- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
coller21
csendes tag
válasz Khelben #24255 üzenetére
Notebookchecken van teszt róla. 85 fokig engedi a cpu-t az automatika, utána szépen lemegy 1,8 Ghz-re. Lesz egy drága I3 belőle.Ez nem pontosan így van, ha virtuális gépeket futtatsz, a 4 mag simán 2,5-3,5 Ghz-en ketyeg, semmi throttling. Probléma csak játéknál van, ott tényleg 1,2-2 Ghz körül ketyeg a proci, ám ez is simán kihajtaná a 960-as Geforce-ot. A gond sajnos az, hogy a GPU is csökkentett teljesítményen fut, megközelítőleg 20-30% a teljesítményvesztés.
-
Yummy
tag
válasz SMartin-HU #24283 üzenetére
Computer Imperiumot felhivtam jar e garancia vesztessel ha szetszedem es belerakom, foleg hogy nem ott veszek ssd-t. Azt mondta nem jar azzal, semmi nem lesz. Kerdeztem ok beleteszik-e, igen bele 5k ftert. Hat nem tudom megerjen e ennyit az a jo esetben 5-10 perc.
Az a baj csavarhoz hozzaerek mar a festek le is kopik. Na mind1 szerintem belerakom en. -
szg99999
újonc
Sziasztok!
Telepitve lett egy regebbi ATI Radeon X1100 videokartyaval rendelkezo gepre (ASUS X51RL) a Windows 10 es azota csak 800x600 vagy 1024x768 felbontast enged beallitani a windows emiatt a 16.9 es keparanyu kijelzon torzítva jelenik meg minden. Sot Windows 7 alatt is. Mit lehetne tenni?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
zulu_mester
tag
Sziasztok!
Egy N75S laptoppal olyan probléma merült fel, hogy egyáltalán nem kapcsol be és a töltőd is hiába csatlakoztatom az eszközhöz, nem jelzi a led, hogy töltődne.
Ilyenkor mi lehet a baj, illetve hogyan lehetne orvosolni a problémát már ha lehet?Előre is köszönöm a segítséget.
"Te is fiam Bluethooth!"
-
alfa20
senior tag
válasz zulu_mester #24307 üzenetére
kivett aksival sem kapcsol be?
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
SMartin-HU
tag
Nincs matricázva, így a megbontása nem járhatna garanciavesztéssel. Még is azt mondják, ha nincs szerelő nyílás, ahonnan könnyen meg tudja oldani az ember a bővítést... akkor bukta a garanciát, ha megbontja.
Kíváncsi lennék az igazságra. 4 boltnál kérdeztem rá és eddig 2 vs. 2 az állás
[ Szerkesztve ]
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
alfa20
senior tag
válasz zulu_mester #24310 üzenetére
Akkor sajnos szerviz.
"Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
NTonee
veterán
válasz SMartin-HU #24309 üzenetére
én is úgy tudom, hogy a hivatalos duma az, hogy amelyik gépen van szerelőnyílás (hdd/ram), azt lehet piszkálni. Aminél csak a teljes alsó burkolat leszedésével lehet hozzáférni a dolgokhoz, azt a márkaszerviz csinálhatja csak. A gyakorlatban hallottunk már olyanról, hogy azért annyira nem veszik komolyan. Nekem egy G53SX gépem volt, annál agyrém amíg a hdd-ig eljutsz. Billzet fel, csavarok+retesz ki, palmrest+touchpad le, alatta még sok csavar, végül gép alja le. Volt szétszedve, nem 1x és szemmel egyértelműen látható volt. Amikor szervizbe került, egy rossz szót nem szóltak miatta.
Akkor van gond, ha összefüggés lehet a hiba és a bontás között, pl látható sérülés belül. Egyébként a csavarokat szokták nagyon gyengén festeni, pont azért, hogy rögtön lehessen látni, hogy volt e hozzányúlkálva. -
félisten
-
Yummy
tag
Szerintetek az gaz ha az ssdt ugy tettem a gepbe hogy az alvo vagy hibernalt allapotban volt? Kivittem a teraszra beraktam megcsinaltam es mikor visszavittem a sotet szobaba akkor vettem eszre hogy a visszajelzo led villogott. Mikor bekapcsoltam bootolt a gep szoval valami hibernalt allapot lehetett. Lehet ettol baja a gepnek?
Ja nem volt csavar az ssdhez. Majd idegbajt kaptam. Masik notit kellett szetkapnom es belulrol kiszedni egy kis csavart. -
edari
őstag
A hibernalt/alvo állapotot a Windows csinalja. Ha az ssd-n nem volt op rendszer (ha volt akkor is mindegy vegulis) akkor nem volt ami a hibernált állapotot eloidezze.
Szoval nem, ez igy nem lehetséges.
De amugy semmilyen gep nem szereti ha nem kikapcsolt állapotban belezik ki. -
Yummy
tag
Ugy ertettem, hogy mar abban volt a gep. Le volt hajtva a fedele, csak nem a leallitasra mentem, hanem korabban csak lehajtottam, kivittem ugy szedtem le a hatuljat. Akkor bontottam ki az ssd-t es raktam bele, szoval nem volt rajta semmi. Mert lehajtva vegulis ki van kapcsolva meg nem is. Ezert kerdezem, hogy lehet-e ettol baja.
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
Szal ha jól értem.
Volt benne valami adattároló. Lehajtottad a fedelet, kivitted, kiszedted és beraktál a helyére egy ssd-t? Amint kiszedted a régi adattárolót, azonnal vége kellett volna lennie a hibernálásnak.Ha csak pluszba raktál bele egy sdd-t (mondjuk egy másik mellé) akkor nem történt kb semmit, de akkor se szeretik a gépek ha áram alatt vannak és úgy raksz bele vagy veszel ki valamit.
Sima pc-be se szokás még egy ventit se rádugni miközben alszik vagy hibernálva van.
[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
válasz NTonee #24312 üzenetére
nem 5-10 évvel ezelőtt járunk
nem 3-4 cm vastagok a laptopok , eleve nem olyan kialakításúak a szerkezetek hogy szerelőnyílás meg ilyesmik ráférjenek ...
nem zárt , matricázott , hegesztett , azt csinálsz vele ami "jólesik" .. , no persze nem kisbaltával feszegeted , és egyértelmű külsérelmi nyomokat sem foghatsz a véletlenre , de egy mezei m2 illesztést ha nem törsz ripityára , vagy nem fordítva erőlteted bele , nyugodt szívvel megcsinálhatsz odahaza************* censored
-
NTonee
veterán
most ezt miért pont nekem bizonygatod? Leírtam, hogy én is szanaszét szedtem a gépemet és nem kötöttek bele, pedig látható nyomot hagytam. Nagyon sokszor leírtam már itt is, hogy ha nem barmolod szét, akkor cserélhetsz benne hdd-t, ramot, akár még caddyt is rakhatsz az odd helyére. De ha egy esetleges szervizelés során a hibát összefüggésbe hozzák azzal, hogy belenyúlkáltál, akkor megszívtad.
"nem 3-4 cm vastagok a laptopok , eleve nem olyan kialakításúak a szerkezetek hogy szerelőnyílás meg ilyesmik ráférjenek"
itt meg egyszerűen nem értem az összefüggést. Attól, hogy vékony, miért is ne lehetnének rajta kis ablakok. A 10,1" eeepc-n akkor hogy fértek el?[ Szerkesztve ]
-
pixelblondie
senior tag
-
NTonee
veterán
válasz pixelblondie #24320 üzenetére
Tehát sikerült a 8gb-os modul a gépbe. Meg lehet simogatni a boltban az eladó/szervizes buksiját, mert ezek szerint mégsem jó ramot próbált a gépedbe. 1,5V-os ram volt, 1,35V-os helyett.
[ Szerkesztve ]
-
dinnyefej
csendes tag
Hali. Vettem egy Asus a55v laptopot. Az lenne kérdésem, van bene egy integrált intel hd 4000 meg egy Geforce 610m 2gb , szóval játék használat közben automatikusan átvált a 2gb-os karira? Esetleg be kell állítani? Videokártya csere lehetséges-e ?
-
NTonee
veterán
válasz dinnyefej #24323 üzenetére
igen, optimus-os a gép, tehát át fog váltani az nvidia vezérlőre automatikusan, ha minden driver rendesen telepítve van. Az nvidia vezérlőpultban lesz egyébként beállítási lehetőség is, amennyiben mégsem történne meg a dolog. Minden programhoz hozzárendelhető a használni kívánt gpu.
Vga csere nem lehetséges. -
pixelblondie
senior tag
válasz NTonee #24321 üzenetére
Hát ha még egyszer arra járok, szerintem nem simogatni fogom. Képes lett volna huszonezreket elkérni egy ram cseréért, meg a mászkálásért, én meg megvettem 13 ért aztán beleraktam magam.
Mindegy. Szerinted ebben a típusban lehet processzort cserélni? Vagy videókártyát?
as good as it gets
-
NTonee
veterán
válasz pixelblondie #24325 üzenetére
egyiket sem sajnos alaplapra integrált mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz pixelblondie #24327 üzenetére
mivel belül mindössze 1db sata csatlakozás van, így tulajdonképpen bármilyen 2,5" sata ssd-t beletehetsz. Én intel ssd párti vagyok, de amelyik tetszik. A milyen ssd-t vegyek topicban naprakészebbek az aktuális "mit szabad, mit nem" témában. Ha optikai meghajtó van a gépben, akkor a hdd-t is megmentheted egy caddyvel az odd helyére (ha arra nincs szükség).
-
félisten
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Ma hoztuk el az Asus K501-est, viszont segítséget szeretnék kérni, mert eléggé nyögvenyelősen haladunk vele
Eleve ott indul a dolog, hogy nincs optikai meghajtó rajta, de van egy dvd melléklet a programokkal - nem tudom ez valami jópofa vicc-e a részükről, mindenesetre annyira nem találom mókásnak.
A másik pedig, hogy van benne wifi, elvileg ennek minden különösebb dolog nélkül kellene is működni, de nem lát vezeték nélküli hálózatot. (Elvileg az Fn + F2 gomb a wifi, de nem is reagál - ahogyan egyébként a képernyő fényerő (F5-F6) sem csinál semmit)Tudnátok segítő kezet nyújtani az első lépések megtételéhez?
Do you see the white shadow?
-
Bkrisz9
őstag
Asus oldalán keresd meg a géphez való drivereket/programokat. Azok telepítése után működni fog minden. Ha nem találod akkor írj egy pontos típust és megkeressük.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Frod
addikt
válasz Bkrisz9 #24332 üzenetére
Köszönöm, de közbe sikerült megoldani úgy, hogy az asztali pc-re felmásoltam a dvd tartalmát, majd onnan azt egy pendrive-ra tettem. Most 18 drivert telepít innen a notebook.
Csak az a szépséghiba a sztoriban, hogyha most nekem nem lenne egy másik asztali gépem, akkor mégis, hogy a viharba kellett volna most orvosolnom ezt a dolgot? Kicsit érdekes ez a helyzet, hogy nincs optikai meghajtó, de lemezen adom a dolgokat...
(a pontos típus egyébként: ASUS K501LX DM028D)Do you see the white shadow?
-
Simi37
őstag
November végén lejár a garanciám...subpixel hibára kiterjed a standard garancia? A napokban 5 pixel is subpixelhibás lett. Reggel kapcsolom be a gépet és hoppá ott egy kis folt...lefotóztam kinagyítottam...a kék és a vörös sötétebb mint a "többi".
Ryzen 9 5900X • Asus Crosshair VI Hero • ASRock RX 6900 XT OC Formula
-
nemzavarsz
csendes tag
-
Bkrisz9
őstag
Minden notihoz lemezen adják. Külső optikai meghajtóval szokás megoldani, (vagy úgy ahogy te csináltad) de ajánlottabb az ASUS oldaláról feltenni a drivereket mert azok tuti a legfrissebbek a lemezen lévők meg a gép forgalomba kerülésekor meglévő verziók. Bár ha jól rémlik van olyan márka aminek a lemezén egy program van csak ami ha eléri a netet akkor a legfrissebbeket tölti le. Én nem használtam a lemezt a support oldalról szedtem le ami kellett szóval nem tudom ez az ASUS-nál így van-e.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Tamas96
csendes tag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy Asus K501LB típusú notebookot és lenne vele pár kérdésem, ugyanis valamilyen hibája van. Mikor megvettem, még aznap feltelepítettem rá a Windows 10-et de úgy, hogy közbe rá volt duva a töltő. Mikor végeztem minden driver telepítésével lehúztam róla a töltőt és fekete lett a képernyő. Azóta is állandóan ezt produkálja: csak ha töltőre van dugva akkor van csak képernyő. Bármikor ha lehúzom a töltőt akkor elmegy a képernyő. Ha viszont betöltődik a bejelentkezés képernyő(érdekes az nagyon halványan látszódik de csak középen) lecsukom a laptopot akkor ugye alvó állapotba megy és utána bármikor felnyitom akkor visszajön és teljesen jól működik. Külső monitornál is csak a laptop monitora megy el ha le van klónozva a képernyő, a külső nem. Szintén megpróbáltam Windows 8.1-el is de ugyanaz a jelenség áll fent. Esetleg valaki tud erre valamit mondani?
Előre is köszi mindenkinek a segítséget!
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
1. Az Asus N751JX típusú gépbe hány hdd/ssd tehető ?
2. Van - e benne msata vagy M.2 port ?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Khelben
nagyúr
válasz Core2duo6600 #24338 üzenetére
Elvileg ugyanaz, mint a JK, tehát 2 HDD hely és egy m2 port van benne.[link]
-
Khelben
nagyúr
válasz Core2duo6600 #24340 üzenetére
Az ssd-nek azért olvass utána neten, mert mintha nem lenne egyértelmű a dolog. Volt aki szívott vele.
-
Bobbacsi
veterán
válasz Core2duo6600 #24340 üzenetére
Nekem ilyen laptopom van : ASUS N751JX-T4022D és ilyen SSD-t tetettem bele a meglevö 1TB-os vinyó mellé
Lemezes meghajtó KINGSTON SV300S37A120G (111 GB)[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Normális , hogy a G771JW laptopnál Windows 10 alatt a Wifi sebessége , ráadásul az 5GHz-sé a béka segge alatt van?
Hálózaton kb 1-20megáig másolok... kábelen olyan 60-70Mb/sec..Ki van kapcsolva az updatenél ez a P2P szenvedés, fel van téve a Wifi driver az Asus oldaláról...
2.4Ghz-s jelnél megy olyan 150/100megabitet (elvileg 200/100-as netem van, amit az asztali gép hoz is.. illetve még a Telefonomon is nagyobb sebességet mérek mint a Laptop 5GHz-s jelén)És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Frod
addikt
Sziasztok!
Még sosem volt a kezem közt olyan gép, ahol lett volna alaplapi és külön vga is, de a K501-ben ez a helyzet. Az Aida64 progi mindenhol az integráltat látja "alapnak", még azok után is, hogy töröltem az illesztőprogramját (míg a legfrissebb nVidia driver fent van). Az Eszközkezelőben tiltsam, vagy milyen más egyéb lehetőségem van, ha azt szeretném, hogy a GTX 950M-et használja alapjáraton?
Van valami saját programja amivel tudok váltogatni, ilyesmi?
Köszi!Do you see the white shadow?
-
félisten
-
Bkrisz9
őstag
Legyen fent minden driver. Ha kell az erő átvált ahogy írták is. AIDA topicban nem rég kérdeztem ,hogy tudom megnézni a dVGA hőmérsékletét ott kiderült h be kell állítani egy opciót (keresd vissza nem sok hsz volt ott azóta ..nem emlékszem rá) és azután ha használva van a VGA (pl játékból ki ALT+TAB-olsz) akkor kiírja az AIDA is.
[ Szerkesztve ]
-
Frod
addikt
válasz szabonagyur #24345 üzenetére
Köszi a választ!
Bkrisz9: Neked is! Akkor már teszem is vissza az illesztőjét az integráltnak!
Do you see the white shadow?
-
rizso
addikt
Ha automatikus a váltás, és valamiért egy erőforrás-igényesebb feladathoz mégis az integráltat rendeli, még mindig van mód a manuális beállításra is
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Takika14
aktív tag
Üdv!
Adott egy ASUS G771JW gép. Olyan probléma lépett fel, hogy az eredeti BF4/MW3 játék szaggat rajta mint atom, viszont a FarCry 4 pedig maxon full HDban simán akadás nélkül megy. A nagy teljesítményű nvidia kártya van beállítva mindenhol szóval elfogyott az ötletem.
Esetleg valaki szaki tudja a megoldást?
A gépben 4GB 960M kártya van i7 4720HQ 8GB rammal és 128GB SSDvel szóval valami sotware-es problémára tippelek de nem lelem a megoldást.
Az Nvidia drivert már újrahúztam de ugyan az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest