- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
SMartin-HU
tag
Asus barátunk feldobott egy új BIOS-t. Na lássuk a medvét, hátha sikerült megoldaniuk a problémát.
Már régen megtanultam, hogy a lehetetlen szót csak a legnagyobb körültekintéssel szabad használni. „Wernher Von Braun”
-
Malachi
addikt
válasz SMartin-HU #24801 üzenetére
izgulok!
-
Malachi
addikt
válasz SMartin-HU #24803 üzenetére
majd holnap felrakom, ma már nem lesz rá időm.
-
cccp12
csendes tag
Üdv!
Tudnátok felvilágosítást adni ezzel a típussal kapcsolatban Asus X554LJ-XO101D?
Vásárlás előtt állok ez is a pakliban van.
Nagyon köszönöm előre is -
edari
őstag
Valaki próbálta már optimusos gépen életre kelteni a shadowplayt? Mivel alapból nem az Nv kártya megy hanem az igp, ezért pl az asztalt nem lehet vele felvenni. Valaki tudja erre a megoldást?
-
ITjunior
tag
SMartin-HU, Malachi: Változott valamit a helyzet?
XBOX ONE 1TB ELADÓ ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN
-
Optimusx
tag
Sziasztok!
A minap vásároltam egy asus x554L típusú laptopot. windows 7 64bites verzióját tettem rá.
A gyári cd-n a driverek nem kompatibilisek vele, mert win8ra vannak. De sem az usb portok, sem a wifi, semmi nem működik (gondolom mert hiányzik a driver) csak a DVD lejátszó, ezért egy másik gépről kiírtam dvd-re a laptophoz a gyártó által megadott a windows ezen verziójához tartozó drivereket. Telepíteném a laptopra, de olyan üzenet fogad hogy: ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek. Ezt azért nem értem, mert a hivatalos ehhez tartozó drivereket töltöttem le.
Remélem valaki tud segíteni nekem.Előre is köszönöm.
Üdv.: Optimusx
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz Optimusx #24809 üzenetére
A gyártó nem adott ki Win 7-hez drivereket ennyi az egész. Hiába töltöd le az Asus oldaláról azok is Win 8.1-hez valóak.
És, hogy elébe menjek a kérdésedének, igen csak azt támogatja, meg a win10-et. Win7-re is összelehet vadászni a drivereket, de azok vagy régebbiek lesznek, vagy egyáltalán nem lesznek meg. Persze a működésük sem atombiztos sok esetben.
De nem értem miért erőlködnek sokan még a Win7-tel. Persze jó meg minden, de a win 8.1 is kb fél óra alatt teljesen megszokható. Másik dolog meg az, hogy gyakorlatilag már nincs új laptop ami támogatná, csak egykét darab, azoknál meg extra ficsőrként írják az adatlapra.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Malachi
addikt
válasz SMartin-HU #24808 üzenetére
kérlek, majd írd le mi lett a szervízes kör vége! meddig tartott, mit mondtak, történt-e valami érdemi. köszi!
-
ITjunior
tag
válasz Malachi #24799 üzenetére
Te adtad az ötletet, én meg ezt találtam:
"
- The fans are something that I had to get used to. Annoyed me too at first. I have since installed a fan controlling software so that I can monitor heat and adjust fans on my own. I have not had any issues with my spacebar though.- Okay that sounds promising. Would you mind sharing the name of that program?
- I'm using "NoteBook FanControl" with the "Asus Zenbook UX32LN" config. NB: Some other users use the "Asus Zenbook UX51VZA". It's possible to customize the setup but I didn't tried to adjust anything else than the temperature thresholds and the Fan speed because I was not sure of the effects.
- Speedfan- kind of a messy, poorly written program but it gets the job done."
1 próbát megér talán.
XBOX ONE 1TB ELADÓ ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy Asus N551JK-CN192D-t, 2-3 hónapos jelenleg a gép és olyan problémába ütköztem, hogy nem müködik pár billentyű mégpedig a : P,Ö,Ü,Ő.É,- egymás mellett vannak gondolom sorba vannak kapcsolva egymással van még rá laptopszalonos garim, de ez normális hogy így összefossa magát egy új gép?(ráadásul az előző Lenovomnál és Dellemnél sem volt soha ilyen gond...agyon dícsérték az Asust)Nem lett leöntve semmi, végig tiszta íróasztalon használtam és nem extra körülmények között szóval ezek a gombok alig voltak használva...
Találkozott már valaki ilyennel?
és ha igen akkor mire kell számítanom garancia ügyben, egy hétig vagy több ott lesz náluk én meg gép nélkül maradok? esetleg kitalálják h de mégis user error es leöntöttem?Előre is köszi!
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
tibi020
tag
válasz ITjunior #24814 üzenetére
Sziasztok!
Egy pár napja én is gazdája lettem egy asus 501lx I7 procis változatnak.
A hűtés nekem is zavaró volt nem is a hangja miatt, hanem hogy minek megy 38 fokon.
Utána olvasgattam és az előttem író fórumtárs linkjébe botlottam én is.
Nálam a zenbook 3xxx beállítással , 60 fok felett kapcsol be akkor viszont pikk pakk vissza 50-re és megint csönd.De ahhoz játék kell, vagy youtube 4K videó, hogy felmenjen odáig.
Sima internet, youtube 1080p az csak 46-50C és nem kapcsolja be a ventiket.
Próbáljátok ki ti is, folyamatosan kontrollálom, tesztelem, de így már korrekt használhatónak tűnik a masina.
Amúgy talán most úgy működik, hogy a bal oldali venti egyből forog 4000-el, a jobb oldali meg csak annyit segít be ami kell a visszahűtéshez, tehát az tud egyre hangosabb vagy egyre halkabb lenni, azaz nem fix a fordulata.Remélem tudtam segíteni pár 501 tulajnak.
-
Bkrisz9
őstag
válasz Acsifun #24815 üzenetére
Bármely márkánál előfordulhat ilyesmi. Nem kell túlreagálni. Szar dolog de előfordulnak hibák mindennél. El kell vinni szépen szervizbe, ott megnézik, hogy a matricák amik folyadék esetén elszíneződnek jól vannak vagy sem aztán szépen kicserélik.(Én asszem egy DELL-nél láttam ilyen matricás megoldást gondolom máshol is hasonlóképp állapítják meg beázott-e) Ha a géped szerepel az ASUS bizalom programba és a vásárlás után 15 napon belül regisztráltad lehet még az árát is vissza kapod és a javított gép is a tied marad. Nézd meg a garancia papírokat elvileg ha jól tudom futárszolglatos garanciának kéne lennie. Hozzák, viszik. 1-2 hét azt hiszem.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
djstavross
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS x554LJ típusú laptopom és olyan problémám van vele, hogy gépelés közben maga a laptopház zörög. Ahogy észrevettem főként a jobb oldala környékén, de eléggé bosszantó. Vett már észre bárki ilyen "hibát" ennél a típusnál vagy bármilyen másik notinál? Esetleg mi lehet a megoldás erre?
További szép napot!
-
Sdmv8
tag
Üdv Urak!
Adott egy Asus N550JK, olyan kérdésem volna, hogy az mennyire normális, ha a böngésző megvan nyitva és szabályosan megmarad a kijelzőben, az összes dolog amit látni és nem változik a kijelzőn, a kirakott kedvenc oldalaknak az ikonjai / megnyitott oldalaknak a helye leginkább akkor látni, ha a windows menübe átváltok mert ott egyszínű a menü és kell neki egy jó 30 másodperc - 1 perc, hogy eltűnjön... és átvegye a windows menünek a színét.
Valamint, most nem tudom a kijelző fényerejét változtatni se a funkciógombbal, se ha én próbálom a beállításoknál...
Vmi ötlet?
Köszi előre is
Jah és még egy olyan vicces dolog is van erre tök véletlen jöttem rá, hogy amikor az internet csatlakozót védő kis műanyag takaró pöcköt teljesen lenyomom, majd visszaengedem magától, hogy 'csapódjon' akkor fekete lesz egy másodpercre a kijelező ez mégis mi a francért van már bocsánat 240.000 gépről beszélünk....
[ Szerkesztve ]
-
Peterson_
addikt
Jé, még egy szerencsés.
A napokban írtam én is, hogy "beég" a böngésző keresősávja, majd néhány perc alatt eltűnik.
Ezek szerint nem egyedi a dolog...
Homogén fehér háttérnél nálad nem sötétebb(barnább) egy picit a kijelző két függőleges széle?Apu mi ez?-Ez? Feketeribizli...-Akkor miért piros?-Mert még zöld...
-
Bkrisz9
őstag
Hát nem hiszem, hogy díjazzák a tört windózt bár nem az ő asztaluk. Nem 1 nap lesz abban biztos lehetsz. Én 1-2 hétre számítanék. Hibád példány mindenből előfordul ártól függetlenül.
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Pocok256
veterán
Nem de minek lenne rajta windows úgyis tisztára gyalulva kapod vissza, szóval ennyi erővel nyugodtan formázva beküldheted. Munkagépként venni egy asus, multimédiás gépet meg badarság, én is ezt tettem, de ha tényleg fontos a melód akkor vegyél egy dell -t NBD garival és kész.
Ja és igen 1-2 hét mire fordul.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Peterson_
addikt
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
Ötletet szeretnék kérni tőletek, mert én elakadtam.
ASUS X54HR a noti, B970-es Intel procival illetve HD 7470-es VGA-val. Win 10-et tettem rá, az oprendszer feltelepített minden drivert, és addig nem is volt aj, míg ki nem húztam a töltőt a notiból, ugyanis ekkor elment a kép! Ha a VGA-kimenetére dugtam egy külső monitort, akkor azon ment minden, de a noti saját LCD-jén csak akkor megy, ha áram van neki adva!
Ez után letöltöttem az AMD oldaláról egy új drivert, de azzal sem változott.
Ami nekem fura, hogy az eszközkezelő kizárólag egy VGA-t lát, mégpedig az AMD-t.
Nem tudom vele megértetni, hogy használja már, legyen szíves az Intel VGA-t.
Van erre valami jó ötlete valakinek? Vagy próbáljak régebbi oprendszert?
Előre is köszönöm!Ha szeretet van az életünkben, az pótol ezernyi dolgot, ami hiányzik. Ha nincs szeretet, mindegy, mink van, sose lesz elég...
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Notebook vásárlása előtt állok, 300e ft-ig nézegettem. Megvallom őszintén, hogy soha nem is voltam képben a notebookokkal, most is csak úgy keresgéltem, hogy ezért a pénzért mit lehet kapni és azokat hasonlítgattam össze.
ezt találtam 310 ezer ft-ért
ASUS GL552JX-CN090H notebook(15,6" Full HD/Core i7/8GB/1TB/GTX950 4GB VGA/Windows 8.1)
Nem tudom mennyire oké-e ár/értékben a gépezet
Azért nem írtam arról, hogy mire lesz vásárolva, mert nagyjából semmire, nem nagyon játszok semmivel, nem lesz grafika, vagy egyéb program futtatva, maximum 1-2 újabb játékokipróbálás szinten letöltök rá.
köszönöm a választ.
-
HoaryFox
őstag
i7 még mindig felesleges szvsz egy laptopba, főleg, ha nem videót vágsz / renderelsz / 3D-ben modellezel vele. Inkább egy izmosabb i5-ös gépet vegyél és még marad egy kiadós vacsorára is pénz
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
HoaryFox
őstag
válasz Pocok256 #24840 üzenetére
"Azért nem írtam arról, hogy mire lesz vásárolva, mert nagyjából semmire, nem nagyon játszok semmivel, nem lesz grafika, vagy egyéb program futtatva, maximum 1-2 újabb játékokipróbálás szinten letöltök rá."
Erre minek ez a kombó? Kicsit overkillnek érzem, de hát nem az én pénzem
Ez olyan, mintha vennél egy Lambo-t csak azért, hogy elmenj a boltba vele meg vissza, havonta meg megküldöd kicsit a gépet az autópályán..."A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
rwin5
őstag
válasz HoaryFox #24841 üzenetére
Ebben pont tudok, pont autós példával válaszolni van egy 250 lóerős fsi passatunk, nem szoktunk vele száguldozni, de azért ha arról van szó, hogy ki kell használni 1-2 előzésnél, vagy olyan a kedv akkor sportosan van vezetve - átvezetve ezt a gondolatot, nem akarok vele játszani, de ha arról van szó és megtetszik valami játék akkor kipróbálom/nám rajta. Testvérem orvos élettársa 36 éves és van egy 300e ft körüli asztali konfigja, van, hogy sosem használják semmire, de néha meg egész hétvégén új játékokkal játszik.
-
bandi0000
nagyúr
Sziasztok
Egyrészt azt kérdezném, hogy tényleg sok baj van az asus laposokkal? állítólag sok szervizes darab van stb stb, ez azért meglepő mert VGA-tól kezdve lapon monitoron át Asus-t használok, és semmi baj nem volt sose, igazából 1-2 éven belül vannak még bőven
Lényeg hogy ezt néztem ki, jó áron van jó tudással, ajánlott, nem ajánlott? Meddig bírja ennek az aksija? Suliba szeretném meg persze tanulás programozás rajta menne
Xbox One: bandymnc
-
Pocok256
veterán
válasz bandi0000 #24848 üzenetére
Bamm 120 és boldogság. Ronda mint a bűn és istencsapása a hangszórója, de hibás példáonyokkal nem igazán találkoznak a boltok. Mondhatni egész nap pihengetnek a fuji szervizesek mert semmi gondjuk nincs.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest