- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
Aktív témák
-
Tomate
veterán
válasz MayerKingZ #37741 üzenetére
Örülünk, de a tápod én lecserélném!
-
katt777
félisten
válasz Zoliboy95 #37745 üzenetére
Táp lesz az. Extra fogyasztókat lehúzva tesztelheted, már ha van mit lehúzni a rendszerről.
ollie: Én sosem állítottam, hogy a hardver szar lenne, bár bizonyos szempontból nyilván az, ha nem lehet rá rendes illesztőprogramot írni. Vsz. ezzel is úgy van, mint a CPU-kkal: a bonyolultság miatt lehetetlen a hibátlan munkavégzés, ezért a szoftvert úgy készítik el, hogy kikerülje a hibákat. Ez nagyon hajaz a Catalyst-evolúcióra.
Tomate: OK, de hát ez pont azt jelenti, hogy nem OK a tuning.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Hun'reeth
őstag
Csak egy bizonyos széria. A tápos topicban az első hozzászólásban szerepel is melyik.
Egyébként tényleg táp lesz nekem a 420-as régebbi chieftec már nem szerette az x1950pro étágyát. Pedig az jó táp amúgy.(#37741) MayerKingZ: apucitól akkor már kérhettél volna valami normális gépet is
[ Szerkesztve ]
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki mondana vélemény az ACCELERO S1 REV 2-ről, hogy a 4850-es karik, hogy barátkoznak velük? Nem melegednek túl a fetek, a ramok? Hosszú életű marad alatta a kártya?
Vki dobna egy képet, hogy a 4850-en mit is kell hűteni a GPU-n kívül? Ha lehet jelezze valahogy a képen.
Elég fontos lenne, kérem válaszoljon valaki!
-
Dohren
tag
- GIGABYTE GA-EP31-DS3L
- Intel Core 2 Duo 2660/1333 Mhz LGA775 6 Mb E8200
- Artic-Cooling Alpine 7 Pro
- Geil 2GB DDR-II 800Mhz Value Dual Channel (2x1GB)
- Club3D 4850 512MB DDR3 PCIE HDMI CGAX-4852IDP
- Pioneer DVR 216D DVD-writer SATA drive Fekete OEM
- SAMSUNG 320GB 7200rpm SATA-300 16 MB
- LG 19" W1942T-SFehhez a konfighoz jo lenne ez a haz (egesz pontosan a tap eleg lenne):
- Foxconn 3GTH-002 420W ATX (elmeletileg FSP tap)[ Szerkesztve ]
''Rendszergazda vagyok. Ha beszolt, mentsen. Ha rohogni lat, mar keso...''
-
Dohren
tag
thx
ismerosom kert meg, hogy adott penzmag keretbol mi jon ossze. magaval a hazzal mar dolgoztam, kisebb konfigokat telepitettem bele es nagyon meg voltam elegedve.
lehet, inkabb nezek egy asus vagy aerocool hazikat es abba egy 500W chieftec-et.ui: azert ez, mert a nagyker ahol vasarolok ez van. az expertet meg nem szeretem ahol van corsair, de KAT777 is mesél róluk ha kell. lassúak, körülményesek gariztatásban, stb.
[ Szerkesztve ]
''Rendszergazda vagyok. Ha beszolt, mentsen. Ha rohogni lat, mar keso...''
-
HSM
félisten
válasz Vasinger! #37755 üzenetére
[link] (képek gyors szerveren: [link])
Jól müxik, de érdemes 2db 9,2cm-est rátenni, mivel egy 12-es nem az igazi, ugyanis a kártya hátuljára nagyon kell a légáramlat, de akkor a 12-es venti már nem az igazi, mert nagyon hátul van...
Ezzel meg is válaszoltam.. A kártya vége melegszik NAGYON, de azért hűthető, de amit én applikáltam rá, az a minimum...
A kártya jobb oldalán a két süni a kondik között, amikből az egyik le is lóg, a memória tápkörét hűtik, az elhagyható tudtommal. -
horitomy
tag
A gyári ref hűtős sapphire kártyámat megöltem accelero twin turboval (Nem ment a ventije.)
Ezután (1 hónap) visszakaptam az árát, mert nem udtak helyette másikat adni.
Múlt héten vettem egy ICEQ 4 -es HIS-t.
Az ma halt meg. (Kicsit húztam a gpu-n:690 meg ram-on:1000) Nem bírta. Elkezdett szemetelni.
Ma kicseréltettem (3 napon belül voltam). Ez most megy rendesen.
Vigyázzatok a kártyátokra! Kell a hűtés neki rendesen. -
-
Zoliboy95
tag
Hali!
Hazahoztam az új tápot. (Chieftec 550W)
Most már nem boot-ol újra. Viszont!!!
A rendszerteljesítmény minősítésénél a Videókártya és a Játékra szolgáló videókártyára
1,0 -t ad. Hmm? Üdv. ZoliA 95 a nevemben nem azt jelenti, hogy 95-ben születtem. :-)
-
HSM
félisten
válasz Vasinger! #37766 üzenetére
Rámegy, de azzal meg az a baj, hogy nem jön ki jól, mert a második venti pont úgy fér el, hogy a kellős közepén, a holttérben van a VRM rész a kártyán... Nekem jobb volt egy jól elhelyezett 1200-as ventivel.... Azért ajánlottam a két 9,2cm-est. Szerintem azzal jobban meg lehet oldani.....
-
Vasinger!
nagyúr
Értem, de sztem marad az az elrendezés, mint neked. Ráteszek egy 1000 RPM-es ventit, ugyanoda ahova te és ha nem lenne elég, még akkor is tudok variálni. Már csak az a kérdés, hogy a kari jobb szélén, ahol a tápcsati van, ott neked azt semmi se fújja. Az nem baj? Vagy elég rá a ramsüni?
-
HSM
félisten
-
-
piroskek1
csendes tag
GTA 4 kérdés.
Sajnos nincs isöm végigolvasni a topic utóbbi hsz-ait, ezért csak kérdezek.
H4850 AMD 5200+ (2800MHz) 2GB memória. Minden játék megy faján, de ez a GTA
mindig ugyanezt csinálja : elkezdek játszani, pár percig jó, majd beszaggat...
Mind1 hogy jóra vagy alacsonyra veszem a grafikát mindig ugyanez...Valakinek igy ötlet ?
-
HSM
félisten
válasz Vasinger! #37770 üzenetére
Terhelve -10, 15 fok kb a tuningoshoz képest... Tehát 45-50 között. Üresben... Hát.... Annyira kevés volt, csak röhögtem rajta, talán olyan 30-35? Az 1400-as Noctua jónak tűnik, azért az 1800-as Papst picit túlzás.... Igazából arra kell figyelni, hogy a VRM fölött legyen folyamatos légmozgás...
[ Szerkesztve ]
-
flurider
aktív tag
Hi !
Melyiket érdemesebb megvenni? Fogalmam sincs, hogy melyik gyarto faszább:
Ati Radeon HD 4870 512Mb GDDR5/256bit HDMI/ DVI-I, Gigabyte 52.990
Ati Radeon HD 4870 512Mb 256bit DDR5 PCI-Express /Sapphire/ 54.900A configot mar lerendeltem, csak ezt nemtom, h melyik legyen.
Kösz előre is.
flu
Csillagkörü Litér
-
Kroni1
veterán
Hi!
Lecseréltem hőn szeretett 8800GT Golden Sample-emet és vettem az Aliennél egy Gigabyte 4850 512MB Zalman VGA-t 3 év garival. Az utolsó ATI kártyám egy X700XT volt, elég sokáig, ám a gyengusz HDTV támogatás miatt muszály volt átállnom az nVidia oldalára, mert a forceware-t jobban be lehetett állítani az LCD TV-mhez, mint az X700-ason a catalystot. Az első tapasztalataim szerint a 88GT és a 4850 IDLE hőmérséklete közel azonos, 50-52 fok, viszont a 4850 a zalmanos hűtése ellenére alapon érezhetően hangosabb, mint a szinte néma 8800GT volt. Játékokban jól futott a 88GT, de megmagyarázhatatlan módon néha (pl. GRID vagy NFS UC alatt is) drasztikusan leesett az fps és belassult a mozgás. A 4850-en picit nagyobb az fps-ek száma de ami a lényeg, hogy belassulást még nem tapasztaltam. A másik aminek örültem a CCC-ben nagyszerűen beállitható dolgok, pl. a profilokhoz rendelhető parancsikon, és gyorsbillenytyű kombinációk.. Egyszerűen sokkal egyszerűbb a monitor és LCD TV közti váltogatás mint nV-nél. Nagyon meg vagyok elégedve az új szerzeménnyel, főleg hogy csak 8k-t kellett ráfizetnem az 1 éves 8800GT-mre!
Kérdés:
Ha mindkét DVI kimenetre HDMI átalakítót és HDMI kábelt kötök, mindkettőn tud küldeni hangot is? van aki már kipróbálta? -
LamaCube
addikt
Sziasztok!
katt777:-megfogadtam a tanácsod raktam a vrm-ekre ram-süniket majd egy hőérzékelőt a bordák közé közvetlenül a bordára.Idle (borda hőmérséklet) 41.4C° . 25 perc furmark-al(1280X1024 2XAA) 64C°-os gpu és 56C°vrm (bordahőmérséklet gondolom a vrm-ek sokkal melegebbek)Amikor feltekerem a ventit ami plusszban oldalról ráfúj a vga-ra visszamegy (bordahőmérséklet)51-52-re.Namármost a kérdésem az lenne ,hogy szerinted ezek jó értékek?
Válaszodat előre is köszönöm!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
laci666
senior tag
Hi
Csatlakozom a klubhoz egy 2900Pro után.
Hát elsőre egy nagy csalódás a kártya(Most raktam be frissen)
A hűtés egy kalap szar bár tudtam előre de ennyire nem gondoltam volna.
40%-on megy a venti és 60C°(automatán meg fel megy 70-80-ra) játék alatt meg 80-90
2900Prom gyári hűtése nem kicsivel jobb volt 19%-on alig 40C° volt terhelve meg 65C° 40%-on.
Majd valami jó kis hűtött kell néznem rá de akkor már sajna 40-42K nál fogok járni,abból már vehetem volna 9800GTX+Kipróbáltam NFS Undercovert 40 körül mozgott az átlag fps de néha lement 25-30-ra 1680*1050 full grafon.és 8.12cata van fent.
2900Prom is 30-35 fpst hozott emlékeim szerint de majd ki tesztelem a 2 kártyát.
Wow-ot is kiprobáltam abba észre vehető a gyorsulás.Szóval többet vártam a kártyától
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Dózer
tag
Nem tudom kinek van Sapphire 4850-ese(Dual Slot)
Nincs gond vele, minden faja csak hát olvasgatom a hszeket és nekem vmér egyre gyanúsabbak a hőmérsékleti adatok(DISPIO/MEMIO/SHADERCORE)
készenlétben 17/20/17 Celsius
ami egy 20 fokos szobában lehetetlen legjobb tudásom szerint...
Mennyit mér félre, másnak mennyi szokott ez az érték lenni?a Williams pilótája nem sokkal a teszt megkezdése ELÖTT, délelőtt negyed tizenegy körül "brutális" kört autózott,
-
fdisk
őstag
válasz piroskek1 #37771 üzenetére
Ez több mindentől lehet.A legföbb,h optimalizálatlan a gém.
Ezt leszámítva a játék gyengesége,h nagyon cpu éhes .Ezért húzd fel amennyire csak tudod a cpu-t.De bővebben a gta4-ről itt.
[ Szerkesztve ]
A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤
-
LamaCube
addikt
Az lehetetlenség szerintem.Everestel nézed?Melyik verzióval?Próbáld meg everest ultimate edition v4.60-as verzióval,mert lehet régi az everested.Több ötletem nincs ,mondjuk igen láma vagyok ebben a témában is
Az én vgam:idle 40-41--- 44---- 46 load 63-66---- 68---- 70-71[ Szerkesztve ]
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
proof88
addikt
válasz laci666 #37784 üzenetére
Azért leírhattad volna, milyen kártyád van.
Egyébként a hőfokok nem lényegek, normális hogy ilyen meleg a gyári hűtéssel. Elvileg 30%-on halknak kéne lennie, legalábbis a Gigabyte 4870-em, ami ref hűtésű, idle és terhelés alatt is halknak mondható... persze annyira még nem terheltem le. -
laci666
senior tag
válasz proof88 #37789 üzenetére
SAPPHIRE 4850 ref.
Aláírásomba már be írtam
Az első benyomásomat írtam le.
Még majd ki tesztelem a kártyát de ezek a hőmérsékletek egy kicsit mellbe vágott.[ Szerkesztve ]
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Ferdzsoo
addikt
Nah én most applikáltam scythe musashi-t 4870-ra.
Szerintetek azok a bordák gyengébbek mint a kék zalmisok? A GPU hőmérséklet teljesen rendben van. Idle 38fok.
Viszon az idle 63fok VRM és 53 fok memót soknak találom.
Igaz kicsit fos a szenzor is szerintem, mert van előlapi hőmérőm és az a memókra csak 47-fokot, míg a VRM-re 55.fokot ír és az közvetlen a bordára van dugva...
Lehet hogy a zalmi kék sünijei jobbak mint a musashi bordái?
Mondjuk hőleadó felületben a zalmi biztosan több a peckei miatt...
De most ha én leszedem ezeket és kipróbálom a zalmit és az se jobb akkor kb kidobtam a musashi bordáit..."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
laci666
senior tag
válasz _Toka_ #37794 üzenetére
Csak én nem szeretem ha valami eléri a 80-90C°.ot.
Nem baj majd megoldom
Tud valaki valami jó kis biost pl ami 2D-be 200/200-on járatná a kártyát.ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Ferdzsoo
addikt
válasz _Toka_ #37796 üzenetére
Méri, meg van előlapi panelem is. Terhelve nmajdnem 80fok a VRM.
Ez azért már nem barátságos...
ENnyivel gyengébb ez a musashi borda???"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest