- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
Aktív témák
-
aktív tag
Hi all.Most tervezem megvenni a HD 4850-emet.. De nem Crossfire-be mert nincs pénzem 2db-ra belőle.
A kérdésem az lenne, hogy melyik gyártótól vegyem?(Ne legyen hangos ha aktív hűtése van, ne romoljon el a hűtése 1év alatt, mint a mostani Asus-omé, ne romoljon el fél év alatt..)
Én Sapphiret nézem, mert az a legnagyobb Ati gyártó, én szerintem.
Köszi.
-
Gyuri27
félisten
Radeon kártyák forgalmazásába kezd a Gainward kíváncsi leszek.
Amd - Radeon - Ryzen
-
IreN!CuS
őstag
válasz Gyuri27 #7503 üzenetére
a 4870-nek szép matricája van szerintem
sapphire-ra szavazok én is nekem anno 9800prom volt nagyon jól kari volt...[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
hakos1987
őstag
csatlakozom, a sapphire jó márka!
hűtés ügyben próbálok faggatózni, hogy hogyan kell a ventiszabályzásba belenyúlni, de még nem kaptam segítséget a ,,Radeon BIOS Editor" progihoz, hogy honnan tok szerezni biost, vagy netán ki tudja-e olvasni....
szal ha vki tud megoldást venti vezérlésre, ne fogja vissza magát
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Ronnie12 #7485 üzenetére
Szerintem meg mind1ik jo hozzá. Én nyugodt szivvel megvenném. Aztán kölcsönbe kérnék egy procit hogy bemutassam kurvára mind1 hogy e6550 3,4 vagya wolfdale 3,4 mert 3dmarkba lenne pontkülönbség de game-ben pár fps kül lenne. Lényeges nemhiszem. Százalékban 2-3% kül re tippelnék. Szigoruan azonos orajelen.
Sajna nem mostanába lesz uj konfom de komolyan ki fogom probálni. A mostani procimmal néztem és 2,6 böven elég a karimnak. Game lehet jobban kihasználja a nagyobb CPU-t, de a vga-nak nem kell 4ghz meg wolfdale stb[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz ez_meg_emaz #7481 üzenetére
várj félre értettél,én nem azt mondtam h menjen mindeki uj procit venni meg ilyenek csak a személyes tapasztalatom irtam le számomra tök mind1 h 100 vagy 105..
multi meg only cod4 ott meg fix 250 bár....oda kell a cpu,gpu tunningazért nincs rossz cfg-d
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Ronnie12
tag
válasz ez_meg_emaz #7506 üzenetére
Akkor szerinted nyugodt szívvel vegyek a 3.4 GHz-es Conroe procimhoz HD4870-et?
-
Roderic
tag
üdv
nekem is ez lenne akérdés hogy a tuningolt E2140@3,1ghz kitudja -e hajtani a HD4850-et??
please"No pain, No gain"
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz IreN!CuS #7507 üzenetére
Nem azt nem is neked szántam. Tudom hogy értetted.
De aki 4ghz-ekröl ir hogy az kell neki. MEgértem hogy van egy minimális tartalék amit elö tud hozni belöle. Vagy ha másért nem a proci csere miatt lehet vmi gyorsulás. De hogy ezért lecserélni egy e6xxx-et pénzkidobás. Akinek az a plusz pár fps ennyit számit hajrá. Azon meg ne csodálkozzon hogy 4ghz-en gyorsabb mint 3ghz-en. Persze az a kül se játékoknál jön ki hiszen egyikse profitál jelentösen a 3vs4ghz-böl. Annyi egyik gamenek se kell. Jo crysis-nál talán de ott az engine-el van a gond.Ronnie12: Te döntésed. Én ezért biztos nem vennék gyengébb 4850-et. Ha lenne pénzem simán 4870. Proci cserével se járnál roszzul azt se mondtam. De amennyit kibaszol rá annyival 10000% hogy nem lesz jobb (több fps-re értem). Procit inkább tömöritésnél konvertálásnál lehet jol kihasználni. Látott már vki olyan gamet ahol ajánlott konfighoz 4ghz volt irva?
[ Szerkesztve ]
-
Jiced
csendes tag
Kicsit szeretnék hozzászólni a powerplay-hez, mert sok sebből vérzik jelenleg a dolog.
Szóval csak az MSI bizonyos kártyáin működik rendesen, ahol visszaveszi az órajelet 160/500-ra (GPU/Mem). A többin csak 500/750 -re húzza vissza. A vicc az egészben, hogy még senki sem mérte le a konkrét fogyasztást, hogy mennyit jelentenek W-ban az órajelek.Eléméletileg mivel még csak referencia kártyák vannak, ezért lehet össze-vissza tolni a bios-okat a kártyák közt. (pl. van aki felrakta a Sapphire vagy MSI kártyájára az ASUS bios-át, mert az ahhoz lévő progi tudja kezelni a venti sebességét).
Akit érdekel, annak itt van egy 160/500-as idle-vel rendelkező MSI bios, alapfeszen a 3D órajel 725/1050 -re van húzva. SZIGORÚAN CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Akit érdekel még a téma, itt több információt talál:
700mhz wall on HD4850 is smashed. @ xtremesystems.org
HD4850 BIOS thread @ xtremesystems.orgValahol olvastam egy olyat is, hogy kivették a bios-ból a powerplay-t és a driver fogja mostmár vezérelni. Ezt sajnos csak akkor tudjuk meg, ha megjelenik az új catalyst...
-
IreN!CuS
őstag
válasz ez_meg_emaz #7511 üzenetére
4ghz csak 3dkár-ban "kell".én anno rákérdeztem h érdemes lenne a 6750-est lecserélni 8400ra kiröhögtek ott is irták h nem lenne nagy elöre lépés.crysis nem játék!
cizoe:?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Dehogy. Én nem írtam 4 GHz-ről. A Wolfdale sem szabály, csak mivel annak alapon is magas az órajele és erős, könnyebb lesz tornázni vele, ha limites lenne. Azért a 3 GHz-et át kell lépni, mert ahogy gbros cikkeiben láttam, egy 3850 2.66-on nem lesz limites és ha összehasonlítjuk, a nagytesó azért jóval jobb. A 4870 meg még rátesz egy lapáttal, úgyhogy kell majd a sebesség neki. Jó a 6xxx is, persze, hogy jó. Ha 3.5 körül mozog, akkor már jó.
hakos1987: arra még várni kell kicsit, amíg új verzió jön.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
"De aki 4ghz-ekröl ir hogy az kell neki"
Senki nem irt ilyet,nyugodj már meg nem kell itt a feszko....
Más...
CoD 1280X1024 minden maxon DX9-be 70-250fps.Pontosan dupla fps van mindenhol mint a HD3850-el 1024X768-ban ugyanezen beállításokkal.[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
cizoe
őstag
válasz IreN!CuS #7515 üzenetére
60hz = 60fps Bár tft-nél mitszámít...
újabb gány HoC teszt gtx280, 4850 etc.
Pár idézet: (mai a cikk)
"Az NVIDIA egyetlen nagy szerencsére egyelőre, hogy az AMD eleddig csak a HD 4850-nel rukkolt ki a piacra."
"Még azt is ideírhatjuk, hogy természetesen az elvakult, anyagilag tehetősebb NVIDIA-pártiaknak is kötelező darab az új GTX. " ááástevve: szted?
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
úgy tudom, ha be van kapcsolva a vsync, akkor van az, hogy ahány hz, annyi fps ,max....
mod: akkor még mindig senkinek nincs megoldása ventiszabályzásra?
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
IreN!CuS
őstag
azért irtam ezt-->"?" mert nem értettem h mire utalsz
hakos1987: én is igy tudom...bár...nekem anno cod1ben volt ezzel szivás hiába kapcsoltam ki,ugyh 85 fps maradt[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Értem, köszönöm.Sapphire powa ;)
Majd ha megvettem kérek egy fordulatszám csökkentő leírást vagy növelni kell? )
-
katt777
félisten
válasz hakos1987 #7427 üzenetére
Írták sok cikkben, hogy halk-ra állították a ventit, nem erős hűtésre. Anno bios-mod v. csere segített, sztem most is fog.
Joshi: Ha nem ment volna tönkre a vinyóm, hogy másikat kelljen vennem, már útban lenne a 4870. De az lesz, 1950XT óta nem érem be kevesebbel a legjobbnál. Szerencsére sikerült megteremtenem hozzá az alapokat (4.05GHz-ig totál OK), de P5Q még tervbe van véve, a GB meg rohadjon meg az lqrt P45-ös áraival együtt (gondolom, a kikapcsolt ventiszabályozás miatt ilyen drága mind).
cizoe: Szerencsére az ATI kirukkolt a 4870-nel is, amely 55k-ért majdhogynem befogja a GT260X-et, és a GT280X-től sem nagy a lemaradása. Mondjuk 1900-as felbontás fölött nagyobb, de biztos lesz 4870-ből is 1GB-os változat.
ez_meg_emaz: Hogy hány GHz kell a 48xx-ek alá, azt majd megtudjuk, de vsz. nem 3. Vsz nem is kell majd 4, nálam az ráhagyás a következő generációs VGA-kra. Egyelőre alapfeszen is stabilan hűs a procin 3.6GHz-en, gyorsak a RAM-ok, és ha ennyi kell a 4870-nek, tökéletesen meg leszek vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Így. Csak a következő oldal (és lapozgathatsz tovább, ráadásul felbontásonként is változgat). Azzal semmit nem bizonyítasz, hogy kiragadsz 1-2 tesztet. Átlagban 10% volt a 4870 lemaradása ("even if overall performance of the 4870 would be say 10% slower .. still it would win based on the price"), de az meg ki nem sz.rja le? A 3870 lemaradása nagyobb volt a 8800GT-vel szemben, még 8.5-ös Cat. után is, mégis az előbbit tartottam meg.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
hakos1987
őstag
nah, meguntam, módosítottam a biost... (4850)
korábban vki belinkelte a 725 MHz-es MSI biost.... azt beolvastattam Radeon Bios Editorral, átírtam az órajeleket a gyárira (625/933-ra, ahol 725/1050 volt), a 2D-s órajelet meg hagytam, hogy 160/500-ra vegye vissza.... aztán csináltam jó kis venti beállítást, és most űberfaxa!
szőrös fánk 800X800-ba 8X MSAA -val nem ment 90 fok fölé... 90 foknál meg a venti 100%-ra kapcsol
sztem érdemes megpróbálni, mert ebben a nyári melegben én nem várok a megváltásra hetekig....
természetesen saját felelősségre!
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
félisten
válasz katt777 #7527 üzenetére
Azért ez eléggé teszt olda függő, van ahol 10%al jobb de van ahol meg egyenlőnek és van ahol jobbnak hozzák ki. pl anand. Felbontás, szürő függő az egész. Meg remélhetőleg az első driver dob rajta egy +10%ot és úgy már nem kérdéses.
Mondjuk k*ra tökmind1 mert amikor az egyik 50-55K a másik 90K az egyik jobban skálázódik CFben mint a másik SLIben, amikor az egyik DX10.1et támogat a másik nem.... Akkor pár elborult fanon kívül más nem vesz NVt.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ez_meg_emaz
őstag
Én nem csak 1 ember hszére reagáltam az elözövel.
Rengeteg helyen hordanak össze rengetek baromságot. Ha nem itt akkor másik topikba de vki azt irta hogy 4ghz kell meg hasonlo röhejes dolgok. Csak tudjátok amikor mindenhonnan ezt lehetett hallani anno 3850-88gt-nél aztán tesztelve rájöttem hogy baszott nagy baromság az egész akkor picit kiakadtam hogy hogy lehet ien hülyeségeket irni. Amig nem probáltam, énis megettem a dolgot.
gbors eredménye reálisnak hangzik. 2,6on már nálam is kihajtja a 88gt-t.
Hát majd 4850/70 -el összel tuti megnézem énis mi a helyzet. Addig meg probálok ritkán olvasgatni vga-s topikot. Sok hülyeséget szoktak összehordani, ami nem csoda hiszen sokan irnak ide.Ahol több ember van, ott több hülye is. Ez alap. Jah és mielött vki magára veszi azok közül akik eddig nekem ragáltak nem nektek szol. Olyanoknak szol akik azt irják 3.5-ön van kihajtva egy 88gt meg hogy ez alapján a 4850hez 4ghz kell tutira. Meg a sok flamer akik csupán nv vagy csupán ati fanatikusság miatt(igen létezik az utobbi is) irkálnak baromságokat a konkurencia vgairol.
Számomra itt véget is ért ez a vita. Ilyen emberek mindig is lesznek. Engem csak az zavar hogy 1 hülye 100at.[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
1. kérdés: 23K-t megéri ráfizetni egy 4850-re 3850/256-ról?
2. kérdés: milyen mértékben fogja vissza egy 3,4 ghz-es E2160 az új VGA-t? tudom wolfdale kell alá, de mégis szerintetek mennyire fogja vissza, jelentősen?(veszek wolfit csak később), 1280X1024 4AA, 16Af-el szoktam tolniarra is gondoltam h a 3850-es is jó lesz erre a felbontásra egy darabig, de még adnak érte pénzt, 2 hónap múlva már lehet senkinek se kell
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
leviske
veterán
4db HD3850 nem skálázódik úgy, ahogy az ára kötelezné, 3db HD3870 ugyszintén. A HD4850CF vs. HD4870 közül meg neked kell dönteni. Ha nem használsz extra felbontásokat (25x19), akkor egy darab 70-essel jobban jársz.
(#7537) Bluegene: elég nagy gond, ha ezt őstag létedre nem tudod eldönteni... De neked is inkább azt tudom javasolni, hogy nézd át, milyen játékokkal is játszol és mérd fel a helyzetet. Szükséged van-e ilyen szintű gyorsulásra...
Szerintem megéri. Már csak azért is, mert a későbbi játékokban élvezhetőbb élményt fog nyújtni.
A proci meg csak akkor fogja vissza, ha gyenge beállítások mellett használod... akkor viszont felesleges váltanod a HD3850-ről.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
válasz Bluegene #7537 üzenetére
3,4-en nem sokat fog visszafogni,lehet semmit...csak hát az nagyon ki lesz úgy csavarva.... a mi mennyit ér-heznem tudok hozzászólni...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
hakos1987
őstag
válasz Dare2Live #7534 üzenetére
TTomax: WinFlash nevű progival flasheltem, amit innen le tudsz szedni...
Életem első VGA flashelése volt, teljesen amatőr vagyok.... ha vkinek kell, elküldhetem mailbe, amit szerkesztettem biost, azt csak be kell tölteni a progiba, és rányomni a ,,program" gombra.... utána kicsit megfagy, de nem kell parázni!
A bios, amit módosítottam annyiban tér el, hogy nem 500/750-re, hanem 160/500-ra veszi vissza az órajeleket, vmit meg van benne csinálva normálisan a ventiprofil...
3D-s órajelek gyáriak!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
TTomax
félisten
válasz hakos1987 #7540 üzenetére
ahhh mert nekem a ATIWinFlash.v2.0.0.2-nem csinálta meg... hopsz ezek szerint van újabb köszi a linket... nekem hasit is felfelé a 725-ös bios ha már egy Accelero S1 van rajta
[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
én azért előbb a helyedben vhogy tesztelném, hogy viszi-e azokat az órajeleket, szal inkább várnék új RT-re, amivel tesztelgetni lehet... persze vissza tod flashelni, szal no para, a hűtőd meg bírni fogja
mod: egyébként mit hűt az S1? Csak GPU-t?
mert nekem (tesómé a gép, meg a kari) van univerzális vízhűtőblokkom VGA-ra, csak para, hogy akkor a fetek és memók nem éreznék olyan jól magukat... mondjuk memóra lehet szerezni ramsünit, de a fetekkel nem tom mit lehetne kezdeni...
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz katt777 #7527 üzenetére
A véleményem, hogy te ragadsz ki néhány tesztet és az alapján nyilvánítasz véleményt.
Ha végignézel több tesztet akkor láthatod már a 4850 is elkeni a 280-at nemhogy a 260-at nem kevés helyen.
Átlapozgatva azt a tesztet nekem elég furcsa, hogy a 4870-es olyan eredményeket vagy még gyengébbeket produkál mint máshol az 50-es kártya, lásd például
PH teszt CoD4 hd4850 60fps
guru3d teszt hd4870 40fps
2560x1600 azonos beállítások
Szvsz az egy fizetett NV kamuteszt."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest