- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
La Tigra
csendes tag
ja és most vettem észre az unengine tropics demóját futattam ablakban közben catalystban az overdrivenál néztem a gpu activity-t a 4870est emit 1 es GPU-ként azonosít kb 50 %-*ban használja míg a 4850est ami a másodlagos 100%-ban használja. végképp nem értem
AAz életet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok amikor elakad a lélegzeted:D
-
Cosmic Gate
aktív tag
Érdekesség!
Benchmark ezt az eredményt hozza!
A játékban viszont meg-meg akad a játék és így elviselhetetlen!!!Pedig letöltöttem a hotfix-et is 8.10-es drivert használok!
-
katt777
félisten
válasz Cosmic Gate #33453 üzenetére
VSync kikapcsolása gyorsít, magas Catalyst AI pedig megszabadít a szaggatástól. Még nem értem addig, hogy megnézzem, de állítólag.
Próbálta valaki a DX10XPfix3-at? Én asszem megnézem.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz La Tigra #33450 üzenetére
Milyen lapban volt a teszt, és milyen lapban vannak a te VGA-id? Jobb ám a tesztek "apró betűit" is elolvasni, nem a grafikonokból kiindulni.
Amúgy ezért (is) nem kell CF-t építeni (vagy csak X48-as lapba, izmos procival). Ahogy gyúrni kezdenek AMD-nél az újabb hardverekre, elszarják a régit. A 8.3-as Catalyst-től az én CF-öm is egy karinál lassabbra esett, csak mert már nem az 580X chipset volt a sláger (P35 szintén bukott): így kényszerítenek új hardver vásárlására. Én persze inkább kidobtam az egész AMD-s szarkupacot, és vettem 1 VGA-s (Intel) lapot, azóta boldog vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Drimi
tag
válasz hakos1987 #33442 üzenetére
A Crysis nekem is gázos az anyahajós pályán, annak is a fedélzeti jeleneteinél (annál a kettőnél a Reckoning pályán) és még videokarit is cseréltem, mert azt hittem az a probléma!
Így lett 4850 a 2600xt helyett, de ugyanúgy kidob a játékból a pók elleni harcnál.
A lapozófilet is megnöveltem min 3G-re, de ez sem segített és tényleg az van, amit már más is írt, hogy egyfolytában hegeszti a vinyót a game!
Hát én meg azt mondom, hogy amíg minden máshoz elég ez a gép, addig a Crysis kedvéért nem fogok újabb lóvét költeni a gépre!
Ezt a pendrive-os dolgot még kipróbálom, aztán inkább visszatérek a COD-hoz vagy a MOHA-hoz! -
szasanyi
félisten
Ezt mondom én is: sz@rt sem ér a teszteredmény, ha a játék alatt ez egyáltalán nem látszik, és pölö belassul vagy akad. Fos az egész.
-
twine
veterán
A "megoldás" amíg nem javítják valami patch-el! Konzolt lehívod, majd beírod:
gfx_maxfps 25
vagy nálad lehet hogy a 30 is jó! Le kell tesztelni...nálam a 30-nál már ugyanolyan mint ha be sem írnám...25-nél néha néha észrevenni, de már csak ha iszonyatosan figyeled...
én mondjuk nem figyelem, mert nem is játszom vele csak azért volt fent hogy kipróbáljam...[ Szerkesztve ]
-
Omli85
őstag
Én nem értem miért kell ennyire a CrySis-re építeni akármit is full bug erőforrás zabáló az egész motorja már millió tesztben leírták... "Jelenleg nincs az az asztali konfig ami szaggatásmentesen viszi DX10 alatt HD felbontásban maxon főleg az utolsó pályáknál..."
Én is úgy voltam vele :
1, nem is jött be az alapgame
2, minden más megy normálisan csak ez a hulladék nemSzemélyes konklúzió inkább fel sem rakom értelme nem sok van tesztelni meg van millió más értelmes jól kódolt megoldás.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
katt777
félisten
Volt vagy 7000Ft 2GB RAM, amikor bővítettem a gépet (anno meg 2x18k volt 3x1GB, amikor DDRII-es cuccra váltottam ). Akinek ennyit (nincs a játék ára) nem ér meg a gyors gép, az ne sírjon, ha egy-egy programnak (és egyre többnek) több RAM kell.
Egyébként 1GB-os VGA (vagy 2x512MB CF) is segíthet, mert azzal fele akkora lesz a Crysis RAM-igénye - ha valaki nem akar RAM-ot venni .Crysis-t DX10-ben, még csak nem is SP1 Vistán, 1950XT-n toltam végig amúgy, még az anyahajós részt is.
Omli85: Azért ott van még a FEAR, és pár más játék is, amelyek beintenek, hogy kérik a lapozófájlt, ha csak 2GB RAM-od van, és lapozófájllal értelemszerűen azok sem hasítanak.
[ Szerkesztve ]
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Van His IceQ 4850 512mb -karim.Mivel Crossfiret szeretnek Milyen kartyat tudnak melle rakni?Muszaj Hist,vagy jo melle pl:Asus, Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB PCIe,Gigabyte Zalman, stb.
Vagy felejtos tema
Csereljem le a LG19WS-SN -t egy jobb moncsira?
PLievSonic VX2260wm -t ami Full HD.P5Q-E,E8400,4GB,4850 512mb,FSP 700W.
A Crisis Warhed nalam is akad a 4-es palyatol pedig 4GB -ramom van.
-
BemAnyó
senior tag
Sziasztok most van épp gariztatáson (ipon) a 8800gt -m és 4850 -esre akarok váltani, kettő közt vacillálok link, mind2 tud hdmi -t, adnak hozzá átalakítót is, csak azt nem tudom hogy megéri az az 4k különbség, 1680*1050 ben meg 1920*1080 ban (lcd tv hdmi csatival) fogom használni.
Van tipp, vagy 5let hogy melyik éri meg jobban az árát ?[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
-
Omli85
őstag
Szerintem 10-12 E Ft vel többet nem ér meg az 1GB rammal szerelt 4850 az alap 512-es től nem jobb annyival. Még ha Full HD felbontásban akarja használni akkorsem. 60 E Körül már akad 4870 is akkor már inkább az mint az 1 GB-os 4850.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
HSM
félisten
válasz Omli85 #33469 üzenetére
Attól függ.... Szerintem FullHD felbontásban, magas részletességgel pláne AA-val már nem elég MA sem az 512 RAM... Persze, ha valakit nem zavar, hogy sokszor beszaggat, mert kicsi a min-FPS, annak mehet az 512-es.... Ráadásul a GW GS 512-es 45K, az 1GB-s 50K..... Nekem is az 1gb-s lenne, ha nem találtam volna rá igen-igen olcsón a jelenlegi 512-es GW-mre....
És nálam, 1680*1050 NO-AA-val is sokhelyütt előjött az 1GB-s érezhetően stabilabb sebessége.... Mert volt 1GB-s 4850-em.....
Ja, és gondoltam, ha már 47K-t rászánna, akkor nem az a plussz 3K lesz, ami dönt...
[ Szerkesztve ]
-
-
Drimi
tag
válasz katt777 #33461 üzenetére
Egyszer költöttem tavaly karácsonykor úgy 160ezret képre, amiből a 2600xt-m volt 25rongy.
Ez most szeptemberre nem ért 10et, vettem helyette két hete egy 4850et 35ért, mert beláttam, hogy a régi kari gyenge lett nagyon!
A Corsair ramjaim szintén 20rongyba voltak, most se úsznám meg 10alatt, ha újabb 2x1G-t mellé szeretnék tenni, de nem fogok. Mert az már 35+10 = 45e Ft! Na ennyit egy játék miatt nem fogok költeni!
Majd talán pár hónap múlva, ha égető lesz már más programok miatt is a plusz ram és túltettem magam ezen a Cryzisen! -
BemAnyó
senior tag
válasz KubanitoS #33472 üzenetére
pont ezért írtam be mind2 őt, hogy szerintetek ár/értékben melyik éri meg, a különbség 4K, és csak az ipon jöhet szóba mivel ott van gariztatva a gt -m, nem találtam adatokat arról hogy az 1gb -s oc az mennyire van meghúzva gyárilag, gondolom valami nagyon minimális 20-30 Hz nyi kül lehet, viszont lehet hogy 1920*1080 ban már számít az 1gb, ezért jött ez a lehetőség, de még mindig nem tudom hogy tényleg számít e vagy megéri e,
-
-pooshy-
tag
Sziasztok!
Mennyit lehet elkérni manapság egy Gainward 4870 -ért?2-3 hónapos,itt ph-n vettem,és csak 1 hónap gari volt rá.
-
Omli85
őstag
Jó én azért nem ajánlottam mert azért valjuk be DX10 ben nem kell Full HD ben Ultrán max AA-val játszani még az 1 GB os 4850-el sem azért ahoz már kevés ez a kártya.
-
HSM
félisten
válasz BemAnyó #33478 üzenetére
Még szerencse, hogy vannak itt olyanok, akik nemcsak az ÁTLAG FPS-nek hisznek....
Volt 1GB-s kártyám, nem véletlen ajánlottam azt. Ráadásul tudom, milyen a Gainward Golden Sample, állítom, az egyik legjobb kapható kártya, messzi veri a referencia kártyát....
És igen az is igaz, hogy a jelenlegi játékok közül igen kevés (2-3 biztos) hálálja csak meg a plussz ramot, de ez később változni fog... (De az a pár nagyon, én próbáltam Crysis WH-et, mindkét kártyával az én beállításaim minden maxon, AA nélkül kb 20-25 FPS között volt, de sokkal élvezetesebb volt a játék az 1gb-sen, mivel pl. nem szaggatot be minden egyes alkalommal, mikor zoomoltam a puskával.... Szerintem inkább ez nagyon gáz.... Ez átlag FPS-ben bőven alig látszik, de a játékélményt szerintem nagyban befolyásolja.... És hasonlóan meghálálja a plussz VRAM-ot az FC2 és a GRID is, és még csak AA sem kell hozzá....)
És ne is beszéljünk arról, hogy később csak még több textúra és még részletesebb játékokhoz valószínüleg bőven jól fog jönni a plussz ram...
És lehet, hogy én vagyok a hülye, de én szeretek maxon játszani egy játékkal, és inkább kiadik plussz párezret, ha ezen múlik, hogy high vagy mediumon tudok játszani.És amit linkeltél Gigabyte kártya szerintem 43K-ért elég szar üzlet.... Inkább vennél Gainward Golden Sample-t 45K-ért, ha annyira az 512 ram a szempont....
-
HSM
félisten
válasz Vasinger! #33482 üzenetére
[link]
Ilyen a kari. És igen, 512-es. És igen, volt referencia Gigabyte-om, és 1GB-s OC Zalmanos Gigabyte-om is. A hűtése szerintem az egyik legjobb, egyetlen hibája, hogy nem fújja ki a házból a meleget, csak egy kis részét, de hűvösen tartja a kártyát, és véleményem szerint nagyon halkan, de nem vagyok audiofil... OC... Hát, alapórajelen (700/1100) beton stabil, és halk. Tuningolni egyszer próbáltam, a mag 720-ig bírta, a memória lazán ment 1150-en. Ez volt a max beállítható CCC-ben a memóriának, valszeg bírta volna még, csak lusta voltam birizgálni külső progival. Valszeg kis extra VRM hűtéssel, és 1,158V-ra emelt magfesszel, meg speckó progikkal simán ment volna 750/1150 felett is akár, de gyári állapotában nem célom a kinyírása...
Szóval szerintem ez a legjobban sikerült 4850... (Meg persze a HIS IceQ4, de az drága, és nem is ilyen tuningos...)[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
Amennyiben annyira jó akkor miért csak volt ? Mivel nekem nem volt én csak a tesztekre hivatkozhatok, és eddig sokkal több tesztet láttam arról hogy nem éri meg, mint a Te egy szem "tapasztalatod" . A másik mint írod 2-3 játéknál "érezhető" /teszteredmények/ hogy jobb, érezni én mást szeretek, a tesztek nekem hihetőbbek .
Az élet kegyetlen .
-
P00By
nagyúr
-
HSM
félisten
Azért csak volt, mert nem jött be annyira nekem ez a Zalmanos verzió, mint a GS, ráadásul jól jött a plussz KP is. Ráadásul mikor ezt vettem, nem volt ebből a fajtából még 1gb-s. Ennyi.
Amúgy nézegess utána... Pl. Racedriver GRID, Crysis WH, FC2... Mind jobban megy 1gb-vel... De nem szaporítom a szót... Ha jobban hiszel a grafikonoknák ám legyen! -
lsc
nagyúr
Itt igaz 70-es van viszont van minimum fps is . Ennyit számít, gondolom az 50-nél ez jobban számít amikor az gyengébb csip ? Egyébként tök hihető amit írsz, megvettél jóval drágábban egy karit, ami jó volt, majd bukva rajta vettél egy "sz@rabbat" . Igen ez így szokott történni, de tudod mit inkább elhiszem, a végén betelik a topic . Egy összehasonlító tesztre azért kíváncsi lennék amennyiben csináltál .
Az élet kegyetlen .
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
8.10-es drivert felraktam.A kérdésem,hogy a CCC van már magyar nyelven vagy még csak angol?
Előre is köszi a választ!HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
--Disztroj--
senior tag
sziasztok!
Nagy megelégedéssel használom a kis sapphire 2 slot-os 4850et, viszont kiv. lettem, tuningban mit bírhat...mivel még az életben nem volt ati-m ezért fogalmam sincs, hogy mit kéne állítanom a ccc-ben ahhoz, hogy ne legyen gubanc..,az világos hogy mi hogy áll épp, de akkor simán húzzam föl a gpu-t és a memory órajelet majd teszteljem?
egy 3Ghz-re húzott E4400 mellett amúgy ér valamit a tuning?
mivel érdemes tesztelni a vidkari tuningot?
2d ben hogy lehet állítani a ventifordulatot?
egyelőre ennyi
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
HSM
félisten
válasz Vasinger! #33487 üzenetére
[link] Itt nézelődj! Ugyanaz, mint a GW GS... Nincs rajta, de nem is olyan meleg, mit a többi, mivel nem 2, hanem 3 fázisú... Ez is nagyon meleg, de nagyobb felületen hűt, és erősebb is... Ha meg nem elég, akkor úgy van kialakítva a kártya, hogy van két lyuk, amivel fel tudsz valami egybe sünit buherálni...
-
HSM
félisten
Nézd meg itt....[link] És 1680*1050-be is van már diffi sok helyen. Timedemo-kat nem futtattam rajta, ez a dolog tipikusan olyan, amit nem lehet így mérni, tekintve hogy a kártya nem gyorsul a plussz RAM-tól, mint ahogy a gépbe rakott plussz 2GB-se növeli a 3dmark pontokat, de mégis érezhetően jobban megy vele a gép, mivel nem lassul le a több rammal ellátott, mint a kevesebbel. Kb. ennyi. Ami "tesztet" csináltam vele, hogy Crysis WH alatt betöltöttem egy repteres mentésem, ahol a sok kis ufó megtámad a kifutópályán, mikor megtalálod a "csodafegyvert", ami sokszor csúnyán beszaggatott az 512-essel. A gigás is beszaggatott ezen a részen, de feleannyit, kevésbé szaggatott be a hirtelen változásokra, és a legdurvább különbség az volt, hogy nem akadt meg a játék kb egy mp-re, mint az 512-essel, mikor zoomoltam a kifutópályán, hogy lőjem a kis drágákat. És nem volt "jóval" drágább, 40K-ért vettem a gigásat, aztán az ment gariba, akkor vettem addig is egy GW GS-t, aztán az nagyon megtetszett, a Giga pedig annyira nem jött be, ezért inkább maradt a GW, így maradt plusszpénzem is... Ennyi.
-
Vasinger!
nagyúr
Hát ez messze nem olyan mint a tied . De végülis a karinak milyen baja lesz, ha nincs rajta vrm hűtés? Ez kb olyan riadalom, hogy nem raksz rá hűtőbordát a vrm-re mint, az hogy a gyári karin emelni kell a venti fordulatot.
Miért adott volna ki akármelyik gyártó is olyan karit ami 1 hónap után meghal?!
Aktív témák
Hirdetés
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- ASUS ROG GTX 1660 Ti
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest