocs )
Előre is kösz! -
pike1
csendes tag
Az autó pedig egy Golf 3 (3 ajtós).
-
Peti66
senior tag
Heeeee... emberek Mi mán ez a majdnem ökölharc
Kell vagy nem kell(sub).De így elsőre... az otthoniba sima sztereóba,hogy is vagyis miért nem hiányzik
a külőnálló sub Nos, totál másak lesugárzási feltételek De,csak 1 hirtelen iránykarakterisztika vs fázis,
ugye Nektek is ismerősként köszönnek vissza. Vagy mondok jobbat.Az legtöbbször "fa" hsz. doboz is
rezonáns elemként viselkedik.Ezzel szemben mi van a mit tartogat számunkra az autó,ill. ajtó.
Mindenféle x.rságot amit csak lehet (persze küzdünk rendesen )
Ajtó térfogat azt meg ki a fa..om tudja és a többi stb.
Reflexiók ajtón belül is kioltások csillapítás hiánya.De,és itt jön a de.Hőn szeretett,kedvelt autó-hifi mágusok gyártók,úgymond találtak erre "gyógyírt". Ez, pedig a merevebb felfüggesztés.Igen lehetne akár tapsvihar is
DE a középső(szaporább) oktávokat megregulázza. S' azután mi van mondanánk,de a következő pillanatban kezünk
a volume-n és már adjuk is neki a kakaót Ezzel elértük,hogy lett 1 valamilyen mélyünk ill. dinamikánk,
de a közép tartományt agyonnyomtuk,mert hiába vágtuk,szűrtük akármilyen meredekségű Bessel,Tchebichev
és még a jó ég tudja milyen meredekségű váltókkal,bízza kéttutasba a selymes közepet hazavágjuk.
Elnyomja,rátelepszik stb,Mennél nagyobbak a partiális kilengések ez annál biztosabb.
Footy: Neked, asszem midrange-tweteer(kettő az egyben) majdnem széllesávú van.De, a Te megoldásod teljesen unikális
ezen berkekben A sub kick,vagy hogy hívjam,így könnyedén teheti a dolgát Ha még az van
Kavics Járódik a cat 6 adok neki vagy 10 órát max.
Én, például a + sub-nak láttom értelmét. Embertelen küzdelmek árán természetesen megvalósítható a sub nélküli lét is,de korlátok közé szorítva....Pio 99r ,Alpi 3539,,,+mrv f407,,, 5' Focal acces,,Hivi dmo 50 közép dóm, Dayton rs 28 f- 4 reference magas...
-
footy
addikt
válasz kavics325i #24346 üzenetére
Aki Pitbullal együtt énekel annak nem sok mondanivalója van. Én is hallgatok amúgy kommersz zenét. Akkor már inkább Alicia Keys, neki még van is. Az 50Hz alatt ami van inkább érezni mint hallani.
Az, hogy az én ízlésemnek hiányzik-e azt majd én eldöntöm.(#24347) PiciPeti
Szerintem ugyanúgy hozzátartozik a zenei élményhez, hogy remeg az ülés, vagy rajtad a ruha.
Pontosan ez a szub tartomány, ami nekem nem hiányzik egy 7-8 órás úton.(#24350) T-Tboy
RAP-nél lehet hiányozna, de jelenleg, az ipodon 680 számból kb 2 RAP szám van, szal azt kibírom. -
PiciPeti
őstag
válasz kavics325i #24348 üzenetére
Egyetértek veled. Valószínű azért érzem lomhának, mert refi ládában van. Meg egyelőre csak ~160Wal hajtom. Az meg azért nem túl acélos...
-
T-Tboy
tag
Nem megy itt senki sem ölre a másikkal, egyszerűen mki mást szeret és másként is csinálja/látja/hallja a dolgokat. Nincs ezzel baj.
Nőknél sem szent írás, hogy mki pl. a vékony nőket szeresse. Amit a saját ízlésünk kíván azt kell elérni!https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
footy
addikt
válasz k-feri65 #24353 üzenetére
Múlt héten jött meg a 3555-öm, kívülre elég dzsuvás, a hangja remélem jobb lesz . Te milyennek találtad a hangját?
Szerk:
(#24354) Peti66
Most egy Eton szett van bennt, ha minden jól megy, akkor holnaptól erőrőről hajtva, 1-2 héten belül aktívban, aztán valószínű megy be az omnes meg a ciare[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
35-38 hertz alatt milyen hang van??? mármint zenében....
értem én de le sz@..m
-
footy
addikt
válasz k-feri65 #24359 üzenetére
Nekem nem is kell erőgép, viszont ahogy néztem több lejön róla mint a gyári spec.
[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
igen ezt a grafikont ismerem,,csak valaki írjon mondjuk 5 olyan hangot ami hiányozna 35 alatt...de ne a házimozi elefánt effekteket..,,,.zenét...
( egyébként nekem is van subom )
A véleményem a subokról,,sokan nem is azt hallgatják egy lemezről ami azon van....túltekert alsótartomány..
az meg hogy a tükör remeg...azt a 80 hertz is tudja..sőőőt inkább attól remegértem én de le sz@..m
-
kavics325i
őstag
Egy példa volt...De akkor mondok konkrétabb zenét,hogy ne menjünk még mindig a végletekig. Madonna:The power of good-bay.. Hallgasd meg a hangszerelését és ha kíváncsi vagy és erre jársz akkor meg mutatom Neked subbal. Reményeim szerint 2200 rms-el. De a fizikától ne menjünk el. Én még mindig tartom
Nincs ököl harc...SŐT. Én is próbálom már ahogy tudom élvezni az első szettet,de nagy a mély hiány. Pedig én is 150rmw-sel hajtom csatornánként
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
footy
addikt
válasz k-feri65 #24363 üzenetére
Jaja pont ezt írtam feljebb, a szettet nem építik be rendesen a ládát meg vágják az egekben.
(#24364) kavics325i
A Power of good bye-nál nekem az ég világon semmi nem hiányzik, de még a justify my love-nál sem. (Ez rajta van a tesztlemezemen is, pont a mély miatt)
Az, hogy nekem nem hiányzik az még mindig nem fizika
Ha Graz környékén jársz, megmutatom neked sub nélkül -
pike1
csendes tag
Csak mint ötlet merült fel, mert akkor hátra ment volna 2 erőteljesebb hangszóró és a 4 csatiból kettő arra ment volna. De nagyon hajlok a 2 csatis erősítő felé. Nagyon nem tudom eldönteni, mit vegyek
Később lehet komolyabban is belemennék de most egy jó darabig nem tervezek semmi komolyra költeni
Te mit javasolnál?[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
Jelen pillanatban épp ellenkező irányba lesz dolgom(Erdély) úgyhogy nem tudom meghallgatni, de csodálkoznék ha bírna a power good-bay-al, mert a 2db 30-as zártnak is feladta a leckét. Hozzá teszem első látásra szerelmesen szólt. Tudod az a hidegkirázósan.
Én azt tartanám járható tanácsadásnak, hogy első szett 2 csatornás erősítő + egy zárt láda Mono-val. Ez az ajánlás egy normális minőségi, de nem túlzott költségvetésű ajánlat. Aztán a komponensek komolyságával illetve tudásával változtatni lehetne feljebb. Illetve a zártból refire stb.. stb.. váltani. Alap igényt ki tudna elégíteni viszonylag csalódás mentesen.[ Szerkesztve ]
" A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
T-Tboy
tag
Vagy végy egy 4csatis erősítőt és egy jó minőségű 2utas komponens szettet köss rá aktívan.
A erősítő 1-2-es csatornája a 2db. mély-középnek és a 3-4-es csatorna meg a 2db. magas sugárzónak.
Mély-közepek a két első ajtóba a magasak meg pl. a A-oszlopok tövébe, vagy a A-oszlopokra.
Aránylag ez is olcsón kivitelezhető használt komponensekből amíg nem óhajtól vele komolyabban foglalkozni.https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
T-Tboy
tag
Ajánlanám még a 2első ajtó megfelelő szigetelését és kiemelő panelt a mély-közepeknek, de írtad, hogy egyelőre komolyabban nem mennél bele a dologba. Hátra meg szerintem se tegyél hangszórókat (majd később a csomagtérbe ládát és hozzá való erősítőt ha szükségességét érzed), ne bántsd a vágatlan, gyári kalaptartót (később bánnád úgyis)!
[ Szerkesztve ]
https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/HazimoziRendszerem https://picasaweb.google.com/111822365420432090661/CarHiFi
-
aneda
senior tag
Vegyél egy használt 4 csatornás erősítőt.
A négycsatornás kb. ugyanannyiba kerül, mint a kétcsatis, 10k-20k között kapsz normális minőségűt.
Rakj előre egy 16,5cm-es normális komponens szettet (esetleg koax-ot) előre, a csomiba meg rakd be a ládát.
Kezdésnek elég ez, fényévekkel előrébb vagy mint az általad leírt módszerrel, aztán ha van kedved ki lehet bitumenlapozni az ajtókat, panelt készíteni, stb...Az oroszok már a spájzban vannak!
-
footy
addikt
válasz zolikaDB #24371 üzenetére
Avensis egy opció volt, de aztán Mazda6 lett. Ami régebben volt a skodámban azokat a hangszórókat rakom át, csak amíg a szélessávúnak nem találok ki valami jó kuckót, addig is kell valami ami szól . Ki tudja, lehet hogy ez az eton szett felülmúlja az elvárásaimat és marad. Amúgy a terv Audison Bit Ten+ Alpine 3555+ Omnes BB2.02 + Ciare CW161. A cuccok már megvannak csak be kell építeni, de mondom, nyitott vagyok mindenre, szal lehet marad az eton. (Eddig nagyon kellemes még erősítő nélkül is.)
-
pike1
csendes tag
-
VMatteo
őstag
Segítséget szeretnék kérni!
Toyota Corollánkban (2006-os) gyári CD lejátszó van ami nem ismeri az mp3-at. Hogy írjak ki zenét hogy tudjuk hallgatni? Mert wma-ban hiába írom ki nero-valTisztelet a Gépésznek!
-
PiciPeti
őstag
válasz VMatteo #24376 üzenetére
Én pl JetAudio-val csináltam audio CD-ket. Nekem azt szerette. Ugyanilyen verdám van, csak 2007-es.
Amúgy lehet kapni olyan átalakítót, amit a CD tár csatlakozójára kell kötni, és tudsz bele pendriveot, aux-ot dugni. Úgy egyszerűbb a dolog.Bár a legjobb kicserélni, mert az a fejegység sok mindenre nem jó. Max vízállásjelentést hallgatni.
Meg lehet csinálni szépre is. [link]Amúgy, ha több kérdésed van a talicskával kapcsolatban, akkor szeretettel várunk: [link]
-
zolikaDB
veterán
Lazar autohifi oldalan "dicserik" az Etont.
Szereted, jo a Mazda? Rendesen osztrak rendszamos? Mennyi az eves biztositas ra? Nekem egy masodik szerias Avensis kombira faj a fogam nagyon Na, talan majd jovore, nemetben.
Ja igen, es a fejjel akkor mi lett vegul? A rendszert, amit leirtal, akkor azt milyen fejrol fogod kiszolgalni?[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
Még mindig azt mondom,,,amit legelőszőr,,vegyél egy 4 csatis alpinet-t 12-15 ért kapsz,,,én már vettem 8 ért is.
Kösd az első szettet a négyből két csatornára..Az aktívozást felejtsd el,,csak elpazarolnál két csatornát,,meg a fejegységed amúgy sem arra van kitalálva.
A maradék két csatornát kösd hidalva az 500W os ládára....értem én de le sz@..m
-
footy
addikt
válasz zolikaDB #24378 üzenetére
Eton POW 172 van még gyári fejről sem rossz. Nyilván a felbontás alacsony, viszont a hangkép elég kiegyensúlyozottnak tűnik. Eddig nem volt gond a kocsival, kényelmes, nagy, eddig nem bántam meg(kop-kop). Az egyetlen hátrány, hogy a zajszigetelés szempontjából nincs olyan jó mint egy avensis.
Lehet hogy a következő nekem is egy T25 lesz, bár abból aranyárban mérik a 2005 utánikat, azelőttit meg nem mernék venni. Az osztrák biztosítás mocskos drága, nekem a 141 lóerő után 1200 euró körül van évente, bár ha minden jól megy, akkor következő évtől lemegy 800-ra.
Az Alpine fej eladó, a gyári + bit ten lesz a forrás.[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Azok az Avensisek 6000-12000€ közt vannak, ha bőrös, xenonos, szervízkönyves 2.2 D-CAT 177LE-s verziókat nézem, többnyire kézi váltóval.
Az az összeg nem sok egyáltalán, németben a tahó munkatársam egy 1995-ös BMW 525 TD kombiért fizetett 1400€-t.
Azelőttit nyugodtan vehet az ember, első szériásra gondolsz ugye? (tény, h többségük 10-12 éves, ennek megfelelő km-el) Egy ismerősömnek van, tényleg a legalapabb, nem elektromos porlasztós, és 90LE-s. Megy, mint a barom, olyan nyomatéka van, h huhh.... A fogyasztása pedig a szokásos 5-6L, és nagyon egyben van... Azóta tetszettek meg az Avensisek nekem is. (Pl 1, 2, 3, 4)
Kérdéses, h ezekbe hogyan lehet normális hifit installálni....?
A bit Ten-nek ez a szerepe? -> "bit Ten is a multi-function digital processor featuring analog input, capable of transforming ordinary OEM or after-market system into a high-performance system."[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz zolikaDB #24385 üzenetére
Én max 4000-ig néztem, annyiért meg nem volt D-CAT csak D4D amivel annyira nem jók a tapasztalatok, benzinesből meg Z motorkodú volt nagyrészt, ami eszi az olajat. T22-t meg annyira nem akartam, az asszony meg egyáltalán Aztán végül találtam ezt a mazdát, nyugdíjjas nénitől 52e-kmrel szervízkönyvvel, úgyhogy ez lett. A fogyasztás olyan 8 körül alakul és nem kell fosni se a turbótól se az adagolótól.
Jaja reméljük a bit tennel ki lehet hozni a maxot a rendszerből. Majd nyilatkozom, hogy milyen lett. -
MODERÁTOR
20 éve a Prohardveren
-
PiciPeti
őstag
válasz zolikaDB #24387 üzenetére
Srácok, pont hogy a D-CAT a problémásabb sajnos. D-4Dvel ami gond szokott lenni, hogy a magyar gázolaj megöli a porlasztócsúcsokat 100-150ekm után. Ha vallásosan cserélgetsz gázolajszűrőt, akkor kitolható valamennyire.
A D-CAT meg ugyanúgy D-4D, csak részecskeszűrős. De a lengyel váltót szét szokta törögetni, részecskeszűrő is szeret széthullani...Nekem 1.4 D-4D (90le) van, szerintem nagyon jó motor, iszony nyomatékos, forog is ha kell (5500ig!), és a mostani fogyasztásom (90% Bp, 10 fok alatti időben) 5l.... Nyáron, klímázva, országúton 4.2.
-
kavics325i
őstag
Na meghallgattam a justify my love-ot. Héj ez közelébe nem ér a power of good-bay-nak mélyben. Hallgasd már meg mindkettőt egy viszonylag normálisabb fülhallgatóval aminél úgymond nincs környezet és tegyél már különbséget. Ha Te ezt megfelelően kihallod a rendszereden akkor gratula,de szerintem nyomokban sincs a ténylegesen felhangszerelt képhez képest.
Azt már nem is mondom,hogy mutasd meg Madonnának,mert sírva fakad.Viccet félretéve lehet ízlések és pofonok,de én valahogy másképp képzelem el a dolgokat.
-
Joe fiú
senior tag
válasz kavics325i #24394 üzenetére
Most már kíváncsi lettem én is, meghallgatom holnap az autóban mit mutat, fülhallgatón nem az igazi élmény, pedig egy nem olyan szar AKG-m van.
Amúgy én is egyetértek a sub dologgal kapcsolatban, igenis helye van még egy jó komponens szett mellett is, el sem tudnám képzelni ma már sub nélkül. -
kavics325i
őstag
válasz Joe fiú #24396 üzenetére
Meg kell hajtani rendesen,hogy kihalld mennyire más világ. Igaz én fülhallgatón keresztül is hallom,mert tudom "nagyban" mi a különbség. Hozzá tartozik,hogy nekem két zárt láda hozta meg a kellő különbséget. Refivel meg sem próbáltam. De mindenképp jó minőségűnek kell lennie a forrásnak is
[ Szerkesztve ]
-
k-feri65
senior tag
-
footy
addikt
válasz kavics325i #24394 üzenetére
Feltettem az iPhonera mindkét számot losslessben (800-1000-es bitráta), Meghallgattam a következő láncon: iPhone 4+ Fiio E1+ Superlux HD660. Kicsivel valóban több a mély a power of goodbye alatt. Az autóban álló helyzetben hallgatva kisebb a különbség. Menet közben képtelenség kihallani.
Akkusztikus hangszerből pedig nem sok van egyik zenében sem, 50hz alatt meg semmi, szóval küldheted Madonnát sírni(#24396) Joe fiú
Félreértelmezted amit írtam. Egyszerűen arról van szó, hogy tévhit az, hogy egy jó autó-hifi rendszernek kötelező kelléke lenne a szub. Biztos van olyan hely/helyzet, amikor jó ha van, de nekem nem hiányzik és még mindig azt mondom, hogyha nem kezdetektől a láda felé terelnének mindenkit, akkor fele ennyi embernek lenne szub az autójában.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest