- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz _Toka_ #37550 üzenetére
A franc se mondta, hogy többet használj egyszerre! Még mindig nem szunyáltál? Ha többet használsz, az borítja meg a rendszert elsőként!
TuneUp progi, látom, totálisan ismeretlen a számodra, de sztem az XP/Vista manager is.
Ha valaminek, hát Ollie esetében egy kiadós registry- és fájl-takarításnak nagyon is itt az ideje. Persze nem biztos, hogy ez megoldja a problémát, én anno éppen a Catalyst-ek balfaszságai miatt szoktam rá arra, hogy VGA-driver nélkül installálom a komplett rendszert, és csak azt elmentve (visszatöltve) teszek fel új drivert. De nincsenek is soha olyan hibák a rendszereimben, amilyenektől itt sokaknak megjön a havi hajégnekállásuk.LamaCube: Kár, hogy nem jön be, de hát a lényeget már megírtam.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
_Toka_
senior tag
válasz katt777 #37552 üzenetére
Még mindig nem szunyáltál?
Tulképp az se lenne hátrány, ha a személyeskedést konkrétan inkább befejeznéd! Előre is köszönöm!A TuneUp progi nevét elég elolvasnom, hogy megtudjam, mire találták ki. Súgok: Arra, hogy a húlye-idióta-csökkent elméjű Microsoft programozók/managerek - konkrétan, nyilván köztudott, hogy ott a felvétel alapfeltétele a sárga cédula megléte... /Egyébként igazán nem értem azokat, akik megkérdőjelezik a másik szakmai tudását. Sztem simán nyitva áll az út. Alig pár 10 év előnyük van. Ma létre kell hozni a megfelelő céget, alkalmazni a hasonlóan kvalifikált cimbiket, aztán lássuk, győzzön a jobbik.../ - munkáját kijavítsuk, majd mi végre elvégezzük helyettük, ami az ő feladatuk lett volna...
Ne hidd, hogy ne találkoztam volna az említett cuccokkal, mikor napi tizen... órákban a gép mellett ülök, hol a munkám kapcsán, hol a hobby-mnak hódolva. Mégsem használom őket. Tudd be, aminek akarod.TuneUp progi, látom, totálisan ismeretlen a számodra, de sztem az XP/Vista manager is.
Ezért meg nyilván tényleg bűntit érdemlek... Jelzem, nekem megy a VGA-m, és tényleg a sokadik vason megy az op. rsz.-em VGA-drivertől mentes partíció-mentés nélkül. De természetesen én csinálok valamit rosszul! Nyilván!De nincsenek is soha olyan hibák a rendszereimben, amilyenektől itt sokaknak megjön a havi hajégnekállásuk.
Amennyiben itt a VGA-s problémákra utalsz - bátorkodom feltételezni, hisz arról szól a topic, de a post-od is -, honnan is lenne, ha bomba-/hülyebiztos, VGA-mizériától független alapról indulsz mindíg.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Mondjuk marha jó lenne ha inkább nem reagálnátok a másikra, veletek van tele a topic, ami ha értelmeset írnátok nem is lenne baj . Nem nem akarok beszállni, nem fontos válaszolni .
Az élet kegyetlen .
-
suddenly
csendes tag
hello, 9800GTX-emet el kellett adnom régebben, és most végre tudnék venni videókarit. 4850-re gondoltam, úgy tudom köbö egy szinten vannak. Megéri, vagy mást?
-
_Toka_
senior tag
válasz suddenly #37556 üzenetére
Korábban jobb volt a 4850, de a mai driverekkel az általam legutóbb látott teszt alapján - emlékeim szerint valahol Abu85 linkelte - egálban vannak, ill. több esetben a 9800GTX bizonyult jobbnak...
De ár/érték alapján valszeg még mindig a 4850 a jobb. A 4870 minden bizonnyal.Megtaláltam a linket ... [link]
Mondjuk, itt GTX+ szerepel...[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz katt777 #37518 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ez a 67% bizony egyenlő lesz a gyengébb kártya használatánáll általad kalkulált 100%-kal, mivel a kártya is erősebb, és az erősebb 67%-a egyenlő lesz a gyengébb 100%-ával.
Tehát semmiképp sem lesz lassabb a jobb kártyával, legrosszabb esetben is csak ugyanolyan gyors.Illetve itt hibádzott a gondolatmenet:
.Mert ha a proci a régi VGA-t 100%-ban kihajtja, az önmagában mondjuk 50%-kal gyorsabb karit meg csak 60%-ban
A harmadik tényezőt (nálad 60%) nem te határozod meg, az az első két tényezőből jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz _Toka_ #37553 üzenetére
Egy kis évődéstől így berágsz? Bocsesz.
TuneUp: pont nem találod ki a nevéből. Nyilván nem ismered, ha nem tudod. XP/Vista manager sem arra van kitalálva, hogy pótolják a MS hanyagságait, egyszerűen az is könnyen elérhetővé tesz egy rakás Windows beállítást, nem kell parancssori beállításokkal vacakolni.
Nekem 1x elég volt egy szar Catalyst miatt mindent újratelepíteni, azóta nem igazán kockáztatok. Ez sokkal gyorsabb már egyetlen hibakeresésnél is.
Hát éppen ez az: bombabiztos alapról indulok, ezért nem jön elő nálam hiba (bár olykor elhagyom és sima uninst után telepítek, főleg, ha valaki megkér, hogy nézzek meg egy problémát), szóval kösz a visszaigazolást. De hát állítólag nálad sincs probléma soha, ráadásul úgy, hogy nem így csinálod. Vagy mégis előfordul?Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz South Velen #37559 üzenetére
Köszönöm, éppen azt mondtam, hogy az új kártya sebességének 67% egyenlő lesz a régi 100%-ával, amennyiben az új 50%-kal gyorsabb. Ebből következően nyilvánvalóan gyengébb lesz az erősebb kártya, ha egy proci csak 60%-ot hoz ki belőle. Ez semmiből nem jön ki, csak egy példa volt. Nyilván az a proci, amelyik 67%-ot hoz ki az erősebb kártyából, nem az fog csupán 60%-ot kihozni ugyanabból a VGA-ból, én csak a relatív VGA teljesítményeket hasonlítottam össze. Ez talán bonyolult...
Szájbarágósan:
Adott X proci, ez kihajtja a régi VGA-t 100%-ban, a 150%-os teljesítményű újat 67-ben, ez esetben a 2 VGA teljesítménye egyező lesz.
Adott Y proci, ez kihajtja a régi VGA-t 100%-ban, de a 150%-os teljesítményű újat csak 60%-ban, ez esetben az erősebb VGA teljesítménye kisebb lesz a réginél.[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
Valakinek sikerült ATT-t vagy Rivatunert működésre bírnia Vistán?
Nekem mind a két program LL driver hibával nem indul."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
South Velen
addikt
válasz katt777 #37561 üzenetére
Értsd már meg, hogyha 50%-kal lesz gyorsabb az új kártya, akkor az a proci, ami az előző kártyát 100%-on hajtotta, az nem 60%-osan fogja hajtani az új kártyát, hanem 66,66666%-on. Számolj utána.
Ez a 60% hasraütésszerűen jött ki Nálad, tudom.
Illetve te is látod, hogy 67%, akkor hogy jöna képbe ez a 60%?[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz South Velen #37564 üzenetére
Olvass vissza, és gondolkodj, mielőtt hülyeségeket beszélsz, azt is össze-vissza. És számolj.
Még az is ott van, hogy a 66.6666...%-ot kerekítettem 66.67-re.
3-adszor is: 2 különböző, relatív példa, azt szemléltetendő, hogy mely esetben lehet látszólag gyengébb egy úk, erősebb VGA, ugyanis ez volt az alapprobléma egyik lehetséges megoldása, mellesleg már ki is derült, hogy a konkrét esetben nem erről van szó.
Ha nem világos, ne is próbáld megérteni.[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz katt777 #37561 üzenetére
Eddig még ugyanazon prociról volt szó, nem két különbözőről, és a 100% jelentsen 100%-ot, és nem többet.
Sztem fejezzük is be, már nagyon idegesítő.
Úgysem tudsz meggyőzni, és viszont.Nézzünk egy gyakorlati példát: Van egy E4500-am, amivel alapon kihajtok egy 8600gt-t.
Ezzel kapok mondjuk 20fps-t.
Ha beleteszek egy 9800gtx-et, azt mondod, még csökkeni fog az fps?
Legrosszabb esetben is ugyanaz marad.Ha két különböző prociról van szó,a kkor meg miről beszélünk?
Akkor egyértelmű a helyzet, hogy gyengébb cpu erősebb vga-val hozhat gyengébb fps-t.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz South Velen #37566 üzenetére
Tudom hogy nem érted, ezért nem is akarlak meggyőzni. Csak emlékeztetőül: Sehol nem volt szó 2 egyforma prociról, ez nyilván nem is lehetséges, hiszen akkor csak a 66.66666...% elfogadható eredmény (én tudok számolni). Evidens, hogy 2 különböző esetről van szó, amelyek az említett teljesítményeket hozzák ki 2 különböző VGA-ból.
Volt szó konkrét VGA-król? Ugye, hogy arról sem. Én is tudok kapásból 50 példát, ahol az erősebb kari erősebb, mivel a gyengébb proci is meghajtja akár 80%-ban. Nem ez volt a lényeg. A proci is mindegy, a lényeg a relatív kihajtás.
Na, a végére csak megértetted, miről van szó. Én eddig is tudtam, miről beszélek.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz virkir #37562 üzenetére
Hogy ON is legyen:
ATT előtt fel kell telepíteni a ReadyDriver+-t, onnantól kezdve OK. Célszerű a legfrissebbet telepíteni, mert 64-bitre folytonosan javítja Ray Adams.
RivaTunerrel meg semmi probléma. Hagytad neki telepíteni a csomagban lévő update-et? 2.21-est telepítetted? Régebbiek nem feltétlenül ismerik az újabb ATI drivereket.LamaCube: Hát, ez tényleg kevés lesz. VRM-ekre viszont, ahogy nézem, komolyabb hűtés is felfér.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz South Velen #37569 üzenetére
Semmi konkrétról nem volt szó, csak relatív teljesítményről. Én eleve azt gondoltam, hogy ha írok egy combót 60% teljesítményszint-különbséggel, ill. egyet 67%-kal, senki nem gondolja, hogy ez két azonos rendszer lenne.
-
_Toka_
senior tag
válasz katt777 #37560 üzenetére
Először:
TuneUp: pont nem találod ki a nevéből. Nyilván nem ismered, ha nem tudod. XP/Vista manager sem arra van kitalálva, hogy pótolják a MS hanyagságait
Aztán, mindjárt utána:
egyszerűen az is könnyen elérhetővé tesz egy rakás Windows beállítást, nem kell parancssori beállításokkal vacakolni.
Mondom én, hogy az "idióta" fejlesztők által kitalált beállítások megváltoztatása a célja...De hát állítólag nálad sincs probléma soha, ráadásul úgy, hogy nem így csinálod. Vagy mégis előfordul?
Nem, valóban nincs...(#37561) katt777: Itt nagyon rosszul gondolkozol... Nevezetesen:
Köszönöm, éppen azt mondtam, hogy az új kártya sebességének 67% egyenlő lesz a régi 100%-ával, amennyiben az új 50%-kal gyorsabb. Ebből következően nyilvánvalóan gyengébb lesz az erősebb kártya, ha egy proci csak 60%-ot hoz ki belőle. Ez semmiből nem jön ki, csak egy példa volt. Nyilván az a proci, amelyik 67%-ot hoz ki az erősebb kártyából, nem az fog csupán 60%-ot kihozni ugyanabból a VGA-ból, én csak a relatív VGA teljesítményeket hasonlítottam össze. Ez talán bonyolult...
Szájbarágósan:
Adott X proci, ez kihajtja a régi VGA-t 100%-ban, a 150%-os teljesítményű újat 67-ben, ez esetben a 2 VGA teljesítménye egyező lesz.
Adott Y proci, ez kihajtja a régi VGA-t 100%-ban, de a 150%-os teljesítményű újat csak 60%-ban, ez esetben az erősebb VGA teljesítménye kisebb lesz a réginél.
Igazából ez így nem értelmezhető. Tom, nem mehetnék bele, de mégis...
Tehát egy 3D-s alkalmazás közben hol a VGA, hol a CPU limitál. CPU csere híján egy erősebb VGA-ra való csere esetében a korábban is CPU limites esetekben továbbra is CPU limit lesz. A korábban VGA limites esetekben vagy gyorsabban végez a VGA, de továbbra is VGA limit lesz, de rövidebb idő alatt végez, vagy ott is átcsap CPU limites helyzetbe. Ergo nem lehet gyorsabb ugyanazon vason egy gyengébb VGA, mint egy erősebb... Természetesen elhanyagoltam olyan tényezőket, mint BIOS, 3D-s motor, driver anomália, azaz azt feltételeztem, hogy mindezek optimálisan használják a VGA-t minden esetben. Ha nem így van, az más kérdés. De ezek vascsere nélkül is orvosolhatók.
Érdemes átgondolni, ennyire egyszerű a helyzet, és mindez egy 3D-s alkalmazás közben másodperc ezredrészeire értendő!
A lényeg, hogy bárhogy is csavarjuk a dolgot, nem lesz több CPU-linites helyzet, mint korábban is volt, ha mégis, az új esetek előbb véget érnek, mit a korábban a helyükben fennálló VGA-limites helyzetek. Ha nem így lenne, továbbra is VGA-limit lenne, de ez erősebb VGA esetén megint csak rövidebb időt jelent...[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz _Toka_ #37571 üzenetére
Akkor a fejlesztők miért tették bele ezeket a beállítási lehetőségeket a Windows-ba?
Én kimondottan utálom, ha a rendszer akarja meghatározni, hogy mit csináljak, és hogyan. Ha elcseszem, csak magamat szívatom meg, nem? Az alapvető emberi jogom.Külön kértelek, hogy mivel egy relatív, leegyszerűsített, általános összehasonlításról van szó, ne mássz bele, hogy milyen és milyen esetben mennyire és mennyire különböző az ún. "kihajtás", mert ennek semmi köze az említett példához. Köszike!
Egyébként ugyanaz a proci is lehet, viszont akkor nyilvánvalóan nem azonos a 2 VGA-pár, a relatív összehasonlításban ennek nincs jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz katt777 #37567 üzenetére
B@szki! Végig ugyanarról a vasról volt szó, különböző VGA-kkal... Most meg azt állítod, hogy mégse...
No, mindegy, hagyjuk!(#37569) americanidiot: És milyen igazad van!
Mindvégig két azonos rendszerről volt szó különböző VGA-kkal! Én legalábbis többször felhívtam rá a figyelmet... (#37561)-ben is csak a VGA különbségéről tesz említést... Legalább is csak azzal a megkötéssel értelmezhető az egész...[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz katt777 #37574 üzenetére
Ölég normális, mikor azon mérgelődsz, hogy olyan esetben vársz elvonatkoztatási-készséget, mikor egészen konkrétan folyamatosan többek aktív részvételével ennek ellenkezőjéről beszélünk, tehát konkrétan megnevezünk dolgokat, azok meglétét, vagy éppen hiányát.
De sztem, te értesz engem tökéletesen ... nem lehetne, hogy arról alkoss véleményt velem szemben, amit én írtam egy dologról? Ne akard, hogy elvonatkoztassak, csak úgy egyenesen... Már legalábbis, ha egyéb módon rendszerint elbeszélünk egymás mellett...Nem mellesleg, már megint lépett az eredeti kérdező, mert őt ilyen szinten ez már nem érdekli ... - megjegyzem: - nem is csodálom ... lassan már másokat is folyamatosan terhelünk ezzel ... lsc-től ár többször elnézést kértem ezért...
(#37574) katt777: Hiszen nem lehet azonos a 2 rendszer, akkor azonos lenne a VGA-k teljesítményének aránya, ahogy americanidiot is mondta...
Basszus! Itt kezdtük a beszélgetést![ Szerkesztve ]
-
valakiiii
tag
4850 Golden Sample karim van és kipróbáltam a gta4-et ment is elég jól, de egy idő után ilyen lett a kép.
driver: 8.12
új xp van fent .
ilyen textúra hibát még nem láttam van valakinek valami tippje , hogy mit csináljak ?
A kari még csak pár napos , de más játéknál nincs probléma, remélem nem a karival van gond ...
[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz valakiiii #37577 üzenetére
Ugyan még nem láttam a játékot - lévén, hogy nincs is meg -, de nehezen tudnám elképzelni, hogy ez a default működése.
Ha eredeti a játék, egyértelmű, hogy hivatkozhatsz rá a boltban. Jelzem, hogy nem érdekel, az, vagy nem...
Ha nem, akkor érdemes tenned egy óvatos kísérletet, lehet, hogy láttak már olyan esetet is... A többi ezek után kiderül...
Nehezen tudnám elképzelni, hogy ne a kártya hibája lenne... Persze nem ártana máshol is produkálni ugyanezt, de sztem ez igazából csak idő kérdése lesz...[ Szerkesztve ]
-
_Toka_
senior tag
válasz DigitXT #37579 üzenetére
Nekem már nincs is bent a topik a kedvencekben.
(Úgyis mindig felhozza a sok hülyeség baloldalt...)
Ha ez mond valamit, nekem sincs...
Nem hiszem, hogy a kedvencekben való ottlét lenne a lényeg ... sokkal inkább az a fontos, ki mennyit adott hozzá egy topic-ban fellelhető információhalmazhoz.
Aki meg mindenféle érzelmi defektusokkal terhelt, annál természetesen sokkal árnyaltabb a helyzet...[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Üdv!
No, köszönthettek a meghibásodó 4870-ek táborában.
Mint azt korábban írtam, vettem egy Gigabyte 4870-et, 1 gigás változat.
Szereltem a bicót, közben ment a zene a gépen. Készenléti módban volt a monitor, mert erre van beállítva, hogy x perc után kérem kapcsojja ki. Bejöttem, megmozgattam az egeret, és szemetes kép fogadott!
Itt egy kép róla.
De ez nem egyszerű szemetelés. Ha a képernyő tartalma nagy mértékben megváltozik, pl egy másik alkalmazás ablakát hozom előtérbe, sokkal szemetesebb lesz, de csak kb 1 mp-ig, aztán fekete lesz a képernyő egy pillanatra és visszajön a képen látható alap szemetelés.
Gyorsan ránéztem a hőfokra, a szokásos 7x fok körül van a GPU. Poénból felhúztam a ventit maxra, hátha valami melegszik, de nem segített.
Újraindítottam a gépet, bootolás közben semmi hiba, xp logo semmi hiba, bejelentkezés, semmi hiba. Rángattam az ablakokat, elindítottam a zenét, semmi hiba, így hagytam a gépet, jövök vissza megnézni, visszahozom monitort készenléti módból, megint hibázik. Szóval egyelőre olyan, mintha készenléti mód után nem tudna normálisan visszaállni.
Nem húztam a kártyán, nem állítottam órajeleket. A ref hűtő van rajta. Eddig nem volt gondja játékokban, most 2D-ben hibázik. Egyelőre reménykedek, hogy csak a monitor készenléti módja után nem áll neki össze a kép, mert anno az x1950pro-m is csinált érdekes dolgokat néha, ha órajeleket váltogatott 2D/3D között (ATT-vel beállítva), szóval remélem, hogy nem hibásodott meg a vram rajta, csak lámáskodik...
Majd nézek játékokat is, egyelőre most a kerékpárt befejezem ... -
nixx-21
őstag
válasz valakiiii #37584 üzenetére
nekem nagyon úgy tünik h azért hibázik a GPU mert nem kap elég áramot a TÁPtól milyen márkájú a tápod és mekkora a teljesítménye?
vagy még lehet driver gáz ha nv karid volt előtte..... lepucoltad rendesen (driver cleaner , stb.) az elöző VGA meghajtóját?
mindenestre a kártyának szerintem semmi baja
Ati VGA tulajok baráti klubja topik. Dєsιɢnєd ву Λρρʟє ιn Cαʟιғoяnια.(*) powered by: Nvidia
-
-
Anason
csendes tag
válasz proof88 #37581 üzenetére
Úgyanilyen karim van úgyanilyen hibákal.
A szemetes kép megszűnt ,amikor átdugtam a másik dvi csatlakozóba,az 1-2 másodpercig tartó fekete képre, nem találtam megoldást,de nekem ezt 3d-ben is csinálja , restart akkor egy idelyig megint jó.Ha találsz megoldást légyci írd meg. -
Bluegene
addikt
[link] hehe újabb áruló
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Bluegene
addikt
válasz ProEvoFan #37591 üzenetére
jah túlzásokba esel barátom
valószínű hogy meglesz az ellencsapás jövőre vagy 2010-re(mármint valódi teljesen újfelépítésű chippel, amit nyereséggel adhatnak el)
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
nagyúr
Azt hiszem már én sem veszek 4850-et ezek a képek láttán. Inkább belevágok egy GTX260-ba... 10eFt-al drágább, de valszeg nem lesz gond vele
-
Bluegene
addikt
válasz KaiotEch #37594 üzenetére
vegyed azt, igen hiba hogy így felvitték az ati kártyák áráit
4850 40K
4870 53KGTX 260 56K
azért 16K a különbség árgép szerint, egyébként a 216sp-s változatot veszed? vagy csak a 192-est(utóbbit elpáholja a 4870es)
Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest