- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Szerintem ott kezdődik a gond, hogy az emberek többsége a mű hangzásra van ráállva, mű zenék hallgatása közben. Egy minőségi sztereó rendszert hiányosnak fognak hallani, kell nekik a "színezés". A mély mánia meg teljesen elfogadott. 4 hangszóró fejről hajtva, reflex sub erősítőről, loudness maxon, összemosódik minden és ez tetszik nekik. Szóval nem csak a terelésről van szó, mert ezek az emberek azt fogják mondani, hogy miért vegyenek drága komponens szettet, amikor abból kijön 4 koax is (amire 250W van ráírva, tehát csak jó lehet), miért szigeteljék az ajtót, amikor annyiból megvan a rendszámtábla rezgető mélyláda.
[ Szerkesztve ]
-
Joe fiú
senior tag
válasz Osynho #24402 üzenetére
Cáfolnálak, felsőbb kategóriás első szettem van, felsőbb kategóriás erősítővel, loudnesst életemben nem használtam, eq-zni szintén nem szoktam, basszus is visszább van véve, egyszerűen csak igényli a zene mélyláda jelenlétét, nem kell túlspilázni a dolgokat, akikről te beszélsz azok a hülyegyerek watthuszárok.
Amúgy ha ez a véleményed akkor neked minek van subbasszus hangszóród ?
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz Joe fiú #24403 üzenetére
Nem is rád vonatkozott a hsz-em. Nem a sub ellen szóltam, nekem is fontos! Lehet úgy beállítani, hogy ne nyomjon el mindent, ne szóljon külön a többi hangszórótól és lehet úgyis, hogy az utcára zenéljenek vele. Más kérdés, hogy az én cuccom elég gyengusz, de dolgozom az ügyön (kevés pénzből, sajnos ). Én a fontossági sorrendről beszéltem, és hogy sokakat megkérdezel, hogy milyen a hifijük, azt mondják, 1000W mélyláda, 4x200W hangszóró, és olyat szól, h besz@arsz. Mármint olyan hangosat. Mert ez számít sokaknak az ismerősi körömben. A "hülyegyerek watthuszár" egy elég tág halmaz. Amikor meg beülnek hozzám, kérdezik, hogy miért nincs bekapcsolva a mély, erre mondom, hogy be van.
[ Szerkesztve ]
-
kavics325i
őstag
válasz Osynho #24404 üzenetére
Én is csak bizakodni tudok, hogy nem is rám gondoltál. Igaz az enyémre ha nem is,de az egyel régebbi tipusra 5000W van írva. Valamiért
Mindegy. Egy szónak is száz a vége. Nem kell mély-láda ne is vegyenek az emberek. Bár nem biztos,hogy azt és úgy fogod hallani ami a zenében benne van.És amire írták.
De igazából minden szőrözés minden hasogatás pont annak a jelentését veszi el amit a zene jelent. Az örömöt amit akkor okoz amikor hallgatod.Ahogy Te,én,Mi Ti Ő és Ők szeretik hallani...Pont azt..." A fantáziát kárpótlásul kaptuk mindazért, amik nem vagyunk, a humorérzéket pedig vigaszképpen azért amik vagyunk.” ( Széchenyi Zsigmond )
-
k-feri65
senior tag
carstyling lefagyott? vagy csak nálam nem elérhető?
értem én de le sz@..m
-
zolikaDB
veterán
Nálam jó!
-
footy
addikt
válasz Joe fiú #24401 üzenetére
Ez nem egyéni vélemény, jópár külföldi fórumon vannak tapasztalatok pl.: u-Dimension ProX, Carpower Predator/ Raptor, stb kick hangszórókkal amihez nem muszáj szubot illeszteni (megfelelő lesugárzást lehet elérni minden tartományban). Az hogy kinek mi tetszik, az másik dolog.
(#24402) Osynho
Csak egyetérteni tudok.[ Szerkesztve ]
-
HabyRolika
tag
Sziasztok!
Január végén Február elején ismét lesznek CORDIAL CLS 225 és 240-es kábelek akit esetlegesen érdekel vagy akár más féle CORDIAL kábel keressen meg privátban!
Köszönöm előre is!
Sikerekben és Eredményekben Gazdag Új évet Kívánok Nektek!
Bad Boys Bad Boys a Laci haja dús a Laci haja dús, mint a rántott hús :)
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott a kocsiban Pioneer DEH4400BT, Alpine erősítő, Audio System MX165 Plus.
Ezt szeretném kiegészíteni 1 pár méllyel hátul. Ugyanekkora méretben mit javasoltok?
Nem a nagy nyomás az elsődleges, hanem a szép mély hangok.
Előre is köszi.Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
válasz zolikaDB #24414 üzenetére
Igen. Az nem lenne rossz, ha könnyen megoldható lenne a tárolása. Ez egy nagy családi autó, 7 személyes. Általában 5-6 ülés van benne, de van, mikor hurcolok benne sok "lomot", és így napi szinten kell pakolgatni...
Így ez nem éppen optimális.Illetve ha leghátul van a láda, akkor az első üléseken is érezhető/hallható rendesen? (3 üléssor van.)
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Játékos
addikt
Ja, arról nem is beszélve, hogy semmi kedvem most rommá szétszedni megint az autót...
Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
Osynho
addikt
válasz Játékos #24415 üzenetére
A 2 plusz mélyet az ajtóba tennéd? (egyterűben gondolom nincs kalaptartó). Ha igen, gondolom nem szigetelnéd. Ha nem szigeteled, akkor nem hogy elől, hanem sehol se lesz mélyed. Így már elég nagy előnnyel indul egy láda.
Egy kis 25-ös zárt nem sok helyet foglal, az erősítő mehet az ülés alá, a hangszórókábelt meg csak el tudod vezetni valahogy hátra. Nem akkora meló szerintem.
Az MX165 Plus rendesen be van építve előre?[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz Osynho #24417 üzenetére
Nem az ajtóba megy, hanem az autó "testébe" a harmadik üléssor vonalában. Nem a lemez van mögötte, hanem gyárilag szigetelt a hangszóró helye. Biztos nem a legmagasabb hifi elvárásoknak megfelelően, de szigetelve van.
Tudom, hogy igazatok van, de a láda majdnem kizárt. Az asszonínak is feltünne egy ekkora doboz, és most nem szeretném vele megint megvitatni a "költségvetést"...Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
zolikaDB
veterán
válasz Játékos #24420 üzenetére
Ennél jobbat nem tudok mondani, de sztem a többiek se tudnak kihozni több mélyet ezen az áron. DLD500+ volt fent 13-18e közötti árakon...
Illetve shteer kollega ládája, ez a szarér-hugyér kategória győztese.[ Szerkesztve ]
-
Játékos
addikt
válasz zolikaDB #24421 üzenetére
Az Audio System nekem annyira nem jött be, kicsit többet vártam tőle... Lehet, hogy nekem voltak az elvárásaim túlzóak a sok dicséret miatt?! Shteer kolléga jó áron adja a ládát, de az imént említett ok miatt hanyagolnám, csak végső esetben vágnék bele, és valószinűleg sok bosszúságot okozna. Biztos tetszene, ahogy szól, de csak a baj lenne vele állandóan. Ha meg messze megyünk, csomagokkal, akkor nélkülöznöm kellene a ládát teljesen...
Ez a mély tartományban "megveri" az MX 165 Plust? Vagy csak papíron?
-
footy
addikt
válasz Játékos #24422 üzenetére
Ez a hangszoro 3 utban vagy szelessavu melle lehet jo, ha lehet hinni az adatlapnak. Epitsd be rendesen az MX-et az lesz ott a gond. Ha rendesen beepitett ajtoba sem olyan ahogy szeretned, akkor ajanlom az Eton Pow172-t. Ez melyben kifejezetten eros szett.
ui.: Fazisban vannak a hangszorok?
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Adott egy 2x4ohmos mélynyomó, milyen erő kell? Gondolom egy kétcsatornás kéne 2x4ohmos, és monoblokkból milyen?
Előre is köszi.||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
PiciPeti
őstag
válasz zolikaDB #24424 üzenetére
Carpower Predatort is ki lehet fogni használtan 15 körül. Az is elég mélyre megy. Dobot gyönyörűen adja vissza. De 55-60Hz alatt sztem már nem jó, inkább csak szenved. Én legalábbis itt vágom. Komolyabb beépítéssel lehet mélyebbre lehet vinni kicsivel...
Ilyen AS-t még nem hallottam...
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Udvar, műhely, kazánház takarítása végett kérem elnézéseteket a késői válaszért!
Fiat Ulysse az autó. A hangszórók fázis sorrendjével nncs baj, természetesen. Sőt! Alapvetően nem mondanám, hogy rosszul szól, mert eddig akinek megmutattam, mindenki mosolygott erősen! Mármint, nem kinevettek, hanem ismeritek azt az érzést! Szóval nem rossz, csak annyira dicsérte mindenki, meg a tesztek alapján "hú, milyen hangos", és ehhez viszonyítva kicsit csalódás volt számomra! Lehet, ha ezzel vettem volna a kocsit, és nem tudtam volna, mi van benne, akkor nagyobbat ütött volna, mert nem lett volna akkora elvárásom...
Hogy van beépítve? Az első ajtóba, a gyári helyére. Ismétlem magam: biztos nem a legmagasabb minőségű hi-fi szigeteléssel van ellátva gyárilag, de közel sem a "kongós" ajtóról van szó! Jó súlyos, szigetelt ajtóról beszélünk, a hangszóró helye egy "foglalat", vagy minek nevezzem. Olyan, mintha egy tálba tenném a hangszórót, tehát az ajtó lemezét nem is látni! Nem vitatom, hogy lehet profibban beszerelni, de azért nem egy "lemez, meg egy darab műanyag"...footy
ha egy Marutiba van "rendesen" beépítve, meg egy ekkora bazi autóba, akkor nem biztos, hogy mindkettőt annyira megtölti hanggal ez a szett. Itt legalább a duplája a térfogat egy "kis" autóhoz viszonyítva...[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
válasz gabo01 #24430 üzenetére
Tehát ha külön külön kötöm rá az erősitőre a két tekercset akkor értelemszerűen 8ohm-os erősitő kell. De 2 ohm hogy? sorba vagy párhuzamosan kötöm a tekercset? (most lehet hülyeséget mondtam de más ésszerű ötletem nincs)
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
footy
addikt
válasz Játékos #24432 üzenetére
3 ajtos Seat Ibizaban hallottam mar, abban jo volt, nem hiszem, hogy a te ajtod terfogata sokkal nagyobb lenne. A gond inkabb az hogy a "talba" teszed, igy tul kicsi helyre van beszoritva a hangszoro, azert nincs melyed. Amig legalabb a hangszorofeszket nem csinalod meg rendesen mindegy milyen hangszorot raksz be nem lesz melyed.
-
erikke17
őstag
válasz kavics325i #24435 üzenetére
Mélynyomóról van szó ami kéttekercses, de mindegy lényegtelen inkább..
Az oké de most nem az alapsulin vagyunk hanem egy fórumon ahová általában segítségért jönnek, tapasztalat csere stb...||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
pps1
senior tag
válasz kavics325i #24435 üzenetére
Ez csak nekem magas, amit írsz?
Egy csatorna, egy hangszóró? Szubnál?
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
pps1
senior tag
válasz erikke17 #24436 üzenetére
2x4 ohmos szubot igazából csak 1 féle képp érdemes bekötni, méghozzá 2 ohmra.
Ehez szükséged lesz egy mono erősítőre, vagy egy olyan 2 csatornásra, ami bírja a csatornánkénti 1 ohmos terhelést.
"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
-
pps1
senior tag
válasz cicmanyek #24449 üzenetére
Ízlésem és pofonok.
Ugye sajnos a legtöbb ember azért tesz be szubot, hogy jó hangos legyen, nem foglalkoznak a zenehűségével.
A srác gondolom kezdő, nem tudja a kötéseket, így arra következtettem, hogy biztosan nem azért rak szubot az autóba, mert nem akarja hallani."Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.