- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Aktív témák
-
renato
aktív tag
egy gyors láma kérdésem lenne.
van egy corsair vx450-esem, amin 1 db PCI-E 6 pin található.
venni szeretnék hamarosan egy gainward 4870-es vga-t.
ez gondolom nem megoldható, hogy így mennyen, semmi átalakítóval vagy ilyesmi. kevés neki ez a táp valószínűleg.
tx650-es corsairban van 2db PCI-E 8 pin-es csatlakozó. ez gondolom elég lenne neki.azonban a jövőre gondolva, lehet érdemesebb lenne olyat venni ami már 4db ilyen csatlakozó van?
és még valami; e2180-as procim van 3200-ra húzva. ez (4870) nagyjából azért kihajtaná a procit így nem? mert most egy szimulátor alatt VGA limites a cucc (8800 gt gs)
egyébként a tc650-es tápon miért van 8 pin-es csatlakozóból kettő, amikor a VGA-nak két db 6pines kell?
VGA gyártónként változó?
sajna nincs sok időm mindennek utánanézni, igy előre is köszöntem a válaszokat.
("hátha" valaki keni vágja a témát) -
NKing
tag
válasz renato #32801 üzenetére
A tápos kérdésre: a 650W-os Corsair biztos hogy elég, a többi attól függ, mit akarsz a jövőben. Több kártyás rendszerhez lehet hogy elkell egy 800W-os is. De ha azt nem tervezel, akkor fölös, mert úgyse fog többet enni a gép (Reméljük! ) A két 8 pines meg - biztos ami tuti alapon
Proci kérdésre: Többen azt mondták, hogy 4870-hez kell a 3.6 ghz is, nekem E8400-al semmi bajom nincs vele 3GHz-en - "mindenhol, ami nem Crysis" ugyebár. De a tiédben kevesebb a cache, ami sokat számíthat.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Egyáltalán nem kevés neki a Corsair VX450, nekem is ilyenem van.
Kapsz a videókártyához 2db átalakítót, de rádughatod a tápot közvetlen is, így csak az egyik átalakítót kell használnod.A procid nem fogja maximálisan kihajtani ezt a kártyát, de a mostaninál azért jelentősen gyorsabb lesz.
Azt a 4870-est vedd meg amelyik szimpatikus, a referencia kártyák hűtése is jó. -
Hobbbyt
őstag
Nemtudom.. én az ilyenekben sosem hiszek
Nekem egy Chieftec GPS350 tápom figyel a gépben.. egy HD4870, E4500 @ 3ghz , 6gb Ram 3 Vinyó 1 Meghajtó táraságában
És Bőven meghajtja ha 70% a hatásfoka akkor is ~240w képes leadni.... ebből 140w az elvi max a HD4870-nek. 100W meg ezekszerint elég a többi alkatrésznekÉs a legjobb ,hogy a tápból kijövő levegeő.. éppen ,hogy langyos.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
renato
aktív tag
húú, köszönöm szépen a válaszokat
örülök, hogy nem feleslegesen vettem meg a cosair vx450-et még nyár elején 10+ért.
szuper, akkor lehet karácsonyra meglepem magam ezzel a kártyával
- többkártyás rendszer nem kell egy ideig ezután szerencsére -a proci lehet nem hajtja majd ki teljesen, de majd azt is akarok hamarosan újítani, meg szvsz is; ezzel is jelentősen nő majd a sebesség a szimulátor alatt.
ami kell, mert ha 40-en leszünk online a pályán, adott esetben mindenki előttem, akkor ne lassuljon már be, mert az végzetes lehet.köszöntem még egyszer. respect mindenkinek + klassz árfolyamot
-
d@minator
addikt
A Catalyst 8.11 béta nálam 2fps-sel lassabb a FC2 benchmarkban. Egyáltalán ebben benne van a hotfix? Ugyanis telepítéskor a gépemen újabb fájlokat talált. Pedig a hotfix 27-ei ez pedig 30-ai.
-
katt777
félisten
Kis cache és/vagy kevés RAM.
Vagy szimplán kukázni kéne a rendszert, mert valami driver-maradvány szívat (ha volt fent 8.8-as, vagy a 8.10 béta, akkor nagy erre az esély), és feltenni egy tiszta OS-t. Előtte még próbáld meg a driver sweepert.
De az tuti, hogy az állandó 3D órajel és fesz. nem oldja meg a problémádat.d@minator: Nálam már a hotfix-szel is rosszabb, mint a sima 8.10-zel.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
renato
aktív tag
válasz katt777 #32809 üzenetére
hehe meglesz
még egy apró kérdés.. most erősödött kicsit a forint, de páran úgy tartják, hogy az Euro és a dollár közeliteni fog egymáshoz ami nekünk még mindig nem túl jó.
Szerintetek mikor vegyen 4870-et? Nem nagyon tudom mennyiért osztogatták fél éve.
Esetleg a 4850x2 lenyomja majd kicsit az árát?
Most amit kinéztem az 60 lenne vagy kicsit több... -
Drimi
tag
válasz katt777 #32808 üzenetére
A cache/ram nem lehet kevés, mert ut3 800x600 -ban minden csutkára letekerve is megcsinálja, sőt már a menüjében is, ahogy írtam észrevehető az akadás az egér mozgásán.
Bétát nem szoktam feltelepíteni, mindig megvárom a véglegest.
Közben rájöttem hogy az sem segít, igen, ha csutkára jár egyfolytában a kártya.
Még megpróbálok egy bios "nullázást", aztán egy driver sweepert.
Ha nem segítenek, vasárnap Vista reinstallKöszönöm a válaszokat mindenkinek!
-
Attix82
addikt
Hali, ugynez ki en is atterek a piros oldalra. Kerdesem az lenne hogy Gainward 4850-est szeretnek, van ennek Golden Sample versio ami 700/2200 van hajtva, alap versio 625/2000 helyett. Sokat szamitana esetleg ha GSt venenm? mind2 Dual slotos hutesu.
Koszi elore is a valaszokat!
-
RZS
tag
válasz boldikem #32798 üzenetére
koszi mindenkinek!
azert kerdeztem, mert ha az asus hutes nelkul nagyobb frekin jaratja a cuccait gyarilag, nem lehet, hogy jobb alkatreszekbol raktak ossze? ha raknek az asusra RAMsüniket lehet, hogy jobb lenne a vege, nem?
boldikem:
mi nem stimmel a kariddal? nem zavarna, hogy csak a magot hutik a TOPon? kivancsi lennek a TOP hangjara.... gondolom az IceQ4 halkabb lehet.....
a TOP mar csak 135$
az IceQ4 170$
remelem meg olcsobb lesz a $. -
Hobbbyt
őstag
válasz Osynho #32807 üzenetére
ohh
Na akkor kicsit utána olvasok.. mondjuk eddig semmi hátrányom nem származott ebből (vagyis ,hogy rosszúl tudtam )Jahh.. megvan... Szóval azt jelenti ,hogy amennyit a konnektorból ki szív a konnektorból és amennyi kijön a másik oldalán.. és mennyit fűt el.. ahha.. fény az alagút végén
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Tibord
senior tag
helló
Van egy nagy problémám.Itt van egy haver gépe amiben egy 4850-es van és nekem kell rátenni a coolink GFXchilla hűtőt.
Hát naggyából meg is oldottam a dolgot (GPU: 35-40fok).
De a memória és az árnyaló ku.va meleg és kb 6 másodperc után lekapcsol a VGA.
MIndenre tettem hűtőbordát és tapintásra is hideg.
MIndegyikre a hűtőborda hővezető pasztával van felrakva rá.
Egyszerűen nem értem mi lehet a baj.
Mindenhol meg van kenve rendesen.
Mit hagytam ki?Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
twine
veterán
válasz Tibord #32820 üzenetére
Azt a pár évet, amit hardware szereléssel kellet volna töltened, hogy most ne legyen ilyen gond!
Bocs-bocs és tényleg bocs, de ezt nem tudtam kihagyni... Peace!
Segiteni én igy látatlanban nem tudok...sajnos,, De a kollegák majd biztos jönnek a jobbnál jobb kérdésekkel...mit és hogyan pattintottál fel..[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz Attix82 #32816 üzenetére
Döntse el a pénztárcád!
Ha bőven belefér, akkor GS...nincs ezen mit tulmagyarázni! Gyorsabb, hiszen "őverklőkk"! Ha viszont "épp alig fér bele a VGA csere" kategória van, akkor nem sok értelme van...zúzósabb játékoknál 2-3-5fps talán...Nézd meg %-os arányban mennyit van huzva a gyárihoz képest,,annak fényében azt is kitalálod mekkorát gyorsulhat...Ha viszont tuning bajnok vagy...akkor érdemesebb lehet, hiszen magasabb órajelre tervezték a kártyát,,ebből az elmélet azt mondja jobban is birja a tuningot! Persze a gyakorlat a tuningnál, soxor sokmindent megcáfol...Tibord: Katt777 kollegának ha jól tudom pont chillája van,,,biztos nem sokára itt lesz...elég sűrün látogatja a topicot!
(bár tudom most más F@szával verem a csalánt,,de ő szivesen szokott segiteni)[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Tibord #32820 üzenetére
Igen, azért nem ártana kicsit gondolkozni, mielőtt más gépét halálra buherálod....
A gond valószínüleg az, hogy feltetted a chillára azt a lesarkazásvédő szivacsvackot, és ezért nem fekszik fel rendesen a GPU-ra. Ja, és nem árt tudni azt sem, hogy a GPU-Z mit monitoroz.... Pedig nem kell hozzá sok nyelvtan.... Hát elárulom, a GPU-Z 3 értéke mind a GPU-n belülről származik! A többinek nézz utána ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz arsenlupin #32828 üzenetére
Aztán meg megint jön a sírás-rívás, hogy megint valakinek meghalt a 4850-e a FURMARKTÓL....
-
lala42
őstag
Hali!
Nos egy kis teszt a Gainward 4850 GS karival a FarCry2 ből.
Nem tudom, mennyire jók ezek az eredményk. Véleményetek?
Előre is köszi. [link]
[link]
[link]
[link]Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
Armando_19
őstag
Szerintetek az MSI 4850 Quadpipe karin a memóriákat a feteket elbírja passzívan az a gyári mütyűr ami rajta van, vagy kell neki a venti levegőforgatása? Ilyen VGA-t néztem ki, mert simán csak rárakok egy Tody56 VGA blokkot, és minden más is fedve lesz. 590-es házam van, tudnám még oldalról fujatni kicsit a kártyát, de ha lehet, nem akarok már több ventit a gépbe. ötletek/tapasztalatok?
-
blck1
tag
Sziasztok!
van egy Sapphire HD4850 512MB Dual slot fan-os kártyám
és ilyeneket produkál
[link]
na most ez mi lehet? driver hiba? eddig csak a 8.10 est próbáltam hotfixel, meg anélkül
mondjuk ezután ha rebootolok akkor eltűnnek ezek a pixelek a képen, de ezek a jelenségek nem csak ezeken a helyeken jelennek meg néha pont amikor írok valamit és előbukkan majd ha odateszem a kurzort eltűnik... nagyon zavaró
ha pedig egy játékba belépek akkor meg elszíneződések vannak
és még hozzáteszem ha az ATi tray tools fennt van, CCC vel vagy anélkül, teljes káosz lesz, egy csomó játék nem indul el, amikor próbálom szabályozni a venti-t akkor meg szétesik a kép.
tehát kérdésem most mit tegyek? alig 2 hetes a kártya és máris hibás
a hiba amúgy akkor jelentkezett először amikor felraktam az ati tray tools-t és manuálisan lejebb vettem a ventit 25%-ra, dehát azóta már gép reinstall is volt
de általában akkor zavarodik meg a kép, amikor piszkálom az órajellel kapcsolatos dolgokat, 1 napja átírtam az xml fájlt hogy ne vegye lejebb az órajeleket amikor nincs 100% terhelés alatt, tehát kinyomtam a PowerPlay-t
a válaszokat előre is köszönöm
Üdv. KrisztiánUI: a helyesírási hibákért bocsi
-
_Toka_
senior tag
Ha teheted, próbáld ki másik gépben a kártyát. Ezesetben kiderülhet, hogy esetleg a gépeden sikerült valamit elkutyulni ATT-ben, vagy CCC-ben, amit most, miután feláll az op.rsz. betölt és ettől hibásan működik.
Esetleg előbb vedd ki a kártyát, húzd le a tápról, majd rakj mindent vissza, próbáld ki, hátha a tápellátása bizonytalan csak. Bár, ezt kevésbé tudnám elképzelni, de veszteni nem vesztesz vele. -
twine
veterán
"manuálisan lejebb vettem a ventit 25%-ra"
"általában akkor zavarodik meg a kép, amikor piszkálom az órajellel kapcsolatos dolgokat"
"1 napja átírtam az xml fájlt hogy ne vegye lejebb az órajeleket "
...értem én hogy ezt mind nem egyszerre,de ha azóta felraktál egy zsir uj oprendszert egy zsir uj gyári driverrel,,,,és még mindig ilyen hibákat produkál,,nem lehet hogy "egyszerüen" megsütötted a memóriát? ne legyen igazam de ezek után elég necces szerintem! -
katt777
félisten
válasz renato #32811 üzenetére
Ha visszamegy 52k köré, akkor már érdemes lehet megvenni. Csak a Ft erősödésével valahogy nem zuhannak úgy az árak, ahogy a gyöngülésével felröppentek, megint a mi zsebünkre játszanak a kereskedők.
Drimi: De, lehet, a játék alatt ugyanis nem csak a VGA (de még csak nem is csupán a játék) dolgozik. RAM is lehet /sze, esetleg lapozófájl.
Tibord: Ha már paszta, leszedted a ragacsot? Másrészt ha a borda hideg, nem megy át a RAM-modulok hője (nálam legalább is elég meleg volt). A mérési adatok tényleg nem az említett alkatrészekből jönnek, azért van ott, hogy "I/O", amit sokan figyelmen kívül hagynak. A "rendes" kenés is lehet kontraproduktív, elég oda egy vékony, szinte áttetsző kenés egy jó pasztából (a mellékelt tökéletesen megfelel). Hogy a szivacsot, stb-t jól helyezted-e el, azt nézd meg Tomboy1986 leírásában logouton, bár a mellékelt leírás is elég egyértelmű.
twine: Már-már barátságos ez az ingyen kezelés...
HSM. Azt mondta: megfogta. Szivacs nem játszik, mert vékonyabb, mint a GPU, szóval szart sem ér, én nem is értettem, minek. Persze, ha rosszul tette föl, akkor lehet gáz.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Armando_19 #32833 üzenetére
Egyszerű... Van 800FT-ért 8db-os TT memóriahűtő süni az edigi*al-ban, simán ráragasztod a gyári lemezre, és máris 4X-akkora a hőleadó felület... Amúgy a kártya VRM részét szerintem érdemes azért szellőztetni valamivel, nem kell hangos, de mozogjon ott a levegő....
(#32839) katt777: Azt mondta, megfogta? Ja, de ettől nem fog rendesen felfeküdni... Valahol olvastam ilyesmit, akkor pont ez történt, és a sarkazásvédő volt a baj, mivel gyárilag is van a kártyán.
[ Szerkesztve ]
-
blck1
tag
aham, és azt hogy vagy hol tudom mgy vagy hol tudom megnézni hogy megsültek e? sehogy? hát ha tönkretettem felakasztom magam, amúgy 1 hétig jó volt, azóta szar mióta megcsináltam a profilt hogy ne vegye lejebb az órajeleket ha nincs akkkora terhelés (ha jól tudom akkor ez a PowerPlay).
-
Attix82
addikt
Kerdes: igaz hogy vannak gondok Gainward 4850 GS ventijevel? vagyis hangos ?
-
twine
veterán
Te már másodszorra irod ugyanazt, amit elsőre elírásnak gondoltam:
"hogy ne vegye lejebb az órajeleket ha nincs akkkora terhelés"
ezt most hogyan értsem? Tényleg így csináltad? +még a ventivezérlést is levetted manual 25%-ra folyamatosan? Én kevésbé értek a vezérelgetésekhez, hűtést jobb szeretem hardware-esen intézni, de ez igy elég zavartnak hangzik,,,mint aki abszolut nincs tisztában vele mit, és miért csinált! örülnék ha mindez, már másodszor is elirás lenne, mert ha nem, akkor szerintem hamar keress egy havert akinek van egy hasonló konfigurációja(Pcie), és rakd be nálla a kártyádat, egy próba erejéig...
mert mint mondtam, ha volt "format c:" és volt friss win telepités, akkor ott software nem fog neked bekavarni! Tudod a sorrend: Format-win-chipsetdriver-vgadriver-egyéb driver-[ Szerkesztve ]
-
blck1
tag
elírásnak nem elírás csak a 2nek köze nincs egymáshoz , kicsit érthetetlenül írtam (elnézést), annyi a lenyég hogy szekeztettem magamnak egy profilt amiben kinyomom a PowerPlay-t, és ezután jelentkezett a hiba, majd amikor letöröltem a profilt és az alap beállításokat használtam nem tűnt el a hiba. a ventivezérlés-t amit csináltam azt meg csak azért írtam le mert ATT ben ha manuálisan szabályzom a ventit akkor szétesik a kép és hasonló lesz ahoz amit most produkál. felrakom a 8.9es catalystot megnézem azzal mi eredmény lesz
-
twine
veterán
Próbálkozni lehet 8.9-el hátha.....csak nekem ez a vesszőparipám mint észrevehetted:
"dehát azóta már gép reinstall is volt"!
Az utolsó post-odban ezt nem emlited,,tehát software-es hiba is lehetne az uccsó post alapján! Nem kötekedés....csak igy nehéz segiteni...ha nem irod egyértelmüen le mit és hogyan csináltál.... -
_Toka_
senior tag
Most adva van egy géped többé-kevésbé állítgatott CCC-vel, ATT-vel, profilokkal, ezek esetleges maradékaival, ahol a VGA állítgatások óta hibásan működik.
Meg kellene nézni egy ilyen értelemben tiszta rendszeren, ott is produkálja-e ezeket. Két módon teheted meg:
- másik gépben, ahol nincs ATT ilyen-olyan beállításokkal.
- saját gépen frissen telepített op.rsz.-rel
, pont ahogy twine is írta...[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nekem erős a gyanúm, hogy nem igazán tudod, mit és hogyan kell beállítani ATT-ban, különös tekintettel a VGA-módok használatára. De így, csöpögtetett infókkal tényleg nehéz segíteni. Le kéne írnod, mi volt a 2D profilban, mi volt a 3D-ben, hogyan állítottad be az auto üzemmódváltást (a kilépéskori beállításokról nem is szólva). Ha mindez semmit nem mond, akkor megvan a hiba oka. Eleve CCC-t nem kellett volna keverni ATT-szal.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest