- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Házimozi belépő szinten
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zalika
tag
Helo!
Szerintetek mejik video karit vegyem meg?
Radeon hd 3650 256 mb vagy Radeon hd 2600 xt 256 mb.
Vagy esetleg vegyek 512 est?- Mit mondott Hófehérke, miután szeretkezett az összes törpével? - Na, ez a hét gyorsan elment...
-
zkiss0
tag
válasz Gordiann #33955 üzenetére
HI!
Nekem is Ultimate van, mint látod, nagyon bejön, nem zajos , de jól szellőző ház kell neki pont a bordák miatt, és ha elég nagy a procihűtőd, akkor rosszul szellőzik, hozzá talán nem ér... de nem kicsi!
Ezen gondolkoztál már? [link]
Elsőre nem rossz, de nem a legjobb tuning opció.
Hajrá!
üdv
Windows XP, mert megérdemled! :-)
-
zalika
tag
Hi!
Szerintetek megerie ezt a karit venni?
VC Sapphire SPH-EHD3850G256B256HDM ATI Radeon HD3850 PCI-EX2.0 256MB GDDR3 256bit, 668/1656MHz, Single Slot Fan Cooler, Dual DVI/TVO, HDTV, HDMI adapter, HDCP ready, CrossfireX, Lite Retail
Csakis jatekhoz kell es nem melegedike tulsagosan hamar?- Mit mondott Hófehérke, miután szeretkezett az összes törpével? - Na, ez a hét gyorsan elment...
-
Gordiann
őstag
válasz zkiss0 #33956 üzenetére
Amugy egy link: mérési eredmények
Itt pl. Crysis-nál látszódik nagyobb különbség, de ott is főleg 1680x1050 és fölötte.
Ez is mondjuk azt mutatja, hogy e felbontás fölött húz el nagyon az 512... -
Kris87
aktív tag
válasz zalika #33958 üzenetére
Igen, meg, ha nem játszol és nem is fogsz játszani 1280x1024as felbontás felett, ha szereted és a jövőben is szeretni fogod a medium beállításokat játékoknál, nem használsz magas szűréseket, és ha (ez a legfontosabb) megkapod már 15.000-ért. Igen, akkor meg!
Jah majd elfelejtettem, ha normális ventivezérlést csinálsz neki, akkor nem melegszik túl, max megjön picit a hangja. -
cotag
senior tag
Bocsi de hátha....
-
XoZ
aktív tag
válasz Gordiann #33943 üzenetére
Ha 1680x1050-es felbontást fogsz használni, akkor én inkább az 512-est venném, annak ellenére hogy a mai játékok jó részénél még itt is alig van különbség. Én is eljátszogatok általában minden maxon, igaz 1280x1024-ben és mérsékelt AA/AF mellett.
De ha esetleg mégis a 256-os mellett döntenél, az én kártyám is eladó lehetzalika AC nálam fut majdnem maxon, az élsimítás három fokozatban állítható, ha azt is maximumra álltom, akkor már szaggat. A Crysis-t XP-n játszottam ultra high moddal, de nem volt az igazi (Vista very high valószínűleg még rosszabb lenne), viszont high-ban játszható (legalábbis az elején, mert a vége felé már leeshet a játszhatóság szintje alá az fps az összetettebb grafika miatt, én viszont odáig már nem jutottam el, előbb meguntam a játékot ).
[ Szerkesztve ]
-
XoZ
aktív tag
válasz zalika #33966 üzenetére
A 3650-nél mindenképpen jobb, a 9600GT kb. a 3850 (512 MB) és 3870 között lehet: PH teszt (itt még nagyrészt veri a 3870-est is, viszont azóta sokat fejlődtek az ATI driverek, ezért jelenleg inkább a 3850-eshez van közelebb, és kb. árban is ez a helyzet). Mivel az ATI topikban vagyunk, ezért a 9600GT helyett a 3850-est ajánlom
megelőztek
Az újabb játékokban, ahol az ALU:TEX arány nagyobb, várhatóan még tovább fog erősödni a 3850/70 a 9600GT-vel szemben.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Na, a HIS ref. 3870-em lazán 8-10°C-kal melegebb a régi Sapphire-nél. Szívás.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Kris87
aktív tag
Jelenteném, hogy katt777 által előrébb belinkelt Xtreme-G Catalyst 8.8 kereken 7%os javulást hozott 3850-emen. Mintha melegebb lenne a kártya picit, remélem nem rejtett overclock-ról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
WesTM
őstag
Ahha, nézd már meg légy szíves azokat a sm.3 scoreokat,agyonhúzott 9600oknál...
Az én nem végleteig huzott 3850em csinál ilyen sm3 scoret gyengébb procival.SOk ****** bedől annak hogy alátesznek egy 5ghz-es quadot,az dob 6000 pontot cpu-ra,és vagány a gyerek hogy neki 14000pontot tol a 9600 gt. Meg kéne tanulni leolvasni a 3dmark eredményeket...
KATT: Chilla vissza rá,és nem lesz meleg...
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Én már csak olyan hülye vagyok, hogy 8800GT-m és 3870-em is volt, és leteszteltem mindegyiket. Márpedig nagy felbontásban és magas összetettséggel (nem pedig a célirányos tesztek nV-nak kedvező beállításai mellett) az van, amit mondtam. Soha nem beszélek a levegőbe. De most bizonyítsd be, hogy a 9600GT gyorsabb a 8800GT-nél, és megadom magam!
Mellesleg a 8.5-ös Catalyst május végén jött ki, tehát minden régebbi teszt szart sem ér.WesTM: Hát ez az, Chillával is 8°C-kkal melegebb idle (46-47°C vs. 38-39°C), load meg bő egy 10-essel!!! Ami még hagyján, de 10% tuninggal GPU-CV 8XAA Fur Renderinggel 100°C-ig hevült pár perc alatt, míg a Sapphire 95°C-nál nem ment feljebb negyed órás teszttel sem! (Mind2 Chillás érték!)
FeRRaR1: Ezt az S1 sem fogná meg. Sztem már széttesztelték, úgy kaptam meg "új"-ban, mert ez nem normális melegedés. Driver nélkül a Sapphire 62°C-os volt, ez 72°C idle módban 1.1V-on!!!!!!
[ Szerkesztve ]
-
urielz29
csendes tag
sziasztok! valakinek sikerült megbuherálni powercolor hd 3850-es kártya ventijét? zavaróan hangos, tudtok valami módszert amivel lehetne szabályozni???
-
-
as_Rock
őstag
-
FeRRaR1
őstag
válasz as_Rock #33980 üzenetére
95W sebességben közel lesz hozzá, és jobban is tuningolható lesz, ez szinte 100%, csak az a bibi h 128 bites lesz a memória busza, hiába fog a GPU többet tudni mint a HD 3850 esé, ha nem tudjuk ki használni, ennek ellenére a Radeonoknak nem jelent akkora érvágást a memória busz mint az nV knek szal úgy tippelem h 1280x és alatta kb gyorsabb lesz, felette szűrőkkel meg lasabb a 128 Bit miatt
Katt
Ha chillával fel megy addig........ nekem a gyári hűtővel volt 98 C azért vettem S1 et /GPU Cv alatt/ most a CV se tudja 65 fölé lőni az istenérse a nyári melegben
Szal S1 et vegyél
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #33983 üzenetére
Volt már. GTS2 még régen, illetve nem olyan régen 1950XT. Azt meg tuningolni nem nagyon lehetett. Az EPU-6 miatt jó lenne megint, csak az ASUS VGA-k gyakran nem szeretik az ASUS lapokat. Ja, meg CoH nem kell a f.szomnak se.
Mike 32: Ja, ahogy nézem, még csak nem is hasonló...
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
H kell beállitani a Catalystban hogy a TV-n is megjelenjen a kép??sima crt.
-
zseko
veterán
Na meglett a kártyám Végül is Sapphire HD3850 512MB lett, egy 20-asért megkaptam. Most próbálgatom, azért jobb így játszani Viszont nekem iszonyat hangos a régi után, közel a duplája a hangja (hát még a passzív hűtésű után..). Alapesetben 47 fokos 27% venti mellett, a "szőrös fánkot" kipróbáltam, ott 5 perc után még nem volt 90 fok, de már közel járt hozzá. Játékból pillanatra kilépve kb. 65 fok (majd még megnézem RivaTunerrel). Most még majd egy új proci, csak megvárom mennyit csökken az áruk a nemrégen kiadott 4 újabb procitól - meg a fizut is.
HR24.hu
-
mokus1
addikt
Van magyar catalyst melyik abból a legújabb??
-
xardas
tag
remélhetőleg lesz megfelelo amd proci a vgajuk alá:[link]habár az sg nem a legmegfelelőbb
Helyesírási hibák ejtésére minden jog fenttartva.
-
mokus1
addikt
Hogy tudok 50Hzet beállitani??Mert 60-on vibrál a kép.
-
katt777
félisten
válasz FeRRaR1 #33983 üzenetére
Engedtem 5 percig GPU-CV-t 850/1250-en, ami Chillával a Sapphire karin 90°C körül volt.
112°C-nál lekapcsoltam. Alap órajelnél 105°C-nál kapcsoltam le, de tuti az is ment még volna feljebb. Ment rendesen, szóval, mondom, hátha szar az érzékelője... hát nem, baszki, már a nyák égette a kezemet. Tuti gázos ez a kari. Persze, az én szerencsémmel esélyes volt.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest