- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
lizakattila
senior tag
Hali!
Most készülök venni egy 3870-es karit.
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a piros és a kék nyákos kari között. (Remélem jól fogalmaztam.)
Kicsit konkrétabban: EZ és EZ között (a hűtésén kívűl)?
THX!"Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, adj neki hatalmat." - Abraham Lincoln
-
hakos1987
őstag
válasz csaabz #34601 üzenetére
nekem 3870X2-m van, tesónak 4850... az enyém gyorsabb valamivel, viszont több a fogyasztása, és nem kapsz rá spec. hűtőt, csak vizet... ezek után mérlegelj, és döntsd el... esetleg használtan 4870-t lenne érdemes, ha belefér a keretbe...
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Bluegene
addikt
válasz hakos1987 #34585 üzenetére
igen de a crysishoz semmi sem elég még 1280ban sem, az kivétel
például nálam frankón megy minden 1600X1200-ban de a crysis-tól behal a rendszer, azt csak 1280ban bírja úgy ahogy
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Mankó
veterán
Hi!
Milyen 3870et tudtok nekem ajánlani, amelynek halk a hűtése, de hűti is rendesen a karit?
Vagy inkább egy olyan verzióban gondolkodjak, hogy veszek egy olcsóbb 3870et és veszek rá egy accelero s1-et vagy valami hasonlót? -
katt777
félisten
A "kombinált" X A-t minden rendszer magasról leszarja. Ezért hívják föl külön a figyelmet mindenütt arra, hogy az 1 ágon leadott áramerősséget nézzük. Persze mindenki úgy teszi tönkre a cuccát, ahogy akarja. Ha mindenképpen gyenge tápot akar venni, tegye.
Én tuti inkább ráhagyással vennék tápot, az évek múlva is jó lesz. Te adj csak ilyen tanácsokat "szerintem" alapon. Még ha megy is, károsodhat a hardver (ahogy sok esetben károsodott is gyenge táppal, főleg a VGA), ugyanis van még pár fesz. szabályozó a rendszerben, amelynek kell a megfelelő kakaó a normális működéshez. És nem olvassák a teszteket. De ez egyszer 48xx topicban ki volt már tárgyalva. Lényegében attól, hogy megy egy rendszer, még nem feltétlenül lesz üzembiztos és megfelelő a működése, viszont ez csak hónapok múlva jön ki a hardverek esetleges károsodásában."bika AMD" - ez viszont tetszett.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
szumo
senior tag
válasz #75912448 #34598 üzenetére
Üdv!
Nézd meg az adatlapom, és láthatod mi mit hajt. Majd olvass el egy két tesztet, és látni is fogod, hogy nincs igazad a táppal kapcsolatban. Ha valami nagyon zabagép cuccaid vannak zodo, még akkor sem fog csak 250W körül fogyasztani a géped, de a 300W tuti elég. Úgyhogy a chifu 420-as szerintem elviszi a gépedet, bármelyik 38xx-el, csak x2 ne legyen a végénMinden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
törölt tag
Egy táp jóval tovább bírja, mint a többi alkatrész. Ha később fejleszteni szeretne mit kezd ezzel a 300-as táppal? Egy picivel kéne többet költeni, többet keresgélni és lehetne megfelelőt találni. Írta is, hogy később fejlesztene cpu-t, stb.
Köszönöm a tanácsot, jópár tesztet olvastam és továbbra sem vennek 300 wattos tápot 2008-ban, hacsak nem 3 hónapra kell. -
-
zsoltbo
csendes tag
Sziasztok,tudna nekem valaki segíteni?
Van egy Gainward 4850-es ATI kártyám ( az első ATI )
Az lenne a gondom vele,hogy amikor elindítok egy játékot (COD4)akkor kb.1 perc után elsötétedik a képernyő jó pár másodpercre,de volt már olyan is,hogy vissza se jött sötét maradt a képernyő,mintha lekapcsoltam volna.Mi lehet a gond a kártya vadi új?ASUS P5Q PRO CORE 2 DUO E8400 2*1 CSX 1066 GAINWARD 4850
-
szumo
senior tag
válasz #75912448 #34612 üzenetére
Tudom, olvastam és értem is, de sajna sokszor csak abból lehet gazdálkodni, ami van, és ha nem muszáj én sem erőltetnék egy 300W-os tápot.
Sajnos ma Magyarország nem tart ott, hogy az ember gondol egyet, és lecseréli a fél config-ját.
Ahhoz kell méretezni ami éppen van.
Ha pedig nem csalt a 90-es évek közepén az elektronika tanárom, akkor a tápok 75-85%-os kiterhelésnél működnek a leg optimálisabban.
Szóval Zodo nagy döntések előtt állsz, amiben neked kell döntened tárcád mérete szerint. Mi csak az építő kritikát adhatjuk.
Ha nagyon szeretnéd valamelyik gyártó HD38xx kártyáját, és biztonságban is akarod tudni, vagy rendes tápot választasz(chifu 420), esetleg házat, vagy mindkettőt.Katt ebben igazad van, hogy az ágankénti terhelhetőség nagyon fontos, amikor az áramellátásról van szó.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
törölt tag
Meg kell várnia a HD4670 karit, a tesztek szerint fantasztikus ár/érték teljesítménnyel bír.
Kis fogyasztás, kb 3850 teljesítmény, remek ár. Nem tudom mennyi lesz mire ideér, de a 90 dollár meggyőző. Itt egy teszt.[ Szerkesztve ]
-
MaTTeS
senior tag
ez nem igaz, mindenhol elfogyott a sapphirek hd 3850 512mb :S se bandit se az ipon se az ls computer nem tud szerezni :S nemtudom micsináljak :S
-
hakos1987
őstag
válasz zsoltbo #34624 üzenetére
az a táp biztos elég neki... talán még érdemes lenne megpróbálnod az X-Treme G 8.8-as drivert.... az a legjobb...
mod: világít valamelyik led a kártyán, mikor elsötétedik a kép?
Valahogy meg kellene lesni a hőmérsékletet, nem melegszik-e valami túl... indíts el egy GPU-Z 0.2.7 -et, a második fülön a sensors-nál láthatod a hőmérsékleteket, valamint egy GPU Caps Viewer-t... ha látod, hogy pl. memIO vagy valaminek a hőm. elkezd felfelé szaladni, de nagyon akkor valszeg annak a hűtésével lehet a gond.... Caps Viewert mindenképp próbáld meg...[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
zsoltbo
csendes tag
válasz hakos1987 #34626 üzenetére
Köszi a gyors választ!
leszedtem a GPU-Z-t nekem nem tűnik magasnak minden 50 fok körül van.Kicsit játszottam vele,akkor 60-ra felment.Szerintem ez jó.Amit javasoltálX-Treme G 8.8-as drivert...,hol találok,ha megkérlek tudnál linket küldeni?.
ASUS P5Q PRO CORE 2 DUO E8400 2*1 CSX 1066 GAINWARD 4850
-
hakos1987
őstag
válasz MaTTeS #34630 üzenetére
csak vigyázz, személyesen vedd át, mert újonc, és mostanában sok az átverés... jobb félni, mint...!
mod: szép kis hűtés van rajta!
[ Szerkesztve ]
-
-
-
szumo
senior tag
válasz zsoltbo #34635 üzenetére
Ha nem akarod annyira lesni a hőmérőt, az ATT legújab verziója is jó lehet, és lehet log-őltatni vele, ami "kifagyás" után nagyon hasznos, mert szép komótosan végignézheted, hogy mi is futott meg, és az az fps-t is, meg a ventit is figyeli, ha olyan a videókarid.
Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Balinov
titán
Na fiuk, ha nem lenne eddig is kusza kep a fejekben, hogy ki mit vegyen, bejott a HD4670 is a kepbe
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
as_Rock
őstag
válasz Balinov #34638 üzenetére
Én már korábban is írtam, hogy ha elég a 3850-es teljesítménye és tetszene egy 95 helyett 70W fogyasztású, 2600XT méretű kártya várd meg a 4670-et
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
-
Balinov
titán
válasz as_Rock #34639 üzenetére
elgondolkodtam..vagyishogy osszezavarodtam inkabb most vga+proci/lap kombougyileg.. mindjart atnyalazom a gurus cikket, meglassuk mi a stejsz.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
zsoltbo
csendes tag
válasz hakos1987 #34636 üzenetére
Megtörtént a DRIVER telepítés,a helyzet nem változott.
ahogy már irtam (COD4) bekapcsolása után játék indul KB 1perc-g semi malyd 4-5 sec sötét képernyö és vissza jönn a játék szemmel semi változás és megy tovább mitha misem törtét.
ASUS P5Q PRO CORE 2 DUO E8400 2*1 CSX 1066 GAINWARD 4850
-
Rabbitf_24
addikt
Hi
biztos elcsépelt kérdés, de meddig sikerült húznotok akár egy
ASUS HD 3850-et (Glaciator hűtésés)?Melegedés?
respect
-
Rabbitf_24
addikt
válasz cowboy_bebop #34645 üzenetére
akkor már inkább az 512-es, és a rézkoronás hűtéses témás....
ha van rá +2k... -
athomi
veterán
válasz Rabbitf_24 #34644 üzenetére
idle: 35°C
load: 55°C
(nyilván ezek az értékek a ház szellőzésétől és a gép többi összetevőjétől függően változhatnak)
A hűtés hatékonynak és halknak mondható. A ventilátor terheléstől függetlenül folyamatosan 40%-on teker.Húzni régebben húztam, alapfeszen vhol 750/2100Mhz körül volt stabil, feszemeléssel a GPU a 800Mhz-et is bírta.
[ Szerkesztve ]
-
athomi
veterán
válasz Rabbitf_24 #34648 üzenetére
Azt hiszem ATT-vel. Feszemelésre is van lehetőség, de csak korlátozottan.
[ Szerkesztve ]
-
as_Rock
őstag
válasz cowboy_bebop #34645 üzenetére
Elvileg a 4670 váltja, tehát rövid ideig lesz elérhető a 3850
Valamivel lassabb a 4670, viszont akinek fontos a kisebb fogyaztás és méret, és a plussz tápcsati ments kialakítás, az jobban jár a 4670-el[ Szerkesztve ]
"Tényleg, ki kellene találni valami beavatási szertartást. Mittomén, be kell szólni egy modinak, ...ilyesmi.'' - by csigi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs